Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 juni 2023

Svenska militärens NATO-närmande långt innan Ryssland blev en bekväm ursäkt

 


Senaste MUST-chefen (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten) jobbar på som den bäste hjärntvättare i sina försök att skrämma upp folket med den onde Ryssen: "Vår, Vårt, Vi" - tre gånger i en enda mening kryper han under skinnet på åhöraren och agerar som det freudianska Överjaget (Samhällets röst, Storebror):

"...vår demokrati och vårt sätt som vi själva valt att leva." 

Det skulle kunna vara direktöversatt från någon statshatande helylleamerikan långt åt höger, men vinklat för att passa svenskens traditionellt lite mer utslätade natur.

Det handlar som vanligt (SR har den längre texten) om att Putin söker förvilla svenskarna på olika sätt, på exakt samma vis som han själv gör, och kasta käppar i hjulet för NATO-anslutningen.

NATO, ja. När jag tittar till Thomas Nilssons artikel på Wikipedia finns där bekräftelse av något vilken vaken medborgare som helst måste ha haft på känn:

"Försvarsmakten placerade N som Chief Information Officer i Ledningsstaben från 1 september 2020 tills vidare, dock längst till 31 oktober 2024. Som CIO höll han i arbetet inför Sveriges anslutning till Nato."

NATO-anslutningen har alltså pågått aktivt sedan september 2020 över ett år innan Putin invaderade Ukraina. Dra själv en egen slutsats om vilka intressen som ljuger och desinformerar värst i det här landet. 

Den här bloggen lyder enbart under den klassiska västerländska filosofin som visar sig närmast identisk med inte minst hinduisk kosmologi från vår tideräknings början - västerlänningarna har lånat in allt som gav dem medel att tänka själva. Bloggen är dock direkt kritisk mot Sveriges odemokratiska natur, där inte bara folkviljan rundas i NATO-frågan utan också ser till medierna manipulerat fram en passande opinion. Så klart Expressen och Sveriges Radio villigt upplåter lite plats när det kommer till Storfinansiella frågor som Sveriges krigsvapenleveranser till en så bra kund som USA.

*****

Varför inte granska horoskopet för en klockren spinndoktor som Thomas Nilsson. Som vanligt inget klockslag men Världssjälen är förunderlig i sin mikro- och makrofunktionalitet. Födslar samma dygn kommer att skilja sig åt åtskilligt, men samtidigt GÄLLER dygnets horoskop för dem alla. För här ligger alla tendenser samlade och den personliga födelsetiden tjänar bara att rangordna budskapen så att vissa t.o.m. kan bli helgon trots att dygnet som sådan mest liknar en avstjälpningsplats för gangsterämnen.


Det här är inget dygn för värstingar och t.o.m. den omoraliska Mars är kanaliserad mot fred och harmoni genom placeringen i ett Venus-tecken. Paradoxalt nog har den här bloggaren samma position men kom fram till att totalvägran och fängelse var det bästa sätt man kunde tjäna Sveriges sak.

I ungdomen fattade jag förstås ännu inte hur djupt korrupt landet är och att handel och särskilt vapenexport ÄR Sveriges hjärteämne. Varje form av enskild protest är lönlös eftersom nationalkartan avslöjar ett dödsdömt land som kommer att förinta det väsen det hade som ingångsvärde 1974. 

Hade exakt klockslag varit känd för senaste MUST-chefen hade säkerligen den här stjärnhimmeln varit ofördelaktigt orienterat mot de fyra väderstrecken. Inte för att psyket är överhövan genomlyst som horoskopet är uppritat, med Månen som  nödtorftig inhoppare för den okända fysiska ascendenten. Den röjer inte på minsta vis hur människan kommer att vara disponerad att agera, men paradoxalt nog säger den nästan mer om just den en individ kan tänkas vilja dölja: sina personliga sinnesstämningar!

Till att börja med kan sinnet eller psyket stämmas av mot dess fundament. Det är väl typiskt att det just handlar om Månen i VATTENBÄRAREN, den svenska (och verksamt onda) elitens zodiaktecken. Ett fantastiskt tecken men subtilt vridet i Sverige, så till den grad att den naiva massan t.o.m. ser mot de framgångsrika som inspiration.

(Sverigekartans folkliga Måne i Väduren har i 11e steget framför sig Vattenbäraren som i detta fall representerar den lyckligt lottade svenska eliten. "Sådana vill vi också vara!" tänker landets många miljoner torskar och kan nu tala svenska lika illa som engelska - exakt som storstaden som brukade weekendtripp till New York innan kronan blev en skitvaluta. Folk och den fåhövdade Eliten är av samma skrot och korn och fria tänkare i landet är lätt räknade.)

Tyvärr tillstöter problem redan i MUST-chefens sinne - det är fördunklat! Precis som när Folkets ideal bryts ut ur nationalhoroskopet via en enkel räkneövning, har hinduerna en metod för att bedöma planeters inbördes relation numeriskt. Det är av största vikt att Månen/psyket står stadigt och via Vattenbäraren har det här dygnet goda förutsättningar att se många ideologiskt tydliga tänkare. Vattenbäraren - om den fungerar väl i kartan - är en storslagen utvecklare av koncept och hela dramer som folk köper och tror på. 

Minns den verkliga författaren bakom Shakespeare-pjäserna, en engelsk aristokrat som naturligtvis inte framträdde under eget namn. Edward de Vere hade detta sinne i rymliga rymdens Vattenbärare och även Mars placerad i samma Luft-tecken. En perfekt politiker eller manipulatör av folket eller folkets föreställningar! Intressant nog hade han sinnets disponent Saturnus illa placerad och enligt sinnelagskartan exakt lika illa som MUST-chefen. 

Greven av Oxford insåg sent i livet att han haft perioder av både oresonlig svartsjuka och rent vansinne och han var så känd för sin extremism att Kronan aldrig gav honom en enda av alla de militära positioner han sökte (män i adeln ville alltid utmärka sig i krig). 

Drottning Elisabet I visste naturligtvis att det var han som minglade med uschliga bohemer och teaterfolk och skrev pjäser, så en statlig karriär låg aldrig i korten för den mannen. Han distanserade sig alltmer från hovliv och maktintriger. Det är bara att studera figurerna i en del Shakespeare-pjäser för att se hårt vinklade och bestiala maktfigurer (Saturnus = världslig makt, i synnerhet i Stenbockens tecken).

Men i Sverige är extremism exakt vad man sysslar med och vem bättre rekrytera än en verkligt vurpad natur som trovärdigt kan intala folket hur farligt ute landet är. 12e för världsliga förluster är alltså grundnarrativet hos Thomas Nilsson, det fyller hans sinne tills han inte längre kan se något annat - detta är att bli besatt av en arketyp). Ett kungarike för en häst eller den som anger sin granne.

Nu slipper MUST-chefen visserligen Mars brinnande krig i sitt psyke men blotta Månens förhållande till sitt fundament Saturnus är ändå problematiskt. Psyket har grunden för sitt välmående just bakom ryggen, i det 12e huset för världsliga förluster. När man mår så illa att man tror man är på väg att förlora hela skiten, så är man paranoid på det amerikanska viset (se flera inlägg om USA-horoskopet som studerat dess paranoida tendenser). I det där "vår, vårt, vi" tycker man sig höra den typ av rigiditet som är redo att gå över lika för att få sin vilja fram för att likväl lida svårt psykbryt längre fram när en problematisk start för Saturnus tillåtits att utvecklas utan korrigering. Normalt sett ger Saturnus bakom ryggen på Månen mer av en tärande och nötande gråhet, rutinen håller på att ta kål på livsglädjen.

Ibland passar det att titta tillbaka på den äldsta bevarade västerländska traditionen kring Månen som tappat kontakten med sitt fundament via positionen i 12e. "Den onda demonen" kallades sektorn i västerlandet och släktskapen med Indiens "världsliga förluster" går att skönja, även om traditionerna grenat ut sig. Det är här Oxfords anfäktelser kommer in (minus de extrama Mars-topparna), och troligen MUST-chefens benägenhet att över tid trolla sönder sitt eget psyke. 

Men det heter ju å andra sidan att psykopaten MÅSTE tro på sina egna historier för att vara övertygande, och ser man åter mot Oxford, har hans skrönor givit honom en permanent plats i den västerländska kulturhistorien, åtminstone i den engelskspråkiga världen eftersom hans dolda budskap är så många att pjäserna inte går att översätta till annat språk.

Den skickligheten syns inga spår av i MUST-chefen, här låter det som i vilken korkad reklamfilm om senaste appen som hjälper svensken att överbelåna sig ännu mer (fast det heter att appen "hjälper hålla reda på befintliga lån) för de som redan fastnat i nationallögnen.

Med ett svagt och rigitt psyke är det sista man vill ha en Sol som gömt sig i osynliga 8e huset (dödshuset). För en månascendent betyder det inte mer än att chefen tenderar att gå på rutin (Saturnus) vilken tenderar att äta upp honom så att han tror på sitt eget program. Solen är i dissocierad eller bortkopplad position i 8e. Det kan tolkas som att hans rutinmässiga tänkande bortser från både sin, folkets och landets okränkbara identitet. Det ligger i Försvarsmaktens, USA:s och den här chefens intresse att tona ned Sveriges duglighet. När allt kom omkring tillsattes han ju på begränsad tid som "CIO" för att göra Sveriges övergång till amerikansk lydstat så smidig som möjligt och då får inte Kung Sol nämnas eller introduceras i hjärntvättningsprogrammet.

En underrättelsechef måste måla allt dystert. Solen i 8e dödshuset kan trots glappkontakten med Månen (den hinduiska "6-8-relationen" som är en obefintlig relation), representera Sveriges undergång till följd av Ryssens invasion (som svenskarna är så dumma att de nu börjat tro på av opinionssiffrorna för NATO-anslutningen). Men Månens icke-kontakt med Solen är vansinnigt svår att förstå sig på: är människan verkligen helt avknäppt från sin egen individualitet och styrka som människa? 

Och vad om Solen som kognitiv kapacitet? Med en Måne på fallrepet och en minimerad Sol ser det här ut som en aningen trubbig kniv. Kanske som polis och militär normalt är, låsta i sina rutiner och ordergångar. Hos Polismyndigheten var det lögn att få nytt id-kort, osmart och stelbent och ett datasystem som inte fungerade (under covid-perioden). Skatteverket fixade biffen hur enkelt som helst genom "avvägd bedömning"! (Den sökande bloggaren visade sig t.ex. vara på centimetern lika lång som påstods på det gamla id-kort som just gått ut och fått polisen att sluta tänka smart.)

Det är klockslaget som ger det fysiska skådespelet som döljer ev. mental insufficiens som vore så spännande att känna till i detta fall. I rättvisans namn måste dock Merkurius nämnas med en dold Sol i ett merkurialt tecken. Ännu värre hade det varit om också Solens disponent/fundament varit utslaget, men här står Merkurius i ett annat hus och är därmed friare. Emellertid är positionen i Eld inte gynnsam som bas för Solen i Jord - här är Eld/Jord-konflikten. Det passar å andra sidan perfekt för en stridis eller järnsmed - dessa hungrar efter buller och bång. 

Så till högen som ringar in horoskopets styrkor blir ett pluspoäng här. Thomas Nilsson upplever sig (om alls) som en stridande räddare i nöden, men inte folkets räddare utan en skev variant av kommunikationsplaneten Merkurius. 

Solen i 8e kan också stå för intresse av det mörka och odeklarerade och naturligtvis kommer spioneri in under placeringar som inbegriper 8e huset (fast då via känd tid, att resonera utifrån månkartor är spekulativt). 

Och märk att Månen har förlorat kontakten med Solen, så individen ser inte sin egen tendens utan projicerar spioneri och manipulation på en tänkt fiende istället. Jag säger inte att Ryssen agerar hedervärt alla dagar i veckan men den här kartans psyke med dess undertryckta fundament ser förmodligen inte skillnad på egna hjärnspöken och verkligheten. Se bara SR-artikeln och hans demoniserande svammel om anti-Nato-demonstrationerna där han - underrättelsechef till trots - inte kan säga om det är Putins verk eller hans egen onda inre demon som lurar honom.

Den hellenistiska läsningen av 12e huset är här väldigt tydlig eftersom det är Månens disponent Saturnus SOM ÄR den onda daimonen i egenskap av 12e husets tillfälliga ägare --- i psykkartan måste tilläggas. 

Hinduerna har TRE horoskop att hålla reda på och balansera mot varandra, den kroppsliga ascendenten, den lunära och den solära. Den nivån har Sideriska aldrig ens försökt arbeta med. Inte en läsare skulle stå ut! 

Och inte att glömma: Navashta-horoskopet för "den inre människan" och som fungerar som en kontrollinstans av grundhoroskopet (den kroppsliga ascendenten) och dess utfästelser. Detta är en konst som aldrig skulle fungera i det rationaliserings- och kostnadspsykotiska Väst av idag! Här svajpar vi människor i fascistmaskiner och krigar istället. Mycket enklare för en snart uträknad folkgrupp.

 

Inga kommentarer: