Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 juni 2023

Norges plan: bli nästa sjunkna Atlantis

 

1922: siaren Edgar Cayce vid 45
 

"Norge, Norge är ett jävla land" som humoristerna i tv-satiren Mosebacke monarki sjöng för en evighet sedan. Hade de rätt?

https://www.dn.se/varlden/norge-oppnar-for-gruvdrift-pa-havsbotten-trots-kritik/

Kan det vara detta USA:s egen bibliska profet Edgar Cayce siade om när han bland en rad kataklysmiska (!) skiftningar i jordskorpan med fokus på USA:s kuststräckning också knapphändigt noterade att "norra Europa kommer att skifta som i en ögonblinkning".

Dörren för denna omstuvning av världskartan har fått många att misströsta eftersom han höftade till med 1958-1998, trots att han diskuterat omöjligheten att ange säker jordisk tid eftersom ödet är fritt att stuva om färdvägen från högre nivå. (Ödet är en kausal faktor den moderna människan trängt bort för att kunna känna sig styv i korken). 

Men perioden, säger han tydligt, var bara starten som på den geologiskt instabila fasen, och Cayce som dog 1946 noterar nog bistert från sin himmel att en märkligt stor andel av mänskligheten gör sitt bästa för att utplåna sin egen planet medan flertalet inte alls är så demoniskt självdestruktiva.

"Som i en ögonblinkning" tyder på att det kommer att gå fort, det som händer i norra Europa. Hur moder Jord skulle ordna det rent tekniskt är oklart, DN:s illustration visar bara miljöpåverkan, men hon har säkert något trick. 

Norges nya beslut att borra efter värdefulla mineraler i havsdjupet utanför sin kust skulle vara ännu ett sådant vansinnespåhitt som den profithungrande och självmordsbelägna människorasen står efter. Kritikerna har rätt: människan vet ju nästan ingenting om jordens inre. Det är faktiskt ett väsen som besjälar planeten och som interagerar med den karma mänskligheten samlar på sig var gång den ger sig på moder Jord.

"Behövs för att klara den gröna omställningen" citerar DN några USA-inspirerade galna norrmän. Det naturliga för Jordens tillfrisknande är att människan tillfrisknar och återvänder till häst och vagn för transportbehoven. Hon måste definitivt sluta resa utomlands som amfetaminpåverkande laboratorieråttor. Hela västerlandets ekonomiska system och livsstil måste bytas ut, och det inbegriper furstar och sultaner som anammat den västerländska livsstilen. Grön omställning och slut på privatbilism, då behöver inte norrmännen få sin kontinentala sockel att rämna, lava spy ut och dra hela Skandinavien ner under havsytan. Atlantis igen.

*****

Edgar Cayce var inte ofelbar, jag har mött påståendet att han hade cirka 80% rätt men aldrig sett underlaget för den siffran. Av det bevarade materialet verkar han ha tillhört de absoluta toppskicket av dokumenterade siare/helare. De första årens transföredrag saknas men en bit in i hans historia anslöt sig en sekreterare som stenograferade varje session under flera årtionden. Cayce-stiftelsens arkiv dignar av affidaviter/hedersförsäkranden från USA:s rika och mäktiga om närapå mirakulösa tillfrisknanden som resulterat från hans läkekurer avgivna under trans.

Inom det kreativa området konsulterades han av både Thomas Edison och andra höjdare i USA. En åldrad Nikola Tesla lockade (som tidigare nämnt) fram försök från den hypnotiserade Cayce att beskriva den "dödsstråle" han tidigare påstått att försigkomna människor på Atlantis skapat. Okunnig applikation av dödsstrålen hade förorsakat en tidigare katastrof för tiotusentals år sedan. Detta säger Cayce i trans på 1930-talet innan atombomben ens är ett spritt begrepp. 

Se dock den allra tidigaste historiken: 

https://www.newscientist.com/definition/invention-nuclear-bomb/

Redan 1933 rör det sig i huvudet på en ungersk-judisk vetenskapsmannen Leo Szilard. När Manhattan-projektet lyckats med första testsprängningen ska Szilard ha yttrat orden: "detta går till historien som en av mänsklighetens svarta dagar". 

Egendomligt nog är vetenskapsmannens livsbejakande Sol obskyr i 8e dödshuset, precis som Edgar Cayces, och allt annat på himmelen går i mörkrets tecken om man betraktar de negativt polariserade Jord- och Vattenelementen som den lägre eller mörka halvan av världssjälen (den sublunära - den supralunära kopplas till Solen, till Eld och Luft, se nedan om Edgar Cayces dominanta "hemvist").

Dessutom har Szilard "halshuggningens" eller bestraffningens södra månnod i första huset för ett undertryckande av sig själv. Ett kreativt intellekt är uppenbart enligt 3e huset: Månen skulle kunna ge drömskhet och han var också en idéspruta som lät andra slutföra sina geniala idéer.

Månen med blomstrande Jupiter i intellektuella och praktiska Jungfrun är ett perfekt besked om realiserbara idéer och 3e huset ägs av Merkurius i nära konjunktion med en Mars som visserligen är krigaren men här "verksamt god". Han fruktade nazismens barbari och var angelägen om att de allierade skulle blir först med bomben.

Fruktan att nazisterna skulle hinna först är bara ytlig historieskrivning. Man kan också säga att djupare krafter än så gav honom idén om en dödlig nukleär kedjereaktion. De två månnoderna involverar honom i personlig karma som också råkar bli en del av världens öde, av Dharma.

Det här horoskopet kontrolleras helt av mordiska Saturnus-i-Skorpionen som i kreativitetens hus kontrollerar inte mindre än 4 planeter. Missa inte den ömsesidiga receptionen mellan de två naturliga illgärningsmännen Saturnus och Mars - en formidabel världsförstörares signatur. 

Andra med en nästan sjuklig fixering vid krig och med Saturnus i Skorpionen är Wolfgang Hansson som ger tummen upp för USA och dess proxykrig mot Ryssen så mycket han kan i Aftonbladet. En annan spektakulärt fixerad Saturnus-Skorpion som också vill kämpa för den rådande ordningen är Ebba Busch, som väl har snart ha satt sin sista potatis som politiker.

Saturnus i Skorpionen sammanflätad med Mars och tekniska Merkurius i Stenbocken:

Intressant har jag bara stött på en ytterligare med samma teknokratiska och mörka symbolik som Szilard och det är fascisten Enzo Ferrari (född en vecka senare). Bilmärket är alltjämt hyllat av män utan vett och perspektiv, men har sin början i den italienska fascismens dyrkan av fart och styrka, en variant av nazismens förakt för svaghet och mänsklighet. Fyndet illustrerat vad Sideriska beklagat sig över i många år, man ser "komplexet" men på vilken sida befinner sig horoskopinnehavaren: är han/hon problemet eller problemlösaren?

*****

Edgar Cayces båda söner tog ansvar för den stiftelse som skapats i faderns namn och 1968 satte Edgar Evans Cayce ihop en liten bok om Atlantis utifrån faderns transmaterial. Årtal var det klent med, men det var en andra förstörelse av kontinenten som innehållit flygförmåga och en variant på dödsstrålen som energipelare vilka drev de flygande farkosterna. Sentida formationer som Stonehenge förklaras vara otympliga instrument för en så enkel uppgift som att hålla koll på dagjämningarna men kan också vara det kollektiva mänskliga minnet av dessa förhistoriska kraftcentraler där pelare stod i cirklar, svagt lutade för att konvergera i en punkt högt upp i luften - energihärdar som flygande farkoster hämtade energi från. Cayces tillbakadaterade science fiction gick inte av för hackor! De har i modern tid dykt upp som "energivirvlar" i mer eller mindre seriösa New Age-diskussioner.

Den här tiden spikar sonen försiktigt till någon gång mellan 50.000 och 10.000 år före vår tid. Sedan regredierar atlantidernas civilisation och vid tredje katastrofen 10.000 före vår tid bäddas för början av nutidsmänniskans trevande bakåt i sin förhistoria. Delar av tredje fasens Atlantis finns nu på botten av Mexikanska bukten. Den tidigare teknologiska civilisationen är lika sjunken, och fragmentariskt försvunnen på havets botten som rikingarnas ubåt när de skulle ner och okynnesspana på Titanic.

Det finns ett datum i transläsningarna och det är märkligt exakta 50.722 fvt. I anslutning därmed ett stycke från en transläsning av en klients tidigare liv - det är i den typen av material Atlantis först börjar nämnas:

...[levde] i det atlantiska landet under de perioder när de första av upproren inträffade som ledde till missbruket av kunskap --- eller av de krafter som skulle kunna ha brukats konstruktivt men användes i destruktiva aktiviteter.

Entiteten förenade sig [i det livet] med Belials söner som släppte lös de destruktiva krafterna i försöken att utplåna det djurliv som löpte amok i andra länder.

(transläsning 1378-1, 1 juni 1937, Edgar Evans Cayce - Edgar Cayce on Alantis, Warner Books 1968)

Cayces historia är knappt känd utanför hans hemland, men ligger till grund och förklarar mycket i Hollywoods fantasy-filmer! Mänskligheten söker här med riktade "dödsstrålar" skapa mänskliga habitat utan storvuxna och farliga vilddjur. Cayce som kunde sin Bibeln utan och innantill väljer här det mycket vanliga begreppet "Belials söner" som beteckning för de som kriminellt bröt mot den tidens uppfattning om "Guds lag" - de liknar väldigt mycket dagens fartlinda teknokrater.

Lustigt är att Dödahavsrullarna, som ännu inte upptäckts när Cayce levde använder samma hånfulla ord Belial (den tomma, värdelösa) om Satan. Lever människor många liv kan det förklara varför vissa uttryck ligger närmare till hands än andra, själen har gamla, innötta ordbruk i sitt omedvetna. En annan variant är att själen kan luta in i det kollektiva omedvetna. Ytterst sett är alla varandra, vilket är astrosymbolen Vattenbärarens budskap hur lite vissa av de andra symbolerna än gillar det (zodiaken tecknar alla möjliga mänskliga sätta att exkludera eller inkludera i livsupplevelsen).

Men nog låter det otänkbart att mänskligheten på ETT STÄLLE uppnått högcivilisation för tiotusentals år sedan och spårlöst sprängt sönder (?) sin värld och allt börjat om från stenåldersnivån. Fabulerade Cayce utifrån material och 1920- och 30-talets tidsanda, eller hade han en synskhet som var "en på miljonen"? Det ödslade jag flera år runt tjugo på att ta ställning till och med bagatellartade egna upplevelser beslöt jag mig för att han var "den äkta varan".

Hans födelsehoroskop lutar åt den romerska 200-talsfilosofen Plotinos som långt efter de tidiga grekiska elementarfilosoferna tog parti för att ELD var grundbulten och det "mest gudomliga" av elementen. Cayces föddes enligt hinduisk astrologi med en enastående ELD-triangel som symbol för hans instigande i tid och rum och den NIVÅ som dominerade hans verksamhet.

Cayce: 8-1 till den positiva, supralunära polariteten
Szilard: 8-1 till den negativa, sublunära polariteten

Jag har nämnt det tidigare: tekniskt sett är Mars + Jupiter i själens 5e hus oslagbart gynnsam eftersom Lejonet i öster gör båda till verksamt goda krafter och 5e huset indikerar god karma medtagen från ett eller en kombination av tidigare liv. 

Religionens och de högre medvetandetillståndens Jupiter är förstås redan naturligt god medan Mars behåller en låg och sensualistisk ton som kan välja låga vägar även om den som verksamt god och med stöd från Jupiter ser ut som ungefär den bästa Mars ett horoskop kan innehålla.

I religionens 9e hus behöver den eldiga Månen i Väduren inte göra annat än lyssna inåt efter sitt fundament Mars och så är 5e husets fulla rikedom även det lägre, psykiska själssegmentet med på resan! Månen som reflektor för något högre och dessutom i 9e huset.

Edgar Cayce var lärare för barn i den lokala kyrkans söndagsskola under en stor del av livet, och också det stämmer väl med både Lejonet som barnets tecken (Lejonfadern skapar avkomman) och Månen i Väduren (Väduren är Solens/Lejonfaderns upphöjelse. 

Fadern "förhärligar" sig i Sonen, Barnet, Väduren - det går inte att undvika misstanken att astrologiskt språk letade sig in i kristendomen då den försökte skapa en doktrinärt lockande produkt åt Medelhavsvärlden. Bara en döing på ett kort hade aldrig gått att sälja in!

Passande nog med allt detta LJUS valde han att utbilda sig till fotograf och levde länge ett anspråkslöst liv som porträttfotograf med en modest studio. Eld-elementet är förstås primärt knutet till synen (fotokonst) och till Solen, härskare över det klarögda Lejonet. Här stiger Lejonet otvivelaktigt i öster, eftersom det antika husdelningssystemet ger så meningsfulla resultat när själens 5e får det innehåll det har och det högsta goda/hus 9 blir mottagare till psyket/sinnet/Månen.

Tre biografier skiljer sig allt något åt om födelsetiden men alla pekar åt samma håll. Jag har vald uppgiften i biografin från år 2000 eftersom den är enormt grundlig och gräver långt djupare än någon annan. T.o.m. foton på Cayces förfäder.

1. Thomas Sugrue/There's A River (1943 & rev 1945), s 55-6, citerar mormodern för exakt klockan tre e.m.
2. Joseph Millard/Man Of Miracles (1961) s 23: exakt 3 min efter klockan tre.
3. Jess Stearn/Sleeping Prophet (1967) anger inte tiden s 26
4. Sidney D. Kirkpatrick/An American Prophet (2000) s 21: född 3:20 P.M.

Eftersom personhoroskopets relation till fixstjärnorna är en känslig sak och inte medger några större avvikelser blir den exakta födelsetiden viktig för Cayce. Skulle han nämligen ha Lejonets 3e grad stigande aspekteras födelsen av stjärnan som markerar den ena vingspetsen på Svanens konstellation (drygt en grads differens):

https://en.wikipedia.org/wiki/Epsilon_Cygni

https://www.constellationsofwords.com/gienah/

(Obs. Sajten anger position enligt västzodiaken där stjärnorna rör sig istället för att vara virtuellt fixerade som i den ursprungliga sideriska modell - som ju hade stjärnorna som just fixpunkter för zodiaken)

Nu är det visserligen stjärnan Fomalhaut i Vattenbärarens 10e grad som räknas som en av de fyra stora stjärnorna i den närmast bortglömda babylonisk-persiska astrologin, men som tur är var muslimerna lyhörda människor och många traditioner har bevarats via islams utbredning. 

Constellation-sidan är ett hopkok av information från äldre böcker. Astrologiskt, säger en referens att Epison Cygni eller Svanen som helhet tillför naturen "en kontemplativ, drömsk, kultiverad och anpassbar natur. Känslonaturen är vekt reglerad och ostadig, och talanger utvecklas sent. Viss kärlek för vatten, simning och konst. Kabbalister associerar konstellationen med bokstaven R(esh) och det 20e Tarot-kortet Domedagen."

Märkligt nog stämmer det här bra med Cayces liv, han var kristen men svag för kvinnor och bedrog sin tålmodiga hustru. Svanens koppling till Zeus (Jupiter) påminner också om hur Zeus var svag för gudinnor gör massor av dem med barn. Cayces behov av vatten var enormt, det var som om elementet stillade hans överkänsliga själ, både som barn lekte han vid vattendrag och det sjukhus som rika finansiärer från New York hjälpte honom med (de hade blivit förmögna genom Cayces skrämmande träffsäkra börstips under hypnos), det sjukhuset låg nära vatten i Virginia Beach (atlantkusten). 

Cayce var mycket sen i sin mognad och gjorde många dåliga val - förlorade sin synska förmåga när han hetsade upp sig och deltog i oljeprospektering i Texas i syfte att själv bli rik. Den sena mognaden hade ett annat märkligt uttryck. Först nära sin död i 60-årsåldern levererade transen avslöjandet att han varit den man som skrev ned det första utkastet till Bibelns Thomasevangelium. (W.H. Church: Many Happy Returns - The Lives of Edgar Cayce, Harper & Row 1984)

Cayce hade då läst Bibeln från pärm till pärm en gång om året i enlighet med ett udda löfte han givit sig själv som liten pojke, när han inte var upptagen med att prata med andar och annat "underligt" som släkten vittnat om. Det hade varit en märklig människa från första början... Varför hans undermedvetna kom med den här "bomben" så sent i livet förklarade transrösten: han hade inte varit mogen nog att hantera uppgiften tidigare.

Så den som räknar med fixstjärnor fick just en astrologi som blev ännu krångligare och mer fylld av observanser och traditioner! Jag bara nämner den högre svanvingen eftersom här finns mycket som resonerade med Cayces karaktär. Den med en opposition till sin ascendent kan ibland bättre beskrivas av planeten i väster, särskilt om man som Edgar har undertryckaren Ketu i 1a huset och ascendenthärskaren Solen undanskymt i 8e huset. 

På frågan om att offra sitt individuella självförverkligande som dagens västerlänning tror sig syssla med (trots att det bara är ego-onani), finns den fascinerande historien om Cayce som tidigt lurades i bakhåll av New York-polisen och ställdes inför rätta för kvacksalveri. Domaren hörde alla fakta i målet och lade ner åtalet från New York, Cayce var ingen lurendrejare.

I en av otaliga böcker om Cayces märkliga liv och gärning finns återgivet det tal han plitade ihop i försvar och utifrån det här horoskopets obskyra solplacering är det intressant det han säger. Till sitt försvar frågar han retoriskt hur många av de närvarande som skulle vara villiga att offra sitt jag en enda timma på det sätt som han tillbringade flera timmar varje dag helt utan eget liv, utan bara som ett redskap bara hans hustru hade rätt att ställa frågorna till. (En förödande incident hade inträffat där några charlatanforskare lyckades bryta kontakten mellan Cayces kropp och ande så att det inte gick att återkalla honom ur transen - han vaknade efter många timmar upp själv.)

Jag hittar inte tillbaka till rättegångscitatet utan att timmar av bläddrande (fördelen med nätet!), men i den kompendieartade "Edgar Cayce's Story of Jesus" kompilerad 1968 av Jeffrey Furst finns en del häpnadsväckande material, utöver andra texter där den vakne Cayce beskriver sin förmåga och lite av sin livshistoria i olika sammanhang. Blicken faller på en fråga och ett svar som distinkt ansluter till en gammal kristen strid om huruvida frälsaren fanns före eller skapades i tiden.

Q: När blev Jesus medveten om att han skulle bli världens frälsare?
A: När han föll i Eden.
(transläsning 2067-7)

Man ser av frågan vilken konventionell kristen ståndpunkt frågeställaren har och förmodligen i tron om att få ett svar som begränsade sig till hantverkarsonen Jesus historiska liv. Istället droppar Cayces informationskälla allt prat om människokoppen Jesus och talar om en djupare aspekt och knyter denna till den första mänskliga urtypen, Adam, och dennes fall från Paradiset till Jorden. 

Exakt samma teologi hittades efter Cayces död i de judiska Dödahavsrullarna där en skrivare har mixtrat med skapelseberättelsen i en kopia och ändrat historien så att Gud inte skapade människan med hud utan ett hölje av ljus. Här är den förkristna början på en historia som sedan förmedlades vidare i den judiska hemliga traditionen (Kabbala), att det finns världar som föregår den materiella. 

Givet att tid inte existerar i detta Eden/Paradis är det uppenbart att "Jesus" eller den här anden inte strosar runt i en trädgård och äter förbjuden frukt. Cayce svarar med bilder mottagaren känner igen, men egentligen beskriver han dunkla metafysiska realiteter. I tidlöst tillstånd kan andar se lika mycket löpande historia som ligger i deras makt (alla är inte födda jämlika ens före människoblivandet).

Mindre mäktiga andar kan som människor uppleva detta som "varsel" - jag har flera gånger i livet (men knappast dagligen eller ens varje år) upplevt saker något dygn i förväg, precis som kroppen osvikligt värker reumatiskt åtminstone ett dygn innan väderomslag.

Detta beror inte på att kroppen känner av något i vädret här och nu och att anden är större än nuet, den ockuperar flera dagar och andens "framkant" lever redan i morgondagen där vädret har slagit om på ett sätt fysiken reagerar negativt på.

Platon: Evighet rullas ut sekventiellt och vi kallar det tidens gång. Den stora tänkaren som satte igång det västerländska intellektet var inne på samma sak! Sen förlorade västerlänningen åter landvinningen och är idag ett barn av Beliar (eller Belial), ett satans barn där i svåra fall den materialistiska böjelsen inte längre går att bota. Å andra sidan verkar det som om Världen kommer att decimera sin dödvikt dramatiskt under kommande hundra år, troligen förr än senare. 

När Naturens vedergällning drabbat människan i den nära framtiden - och vi kommer inte att utveckla något högre medvetande under den tid som återstår - det är redan ett faktum att reslystet folk och näringsidkarna har drivit igenom  Klimat-Harmageddon. Jag växte upp med musikindustrins smutsiga produkt, de runda svarta vinylskivorna. Men beräkningar har visat att de datacenter korkade länder som Sverige villigt låter amerikanska företag driva har gjort musikströmningen kanske dubbelt så smutsig (i termer av miljöpåverkan) som gamla oljebaserade vinylprodukterna! Människan tycks bara ställa till det värre med varje så kallad "innovation" som Stefan Löfven babblade om så ofta utan att förstå ett dugg. Nu är också han lobbyist på näringslivssidan...

Vad som händer i den existentiella krisen när Naturen skakat om världen är att en helt ny syn på mänskligheten föds och det blir fritt fram för genmanipulerade designerbabies. Den överlevande mänskligheten kommer helt enkelt att gardera överlevarna från ett varv till i ap-människans fotspår, vilket ärligt talat är där vi ännu befinner oss idag trots skenet av att veta så mycket och vara så tekniskt avancerade. Och här kanske gränslinjen ska dras, det är här Vattenbärarens tidsålder börjar och "mänskligheten v.2".


Inga kommentarer: