Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 juni 2023

"Sveriges lilla död" - Nato-medlemskapet ett synnerligt uttryck för perioden



Det är i överensstämmelse med astrologiska rytmer att utrikesminister Bildstorm meddelar att svensken kan räkna med att Överheten inom sex veckor rott iland medlemskapet i världens mest monstruösa skenoperation, "fredsbevarande Nato" (en täckmantel för amerikansk kapitalism och hunger över världens alla resurser - och särskilt, sedan 1900-talets början perversa hat mot Ryssen).
 
Ett medlemskap inom sex veckor räknat från 31 maj... En karta med transiterna för 1 juli kickar igång så mycket av Sveriges svårt skadade mentalitet att detta definitivt är den kanske viktigaste händelsen av alla inom Sveriges Lilla Död som hinduisk astrologi ringat in till cirka december 2022 t.o.m. maj 2025.

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05
  Sat AD:  2022-11-22  -  2025-06-02

   Pratyantardasas in this AD:

   Sat:  2022-11-22  -  2023-04-14
   Mer:  2023-04-14  -  2023-08-27
   Ket:  2023-08-27  -  2023-10-20
   Ven:  2023-10-20  -  2024-03-19
   Sun:  2024-03-19  -  2024-05-04
   Moo:  2024-05-04  -  2024-07-23
   Mar:  2024-07-23  -  2024-09-16
   Rah:  2024-09-16  -  2025-01-30
   Jup:  2025-01-30  -  2025-06-02


Det är uppenbart att Sverige nu är en nickedocka och pinsam lydstat för amerikanska affärsintressen och bättre än att våra gränser ändrats kan det inte bli: gränsdragaren Saturnus var svårt skadad av halshuggaren Ketu redan i nationalhoroskopet från 1974 och nu, när för första gången den kvävande Saturnus transiterar över Sveriges Sol (landets självständighet, identitet), samtidigt som halshuggaren i transit stryker genom Sveriges persona - Vågascendenten - signalerar Kapitalismens stödtrupper klartecken.

Minns hur svenska folket själva lurats av Överheten att beordra detta självmord - månnodsaxeln strök perfekt över folkets Måne vid tidpunkten för nysslidna val som gav landet den horribla regeringen Kristersson. Att 2 av 3 svenskar nu påstås vara för Nato visar hur grundlurat detta folk är. Det har fördummats under så många århundraden att demokratin i Sverige nu dödat sig själv. 

För det som hänt på de senaste åren har inget med demokrati att göra. Folkvälde kräver ett folk som fungerar och Sverigekartans Måne kan på inget sätt sägas vara fullvuxet. Överheten leker med ett gäng bestiala barn och via drev får dem att göra vad som helst. Det är misär i landet men en perfekt tid att studera den verksamt onda Jupiters huvudcykel (2020-36) och den Stöld landets elit nu genomför på landet. Eliten känner sig mer besläktad med den globala Rovkapitalismen (läs: USA) och därmed de lyckade kampanjerna att förtrolla svensken till Nato-anhängande.

Tabellen visar inte bara den spruckna frihets- och välståndsdrömmens Jupiter som huvudcykel - den som tror Nato har med svensk frihet att göra är mer än lovligt hypnotiserad av medierna - den noterar också första subcykeln (AD - antara dasha) som jag betitlat "lilla döden" eftersom Saturnus är Liemannen och så ofattbart låg i sitt konceptuella grepp i detta lands öde ("svenskarna är naiva" eller lite dumma är en internationell åsikt som bekräftas av kartan).

Men expanderad är hela den andra subcykeln (pratyantardasha) som hinduer normalt hoppar över. Det är här man istället tittar på transiter för att hitta en större precision om NÄR det födelsehoroskopet lovar/hotar med kommer att inträffa.

Den förlorade kontrollen över egna gränsdragningen sorterar under Merkurius och här ser man hur förnämligt 2a subben stämmer med transiterna för utrikesministerns förmodligen direkta löfte från bossen USA att inte låta någon ytterligare sinka detta Nato:s uppslukande av ännu en nation.

Se hur Merkurius agerar den 1 juli 2023: den upprepar exakt sin konjunktion med Solen (identitet/nationellt oberoende) från Sverigehoroskopet. Men då ska man minnas att nästan allt är stört i Sverige horoskopet till följd av Saturnus olyckliga mingel med halshuggaren Ketu. Det innebär att hela den svenska eliten kommer att halshuggas på ett givet tecken. 

Saturnus/Ketu är ju extremt komplex disponent eller ägare till hela femte Sverigehuset, elitens och de verkliga härskarnas hus (i Sverige är 10e makthuset bara en chimär och demokratin en illusion, det är de verksamt onda Solen/härskaren och Jupiter/storfinansen som korrumperat "nationalintellektet" och landets medier (med få undantag). Den senare ger ut detta gift till folket som de lapar i sig till sista droppen! 

Den astro-tekniska förklaringen till detta har givits flera gånger och senast här, folket har som ideal dem som förgiftar dem och stjäl deras liv. Ett färskt exempel: ny riktålder för pensionen, 67, istället för att göra något åt det klassamhälle som vuxit fram. Fast... hur skulle de styrande kunna det? Det är ju verksam ondska i den svenska folksjälen och så fort man kommer någonvart i detta land blommar den alltid närvarande penningdemonen Mammon upp med full kraft:

Klassresenärer kan behålla lite gott. Eliten däremot lider av korruptionens feedback-loop


Tekniskt talat

Jag gömde rödfärga Sol/Merkurius-transiten över Sveriges korrumperade Merkuriustecken som härbärgerar den usla Saturnus/Ketu (särskilt usel för 9e husets fundamentala ämnen filosofi, religion/metafysik - extremisten Sverige är känt som ett av världens mest sekulära länder och även på denna punkt visar den hinduiska astrologin hur överlägset rätt den ringar in Sveriges (brist på) karaktär och typ av "högre medvetande". 

Jag ramlade in i en reprissändning av 4 avsnittet om kungen och det passar perfekt att behålla Sverigehoroskopets Sol i 5e huset som markör för kungahuset även om han numera får nöja sig med att leka företagare med de andra i detta fasansfulla, ekonomistiska elit-hus det här landets befolkning ser upp till, som om den som blivit miljonär (nu behöver man snarare en miljard) när man dör, vinner. 

Enligt hinduismens karmalagar går inte bara själen rakt till något helvete efter föden, den kommer senare också att återfödas till ett verkligt skitliv på Jorden! Och då talar jag inte materiell fattigdom, för den har alltid varit den dominanta livsupplevelsen utan om själar som vid sin återkomst ikläds sådana skämt till intellekt och sådana instinkter att de inte kommer att kunna förbättra sina aktier till minsta. Livet efter ett så illa använt liv har förbrukat den goda karman och bara elände är att vänta.

Detta är läkaren Ian Stevensons slutsats om karma - att ont i förra existensen fortsätter att verka ont i denna. De som bara får fysiska handikapp (vilket Stevenson i huvudsak undersökte), har fått en lindrig karmisk eftersläng. Värre för de psykiskt sjuka som tror de fått fel kropp och vill byta kön. Ur perspektiv av tidigare liv kan de naturligtvis kan ha blivit "felfödda" men den onda karman ligger då i någon annan dålig sida som resulterat i önskad kroppsändring UTAN att den nya värdkulturen bjuder på denna solklara förklaring om att människan egentligen är en själ.

Homo och född i Sverige måste vara ett av de värsta öden som finns, överträffat nu bara av Uganda, där dödsstraff införts för att få bögar att avhålla sig från att smitta ner andra med aids. Jag tror homo-typerna har att göra med en grundläggande synd, egoismen, och Katolska Kyrkan (som paradoxalt blivit ett nästa där homopedofiler gömmer sig) hade tidigt ett namn: cupiditas. Självkärlek men kanske främst kärleken till materiella ting. För strikt ego-kärlek, prova konkupiscens.

https://www.newadvent.org/cathen/04208a.htm

Astrologiskt tecknas självkärleken av Venus i egoprincipens Vädur och är således raka motsatsen till Venus i positivt (andligt) härskarläge i Vågen. Katolska Kyrkan skulle väl aldrig medge det, men dess dogmer är tydligt påverkade av sanningar en äldre mänsklighet lurade ut och kodifierade i zodiaksystemet. 

För att kunna ta till sig mänsklighetens samlade vishet måste landets horoskop ha ett fungerande 9e hus, och det har inte Sverige. Därför kan man just undra vad som stundar när Stora Döden anländer (Saturnus huvudcykel 2036-55)? 

Jag har länge ordat om ett inlägg om den saken, men sanningen är att NÅGOT säger: "skriv inte om denna period förrän du vet i ditt hjärta" och den vissheten har jag inte, ännu. Men det kommer naturligtvis ha att göra med vår nya status som USA:s lydstat. 

Det var svenska industrialister och korrupta sossar (med högerns gillande) som sålde ut folket eftersom vapenavtal med USA vägde tyngre. Nationell säkerhet är ett rent svepskäl! Konstigare är det inte, om man ska koka ner det. Sverige 5e elithus, så aktiverat i transitkartan här ovan, spyr ur sig verksam ondska och rena lögner via den "ägda" Merkurius som inte förmår leva upp till de goda kvaliteter den egentligen har för ett väsen med Vågascendent. Sekundära faktorer kan förstöra mycket.

Thomas av Aquino om synd, dess räckvidd m.m. Detta är en text svenska folket (med få undantag) inte längre klarar att varken läsa eller förstå till följd av landets osunda värderingar (provklicka och häpna över vilken nivå 1200-talets tänkare hade, detta var en tid före materialismens dödsspiral och här görs åtskillnad på tingets eller personens essens och accidens - den förr kan sägas vara själen medan den senare representerar sekundära "tillfälliga" kvaliteter som kulturbruk eller hudfärg - saker som dominerar i dumsvenskens verklighetsuppfattning):

https://www.newadvent.org/summa/2085.htm


4 kommentarer:

Susanne sa...

Det här fick mig att tänka på att folkomröstningen om EU-medlemskap ju ägde rum under förra Saturnustransiten, då dessutom Rahu/Ketu låg i motsatta positioner.
Då var det en massiv ja-propaganda från det som kallas eliten, både den politiska och ekonomiska. Ren skrämselpropaganda faktiskt - Sverige skulle bli helt efterblivet, ja näst intill u-land, om vi inte gick med. Det anmärkningsvärda är inte att ja-sidan vann utan att nej-sidan fick så mycket som nästan hälften av rösterna, med tanke på den oerhörda slagsidan i hur mycket ja-sidan hade i resurser för opinionsbildning i förh. till den mer ideellt verkande nej-sidan.
Hur som helst - jag kollade horoskopet för dagen för omröstningen, den 13/11 -94, och det är nästan skrämmande i sin symboliska tydlighet! Rahu gradexakt på Sveriges ascendent och Ketu i konjunktion med folkets måne. Saturnus med månen i 5:e, och olyckliga mars i 10:e i kräftan, attackerande både asc och Saturnus/Månen.

Seaward sa...

Tack för påminnelsen. EU-omröstningen är ett av de horoskop som bestyrker valet av Vågascendent för Sverige men att Saturnus även då passerade soltecknet kan ha gått mig förbi.

Att en så pass stor andel av befolkningen som trots allt är svårmanipulerad kan faktiskt vara en SUND aspekt av den folkliga Måne med disponenten Mars i Oxen som annars mest beskrivits i termer av kvinnovåld i de svenska hemmen, eller som ett kvarvarande trauma från gamla Fattig- och Hungersverige. Med mera. Det kan helt enkelt vara så att "folk" är konservativa likt "tröga kreatur" och inte köper förändringar ovanifrån hur som helst.

Detta stämmer nu illa med den indiska metoden att räkna till 11e huset från månens position och där se att de rika och framgångsrika är vad vanligt folk tar som sitt ideal... Men givet att Månen ändå modifieras av MarsOxen-i-åttonde och åttonde står för gammal dålig karma som ligger vilande, uppstår en slags velighet i folksjälen - svensken är hemlös och kan varken tala eller skriva på svenska eller engelska numera. (Denna kluvenhet om vad att tillhöra kommer bara att tillta ju äldre nationalhoroskopet blir, det är på sätt och vis som en tidsinställd bomb och landet kommer att självförstöras.)

Men till den här otroligt problematiska frågan hör förstås också att gränsdragaren Saturnus är svag (pga halshuggaren Ketu). Det kan gör att nationen i allmänhet lever i ett rätt "fritt" förhållande till Saturnus organiserande inverkan – i synnerhet dem med Vädurssinne kan lätt komma på kant med staten och även överstatlighet.

Mån-Väduren i nationalkartan har ett problematiskt förhållande till sitt fundament, den lättledda arbetsoxen (Mars) eller ej, och gäller därför en stor andel av befolkningen (därav horoskopets utseende). Någon duglig rebell är inte Väduren som har Oxen (och därtill i åttonde) som bas, men väl en som drar benen efter sig, sticker händerna i byxfickorna och muttrar … Detta kan vara den astrologiska bakgrunden till att EU-valet – trots ”dreven” lämnade så många opåverkade.

Susanne sa...

Ett exempel på när svenska folket visade tjurskallig motsträvighet gentemot de styrande är folkomröstningen om Euron, där det ju faktiskt, till mången höjdares förtret, blev nej. (Fast det var så dags då, den stora skadan var ju redan skedd.)
Horoskopet för dagen, 14/9 2003, visar att Rahu/Ketu intressant nog låg i motsatt förhållande till EU-omröstningen - då blev ju folket s a s halshugget av Ketu, men nu visade folket istället hybris genom Rahu och röstade "fel" enligt de tongivande i samhället. Månen var dessutom hemma i Väduren, och inte i Sverigehoroskopets 5:e hus som under föregående folkomröstning. I det huset låg däremot en ond mars... Dessutom var det landets första Saturnusretur, med planeten alltså i tvillingarna, där ascendenten också låg vid dygnets början.

Seaward sa...

Jag ska vid tillfälle flytta in och använda dina iakttagelser i ett eget inlägg om EU-valet. Det verkar aldrig ha fått någon kommentar, av taggarna att döma. Den omissionen kan bero på att jag inte sett mig som tillräckligt politiskt bevandrad.

Rahu och Ketu som spegelbilder är helt logiskt, och det intressanta är ju, som du säger, att folket ur Någons perspektiv uppvisar "förkastlig hybris" - noderna relaterar ju till Månen/undersåten i relation till Solen/ledaren...