Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 maj 2023

Nazi-pedofilens spektakulära röra (Solen, Saturnus och Satansstjärnan)

Åter ett inlägg med en skilda astrologiska observationer utöver huvudämnet. Utfransningar får journalister lära sig att folk för för dumma för att följa med i men jag är inte så säker... Ett är dock klart, det går åt mer energi att hållas alert mer än ett fåordigt sms i taget, så när medborgarnas sinnen förenklats under en viss nivå funkar inte längre annat än simpla pekfingrar, kanske förklädda till "sakliga upplysningar". Kommer in på saken i det följande.


https://www.expressen.se/nyheter/krim/nazisten-alexander-andersson-doms-for-grova-sexbrott-mot-barn/

En människa så urartad redan från tidiga år förtjänar egentligen speciella ansträngningar för att lokalisera exakt födelsetid. 

Men seriepedofilen och nynazisten som dömts för illdåd med så unga barn som fyraåringar, är även med enbart lunchtid en intressant övning i astro-teoretiserande. 

Inte minst till följd av symboliken i en "svart-vit"-typ, där allt antingen är Mörker eller Ljus och där dessa kvaliteter möts på ett förödande ställe i kartan för nazi-pedofilen: i frågan om synen på hur man uttrycker kärlek! Innan den kartan, en allmän utvikning:

Bara Ljus och Mörker (Sattva och Tamas) kan ge en "Star Wars"-liknande världsbild - se t.ex. AB:s Wolfgang Hansson som drevat oförtrutet mot Ryssland eller främst Putin i över ett år och aldrig saknar sätt att bedyra USA sin trohet. 

Hansson styrd av STATUS QUO, av Mörkret.
Putin driven av Passionen. Båda argumenterar
för sina positioner via Ljuset

Om inte bloggens inlägg är helt oskickligt taggade tycks 175 inlägg innehålla kartor där Mörkrets kvalitet är helt dominant och inte som hos Putin och Hansson en mix av samtliga tre kvaliteter. Tyvärr har bloggen aldrig försetts med en tagg för det intressanta förhållandet med enbart ljus och mörker. 

När man ser partnerjämförelsen här ovan kunde man tro Hansson hade ett personligt horn i sidan till Putin: två Solar står och stampar på samma ställe eller i samma tecken, men Putins Saturnus blockerar vägen för Hansson, dvs. USA. 

I sin mest förenklade form påminner journalisten om nazipedofilen i sin dominant svart-vita fiktion om vilka som är de goda och vilka är de dåliga. Journalisten har visserligen Passionen, den tredje kvaliteten, representerad via Venus i Krabban. Men detta indikerar föga sympati för annat än det egna laget.

Det intressanta är att Ljuset hos journalisten representeras av faktaorienterade Jungfrun, ett klassiskt problem när Mörkrets makter ger sken av att tillhöra Ljuset. Först är man imponerad av sakligheten men slutligen hörs Mörkrets ambition: att inget måtte ändras i världens status quo - min egen lilla klan (Venus-i-Krabban) och vårt välmående hänger på att hålla på USA. Ljuset i denna karta är en reaktionär som döljer sig bakom fina ord om väst, dess demokrati och andra storslagna påfund (låt vara ett spel för gallerierna). 

Naturligtvis kan man hävda att en FAST SPELPLAN behövs för att alls kunna bedriva rapporterande journalistik. Utan något Mörker skulle allt driva runt och i värsta fall inte ens mening går att konstruera... Men här handlar det om ideologisk propaganda förklädd till nyhetsrapportering och bakgrundsskildringar. 

Stämmer Hanssons Måne i Vattenbäraren syns hur omedvetenhet han är om sin provinsialism (Venus i Krabban/trygga hemmet): sinnets Måne och Venus står dissocierade (150°) och därmed främmande för varandra och visar i sig ett lindrigt "systemfel" (synen på kvinnor? homosexualitet? halvdan universalism sargad av bristande kontakt med den naturliga lilla biologiska sfären?) 

Journalistens Måne kan förvisso ligga kvar i Stenbocken och öka mängden av Passion även om Stenbockens sätt att uttrycka den (hunger efter makt och besserwisser-rollen) kanske inte är vad man normalt associerar med ordet. Ingen av månpositionerna är speciellt lycklig, särskilt inte med Saturnus i oförsonliga Skorpionen! Putins karta är i så fall betydligt mer flexibel, märkligt som det kan låta i ett Sverige som grundligt hjärntvättats i en svart-vit-föreställning.

I primitiva fall kan Ljus/Mörker-typen kan bli en orealistisk och ideologisk fanatiker ut takt med Tidsherren och den omvandling "denna världens herre" (som inte är USA!) frammanar. 

Den "blott mänskliga" mellankvaliteten Passionen (Rajas) bidrar som sagt till en mer tempererad natur, medan en överdrift av Passion utan "från mörker till ljus"-orienteringen leder till andra problem... Humanismen - de blott mänskliga bevekelsegrunderna - kan bli så överdriven att det ofta sker ett offer av mänsklighetens högre insikter. Slutresultatet blir just bara en fortplantande apa som förvärvat förmågan att tänka och tala och hylla sina egna bedrifter. Men daimonen eller anden saknas eller åtminstone sover i den typen. 

Även här har astrologin mängder av möjliga undantag. Väst hade förr sin daimon-lära och hinduismen utläser något snarlikt ur det 5e huset för atman och själens goda karma. Men detta kan i sig bli ett motbud, ett varsel om brusten god karma om inte huset fungerar väl. Mänsklighetens påhittighet syns fullt ut i dessa gamla lärosatser och man kan hävda att arten degenererat ju mer kreativiteten kanaliserats mot högteknologiska manicker och it-hjälpmedel. AI-robotor är det första allvarliga signalen att mänskligheten är förprogrammerat att ta livet av sig. 

*****

Som framgått går det att spekulera en del redan kring de överdrivna ljus-mörker-typerna och nazipedofilen tillhör verkligen den renodlade versionen. Även här kan man upplösa första intrycket från placeringar i de tre kvaliteterna och diskutera planeterna. 

Solen tillhör t.ex. också Ljuset och en födelse i soluppgången skulle sällan sakna vilja till förståelse. Men pedofilens födelsetid är okänd och det är INTE acceptabelt att tillskriva horoskopet stor insikt utan den precision klockslaget ger. Här är Månens sinnelag troligen mentaliserande (i Luft) vilket betyder att Saturnus är psykets fundament och utöver ett hårt tryck på Månen. Trångt mellan pannbenen eller en mikroskopiskt liten världsbild skulle kunna vara en följd av detta.

Utvikning. Jag har horoskopen för två mödrar vilka båda hade extremt pojksmala höfter och där den ena fött båda sina barn med kejsarsnitt för att inget riskera. Den andra födde sina tre barn - varav ett med hjärtfel - och i båda fallen står Saturnus i Månens hus (nr 4) och kopplar där sin reduktiva eller återhållande 270-gradersvinkel mot kropps-ascendenten. Den första var något under medellängd och den andra markant så. Men inte ens i denna saturniska klassiker kan man vara helt säker - Saturnus och lång kroppsbyggnad, då ofta gänglig, är inte sällsynt.

I ett tredje OCH fjärde fall vilket jag just upptäckte efter många årtionden - var båda kvinnorna födda samma år, månad och dag. Den ena drabbades av livmodercancer redan vid dryga tjugo och fick bestrålning som gjorde henne infertil. Den andra, med problematiska cystor, lät någon gång mellan 30-40 operera bort sin livmoder på läkarens inrådan. Här är den kritiska konjunktionen Saturnus/Jupiter i opposition till Månen-i-Krabban, "moderprincipen". Här hade födelseklockslagen varit guld värda, för frågan varför den ena drabbas flera årtionden före den andra.

Saturnus som håller i och begränsar den goda lyckans Jupiter är långt ifrån så bra som jag sett mixen beskriven. Den finns i horoskop för spektakulär framgång men mer ofta verkar Saturnus beröva individen Jupiters räkmackor och gräddfiler och i värsta fall ger tillväxtfaktorn Jupiter ett övermått av saturniska bekymmer.

*****

Pedofilen:


Ett problem med nazi-profilen är att inte ens sinnelagsascendenen är säker, Månen byter tecken in på halva dagen. Vore det inte från en sagoboksaktiga ljus/mörker-fixeringen kunde horoskopet avföras som inte värt att spekulera över. Det finns så mycket skumrask i tidningsrubrikerna om man vill studera kartor där åtminstone månpositionen är utom fråga.

Från dygnets öppning till lunch rör sig Månen detta dygn sex grader, så det finns en god chans att sinnelaget är av den karga och maktsökande Stenbockstypen. Ändå gissar jag att sinnet är av Vattenbärarens typ eftersom detta är ett grupp- eller ideologiorienterad tecken mer än Stenbocken (som mest söker makt eller prestige). Tydligen har förövaren kopplingar till mer än ett nynazisiskt "nätverk" (detta tröttsamma ord, "nätverk", syftar alltså på gruppideologier etc, dvs. är ett modernt ord för gamla hederliga Vattenbäraren.

När Vattenbäraren är svårt skadad blir "nätverken" eller de tankesystem man söker förena sig till därefter: sjuka grupperingar, inte alls olika Sverigehoroskopets föga smickrande beskrivning av en välbärgad elit som tagit landet och befolkningen gisslan och använder för sitt självberikande. Folket som drömlikt förts till nuet direkt från ett gammalt fattigt land utan läskunnighet, är strax tillbaka på samma nivå. Det är som om 1900-talet aldrig inträffat.

Det är förstås himmelsvid skillnad mellan krumma nynazister och elitens stekare och alla deras pinsamma medelklassplagiatörer som nu petats ner dit de hör hemma under den pågående onda Jupiter (Sveriges spruckna välfärdsbubbla 2020-36), ett nationellt haveri de styrande förvärrat genom NATO-ansökan.

Astrologins största problem är att lista ut (snarare: gissa) vilken nivå ett horoskop utspelar sig på - att skilja slumversionen från den ädla versionen går sällan att säga säkert och i princip aldrig när bara kartan för dygnet finns. Men en karta är det likväl och det kan finnas tendenser vissa förverkligar men inte andra...

Gärningsmannens Vattenbärare - som alltså hypotetiskt är det psykiska universum han grumligt verkar genom, är bottenlöst uselt och teoretiskt är dygnets andra halva en usel tid att födas till Jorden. Ovanligt många måste ha trillat dit och tänker onda tankar nästan så fort deras hjärnor mognat. 

Ett typiskt dygn öronmärkt för en busslast själar med delat kollektivt karma av obehaglig typ. Kanske de mest råbarkade nazianhängarna från ett gammalt Tyskland som sent omsider slussats tillbaka till ett nytt liv på Jorden. Det måste till svårt krigsskadade psyken för att bli en förövare mot småbarn och man behöver inte bli en pinsam svensk på Flashback som ser allt i termer av biologi och sociologi ("brett mellan ögonen - typiskt för barn till svåra alkoholister"). 

Astrologin baserad på reinkarnation ger andra uppslag långt bortom den bekväma idiotnivå svenskarna hamnat på genom NOLL filosofi men alldeles för mycket sociologiska perspektiv. Detta är socialdemokratins arv som skadat lika mycket som den hjälpt de arbetande massorna. 

Arbetarklassen är för länge sedan körd och lurad till det mest triviala tänkbara liv (se nätcasino-funderingarna i slutet av nyligt inlägg). Numera är det borgarna som dagligen matas (via DN "Vetenskap") med de senaste nyheterna från den värld som ska kallas "biologism" (när forskningens hypoteser upphöjs till någon slags världsbild i landets brist på verklig filosofi). 

Denna biologipropaganda kan jämföras med vilket annat drev som helst. Naturligtvis vinner redaktören fina priser och tillhör den verksamt onda Elitens grädda. Ingen som simmar inuti det här akvariet tycks kunna se vilka landets mekanismer och motiv är. Eller också finns några som ser och bejakar. De verkligt Onda i arkaisk mening.

Sveriges överhet tycker sig inte ha råd med kunskapspluralism utan satsar allt på ett enda kort. Farmakologi och bilbatterier. Så skapas ett obalanserat extremistland! Och det är vinstmotivet som hägrar och är det ytterst onda bakom denna enfaldiga nationalmentalitet som inte har råd med förutsättningslös grundforskning utan att hela tiden segla mot möjligheten till Profit - Djävulens lockbete.

Och här knyts Eliten och Nynazisten samman eftersom gärningsmannens sinnelag i Vattenbäraren både är angripen av satansstjärnan Algol och den kombination av Jord och Luft som så ofta sänder tanketaket så att den drabbade snart börjar uppvisa boskapens alla tecken: nackarna hårt böjda ner mot jorden och inte en luftig tanke som svävar bortom Jord-elementets fixering vid det "förhandenvarande". Den svenska pragmatiken är bara ett annat sätt att erkänna hur andefattigt folket blivit genom att behandlas som valboskap och arbetsoxar!

Se nynazistens Oxe och alla de planeter som överdriver den primitiva människans oförmåga att tänka högt och rätt. Antar man ett sinne/Måne/psyke i Vattenbäraren kommer satansstjärnan OCH gränsdragaren Saturnus att beskriva ett ofördelaktigt fundament för det gruppideologiska psyket. 

Detta är drägget av "svenskhet" och den som läst Sideriska vet att Jimmie Åkessons väg från nynazism till politikerkostym ledsagats av hans identiska Sol/Algol-konjunktion, bara mer exakt. 

Nazipedofilen har Solen i Oxens första grad och ålar med liten marginal in sig inom den snäva tolerans (±2°) som bloggaren accepterar för en konjunktion mellan en fixstjärna och någon av solsystemets kroppar. Åtminstone i fallet Solen känner jag mig säker på att Algol inte kräver en exakt konjunktion...

Saturnus som den "Stora Illgöraren" är visserligen inte dumt placerad i Oxen, där en bildar en perfekt bild av den enklaste sortens arbetare. Saturnus har ju en positiv Luft-sida och en ordertagande Jord-sida där den beter sig som en av Elitens "resurser" att sätta in vartefter det onda systemet sliter ut människorna.

Men satansstjärnan hotar alltid med perversion, och en perverterad arbetar- eller underklass, det är väl därifrån nynazismen hämtar sina medlemmar...

Pedofilin är märkligt tydlig, given det otroligt låga tanketaket en "algoliserad" Solen och Saturnus-konjunktion tecknar. (Putins Sol- och Saturnus-konjunktion har efter det utdragna Ukraina-kriget börjar påminna bloggaren mer om en fixerad människa, där Saturnus i Jord faktiskt bara åstadkommer förstörelse av människoliv, mark och egendom.)

Eftersom Oxen är så välfylld - och dessutom rymmer den kritiska mixen av satanssjärnan, Solen och envetenhetens Saturnus (förutom Merkurius och Jupiter) blir Oxens ägare Venus ofattbart viktig. Fungerar inte den amorösa och tillika balansbefrämjande Venus, kan ett sånt här horoskop lätt visa upp sina sämsta sidor.

Och naturligtvis är det här ett eländes dygn att födas! Den omoraliska krigare och vettvillingen Mars angriper Venus via sin 90-gradersvinkel. Detta sker i Ljusets kvalitet men det är inte godhetens ljus utan enbart den nyfikenhet på nya erfarenheter som utmärker Ljusets kvalitet. 

Hinduerna är för schematiska som kallar Mörkret "ondska" och Ljuset "godhet". I själva verket kan astrologin producera oerhört komplexa budskap där Satan som förklär sig till en ljusets ängel bara är ett av de enkla utfallen. 

Jag noterar hur pedofilens karta är "dubbelt vriden", och har sina ljust placerade Mars OCH Venus båda behärskade av den mörkt belägna lyckoplaneten Jupiter, och den senare står för eliten och har inget i Oxens tecken att göra. (Oxen är Jord och möda, Jupiter står för lätta och stora pengar och exemplen haglar på lotterivinnande arbetarklass som snabbt går under till följd av sin ovana att leva i överdåd. Det är hederligt Saturnus-arbete som går väl ihop med Oxen, förutsatt att inte Algol lyckats korrumpera...)

Att avkräva ett horoskop för hela dygnet mer information är nog missriktat. Att vålds- och libidoplaneten Mars inte fungerar, är uppenbart. Att själen söker ljuset i frågan om sexualitet (Mars och Venus) är ett annat sätt att säga att själens bakgrund (i tidigare liv? i barndomen detta liv?) måste ha varit nattsvart och att det egentligen är sitt eget personliga mörker förövaren sökt förstå (ljus) genom att utnyttja andra kroppar för eget behag. 

Det är tveksamt om intelligensen ens sträckt sig så långt. Himmelen signalerar lågt i tak (nästan intelligenshämning) och ljuset/insikten kanske först följer med gripandet och domen. Eller också är detta helt enkelt en demon i människokropp. 

Demoner gillar Sverige eftersom nationalkartan tycks ha en demon till vägledande skyddsande. Att förvärva ett sådana horoskop tyder på spektakulärt usel manövrering av moderna politiker, usel sållning av idéer. Men kanske vad man kan förvänta av gamla rövarvikingar som enligt något historieprogram på tv också hyrde ut sig som yrkesmördare i gammal tid. 

Närmare i tiden ligger förstås den giriga despoten Gustav Vasa som tycks ha lämnat bestående bidrag till den svenska nationalsjälen. Ett antal symboler visar sig centrala även i det moderna nationalhoroskopet. Astrologin är som en trådmodell - en del ser ingenting, andra har god hjälp av den och ser principerna bakom skenet.

https://siderisk.blogspot.com/2023/03/sveriges-karaktar-ur-perspektiv-av-500.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/gustav-vasa-pardans-med-ryssen-omtagning.html


Inga kommentarer: