Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 juni 2023

Aftonbladets skarpa politiska skribent och De Gråtande Systrarnas stjärnbild

Läser helgpredikan från Anders Lindberg i AB och slås återigen hur han fulländat sin lidelsefulla klagosång över den svenska borgerlighetens uselhet om inte rent av ondska.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/GMK7X6/klart-ulf-kristersson-inte-vill-dralla-runt-i-fororten

Förvisso får han konkurrens från Katalys anklagelseakt:

https://www.expressen.se/debatt/svantessons-dolda--skifte-ar-feg-politik/

 

En ny titt på Lindbergs födelsekarta (utan känd födelsetid) avslöjar något tidigare osett: arbetarklassens markör Saturnus befinner sig i förnödenheternas tecken Oxen men därtill står fattigdomens och det hårda slitets Saturnus på exakt samma grad som stjärnan Alcyone, huvudstjärna i den kända stjärnbilden Plejaderna, också känd som Sjustjärnan eller de Gråtande Systrarna. 

Och det är ju lamentation som löper som en röd tråd genom Lindbergs välgrundande kritik mot vad Sverige har blivit: han påminner om begreppet "2/3-delssamhället" där majoriteten suger skiten ur den sämst lottade tredjedelen. Den situation som utvecklats i Sverige stämmer perfekt med nationalkartan från 1974 som varken är vacker att skåda, vare sig man studerar folkets "månsida" eller de välbeställdas "solsida"! 

Var landet förutbestämt från stjärnorna att bli ett hycklarnas och falskspelarnas skyltdocka i världen? Rollfördelningen i 1974-kartan är solklar men som "ingångsvärden" kommer det att ta några generationer innan "nya Sverige" vuxit till sig och börjat visa sina fula anlag. Hinduiska planetcykler tycks visa hur den ena planeten efter den andra får "sin tid" och under ett antal år presterar exakt vad den som ett ödesfrö vill säga. Sideriska har visat hur oändligt svårt det kommer att bli för Sverige att överleva eftersom så mycket i horoskopet har en pissdålig Saturnus som sin bas. 

Faktiskt, Saturnus som arbetsmyrorna kommer inte att kunna värja sig eftersom socialdemokratin överbetonade jobb och lön till följd av den mesiga alliansen mellan nätt och jämt rosa sosseri och kapitalism. Det var bara en tidsfråga innan arbetarna - okunniga om allt - skulle börja göra en ytans klassresa, klä sig och bete sig som om de var annat än en grundlurad bas för det svenska välståndet. Saturnus är skitdålig i 1974-horoskopet! Och med en trasig bas fallerar tids nog också Överheten som har Saturnus som sitt nödvändiga fundament. Sverige är självdestruktivt i sin oförmåga att bygga sin värld på solid grund.

Filosofen Platon gjorde en åtskillnad mellan ödeslotten och den daimon som  anslöt sig till ödet och här kan en sentida läsare se början till den grekiska kluvenheten som ledde dels till den astrologiskt påverkade stoicismens stenhårda fatalism (med Newtons himmelska mekanik, materiell determinism som en sentida avläggare) och dels Platons och grekernas mer spirituella sida, gestaltad genom tron på daimoner - vi kanske oprecist skulle säga "själar" (om något alls). 

Varför Platon undanröjdes i västerlandets fortsatta nedgång till vår tids torftiga materialism berodde just på att daimonen - eller andesjälen - hölls för att vara immateriell och kunde existera i sin högre dimension utan belastningen från en hungrande och begärande fysisk kropp. 

I Platons myt om Ödeslotten och Daimonen söker han åskådliggöra hur det förutbestämda jordelivet (ännu ett tomt skal) paras med en daimon så att ett livsöde resulterade. Platon ville hellre än daimon kalla människans högre och immateriella komponent "den rationella själen" och allt det som svenska staten alltsedan Fattigsveriges dagar instruerat folket att fixera sig på - arbete för att få ut en lön och med den nära sin kropp för att kunna jobba ännu mer - det är den förkastliga Kretslopp (samsara) hinduerna beskriver.

Nu är det klart att vissa liv innehåller en Lyckans lott mer behaglig än i andra liv. Daimonen bryr sig naturligtvis inte men har ett folk lurats att ingenting tro på utöver sina fem kroppsliga sinnen kan olyckliga liv i den nedtryckta arbetarklassen (Saturnus) bli rent miserabla. 

I dagens Sverige lärs helvetesdoktrinen ut av staten och skiten kastas på den nya underklassen, invandrare i "problemområden". Allt detta är den värld som resulterar när onda daimoner har makten - för även om daimonen inte låter sig röras av överflöd eller fattigdom kommer den till denna värld med sina egna dispositioner. Ogina kapitalister är så "ända in i själen" - dessa är inte goda människor men ingår i skådespelet just för vad de är. De är tändstiftet som väcker andra till liv om hur vidrigt ett samhälle kan byggas.

*****

Anders Lindholms Saturnus och den Gråtande Systern är definitivt verksam på hans psykiska nivå (Månen). I ett horoskop baserat på känd tid skulle konjunktionen förmodligen också ha en framträdande plats eftersom hans gärning genomsyras av detta Oxens tjurskalliga patos för samhällets alla gråtande systrar!

Men det som gjort honom till ledare för alla dessa utan ord är förstås den intressanta kombinationen av Måne/psyke i Rättvisans Vågskålar och den pådrivade Solen i den ständiga utvecklingens Skytten, tillika en hoppfull Skytt med benäget bistånd från lyckans och överflödets planet Jupiter, Skyttens härskare. Eftersom Sol och Jupiter är planetära vänner är detta raka motsatsen till den grumliga Sol/Saturnus-konjunktionen (tänk Putin eller grötdebattören Lena Andersson) där de två sammanfogade istället är planetära fiender, vilket ibland leder till att de sätter krokben för varandra. Lindberg har något lättsamt och befriande över sig och Gråtande Systern märks inte som något tungt eller missmodigt. Detta är mycket den utagerande Sol/Jupiters förtjänst.

Månen i Vågen har också utmärkta förutsättningar eftersom basen här är Venus, välplacerad i Stenbocken, tecknet för materiella förutsättningar - samma Venus som i Sverigehoroskopet. Mån-Vågen och Venus i Jord-elementet ger ett sinnelag som börjar i myllan och undersöker balansen i det materiella och lyfter sedan upp tankar i Luft-elementets Måne. 

Alla horoskop med Månen i Luft tenderar att intellektualisera eller problematisera Månens naturliga tendens att bara "känna" och erfara kroppsliga begär och lidelser, så redan här skiljer sig Lindholms från den tanklösa arbetaren som bara accepterar sin lott i livet utan närmare reflektion. (Månen i Vatten kan gå ännu längre och hängivet jaga efter uppfyllelsen av varje begär - som fattig förmodligen ett omen om desperation, men hos den välmående ett tecken på en sjuk själ utan filosofi och självinsikt.)

Det intressanta med Lindbergs horoskop är att Saturnus/Alcyone tecknar akut medvetenhet om underklassens elände (gråt och tandagnisslan) och hur starkt detta berör honom själv och väcker viljan till förbättring. Tveklöst stämmer hans planeter i Skytten perfekt med begreppet "eldsjäl".

Världssjälen - det solsystem vi fötts in i - har ständigt skiftande ambitioner och begreppet "atma karaka" i hinduisk astrologi syftar ytterst på Världssjälens eget inre liv. Ibland kan alla barn födda ett dygn vara stämplade med samma atma karaka och lyfts denna horoskoppunkt i betydelse till följd av födelsetiden blir det personens egen andliga ambition. Doktrinen påminner om den hellenistiska läran om Daimonens lott, men redan några få stickprov visar att de ger helt olika resultat. 

Rätt och fel i astrologin är nu ingen enkel fråga! Även om man håller sig till en enda tradition finns en irriterande tendens att ett och samma slutresultat kan komma av vitt skilda astrologiska indikationer och lika ofta ger samma symboliska omen helt olika uttryck i verkligheten! Hinduerna säger att bara en fungerande intuition (något som går bortom alla tankar på determinism) kan leda till rätt tolkning av ett horoskop.

Med Lindbergs frekventa kommentarer till läget i Sverige är det nu inte svårt att visa att han reagerar exemplariskt på sina förvisso goda födelseomen, och särskilt då själens åtrå eller vilja ("atma karaka"). Det är tveklöst Venus i Stenbockens 30e och högsta grad som kniper den rollen. Månen kan ibland sno ledningen under ett dygn men vis 17e graden av sitt tecken vid lunchtid finns här ingen möjlighet till det. Kosmos VILL Venus/balans i frågor om ägandet (Stenbocken) vid denna tid, och Anders Lindberg blir i den meningen Universums röst till människor. 

Inte konstigt att han möter så mycket hat i Sverige. Landets öde är ju helt svart och märkt av frustration som kan övergå i våld enligt nationalkartans månsida! (Motorn bakom Sveriges vapenindustri.) Se hur hataren Mars i kaostecknet Fiskarna attackerar hans rättvisedrivna sinne/Månen via Mars hinduiska 210-gradersspekt - dödsaspekten - och gör så utifrån de Lindbergs sinnelagsascendent håller för att vara Fienden eller sjätte huset.

*****

Trots kartans problem med hatets Mars måste jag säga att Lindberg tillhör den begränsade grupp av det bästa Sverige producerat - ett nationalhoroskop tecknar ju bara en snittbild och enskilda medborgare kan underprestera t.o.m. i förhållande till detta onda nationalhoroskop (rikedom genom att exportera vapen, krig och död till andra platser i världen och följdriktigt nu också NATO-anslutning till den största mördaren av dem alla). 

Andra, återigen, gör mycket bättre i från sig än landets genomsnittsbild. Den här bloggaren har sin daimoniska lott i 9e huset för religion och filosofi - Sverigekartans mest perverterade zon (Ersatz-religionen "sekularism" som inte gör någon något gott) och den kombinationen visade ge ett förödande uselt liv i Sverige eftersom högre utbildning i 9e husets ämnen garanterat gör individen oanställbar på den svenska arbetsmarknaden där urval av sökande görs av så outbildade människor att de bara duger till att sortera papper efter tillklippta mallar - skyll de lika obildade arbetsgivarna för att de flytt fältet och låter låglöneslavar rekrytera utifrån deras värdelösa insikt om kvaliteter, intelligenser och annat som är vad människolivet egentligen handlar om. 

Nå, nu är bloggaren förtidspensionerad och fattigpensionär och har all tid som återstår av den "svenska upplevelsen" att fundera över frågan vad detta land är för svartbygge. Röster som Lindbergs är där till stor hjälp även om han som endimensionellt politisk inte förstår att HBT-tjafsandet om sagotanterna är en del av Sveriges sjukdom och inte enbart ett Sverigedemokratiskt påfund att per automatik vänta sig mot. Men det är i princip omöjligt att täcka in allt i ett enda liv, och den här gången lider Gråtande Syster Lindberg med landets minoriteter, och det är gott nog. Där har han lärt bloggaren en del.

Men han pratar i sin text åter om sagotanter som en "red herring" en vilseledande debatt i Sverige. Detta är ett påstående som bottnar i kategoriförväxling. HBT-ämnet är en fråga om psyke och själ och går långt över Sveriges fattningsförmåga, detta land av själsdöd social ingenjörskonst som tidigt valde materialism framför den andliga dimension som fattiga arbetare med rätta ansåg var överheten och kyrkans styrmedel för att hålla folk nere. 

Nu har socialdemokratin själv blivit en förtryckare av själen genom falska budskap om att kön (kroppen) inte finns och att allt bara är "gender". Detta påminner ytligt om Platons filosofiska idealism och hans ställningstagande för den högre rationella själen, men är i själva verket en svår korruption av det som Luft-elementet symboliserar. Sverigehoroskopet är fyllt av Luft som inte fungerar, som är "verksamt ont"! 

Se även genderfilosofen Judith Butlers horoskop, där en kognitiv Sol-i-Luft i 12e Vattenhuset kan ge omdömesproblem eller en tendens att vilja rationalisera grumliga instinkter. Eftersom 12e huset är "badhuset" där själen renar sina lägre instinkter blir ett Lufttecken här en potentiell risk för att man tänker istället för att ta tjuren vid hornen.) Bloggen har hittat många exempel på "dissociation", där planeter i Luft och Vatten står i kontakt och ändå inte utan kan ge just efterrationaliseringar eller fantasitänkande. 

I någon form gäller "särskiljandet" således även när zodiaktecknets element inte matchar eller har synergi med husets naturliga element. F.d. statsminister Reinfeldt var ett bra exempel på att inte allt alltid hängde ihop. Solen-i-Vatten i luftiga 11e idealhuset men återspeglat av en Måne i rationaliserande Luft - i 2a materialistiska penninghuset. Inte underligt att det enda han kunde bli var civilekonom. Och det var ändå ett ganska lindrigt fall av en dissociation mellan den rationella och irrationella själshalvan.

 

Horoskop ritat i maj i år men infogades
försumligt inte i texten om Loreen och Butler

Judith Butlers fall (känd födelsetid!) är mer intressant än Reinfeldts: Månen i Krabban - den irrationella begärssjälens hemmaläge - behöver ledas av en stark Sol för att begära rätt saker. (Irrationell förstås bara ur perspektiv av den återuppväckta rationella själen - de flesta männskor sover sött och vet inte vad den här bloggen talar om).

I detta fall råder fullständig främlingskap mellan följaren Månen och ledaren Solen, den senare dold i 12e Vattenhuset och därtill i det inkompatibla Luftelementet. Månen som i Vatten ska motta Solens ledning får ingen ledning alls. Allt Månen kan göra är att fantisera friskt och kontrollerat eller hänge sig åt total skepsis (en vanligt försvarsåtgärd när man saknar grepp). 

De båda ljusen står i "6-8-relation" (hinduisk specialare) och Solen ser Månen som Fienden i sjätte steget framför, medan Månen överhuvudtaget inte upplever den identitetsskapande Solen i åttonde steget. 

Inte undra på att denna lesbiska kvinna producerar rena efterrationaliseringar istället för ren filosofi. 12e huset fungerar inte alls som "reningen av den lägre själens besmittelse" i detta fall. Ett rationellt luftlager isolerar från de djupare frågorna.

Vattenbäraren i 12e ger konsten till systembygge är ytterst bara ett vittnesbörd om hennes "karmiska belastning" - man blir inte sådan här genom fantastiska tidigare liv. Mer troligt är att de här svåra horoskopet indikerar "öppningar i tiden" när även syndiga själar kan återvända och jobba vidare på ett problem. Universum är inget annat än tålmodigt med sina inneboende daimoner! 

Se Butlers skadade 9e hus där demoniska hungerns Rahu och formala (och kroniska) Saturnus ser sexuell åtrå - Skorpionen - som det högsta goda medan Solen är så undangömd i 12e försakelsehuset att hon inte ens vet mot vilken sorts kroppslig identitet hon ska rikta sin rovdjursinstinkt. Det är tur att hon blev intellektuell för här finns anlag till en sexuell förövare - kanske någon form av upplevelse i hennes liv eller kvarlevor från tidigare existenser. Det som sker i Vegas stannar i Vegas och det är också där man kommer att möta sitt gamla jags kvarlevor.)

Sveriges extrema svek mot alla sina sjuka själar (landet bidragit till att skapa) är att friskförklara dem istället för att erbjuda det enda fungerande verktyg jag känner till: djup hypnosregression så att individen får åtkomst till mer av en "full historia" och därmed åtminstone medel att bedöma varför det här livets preferenser hakat upp sig - synliggjort redan i ingångsvärdena (som horoskopen dunkelt antyder).


Inga kommentarer: