Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 juni 2023

Du blir vad du äter (Studera öststaterna med måtta)

Inte bara DN bereder skribenter med anknytning till Ukraina att dra in läsaren i skribenternas ångestfylla hat över den rådande situationen. Nu öppnar även Bonnier kranen i Expressen och en f.d. Uppsalaprofessor i öststatsstudier påminner om den gamla vegetariska Waerlandrörelsens förtäckta varning att "du blir vad du äter". Uppenbarligen ska man bara inmundiga fakta om öststaterna med måtta och stor urskillning, annars slutar man som en förgiftad hök som bara vill slåss, slåss.

https://www.expressen.se/debatt/domen-blir-hard-over--var-senfardiga-krigshjalp/

Texten är så oförsonlig och så negativ till alternativa lösningsförslag att jag är tvungen att googla personen i vetskap att Stefan Hedlund är ett så vanligt namn att en pensionerad professor kanske malts ner i den köttkvarn han lystet använder i sin text. Dock i meningen den mänskliga ström av flyktiga existenser som trälar en tid på arbetslinjen och sedan döms att spårlöst försvinna ur historien. Bara en sådan sak kan, för den som stirrat på en Berlinmur för länge utan filosofi, resultera i den disharmoni han uttrycker i sin anmodan till totalkrig mot Ryssen.

Födelsedagen hittas och för att fortsätta på det inslagna historiska spåret reduceras den f.d. professorn till världssjälens dagsform den dagen. Dvs. det är enbart en "naturlig zodiak" som betonar de arketyper eller idéer som är framträdande ur jordbornas perspektiv. Vackert är det inte! Den här dagens karta vanställs av närmast alla problemsignaturer bloggen lyft fram ur astrologins mer obskyra hörn.


Här finns det oerhört missprydsamma Eld/Jord-kriget som ofta skapar råhet och vilja att ta i med hårdhandskarna - här notabelt som en röd tråd genom texten. Det är Solen i expansiva Skytten (ett tillväxtvilligt tecken, just som krig gagnar industrin enormt) och basen för Solens framfart är här dess disponent Jupiter, fixerad i Oxen, ekonomins tecken. 

Dolda agendor som ekonomiska intressen inkluderar man förstås inte i en propagandatext. Däremot passar det utmärkt att få läsaren att rysa en smula genom nämnda "köttkvarn", som professor emeritus Hedlund åtminstone har heder att medge att även USA håller roterande genom att i lagom doser bidra till dödande av ukrainare. 

Skälet till USA:s återhållsamhet och val att långsamt slakta ukrainarna nämns inte, men Hedlund kanske utgår från att Expressen-läsaren vet hur skamlöst cyniskt resonemanget på "den goda sidan" går: Joe Biden vill bringa Ryssen till ekonomisk och militär utmattning och restlös kapitulation. Och ju mer krig desto mer gynnas även svensk militärindustri. Fast handburna röret Carl-Gustaf, för att avlossa fyrverkeripjäser, är kanske lite överspelat i det här skedet när Ukraina skriker efter amerikanska stridsflygplan.

*****

I den naturliga zodiaken för detta dygn betonas verkligen Eld/Jord-kriget som här är närmast sanslöst eftersom Solen visserligen vill rycka framåt som "enda väg", men saknar integration med sitt fundament: Jupiter-i-ekonomins-hus-Oxen. Det finns något sans- eller vettlöst över den här mixen med Solens framfart som "det högsta goda" (hus 9, Dharma) men dissocierad från basen för sin framryckning.

Någon kanske slås av att det här liknar USA:s och ex-professorns plan, utdraget krig så att Ryssen förlorar sitt ekonomiska fotfäste, även om han vänder läsarens blick mot den skam väst borde känna över sin snålhet och senfärdighet att ge Ukraina medel att försvara sig. Och denna senfärdighet går också att läsa in i Eld-Solens problem med resurs- eller Jord-Jupiter.

Men detta är bara början. Dygnets himmel tecknar också psykologiska avvikelser som rent av ser sjukliga ut, som när en fixerat hatiskt attityd eller antipati mot Ryssen (och dessförinnan Sovjetunionen) övergått i mentalsjukdom eller ett derangerat intellekt. Se kartan. Två av de mentala Luft-tecknen undermineras av det omedvetnas Vatten.

Instinkt och attityd kapar det rena förnuftet och det är hugget som stucket vem som drabbas värst: Tvillingarna med psykets Måne eller Vågen som innehåller domaren och rättskiparen Saturnus i sitt teoretiskt mest rättrådiga läge (Vågskålarnas balanserade omdöme). 

Men krigsapellen är allt annat än klok, så något är allvarligt fel med denna Saturnus, precis som även Margaret Thatcher en gång visade hur Saturnus-i-Vågen kan falla kort om den inte placerar sig bättre än 1a egohuset i öster (planetens bästa plats är i väster, och nästbäst på i 10e makthuset där den naturligt hör hemma).

Det är Vågens oheliga allians med dödens Skorpion som rör till det för den stackars professorn och i kombination med den sataniska axeln som rimligen uppfattades på just det sätt i antiken som den här bloggen föreslog redan innan upptäckten av romaren Manilius skrift där sträckningen hus 2 till hus 8 istället döpts till Tyfons axel, Gaias av vrede genomfyllda och avartiga son som hölls inspärrad under mark (kanhända en aetiologisk förklaring till Siciliens varma källor). 

https://en.wikipedia.org/wiki/Typhon

En perfekt illustration av romarna! En ångande och frustande drake instängd under jord, redo att få ett utbrott. (Inte känt om Manilius skriver före eller efter Vesuvius utbrott.) Att omedvetet ha döpt om axeln till "satanisk" är ett sådant sammanträffande att man är beredd att köpa Jungs djuppsykologi i dess totalitet - individens omedvetna står förbundet med mänsklighetens omedvetna, eller åtminstone lokala omedvetna (tänk: folksjäl som nästa större ryska gumma som den enskilda människan lever inom). Det är möjligt för en individ här och nu att tappa detta mentala universum på t.ex. detaljfakta. Hur exakt informationen är, beror på "mediets" trimning.

Den här diaboliska axeln skadar ex-professorns högre tankeförmåga svårt eftersom den urbota materialism Djävulsaxeln bojar människan till saknar förmågan att se och reagera på annat än ting i världen. Att bedöma Ödets vilja med att Ryssen vaknat i denna sena tid för västkapitalismen ankommer inte barn som bundits i Platons grotta och bara ser skuggor på grottväggen av de verkliga skeendena utanför grottan. 

Platon liknar med andra ord livet på jorden till fångenskap i dödsriket och 2a huset var "Hades port" och 8e "Döden" i senantiken. Och se nu på kartan: BÅDA Luft-tecknens härskare, Merkurius och Venus är "döda" i 8e detta dygn och vad av intellektualitet Hedlund åstadkommer kommer från de döda, kanske från dem som förgiftats av osunda doktriner, men definitivt inte från den upplysthet som vet att både krig och fred är egalt ur andevärlden där människan har sin rot som evig varelse.

*****

Texten utgår från och slutar i den insiktslösa materialismen i vettlös blandning med spelad vördnad för det mänskliga livets helgade status. Så är det inte. Var tid har sitt Öde, sin tidsanda och när Hedlund föda är en längre period fullständig märkt av psykisk sårighet och död. 

En naturlig zodiak förändras bara långsamt och kanske är mörkrets och de onda tankarnas kulmen just här, runt 20-21 december 1953, då även den sublunära världen dras in och förnimmer planetomachin - de unga (eller synliga) gudarnas krig i himmelen. 

Månen i Tvillingarna (som bloggaren har erfarenhet av) tenderar till naturlig medvetenhet om vad som pågår i det mänskligt kollektivets omedvetna zon eftersom Jungs kollektiva omedvetna kan sägas motsvara Vattenbäraren, den kollektiva människa som i princip är tillgänglig för den som kan lägga bort egots skygglappar. I det merkuriska Luft-tecknet finns alltså goda chanser för sömnens och psykets Måne att t.o.m. spontant förnimma ting bortom det individuella jagets erfarenheter.

En googling ger de här världshändelserna 1953:

1953
  • U.S. and North Korea sign armistice ending the Korean War.
  • Marshal Tito is elected president of Yugoslavia.
  • Josef Stalin dies.
  • Queen Elizabeth II of Great Britain crowned.
  • USSR explodes a hydrogen bomb.
  • Edmund Hilary and Tenzing Norgay are the first to climb Mt. Everest.

Wikipedia listar mer, månad för månad. Dagarna kring Hedlunds födelse innehåller detta:

https://en.wikipedia.org/wiki/1953

Barnläkaren Ian Stevenson noterade under 30 års forskning att ond bråd död föreföll förklara nästan alla fall där små barn mindes sitt förra liv eller åtminstone de sista veckorna av det. Det är som att den irrationella själen laddas så kraftfullt av den mänskliga smärtan att denna karma färdas spikrakt genom kretsloppet och träffar det barn som föds samtidigt eller snart därpå (tid är mycket relativt i sammanhanget, Stevenson räknade ut att hans fall i snitt varit borta från Jorden bara 16 år innan de var tillbaka igen med levande minnen av sitt föregående liv. En del återföddes i princip omedelbart.)

Läkarens fynd kan överföras på resonemang utifrån horoskopet för en period. Barn födda samma år Stalin dör och det fullständigt poänglösa amerikanska Koreakriget kommer till vapenvila innebär ett inflöde av krigsoffer till Jorden. Säkerligen var Hedlunds själ en av dem som lidit under Stalin och nu burit på smärta från födelsen. Kanske reaktiverades det mer avlägset förflutna redan genom barndomshändelser (jordiska händelser triggar gammal karma) och ledde även till en professur i öststaternas öden. 

Bloggaren tror sig veta att åtminstone en handfull av hans varaktiga intressen, hobbies, och instuderade universitetsämnen "drivits" fram av tidigare liv. (Det är så genier kommer till, gång på gång har de byggt färdigheter och så kommer en tid som innehåller rätt verktyg och allt kommer samman. 

Exempelvis (repris) var en nyanställd arbetskamrat extraordinärt skicklig med tecknarpennan och jag gav honom skämtsamt tillnamnet Rocko utan att veta varför. På samma arbetsplats började samtidigt en juniormästarinna i värjfäktning och vi tre hittade varandra som gamla vänner, som en grupp i gruppen. 

Årtionden senare, under läsning av Mark Andersons biografi om en brittisk greve i Tudor-England nämndes att han från en Italienresa tagit med sig en värjfäktare som genast blev London-societetens favorit. Bloggaren gick gnugga ögonen rejält: inte nog med att han drömt om denna greve av Oxford (utan att ens känna till figurens historiska existens), värjfäktaren greven introducerat i London gick under namnet Rocko! Livet leker med dess upplevare!

I efterhand är det lätt att se hur en som lärt sig hantera en värja precist i ett liv, enkelt kan "skala ned" yvigheten och bli en skicklig illustratör i ett annat! Astrologiskt hade "Rocko" i detta liv en supertajt konjunktion mellan handarbetets Merkurius och kontrollens Saturnus i perfekt placering i Luft-tecknet Vattenbäraren! 

(En baksida med den konjunktionen - i detta fall - var en märkbar  rigiditet. Som att inte bara värjan fördes efter kampsportens föreskrivna former utan att hela livet var formaliserat. Men detsamma gäller bloggaren Saturnus exakt opposit Måne och Ascendent, och organisationens Saturnus har förstås med klassrelaterade manér och koder att göra. Läste en gång att kinesiska aristokrater hade att memorera tretusen etikettsregler! Saturnus är allt annat än spontan, och det intressanta är att den sociologiskt råder både över rika Ägare och fattiga Arbetar - och båda ytterligheterna håller stenhårt på respektive klass stiliserade sätt att tänka och förhålla sig.)

Tydligen uppstod fientlighet mellan greven och Rocko och bara något år efter att ha läst biografin klappade kontakten ihop mellan bloggaren och illustratören över ekonomiska frågor. Efter att bloggaren arbetat heltid 8-10 månader på en datateknisk lösning, arkitektur och programmering, lade illustratören ett par dagar på en sober men rätt generisk yta för produkten, och ansåg att hans insats motsvarade halva produktens pris. Sådan är risken med att inte avtala allt i förväg. 

Det är mycket möjligt att det var grevens och Rockos gamla groll på 1500-talet som vandrat vidare genom tiden och nu drabbade "två oskyldiga svenskar", vilkas ödesmönster på något sätt stämde med den historiska förlagan. Märk att vad man ser beror på vad man vet. I fråga om karma och VAD som slussas genom tid ("skandhas" säger buddhismen), vet mänskligheten inte mycket och särskilt inte västerlandet som för tillfället bestämt sig för att allt börjar med materia, också det en ren fixering. 

Bara en medvetandebaserad ontologi kan förklara hur minnen kan hoppa över århundraden och världsdelar. Det är anden som ikläder sig former och inte tramset om medvetande som "emergent" via evolution. Hårddraget är de som påstår detta Satans eller den inspärrade Tyfons avkomma. Monstrets vrede består alltså i att ha blivit inspärrat i en kropp, i materia utan att ha tillräcklig intelligens eller ledtrådar att ens börja forska i hur man hamnat i detta predikament.

Åtskilliga upplevelser från dykningar i det "kollektivt omedvetna" har förekommit, men så har bloggaren också praktiserat "aktiv föreställning" i hela sitt liv utan att ens veta om det (satt redan i sjuårsåldern och stirrade blankt i väggen och förnam märkliga energimönster - en hemsnickrad form av meditation för barnen!). Men bara för några veckor sedan nämnde ett tv-program "aktiv föreställning", som jag kände till att psykologen Jung utvecklat men inte visste något om. Fragment från en resa med intermittenta "upplevelser från det kollektiva" rekapitulerades nyss i inlägget om mer (eller mindre) folkkära svenskar.

Öststatskännaren kan vara ett skolexempel på hur reinkarnationsprocessen tvingar tillbaka en själ till där den senast var, men nu med nya möjligheter att distansera sig och vinna andrum. Men så förgiftad är den här himmelen att det troligtvis är en annan typ av öde: det där flera liv på rad behövs för att ärren ska blekna. Tar man bara bort dödens illusionära vägg och binder ihop dessa två liv skulle mycket få sin förklaring!

*****

När Ryssland meddelade sin "särskilda operation" i Ukraina trodde jag en kort tid att detta var startsignalen för Vattenbärarens tidsålder, för att världens maktbalans äntligen skulle tippa bort från USA, som verkligen inte är värd rollen som världspolis. Den utdragna hawaiihockeyn i Ukraina verkade få den tanken på skam, Ryssen var inte förberedd på hur start Väst infiltrerat deras trygghetszon.

Men tanken på en ny värld och tidsanda dör inte så lätt. Vad om USA där Pentagon inte ens kan bestämma sig för att fortsätta mörka UFO:s existens genom att förklena t.o.m. viktiga visselblåsare, trots att (framförallt) amerikanska marinen har släppt genuina filmer på icke-jordiska objekt. Röran på Jorden just nu påminner om tanken från en djup insikt i det gamla Kina:

Naturen jobbar på flera nivåer samtidigt, "i en handvändning realiserar Hon tio mänskliga tankar". Så säger den konfucianska klassikern Jijing säger i anslutning till en kort meditation kring den mot Himmelen responsiva Yin-principen. 

Någon kanske känner igen detta från populärpsykologins tal om att kvinnor tänker bredare och fysiologiskt har fler kopplingar mellan höger och vänster hjärnhalva. Tja, redan de gamla kineserna...

Det är helt klart en civilisations sammanbrott som ses, även om Väst drar med sig så många oskyldig i fallet. Men samtidigt byggs en ny värld och ekonomisk ordning upp som snart nog kommer att förfinas till något post-kapitalistiskt. Nu är det möjligt att UFO-intelligenserna observerat mänskligheten och tiden tillräckligt. 

Dessa medvetanden upplever inte tid som vi gör och har hållit uppsikt på speciellt amerikanerna sedan de framställde atombomben - för dem är det kanske fortfarande samma dag som de två japanska städerna jämnades med marken och det är därför vi inte sett någon intervention än. Men det skulle kunna bli ett maktövertagande och en tvångsförvaltning av Jorden. Då kan mänsklighetens dåraktigheter med sina rikemansubåtar och artificiella intelligens hälsa hem.

Har Gaia förnärmats tillräckligt av människorna kommer hon att låta sin son Tyfon gå loss i full vrede. I det fallet behövs inga ingripanden från högre dimensioner, Jorden själv kommer att utplåna så många människor och djur att den "visa arten" tvingas helt omvärdera sin plats på Jorden och rikta sin kreativitet bättre och utifrån en större insikt än materialismen och dess sataniska utlöpare ("marknader"). Det är bloggens misstanke att Naturen kommer att lösa överbefolkningen med en massutrotning av människan och inget land kan känna sig säker, som nu när Väst uppenbarligen struntar i delar av världen.

Allt kommer inte att hända under den korta tid Saturnus ännu har kvar i Vattenbärarens tecken, men man får inte vara så bokstavlig. De här eonerna eller tidsåldrarna är spatio-temporala väsen (tidsandar!) och förprogrammerade i det här världssystemet, som ytterst bara är en tanke i Guds medvetandestruktur. Hur meningslös ter sig inte öststatskännarens spasmer utifrån det Öde mänskligheten nu har att uppfylla. 

Detta är tiden för getterna och lammen och de kommer inte att separeras utifrån banala politiska värderingar. Ödet innefattar fler kriterier. Bäst betrakta sig som redan död, för den som aningslöst trälar på arbetslinjen för att shoppa kommer inte att bli glad över det som väntar. Och än mindre politiker och hökar som får allt svårare att kontrollera sina domäner. Kanske några inhemska och utländska oligarker kan fly ut på haven i sina lyxkryssnings-arkar medan Jorden skakar i sin febertopp och världen frågar sig varför den inte bytte operativsystem och rebootade långt tidigare.


Inga kommentarer: