Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 juni 2023

De gränslösa svenskarna

"Att Lotta Edholm över natt kunde växla roll från skolföretagare till skolminister är ett exempel på en kultur där sådant inte ses som något konstigt. Egentligen är det ju stoff för politisk skandal."

I Expressen bokrecenseras en genomgång av svenskarnas kanske värsta problem, en systemisk sjukdom som också angriper alla som inte vaknar upp till medvetenhet. Men politikerna i synnerhet är "De gränslösa". Björn Wiman i DN påminde dock nyligen att folkmassan är lika skadad den i sin obekymrade inbillning att tillhöra solsidans folk som "kan unna sig" på kredit.

DN bedömer Wimans ord vara värda ett hänglås på betaldörren, så jag har vet inte om texten säger något utöver det redan rubriken deklarerar:

https://www.dn.se/kultur/bjorn-wiman-vi-flyger-pa-weekendresor-och-fyller-pooler-som-om-ingenting-har-hant/

Under brinnande oljekris 1973 (araberna hade tröttnat på Västs sätt att bedriva handel och ville ha ut mer för sitt svarta guld) bröt sig två britter ur folkrockgruppen Strawbs. Det enda avtryck duon Hudson & Ford gjorde i pophistorien var med debutlåten, en kommentar till den konsumistiska människa som så slaviskt följer västerlandets arbetslinje att hon verkligen tror ett ständigt utskifte av prylar är sägnens guldurna vid regnbågens slut. 

"Burn Baby Burn" tror jag spelades en (1) gång på Sveriges Radio (av dåtidens popvägledare Kaj Kindwall - inget som föll topplisteröstande svenskar på läppen). Den har en refräng som går:

Burn baby, burn / When you gonna learn
It is time to put out the fire

Burn baby, burn / When you gonna learn
The earth is getting drier

Passande nog föds nya Slösa-Sverige bara månader efter den varningstexten och i vårt nationalhoroskop är elitens slösaktiga Jupiter en bestickande missprydsam ingrediens trots att ytan ser välmående ut.

Kopplingen är förstås till Sverigehoroskopets odugliga Saturnus. När inte Gränsdragaren gör sitt jobb ordentligt, då resulterar den psykiatriska diagnosen "gränslöshet" som alltså kan drabba ett helt land och alla i befolkningen som inte själva åtgärdat den nationella blindfläcken. Särskilt Jupiter och dess överklass skenar iväg från befolkningen i stort.

En synonym till "gränslös" är faktiskt "omdömeslös" - Sverige är ett land som utan problem kan driva sig själv in i döden genom talanglösa val, som t.ex. en onödig Nato-anslutning med just exakt fel land att alliera sig med när Tidsåldern är på väg att skifta från den svårartat kluvna Fiskarnas tid (med dualismen fattiga och rika - som alltid funnits men i Sverige har man lyckats lura sig själv att socialdemokratin faktiskt åtgärdade klasskillnaderna).

Efter tvåtusen år av dualism och motsättningar i världen (som egentligen tog sin början redan i den eldfängda Vädurens tidsålder) väntar Vattenbärarens tid där just enhetstänkandet premieras - till skillnad från Fiskarnas bedrägliga "klassreseideal" där sveket består i att de fattiga accepteras och grotesk rikedom för vissa hålls som något åtråvärt. 

Socialdemokratin tänkte verkligen inte igenom saker, när man beslöt sig för att göra upp med de få rika industrialisterna och låta den fåtaliga svenska överklassen bestå. Men tidens lopp är förutbestämt i stora drag. Det går inte att klandra någon för att inte vara ett snille som vaknat upp ur tidsandans hypnos. Mänsklig historia är en tjock soppa av korttänkt dumhet "som verkade som en bra idé vid den tiden". I Sverige är det värre än på många andra ställen, det fullständigt haglar vettlösa beslut och lappa- och laga-ändringar av dåligt skrivna lagar. Och dåliga produkter, inte minst odugliga datasystem ska vi inte ens tala om!


Här måste erkännas att Sideriska spekulerat i hur den svenska gränslösheten uppstår som kvaddar nationalhoroskopet i nästan alla avseenden. Inte på någon hinduisk astrologisida har jag hittat tanken att Saturnus, gränsdragare och upprätthållaren av moral, förlorar sig själv i sin sjunde himmel när den går samman med södra månnoden (Ketu, Draksvansen). Antagandet är att högsta himmelen faller ner eller monterats som en falsk övre gräns t.o.m. under Månen (kvartalskapitalismens eller de ständiga humörskiftningarnas symbol). Nycker och begär väger tyngre än Saturnus eller förnuftets principer. 

Svenskarna finner sig födda in i ett land med så lågt i tanketaket att det är lätt att bli självgod. En helt symbolisk tolkning av Saturnus och Ketus konjunktion, med andra ord. Att konjunktionen ser suspekt ut förstår man snart och positionen i 9e huset ger Sverige svåra problem med adelsmärket på en fullvuxen människa: filosofi och metafysik, vet alla som hört mantrat "Sverige ett av världens mest sekulära länder" och uppfattat hur bisarrt anti-muslimskt och anti-lite-av-allt som detta folk kommit. Framavlandet av en så attitydlåst mentalitet har krävt generationer som förnekats brist på högre (hus 9) bildning.

För den gamle Konfucius, kinesisk politisk filosof var utbildning nyckeln till ett väl fungerande land.  Istället utvecklades i Svärje en låg mentalitet - tänk raggare som bara känner till den amerikanska flaggan och i övrigt är helt borttappade. Naiva men begripliga reaktioner på de realiteter klantiga politiker introducerat i landet (tänk SD:s "världsbild"). Den här typen är så rikt företrädd att nationalhoroskopet tydligt noterar klyvnaden mellan landets sol- och månsida. Det är inte Månen i Väduren i sig som står för folklig primitivism utan problemen Månen har med sitt fundament, Mars. Många äldre inlägg har berört den saken.

Sideriska har valt en rätt radikal tolkning och ser det som att sjunde himmelen själv fallit ner så att Sverige mer än andra länder tror att "människan är alltings mått" (en dumhet Platon raljerar över redan för 2300 år sedan).

Av den ogynnsamma astrologiska figuren kan man sluta sig till att Sverige är ett så huvudlöst land att Saturnus antingen är utsatt för kroniskt nedtryckthet genom konjunktionen. Konsekvensbedömningen i det här är landet är miserabel.

Alternativt representerar Ketu få men avgörande ögonblick i det svenska ödet då "bestraffningen" eller "halshuggningen" inträffar. (Och kanske inte så få med tanke på att omdöme och rätt avgränsning krävs i snart sagt varenda situation!) 

Det skulle kunna vara så att båda synsätten är korrekta. Ett permanent omdömeslöst folk som lånar sig till ett falskt liv (se Björn Wiman) står märkt för "halshuggning" när den rätta tiden kommer. Och den tiden tycks ha börjat, med landets hinduiska ödescykel under den "verksamt onde" rike mannen - Jupiter. Den saken har diskuterats tillräckligt. 

Den defekta Saturnus är disponenten som varken förmår hålla styr på Jupiters tillväxtorientering, ledarskapets Sol eller mediernas Merkurius vilka alla tre bor i 5e elitens hus. Vilket inbilskt ledarskap detta land länge har haft! 


Tillväxten på fungerande tänkare är närmast noll givet 9e husets utslagna natur... Det finns inget enkelt sätt att bli människa om man föds svensk. Allt hänger på individens inre själ och vilken karma man fört in i detta liv. Enskilda svenskar kan lyckas växa sig större än landet. Men elitens cirkel premierar låga tendenser.

Sedan 1974 råder alltså orosmoln över Sverige. Här odlas, säger "ingångsvärdet", en gränslös och fartblind svensk elit som spelar efter helt andra regler än majoriteten av svenska folket, och vars öde kommer att gå från solsidan till mörkaste natt när "rätt" planeter når sin tid.

Efter att skillnaderna mellan rika och fattiga maximeras under Jupiter-cykeln (de spruckna välfärdsdrömmarnas tid) 2020-2036 följer tiden, för dem som lever då, när Saturnus oktober 2036-2055 kommer att visa exakt hur ostyrigt landet i själva verket är.

Men även den huvudlösa Draksvansen har sin period och även här saknar bloggaren erfarenhet av hur den hinduiska cykel-läran fungerar i praktiken. Utlöser båda planeterna samma totala effekt av konjunktionen eller kommer Draksvansen att sätta fokus på halshuggningen av Sverige?

Men Halshuggningens tid når Sverige först med Ketus cykel 2072-79. Man kan spekulera i hur många gränslösa svenskar av idag som dött och återfött i nya kroppar just i tid att genomlida denna större katastrof som Sverige är inprickad för... Halshuggningens ormstjärt är ju kopplad till Saturnus som när allt kommer omkring är Liemannen i en av sina primära gestalter.

Det kan vara så att Sverigehoroskopet innehåller en nyckel till när Naturens Vedergällning når detta land på allvar. Mars står för korta febertoppar eller krig, men Saturnus är varaktiga förändringar eller nästintill kroniska åkommor (som typiskt lindras just genom Saturnus - sparsamhet och fasta). 2072-79 kan vara ett intervall där Sverige permanent "halshuggs". 

Eftersom det verkar osannolikt att Ryssland har orken att trassla så långt fram i en allt mer sammanbruten värld, verkar klimatet den troligare arenan där Sveriges öde kommer att utspela sig. Förutsatt att det inte är UFO-folket (kalla dem gärna änglar) som lackar ur och zappar vissa länder ut ur historien för att istället öppna för länder som inte förbrutit sig lika allvarligt mot Sanatana Dharma, den tidlösa Ordning delar av jordmänskligheten till och med förnekar existensen av.

Sveriges kollapsade 9e filosofihus indikerar just ett sådant land som kommer att lämna världshistorien, inte minst för att landet sänkte ner sjunde himmelen till en demons mentalitet och bara såg det under månen som verkligt, överskattade människans del i det hela. Kanske kommer Ketu att verka via en eller flera naturkatastrofer. 

Det har gått flera månader sedan Finland körde igång ett riktigt problematiskt kärnkraftverk. Jag skrev då en text kring en kärnkraftsolycka som utgår från Finland och drabbar flera grannländer. Men gissningslekar är enkla och det blev aldrig publicerat. Dessutom såg jag olyckan i termer av Finlands okloka anslutning till NATO och en välriktad rysk kärnstridsspets som den direkta förklaringen. 

Men det scenariot knöts till Saturnus storcykel och kanske aldrig nås. Så långt fram som till 2070-talet lär inte den ryska instabiliteten fortgå... Det utesluter förstås inte möjligheten av en "naturlig" kärnvapenolycka under Ketu-cykeln eller tidigare. Gröna Lund har just bevisat att även nyinspekterade åkattraktioner kan kräva liv och svenska staten ta döden i Förorten som en oundviklig konsekvens av landets monstruösa klasspolitik.


Inga kommentarer: