Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 juni 2023

Koranbränning i ett Sverige som inte ens vet vad yttrandefrihet är

Man kan återvända gång på gång till Sveriges extremt dysfunktionella horoskop och härleda den ena skandalen efter den andra till att det viktigaste huset, det 9e för högre kunskap, är kvaddat. Det innebär ett land fyllt av imbecilla medborgare som alla ignorerar filosofi och religion eller t.o.m. hatar vissa uttryck, numera företrädesvis islam.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xgd06p/turkiets-utrikesminister-fordomer-koranbranningen

En titt på tidpunkten för den beviljade Koranbränningen i  Stockholm ger en intressant himmel som både tangerar nationens rollmask Vågskålarna men också viktiga passager genom just 9e huset för det högsta vetandet vari gränsdragningens Saturnus är satt ur funktion i nationalkartan till följd av den södra månnodens undertryckande inverkan.


Eftersom den demoniska södra månnoden som så degraderat Saturnus i 9e huset och förklarar Sveriges dekadent sekulära natur för tillfället passerar genom Vågskålarna - landets uppvisade roll av harmoniskapare och rättvisekämpe inför omvärlden och inför de egna medborgarna - förstår man att Sverige just nu genomgår något av en distinkt katastrof över sitt osunda styre och felstämda värdesättningar. Folket är bara brasvirke och kan inte lastas, i snitt föds och fostras de att bli just så bra som nationalkartan tillåter.

Men övriga världen är inte gudlös och enfaldigt inriktad på privatkonsumtion, så månnoden tillsammans med folkmassans Måne i Vågen denna dag skriker ut Sveriges likgiltighet och förakt för allt vad människor normalt håller för viktigt och för att vara Sann Balans. Månen står för popularitet och stor publik spridning så denna dag (och dagen därpå, 29/6) lyckas Sverige prestera under all kritik inför världen!

Sant är att Månen är den mindre ljuskällan och Solen är den större, men se var Solen just nu finns: i Sveriges kollapsade filosofi- och religionshus. Vad Månen återspeglar och sprider världsvida om Sveriges är hur illa det står till med det här landets respekt för människans högsta värden, de som gör henne till något mer än brutala djur (varav vissa med kriminell intelligens och andra bara korkade pladdermakare).

Det skrivna ordet sorterar under Merkurius och konjunktionen med Solen för närvarande skänker energi åt Sveriges Merkurius-ägda men kollapsade 9e hus. Ascendenthus och 9e samverkar.

En annan nyhet bara häromdagen var att Stockholm tappat över tjugo placeringar på en årlig rankning av världens bästa städer och Merkurius har förstås också med kvantifiering att göra, siffernissens och logikerns planet som det här. En olycka kommer sällan ensam. 

Sedan kan man förstås upprepa att den enklaste transiten, att hålla reda på den långsamma Saturnus rörelse genom horoskopet, f.n. sätter Sveriges själva hjärta och själ ifråga när den rör sig genom landets soltecken Vattenbäraren. Dessa tre händelser som aktiverar samtliga de humana Luft-tecken visar genom den tillåtna Koran-bränningen vilket helvete på jorden detta land blivit om man inte använder landets "yttrandefrihet" på samma korrupta sätt som landets finansiella Elit vill. Merkurius svårt klämd mellan de "verksamt onda" Solen och Jupiter, vilket ger Sverige en allmän tendens till lögn och falsk propaganda istället för saklig information.

Det ska bli intressant att se hur den extremt korrupta regeringen Kristersson lyckas i NATO-anslutningen givet att Sverige stundligen spottar på medlemmen Turkiets nationalreligion i bemötandet av muslimer i Sverige.

 

OM ELEMENTET LUFT:

Luft knyts till den specifikt mänskliga tankeförmågan, logik/skriftspråk men också till den specifikt mänskliga essensen. Den existerar, vad än biologer säger som söker blanda bort korten. Människan är en hybrid, båda apa och något okänt, kalla det "medvetande".

Men ibland indikerar Luft, trots dess löftesrikdom, väldigt såsiga människor, flummigt tänkande, okunskap om hur det egna språkets grammatik fungerar och andra tecken på att individen petats in på samhällets lägsta nivåer och inte anses behöva mer än rudimentär skolgång. Majoriteten är ändå ämnad till löneslaveri för landets bättre bemedlade. 

En tidningsrubrik sade nyligen att knappa 10% av svenskarna lyckats skrapa ihop en miljon på banken i "fuck off"-kapital. Den miljonen är inte mycket till säkerhet när Världen verkligen börjar gunga inom några år. 

Men de allra flesta i Sverige är arbetande fattiga, fattighjon som på 1800-talet. Skälet är den kriminella intellektualitet som driver det här landet från nationalkartans Luft-partier och särskilt 5e elithuset och 9e kollapsade huset för moral och andlig sensibilitet.

Upprepar Sideriska den nationella kartan tillräckligt många gånger kommer säkert varenda medborgare till sist ha "råkat" passera den här hemsidan. Men utan mätbar effekt eftersom även det förutbestämda ödet kan ses i horoskopet. Sverige är ett sådant land som är utdömt på förhand. Ingen i landet kommer att kunna ändra dess bakvändhet, först måste den globala ekonomiska ordningen störta samman och en ny global civilisationsmodell presenteras av den nya världsledaren. 

Bloggaren har satsat en krona på att Kinas datasystem som mäter allas sociala merit eller bidrag till det allmänna bästa kommer bli en global lösning i Vattenbärarens tidsålder. Först med ett nytt och tydligt system kommer brottslingar som Sverige lite skamset att följa efter och ansluta sig i den nya Ena Världen.

Om inte annat för att det nu blir omöjligt med den laglöshet som landet nu signalerar, med invandrargetton och landets hån av den verkliga yttranderättssprincipen och inte det trams Sverige menar sig vilja skydda. Ingen yttranderättsprincip är korrekt om den inte också kontrollerar yttrandets fundament med mycket större insikt än den ett land utan filosofi (som Sverige) ens har kapacitet att förstå. Sverige är alltså bakbundet av sina egna synder (för att använda ett arkaiskt begrepp) och det märks på nationens tanketak.


Inga kommentarer: