Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 juni 2023

Inbördeskrig i USA:s underrättelsesystem / svenska USA-korrens fulskildring

I Expressen recenseras SvD:s USA-korrespondent Malin Ekman ofördelaktigt för en slafsigt sammansatt bok utgiven på Bonniers. Kritiken är så allvarlig att jag måste omvärdera hennes horoskop med kommentar från 2017. 

Skorpionen som den heroiska kampen mot korruption

Vid den tiden hade Ekman fått rubriker som någon som väckt mäktige Mats Qvibergs vrede. 

Tyvärr föddes hon vid sämsta möjliga tidpunkt för ytliga horoskopkommentarer, under ett dygn där månen byter tecken (vilket omöjliggör t.o.m. kommentarer om dygnets allmänna karaktär). En Måne på gränsen mellan Fiskarna och Väduren tvingade då fram ett ställningstagande. "Jag gissar på en Fisk-Måne eftersom denna är så omedveten om sig själv att den lätt blir ett sanningsvittne som blir martyr - vilket Ekman redan fått smaka på när demonkapitalisten Qviberg ringer upp och hotar henne!”

I skenet av Ulrika Kärnborgs uppmärksamma recension (mer stoff till hjälp för horoskopförståelsen) ser det nu snarast ut som att Månen har hunnit in i Väduren, vilket händer runt tre på eftermiddagen. Det återstår ännu många timmar på dygnet så oddsen för denna mer ego-hävdande placering är inte hemska. 

I fråga om att skapa sig fiender är Månen i Väduren nästan bättre än den martyriska, ibland självutslätande Fiskarna, särskilt som Vädurshärskaren Mars här opponerar sig mot det egna sinnet/Månen från motsatta Vågen, tecknet för balans mellan sig själv och omvärlden (eller en partner/medspelare).

Jag har ett antal horoskop i min anonyma samling med individer som haft obalanserade och turbulenta äktenskap, sociala förmågor etc. (Själv Sol-Våg tycks det uppstå ett överskott vänner och bekanta med Vågen och ibland oppositioner Väduren/Vågen i sina kartor.)

Tumme med överheten tecknas tydligt av Solen i Skorpionen "välsignad" av den stora rikedomens Jupiter. Man kan mycket väl komma från underklassen eller en låg krämarfamilj, men Solen stödd av Jupiter är närmast en garanti för lyckad social klättring (för den som så önskar). Att välsignelsen ligger i Vatten tycker på att Näringslivet är källan till medvinden...


Med Månen i Väduren som sinnelagsascendent uppstår dessutom en blindfläck i kartan eftersom Sinnet nu hamnar på sniskan relativt Solen – den kognitiva kapaciteten – i Skorpionens tecken. En 150-graders knäck på livslinjen indikerar ofta definitiva brott på livslinjen och varför inte ett längre byte av hemland som i arbetet som USA-korrespondent? 

En dragning åt resor syns genom att hoppjerkan Mars-Vågen har sin disponent Venus i den utforskande / långfärdande Skytten. Men även Solen aspekt Jupiter i Vatten har en tendens att färdas långt. Jupiter härskar över både Skytten och Fiskarna, och just Jupiter i sin Fiskarna var i senantiken en symbol för krämare som sökte skydd hos Zeus/Jupiter för sina skeppslaster med värdefullt gods. (Se 2010-inlägget om Zeus Ktonios och Zeus Soterios.)

Den här Solen i Skorpionen har också rejält konservativa drag som jag inte ens tittade efter 2017 när allt fokus låg på journalistens ”mod”. Men att ha en Sol-Skorpion kan innebära någon  som kämpar mot förändring  som rubbar det välkända och stabila nuet, och särskilt då Solens fundament, Skorpionhärskaren Mars ligger i Luft-elementet som per definition är ogripbar för det instinktsdrivna Vatten-tecknet. 

Det är helt enkelt samma gamla ”dissociation” som skapar utanförskap eller, i samband med den kognitiva kapacitetens Sol, tendentiösa försök att frammana kontraster som inte alltid hedervärt motsvarar verkligheten. Just exakt recensentens invändning mot boken som verkar vara ett beställningsverk av den svenska högern (fulskildring av den amerikanska vänstern).

 


Naturligtvis är det svårt att undvika jämförelser med Aftonbladets f.d. USA-korrespondent Wolfgang Hansson som också har en starkt defensiv Skorpion och alltid skriver negativt om alla maktpretendenter om de inte är USA. Senast är den uråldriga kinesiska civilisationen också ett hot enligt denna alltmer halsstarriga skribent (som bloggaren helt slutat läsa). Följ bara rubrikerna några år tillbaka och det är uppenbart att detta inte är information utan maskerade försök att vrida tidningsläsaren i Överhetens önskade riktning. 

Hanssons sinnelagsascendent har en rent pervers fixering vid makt och våld, men av de två psykiska blindfäckarna är maktplaneten Saturnus i 10e makthuset grotesk. Detta är nämligen en Rahu-skada! En sublunär ond ande har fyllt Hansson med låga fantasier om globalt herravälde och sekundärt blir Mars invid Månen en stirrig natur som ser hot mot USA:s herravälde (vilket uppenbarligen är hans Frälsare).

En nära släktning, nya MUST-chefen är inte den enda som hotar med andra länders ”påverksansoperationer” medan han och Sverige själv sysslar med exakt samma sak (se nyligt blogginlägg). Där är maktplaneten istället en omedveten påverkan av hans psyke och inte ens föremål för reflektion! Till militär och polis söker sig de som hungrar efter fasta rutiner och noll fri tanke. Saturnus är här inte längre "sjunde himmelen" utan en trångsynt bigott. 

En del planeter har en dramatisk spännvidd i sina uttryck och kanske ingen mer så än Saturnus och dess flera möjliga begränsningar av synfältet. Sverigehoroskopet har t.ex. en rätt värdelös Saturnus (även där avslöjar en av månnoderna är ambitionen är "sublunär" och demonisk snarare än gudomlig). Den perverterade Gränsdragaren gör att Krämaren i nationalsjälen är hejdlös. Här finns ingen moral trots att höga vederbörande svänger sig med ord om att ett exportråd ser till att Sverige inte exporterar död till kreti och pleti utan bara till sådana som USA godkänt.

Det är bara att inse: västvärlden har skurit ihop och inget land mer än Sverige (skolan som krämarprojekt och inte till för barnens bildning). Vi är ännu bara i de tidiga stadierna och den svenska massan verkar inte värst alert eller väl skickat att knyta samman trådarna – om man ska tro opinionsmätningarna om det allt större folkliga stödet för NATO-anslutningen. Men den positiva inställningen bygger alltså på hjärntvätt och folkets oförmåga att förstå att "fredsorganisation" bara är en omskrivning för "USA:s värnande av sina intressen, handel innehav av lydiga stater som "allierade", etc). 

USA tvingar Sverige att pynta upp mer av sin bruttonationalprodukt i militära satsningar medan krämaren Sverige å sin sida ser utmärkta inkomster för Sveriges krigs- & dödarindustri. NATO-USA är stor och säker kund för svenska patroner och småvapen. Det är en win-win-situation.

Hur hårt ska svenska folket lastas för att de låtit sig luras? Inte särskilt hårt eftersom det avsiktligt fostrats under årtionden att inte tänka ovan sin lönegrad!

Att överheten använder köpta om än bara halvdana journalister som Ekman tillhör bara sakernas ordning. Ofta är de så hjärntvättade redan sedan unga år (socialiseringsprocessen) att de politiska preferenserna inte ens är speciellt genomtänkta. Om inte annat kommer ett ”hedersuppdrag” som USA-korre att förvända huvudet på den bäste och denna megafon blir sedan ett verksamt gift för att sprida ickekonstruktiva attityder genom folkkroppen, just som i fallet Ekman.

Den som vill veta hur USA:s inre sammanbrott JUST NU ser ut, ska lyssna på episod 21 av Weaponized. Det avhandlar världssensationen nyligen om visselblåsaren David Grusch om att USA smyger med innehavet av kraschade utomjordiska UFO:s och inte vill delge kunskapen till kongressen.

https://www.weaponizedpodcast.com/

Episoden är under timman men det hettar verkligen till under de sista 5-6-minuterna där det konstateras att det finns underrättelsegrupper i USA:s högsta ledning som sökt stoppa Grusch, en helt seriös visselblåsare med den högsta behörighet till USA:s ”hemliga program” och ”dolda operationer”. Det är inbördeskrig i USA:s högsta kretsar just nu, värre än jag kunnat tro. (Se inlägget om illustrativa händelser i anslutning till nysslidna och extrema fullmåne i mörkrets Skorpion). 

Den som hoppar direkt till slutet av episod 21 är dock dumsnål med sin tid, för det är hela avsnittet som skänker tyngd åt slutklämmen! Här droppas förvisso också namn som kräver att man följer utvecklingen för att inse att detta är politik på högsta nivå - t.o.m. på global nivå och uppenbarligen rör intressenter från bortom Jorden, att döma av att de hotfullt klungar sig runt amerikansk militär och relativiserar - som ett omen - världens och framför allt svensk överhets fantasi om vem som är bossen.

*****

I samband med MUST-chefen plockade jag fram den gamla metoden att räkna tecken för att hitta ytterligare omen i en viss fråga. Den användes, tror jag, en enda gång i bloggens början. När jag tittade på ett 30-tal porrskådisar för utröna om deras ynkliga livsutveckling berodde på att Mars hade Venus just bakom ryggen - i virtuell 12e husposition. Kort sagt: blind sexdrift placerade Venus som förloraren om man ser ut den mer utvecklade mänsklighetens perspektiv på saken. Men eftersom 12e huset i en sällan använd betydelse står för sexlivet och Venus rimmar väl med det huset kan man ur en skörlevnadsmänniskans evolutionära nivå uppfatta att energi (Mars) har synergi med en "tolfte-Venus". 

Utgår man från Ekmans hypotetiska Måne i Vädur och räknar hus/tecken framåt efter dess disponent (Mars), blir resultatet i alla avseenden helt annorlunda än för MUST-chefen. Denne är kanske inte ens är medveten om hur hjärntvättad han är av konventionella tankefigurer såsom de relaterar till makten (Mån-Vattenbäraren med fundamentet Saturnus dolt i 12e huset). 

Ekmans (hypotetiska) opposition med Mars gör henne snarare extremt partisk och beredd att ge sig in i stridens hetta. Månen opposit Mars bildar en enhet även om jämvikten och balansen i omdömet kan vara problematisk till följd främst av att Månens motor Solen är indragen i ett Luft/Vatten-drama där känslor förvandlas till efterrationaliseringar. 

Som Expressen-recensenten påpekar: hon väljer att intervjua republikaner istället för demokrater i frågor demokraterna ska svara på! Detta är en slags dissociation (från all logik) och en låg nivå av Vatten/Luft-dramat i vilken individen inte lyckas hantera den rationella (Luft) och irrationella (Vatten) nivån på ett övertygande sätt.


Bonusspaning

En snabbsökning bland 11.000 kartor efter andra med den suspekta Sol-Skorpionen-baserad-på-Mars-Vågen i kombination med Malin Ekmans hypotetiska Måne i Väduren.

  1. Alfred Hershey;4.12.1908
  2. JJ Cale;5.12.1938
  3. Joe Biden;20.11.1942; 8:30
  4. Norman Greenbaum;20.11.1942
  5. Johan Hirschfeldt;20.11.1942
  6. Ann Petersson;3.12.1957
  7. Maria Sveland;26.11.1974
  8. Carl Joakim Cederlöf;28.11.1974
  9. Nancy Carroll;28.11.1974
  10. Malin Ekman (hypot. Mån-Vädur);1.12.1987;15:00
  11. Hedda Stiernstedt;3.12.1987
  12. Soran Ismail;3.12.1987

1. Hershey, Nobelprisbelönad bakteriolog
2. Cale, musiker, den definitiva hyllningen till elitens kokainmissbruk
3. En president med en snuskig och rasistisk historik för den som ser efter
4. Greenbaum, en kristen judisk sångare som fick en stor hit med "Spirit in the Sky" i slutet av hippieeran. Flyttade ut på landet och blev mjölkbonde.
5. Hirschfeldt, fd hovrättspresident och justitiekanler - enligt vissa mysko inblandning i M/S Estonia-affären
6. Petersson, C-politiker. "Står bakom Annie Lööf" (när det stormade om henne 2012)
7. Sveland, gillar statens system för att de avlastar kvinnan hennes biologiska ansvar för avkomman. Nyligen dömd för tilltag i rättegångssal.
8. Cederlöf, i styrelsen för personaluthyrningsföretag i gärdsgårdsligan (troligen noterad via någon debattartikel)
9. Carroll, aktris som under flera säsonger med humor gestaltade den arroganta överklassen i lättsamma tv-serien Father Brown (präst löser kriminalgåtor)
10. -- referensobjektet --
11. Stiernstedt, aktris med fattig uppväxt med "hippieföräldrar" (se nr 4)
12. Ismail, ståuppkomiker i blåsväder

Inte ens 3 positioner levererar någon tydlig fantombild. Stolpskott och Nobelprisvinnare omvartannat. Hinduerna har rätt som inte ens bryr sig om fall som saknar födelsetid och än mindre hypotetiska månpositioner. För lågkastmänniskor använder den hinduiska astrologen en "månzodiak", de 27 nakshatra-tecken (som fond till månens bana). 

Den här bloggen fastnade aldrig för fattigmansmetoden. Men så många länder i världen där människor inte kan koppla sin födelse till kalendern! De flyter runt i ett nu till den dag de dör. 

Den världsordning som håller så många människor nere kommer i grunden att förändras i Vattenbärarens tidsålder, men det vill inte de intressen som stöttar Malin Ekmans perspektiv höra om. Desto större kommer överraskningen att bli.


Inga kommentarer: