Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 juni 2023

Sataniska fullmånen: Trump, mer UFO samt Farstaskjutningen

Som introduktion till detta studium av en särskilt eländig fullmåne, se "Skitvalutan och Sveriges kris..." och stycket om den skamliga svenska militärövningen. 

Jag glömde där påpeka var någonstans den exakta fullmånen träffade Sverigehoroskopet: på militarismens Mars i landets 8e hus för ond (dålig) karma, bara tre grader kort om exaktitud. Japp! Landet har ett öde som handlöst slirar runt till följd av sin tumme med en klokskap som kommer från de helvetiska regionerna snarare än Tidsherren - som snart kommer att guida hela världen. Sverige valde bort filosofi och religion och slutade som det mest okloka landet i hela Västeuropa...

*****

Att Trump kommer åtalas för vårdslöst handhavande av statliga dokument är en nyhet som passar perfekt just inpå "den sataniska" fullmånen den 3-4 juni 2023 - den här människan föddes ju under samma ominösa signatur!

"Materialsvaghet" kallade jag fullmånen i samband med att någon biltunnel rasade under samma fullmåne och det passar perfekt med sprängningen av dammen i Ukraina den 6 juni, hack i häl på fullmånen som astrologin lär ut att saker fungerar. Värsta händelsen sedan Tjernobyls kärnkraftverk skrev någon tidning och Klimat-Greta tar till ett fint nyord: ekocid. (Märker att lite enklare kulturskribenter börjat markera hög svansföring, "självmord" var för grafiskt en kulturnisse i Expressen, "suicid" ska det heta numera i Sverige.) 

 

I Stockholm med omnejd 7 skjutningar på ett dygn varav två dödsfall. Två skjutningar fredagskvällen cirka 22.00 på båda platserna - kan Månen ha med saken att göra? Vid den tiden har den just anträtt Skorpionens första grad och tecknar därmed den exakta fullmånens start (enligt hinduisk astrologi). Farstaskjutningen kvällningen därpå har en än tydligare fullmåne och skotten faller när Sveriges Vågascendent repriseras i öster på himlen. 

Våldets Mars i triumfatorisk position på himlahöjden skadar Venus i närheten (ascendenthärskaren!) och hugger dessutom nedåt mot ascendenten. 

Fult, fult förverkligar sig en ond fullmåne eftersom Sveriges horoskop är svagt, dekadent liberalt och tecknar ett extremt korrumperbart land. Sveriges brist på filosofi i kombination med "värdeliberalism" är en formel för undergång.

Halshuggaren Ketu släntrar slött genom i Vågen vid denna tid och rör sig således en stund genom nationens ascendent/kropp (hus 1) och mottar Mars våld från ovan. Himmelen är elektrisk för Sverige och inte på ett positivt sätt. Minns "Lilla Dödens Period"? Här är ännu en bokstavlig uppfyllelse av landets onda öde.

Den från ovan påbjudna kapitalismen och karriärsträvan skapat en skämtkopia i den undre värld som Sverige inte bjuder in till välfärd och rättvisa. Det är faktiskt kapitalismen som begår skjutningen om man läser Mars med Venus som våldsam hunger efter pengar i näringslivets Krabba - detta passionerat trygghetssökande tecken är viktigt tecken för att förstå kapitalismen. Krabban står för rå natur oförlöst av ande/intellekt.

*****

Senantiken menade att det var "kvinnor och slavar" som svarade på Månen, den irrationella själen hade i den tidens samhällen inte trimmats hos vissa grupper. Ungefär som dagens Sverige där medelklassen håller sig med vår tids slavar - cykelbud som levererar dem mat och städare med dunkla anställningsvillkor som fejar t.o.m. statsministerns hem så att herrefolket ska få njuta lite mer "kvalitetstid".

Tanken om materia på deken - materialsvaghet -  tog form redan i bloggens tidiga år. Bloggerskan och manodepressiva imperiebyggaren "Blondinbella" visade sig ha Mars-Oxen opposit Mån-Skorpionen vilket fungerade som illustration för det orena blod och blemmor på huden hon var besatt av vid den tiden.

Fler tydligt omen-artade saker i tiden: gul brandrök hänger sedan några dagar tung över New York och Sveriges moraliska och intellektuella sammanbrott är nu ett faktum när det meddelas att landet inget mer blev än förslavade cykelbud som fraktar luncher åt sitt Herrefolk, en batterifabrik och en krigsskådeplats för NATO när tiden är inne för mänsklighetens sista världskrig. Svenska politiker har ingen susning om vart världen vill hamna efter Klimat-Harmageddon och kan därför inte ge befolkningen en vision som motiverar alla galärslavarna att ro hårdare.

Den spruckna lyckobubblans cykel är fortfarande bara inne på sitt tredje år. Sveriges medfött onda Storfinans (Jupiter) kommer att dominera befolkningens öde ända till 2036! Går kapitalismen in i väggen så snart? 

Sedan är det bara några år kvar till Harmageddon om man ska tro den mäktiga vetenskapsmannen Isaac Newton. Han hade ett brinnande intresse av att ur Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, lista ut vad han trodde var ett dolt år för världens undergång (eller övergång i något nytt). 

I en amerikanskt sensationalistisk dokumentär från 2012 försökte programmakarna smyga in en historierevisionism för att lura i tittarna att Newtons ödesår snarare var 2012 än 2060. Newton skulle ha begått ett misstag om när Katolska kyrkan begynt. Newton var motståndare till katolsk kristendom och ringade in en "röd drake" i bibelboken som Falsariets födelse och hans "harmageddon-kod" var enkel: dagar=år 800 plus 1260 dagar=år. Således: världen tar slut år 2060.

En av många platser på nätet i ämnet:

https://www.openculture.com/2015/10/in-1704-isaac-newton-predicts-the-world-will-end-in-2060.html

(Jag minns inte på vilka, säkert krångliga grunder han kom fram till en transportsträcka på 1260 år från den röda drakens framstigande. Han använde formeln "en dag för ett år" som också används i västastrologin i metoden "sekundär progression". Solens dagliga rörelse under ett dygn ritas in i den progressiva kartan och motsvarar barnets ettårsdag. Långsamma planeter hinner knappt röra sig under ett människoliv och får stå för rätt spikade aspekter av ödet...  Vid kritiska aspekter mellan planet och dess framflyttade jag triggas horoskopets medfödda tendenser.) 

Nyfiket tittar jag på stjärnhimlen den 1 januari år 800 eftersom året är Newtons mest precisa mått. Han hade sett en annan nyårshimmel om han gjort ett horoskop, men sideriskt är det ett högintressant nyår som enligt modernt synsätt börjar med en nymåne i den världsliga maktens Stenbocken. Detta skulle mycket väl kunna motsvara den röda draken eller Satan i Newtons föreställningsvärld! En världslig maktpretendent förklädd i andlig skrud stämmer med Newtons perspektiv.


Med den här bloggens lilla uppsättning hinduiska (mer eller mindre) verktyg är det speciellt intressant hur Stenbocken eller Katolska kyrkan förlorat sin grund här: Sol/Måne har förlorat kontakten med sitt fundament Saturnus eftersom dess tillfälliga position är Lejonet, ett tecken i "dissociativ" 6-8-relation till Stenbocken. En anonym kvinna föddes t.ex. i Stenbocken med modersprincipen Månen i Lejonet. Här yttrade sig separationen mellan Måne och Sol ("fnurra på livslinjen") som att modern bar en hemlig sorg och begick självmord när dottern var dryga tjugo. Dottern kände stor skuld pga. många maktkamper genom livet (Stenbock! Lejon!) och flyttade utomlands flera år och lät "tiden och distansen läka såren".

Oturligt för de halvsliriga programmakarna gick världen inte under 2012 och det var helt onödigt att piska upp amerikanernas fruktan genom suspekta revideringar av Newtons beräkning. (Minns att det var Maya-kalenderns slut 2012 så man ser kapitalismens omotståndliga lust att krydda sin produkt lite extra.)

Den äldsta uppgiften om ny- och fullmånen som omina tycks finnas hos naturvetaren och astronomen Ptolemaios (2a årh.). Träffar fenomenet ett horoskop exakt på en vek punkt, kan t.o.m. fleråriga besvär befaras. Lindriga omen sägs bara gälla fram till nästa ny- eller fullmåne.

Nysslidna fullmåne verkar i sig vara av ett mer seriöst slag eftersom - oavsett mottagarhoroskop - himmelen "aviserar" ut en mer komplex figur. Missa inte hur UFO-frågan ännu en gång exploderade just under denna fullmåne, med en visselblåsare som under rättsligt ansvar vittnar om att USA har och har ljugit om sitt innehav av kraschade utomjordiska UFOs under årtionden!

Undertryckande av information är en aspekt av den här mer komplexa fullmånen och ett obetydligt exempel gavs i nyligt inlägg: en tipsar om en sajt om mysterier och så kallade konspirationer eller statliga hemlighållanden, en andra tackar men tackar nej till ytterligare en av hundratals självbetitlade forskare på nätet som "säger som det är". 

Detta är en infektion som startat i USA och som spritts till USA-plagiatörer som Sverige och många andra länder. Från början är det en typiskt amerikansk folksport givet att det landets nationalhoroskop ser ut att bryta ihop av alla den desinformation och de "Hollywood-fantasier" som grasserar. Amerikanerna har gått från totalt hjärntvättad av sin överhet till ett land som ifrågasätter auktoriteten. Samtidigt är inte allt i UFO-undersökningar USA genomför allt "väderballonger" och svalor - vanligt folk och tränade stridspiloter ser faktiskt obegripliga ting. 

Tv-kanalen National Geographic har just sänt en rätt aktuell UFO-dokumentär (5 episoder) från 2022. Den hinner fånga in de nya vindar som nu råder men tillför egentligen inte mycket till den kända dokumentärserien från 2019. Någon Washington-politiker visas i bild och säger som det är: kretsar inom det väldiga Pentagon motsätter sig uppenbarligen att kunskap delges folket (och världen).  New York-senatorn Kirsten Gillibrand presenteras i några klipp som den nya tuffa politiker som stigit fram och kräver korten på bordet om USA:s alla mörka operationer och ev. innehav av farkoster. 

Av de avsnitt jag såg (bara 3 av 5) flimrade också ett par nya foton av UFO:s förbi. Filmsekvensen som visar ett som i hög hastighet går ner i undervattensläge - utan vattenplask kommenterar någon - och några sekunder senare stiger ovan ytan men nu som två objekt, är rätt sanslös! Frågan är hur smart kommentaren om avsaknaden av plask var. Den svartvita filmsekvensen såg ut precis som övriga militära filmer tagna med värmekamera - fångar den tekniken verkligen upp "vattenplask"?

USA:s inbördes krig om informationstillgången i makttoppen beror på att UFO ju innebär slutet på USA:s inbillade världsherravälde. Trots att detta borde stå klart redan i gjorda analyser av stridsflygares filmer på UFO:s. Där USA:s (och världens) snabbaste stridsflygplan kan flyga i femdubbla ljudhastigheten, där når UFO:s 20 gånger densamma! Och de svänger i denna fart i skarpa 90-gradersvinklar - utan att sprängas i småbitar. Intelligensen som ligger bakom denna nya våg av besök har uppenbarligen MYCKET djupare insikt i Naturen än jordmänniskan - en myra i sammanhanget - har.

Frågan är alltså om världsläget nu utvecklats ett snäpp till och huruvida den nyliga fullmånen och den senaste visselblåsaren utgör illustrationer på det. Trumps gangstermentalitet, människans klimatförstörelse och gul rök över New York, det är bara artens normala självdestruktivitet. 

Intelligensen bakom UFO-föremålen är uppenbarligen en livsform som klarat att undvika kollektivt självmord. Eller också var dessa intelligenser skapade så - typ änglar! Det finner den här bloggaren mer troligt. UFO är ett talande bevis för riktigheten av den av simpla scientister (en annan "religiös" kult) så hatade "kreationismen". Den ställs ofta oförsonligt mot evolutionsläran, en sektlära också det pga. den osannolika tanken att blind slump skulle hunnit slumpa ihop förutsättningar för  avancerat liv under jordens 13 miljarder år. Matematikern William Dembski ställde för snart ett kvartssekel till en storm i det jordiska vattenglaset genom genom att visa evolutionisternas orimliga fantasier som trotsar alla sannolikhetskalkyler så att evolutionisterna mest liknar förvirrade sagotanter (drag queen-typen) på mission att smitta alla andra med sina egna fantasier:

Dembskis teori i sammandrag är att ett rent naturalistiskt system - som evolutionen - inte kan skapa information. Förekomsten av information i DNA och genom den levande världen låter därför förstå en intelligent upphovsman som delgivit världen denna information. (utdrag ur läsarrecension)

https://www.amazon.com/Intelligent-Design-Between-Science-Theology/dp/083082314X/

Med amerikanska regeringens nya tillkännagivanden är det kanske dags att öppna upp den gamla debatten igen. Just nu verkar fortfarande skruv- och mutter-folket i USA vara i övervikt, dvs. de som inte kan föreställa sig något annat än att UFO:s uttrycker "teknologi". I själva verket bryter observationerna mot så många "sanningar" att det mer verkar som ett fenomen som inbegriper intilliggande dimensioner. De allra mest fantasilösa privatspanarna kan inte hantera filosofiska frågor utan rusar som småbarn direkt till militära uppfinningar och tekniker: "UFO:s kan försvinna från himlen på  ett ögonblick eftersom de har någon cloaking-teknik" (de höljer sig på något sätt och blir skenbart osynliga).

Så, änglarna har fått ett nytt ansikte i vår teknokratiska tid? Så foliehattarna i partiella skräpserien "Ancient Aliens" hade ändå en poäng trots småslirandet med fakta (särskilt i de tidiga säsongerna)?

Frågan är nu om det är Guds hämndänglar eller den typ som kallas "Betraktarna" i den judiska Henoksboken, skriven i omgångar (ca 300 före vår tid till första århundradet). Sedan finns förstås också den romantiska typen av änglar som hjälper människor, men det kan det inte handla om här. UFO:s vimlar uppenbarligen kring USA:s militära engagemang runtomkring i världen och förefaller påminna människan om något genom sin blotta närvaro i krigszoner. 

Jag har redan pekat på ett urgammalt kinesiskt talesätt: där stater ska till att gå under... ses dessa ljus höja och sänka sig över trakten. Det är exakt så dessa ting beter sig, när de inte surrar runt i MACH 20 som galna spyflugor! Nej, Hämndänglar ligger nog närmast eller som bäst högre existensnivåers nedskickade ordningsvakter "med rätt att döda".

Den gamla astrologin förefaller inte ha räckvidd nog för att uttala sig om Paradigm-skiften eller nya tidsåldrar. För längre tidsrymder räcker ju tidsherren Saturnus med sin 30-åriga (knappt) omloppsbana inte långt. Men se Saturnus som ödesnoder i ett nät. Vid Saturnus kritiska lägen frigörs gammal bra eller dålig karma: "här är ditt livs lön så långt". 

Eftersom även den långsamt roterande månnodsaxeln har en karmisk innebörd finns dock minst två faktorer som kan kombineras och genast ger större tidsrymder. Men ingen lever så länge så det förvånar knappast att det saknas spelregler baserade på komplex samverkan mellan flera typer av definierade omen.

"Farstaskjutningen" omritad som generisk naturlig zodiak:

Den här fullmånekartan "retar" Trumps på flera punkter.

Den senaste fullmånen bär alla tecken på att representera en långvarig skitperiod för världen. Saturnus hemma i Vattenbäraren säger att detta är en av de Saturnus transiter som SKULLE kunna markera starten på Vattenbärarens tidsålder och den Kosmiska Människans ankomst (ingen mer parodisk nationalism eller staters imbecilla kamp mot varandra om bästa importinkomsterna).

Att en kronisk materialsvaghet höjs som röd flagg över himlavalvet är uppenbart. Saturnus i de mänskliga ideologiernas Vattenbärare, ett tecken som på en långt högre verklighetsnivå t.o.m. kan symbolisera det gudomliga intellektet. Med Solen i vårt systems centrum bildar Sol och Saturnus en symbol för Världssjälen och det NOUS - det Platons gudomliga intellekt som utgör det här systemets andliga väsen. Det är på den här nivån UFO:s måste diskuteras, inte som de sjuka amerikanerna med sin paranoia mot socialister och fiender av alla de slag.

Den här fullmånen är extremt komplex eftersom i hinduisk astrologi Saturnus (Kronos) i VattenBäraren permanentar en intellektuell (Luft) restriktion eller skänker världen en ny tankeform. Saturnus i sin långa bana runt zodiaken utlovar därför ett minst trettioårigt "ont öga" som riktas mot den sataniska materialismens egen fullmåne. "Materialsvaghet" är bara ett uttryckssätt men nyckelordet under denna ovanliga fullmåne är således visselblåsarens påstående att USA mörklägger innehavet av kraschade (materialsvaga) farkoster av icke-jordiskt ursprung.

Jag håller UFO-vännerna för att producera bättre teknologi än så, och en tilltalande tanke är att den högre intelligensen kastar åt oss dumma jordbor märkliga ting lite då och då. KREATIV DESIGN släpper ner fenomen som ser ut som kraschade farkoster, den högre arten skämtar kanske med människorna och kastar år hundarna ett ben för att hålla dem sysselsätta.

Det judiska ordspråket, "när människan tänker, skrattar Gud" verkar gälla även Guds närmare medarbetare i det kreativa mirakel som är existensen. Våra UFO-vänner själva kommer från den icke-lokala region romerske filosofen Plotinos troligen var först med att beteckna som den icke-existerande gudomligheten. Åtminstone stal kristendomen Plotinos negativa teologi för att ge de kräsna romarna något mer än en korsfäst upprorsmakare. De hade ju redan gudamänniskor i sin föreställningsvärld, så här fick de tidiga kristna teologerna anstränga sig.

*****

Det finns ytterligare en uppenbar egendomlighet på kartan, utöver den sprickfärdiga fullmånen och låsningen av detta tema av den konceptualistiska Saturnus-Vattenbäraren. Och det är den hinduiska "6-8-relationen" (det finns några talförhållanden till, men Sideriska har fastnat för den här och undersöker många instanser i hopp om få in känsla för hur signaturen kan bete sig).

Den försvårar fullmånen eftersom Saturnus och Månen står i två tecken som har minimalt med varandra att göra: VattenBäraren är LUFT, lika rymlig tankekapacitet som kärlets volym (jordiska ord som bara söker gestalta det helt annorlunda). Kanske ytterst denna intelligenta rymd är en magiker som skapar bara genom att tänka. En Gud som skapar genom ordet har grovt missuppfattats av kristendomen om inte  Nya Testamentets Johannesprolog fattas som en process innan den materiella världen tillkommit och jordisk luft existerar som ett medium som transporterar ljudvibrationer - fysiska ord. Dessa logoi (förnuftsprinciper eller "ord") är troligen identiska med UFO:s! 

1a Mosebok: "Jorden låg mörk och öde och GUDS VINDAR svävade över vattnen." Där är de igen, UFO:na eller intelligenserna som kan skapa bara genom att tänka. De är genuina kreatörer bara genom att "projicera" sitt tankeinnehåll utåt. Dessa var de första människorna på den här planeten men ännu fria att göra sig vilka former (Saturnus) som helst. De antog först gradvis skepnad. 

En Dödahavsrulleforskare (Hugh Schonfield om jag inte missminner mig) noterade roat att en av klostermunkarna i Qumranöknen ändrat i historien om Adam och Eva. Där det berättas om att de fick kroppar med hud hade den spirituella munken strukit över ordet för "hud" och ändrat till "kroppar av ljus". På så vis ändrar han hela skapelseberättelsen och antyder att Adam och Eva skapades på ett högre, himmelskt plan. Detta visar i sin tur att judisk mystik med dess kabbalistiska läror om "världar" som förgick den materiella är äldre än 1800-talets europeiska forskning någonsin ville erkänna. 

Vattenbäraren är ett så djupt och "kosmiskt" zodiaktecken att det är typiskt hinduismen att notera hur det står på direkt kant med den lilla vattenvarelsen Krabban, som står för anpassningen till det lilla livet och därefter de biologiska varelsernas första uppfinning - cellmembranet för att skilja insida från utsida. Krabban eller Modersprincipen är den lilla bubbla natur som till och med den är bortglömd av citymänniskan i hennes helt inautentiska liv och arbete för demonen Mammon (den rike svenskens och den fattige svenskens krafsande efter pengar). 

Vattenbäraren och Krabban kopplas till Luft resp. Vatten. De motsvarar Platons rationella resp. irrationella själ och visst kan Vattenbäraren småprata mat och fiender - den förstår den lilla näringssjälens mycket enkla form av intelligens, men det är samtidigt en källa till sorg att så många av dess UFO-syskon fallit till denna begränsade nivå. Svenskarna kan ha övergivits som alltför lågt fallna, allt återvinns i världen så ingen dör egentligen.

Och nu sitter de mycket små i öppna kongressutfrågningar och frågar om UFO:s utgör något hot mot folket och stridspiloter som kommit otäckt nära "farkoster" som svischar förbi i 20x ljudhastigheten! Men det är vi som är de fallna, och farlig, för djurlivet och för oss själva. Kanske kommer "UFO-folket" att terminera mänskligheten. Kanske har de klartecken från sin himmel om att starta om människan med en ny "genmanipulerad" art de själva framställt.

Enkelt uttryckt verkar just 6-8-relationen mellan Saturnus och den oförstående och paranoida Krabban (Mars+Venus är enorm emotionell stress) mer än något passa i ett komplext fullmåneomen för USA där inte bara Trump direkt rörs av den himmelska signaturen utan också nationalhoroskopet. Det har Skorpionen som ascendent och ascendenthärskare Mars mycket ofördelaktig i onda karmans eller syndarens 8e hus. Det har en milt sagt fanatisk virrighet i 9e filosofi- och religionshuset som går i Krabban och lider av samma 6-8-DISSOCIATION mellan huset/fältet och dess tillfälliga ägare, Månen i Vattenbäraren. 

Första gången Sideriska kommenterade amerikaners religiositet (ett arv från gamla världen) var via ett avsnitt av satir-serien The Simpsons. Soffpotatisen och slötänkande familjepappan Homer startar en ny kyrka i stan, där man dyrkar tv-idolen Fonzie, och stadsbefolkningen köper direkt den nya religion. 

Tv-satiren är fena på att ringa in den amerikanska snittbefolkningens intellektuella tillstånd: USA-kartan har Månen i mystisk antikontakt med själva ämnet (9e huset). Detta antyder fria fantasier, vidskepelser men då och då också en riktigt vass amerikan som lyckas leva i både den irrationella och rationella intelligensens domän utan att förfalla till mytiskt tänkande. 

Att följa den utmärkta UFO-podcasten Weaponized och lyssna på seniore journalisten George Knapp (en nestor i UFO-frågan i USA) är intressant (horoskop här). Han är lika ödmjuk som man finner hos de bästa exemplaren av Fiskarna och har förvisso samma "fallna" Merkurius-i-Fiskarna som också Einstein hade. 

Men den potentiellt intelligensgrumlande Vatten/Luft-dissociationen tycks både framkallas och botas av att Knapp har vad hinduisk astrologi kallar ett filosofiskt orienterat sinne: Månen i Tvillingarna. Detta är på ett sätt kritiskt i detta fall: ett intellektuellt orienterat psyke bärs av en Merkurius "fallen" i Vatten.

(Einstein slösade många år med en teori om eter i rymden - kvardröjande dumheter från när Aristoteles helt missförstod Etern i Österlandets tänkande. Eter existerar men representerar stadiet som FÖREGÅR (det vi bara kan kalla) intets expansion till Något (i vår mening) och påföljande tid och rum. Senast menar sig vetenskapsfilosofen och matematikern Wolfgang Smith på sin ålders höst ha hittat felaktigheter även i Einsteins gamla triumf, relativiteten.) 

UFO-reporterns intellektet processar därför data som gått ett varv genom sinnen eller det omedvetnas fantasier. Hinduerna ser ett potentiellt problem i sammanslagningen av Vatten och Luft och man kan undra varför Platon i Grekland låter så snarlik vid samma tid: den rationella och irrationella själen är svårförenlig-

Min mixen förklarar George Knapps livslånga dragning till det oförklarade och mystiska. Det är dock uppenbart att han undvikit foliehattens fanatism genom den faktaorienterade Merkurius (för att inte tala om Luft-Tvillingarna) - båda indikatorer på ett intresserat men ändå distanserat förhållande till ämnet. 

Jag misstänker utifrån kartan att han är en "psykonaut" som lik så många amerikaner på västkusten provat magiska svampar och andra substanser och är väl förtrogen med djuppsykologiska modeller för UFO-fenomenet... I ett avsnitt av Weaponized råkade han oavsiktligt referera till medicine doktorn Rick Strassmans experiment med DMT, vars brukare vanemässigt bryter igenom en verklighetsvägg och får kontakt med "insektsvarelser". UFO-gåtan kan kanske öppna ögonen för vishetsläraren Jesus märkliga ord när anhängarna fattat att han skulle komma att dö: "I min Faders hus finns många boningar ... jag går bara och förbereder en ny plats."

Strassmans betydelsefulla forskning bidrar till en växande medvetenhet att vi bor i ett multidimensionellt universum som är långt mer komplext och intressant än det vår nuvarande forskningsteori presenterar oss med. Det är av yttersta vikt att vi inser följderna av denna upptäckt, för den säger oss så mycket om vilka vi är och varför vi är här. (John Mack, författare till "Abduction" och "Passport to the Cosmos", kommenterar Strassmans "DMT - the Spirit Molecule" från 2001)

Där materialisten inte ser någon kunskapsväg annat än via kroppens yttre sinnen och helt diskvalificerar subjektivt inre stoff, där inkluderar astrologin en mer avancerad människosyn där också "direktvetande", klarsyn eller synskhet existerar. Men utan födelsetid för Knapp vet man inte hur hans 9e hus fungerar och hur det eventuellt hjälper till att hålla hans skalle klar från fria fantasier. 

Hypersynske amerikanen Edgar Cayce har ett horoskop nästan för bra för att vara sant - om nu födelsetiden är korrekt (kartan kommenterad i äldre inlägg). Eld-tecknen bildar triangel mellan egna kroppen (hus 1), själens hus 5 och den högre medvetandeförmågan i hus 9 ("Guds hus" enligt en gammal grekisk beteckning och tillika samvetet som i vassare former blir ren klarsyn). 

Historien har tidigare dragits om psykologen Harmon Bro som ännu var präst när han på 1940-talet hörde att hans mor lockats engagera sig i en kvacksalvare och charlatan. Han uppsökte Cayce för att undersöka vad saken handlade om och fick en livsförändrande upplevelse.

Cayce demonstrerade hur smärtsamt synsk han var genom att låta prästen blanda en kortlek varpå den synske gissade rätt ordningsföljd på samtliga 52 kort. Så genomskinlig var världen för detta medvetande och Cayce levde så tillbakadraget det någonsin gick för att inte bli helt utmattad! Bro flyttade in hos familjen Cayce under det slitna mediet sista tid i livet, studerade och blev psykolog med egen tv-show i USA. 

Europa har inget ens halvaktuellt som liknar detta fenomen, så det var ett givet att hans förutsägelser om horribla förändringar på Jorden var en bärande del av det delvis dubiösa programmet om Harmageddon. USA kommer att förlora hela delstater och kustområden. Men inte heller Europa kommer att gå omärkt: "Norra Europa kommer att förändras som i en ögonblinkning". 

Mer sade han inte om den saken, och ingen ställde följdfrågor till den hypnotiserade Cayce, förmodligen för att amerikaner är som alla folk: mest intresserade av det egna och näraliggande. Jag undrar hur långt upp i Europa "förändringen" skulle slå till? Talade Cayce om Skandinavien på hälleberget? Jag ska återkomma med en spekulation som på inget sätt är någon "protetisk sanning" utan en lös tanke som fladdrade förbi tidigare i år...


Astrologins hopplöst anekdotiska karaktär

Mellan den 1 januari år 1 och de följande 2200 åren uppstår ovannämnda speciella fullmåne mycket ofta. Saturnus, Sol och Måne i samma tecken så ofta (ett par hundra gånger!) diskvalificerar den som markör för Vattenbärarens tidsålder, vilket man knappast behöver en superdator för att lista ut.

Ett sökmönster som dessutom inkluderar den ångestladdade Försvarsinstinkten (Mars+Venus i Krabban) med de övriga placeringarna blir däremot mycket sällsynt. Men är fem av antikens sju klassiska verkligen en signatur? Det betyder att varje himmel mer eller mindre står för något. (Och det gör de för all del.)

Det är typiskt att USA-horoskopet kommer figuren så nära att man kan se UFO-fenomenet som direkt riktat mot den räddaste och därmed mest krigiska nationen i västerlandet. Är alla rapporter och visselblåsare tecken på att USA håller på att klappa ihop internt och att denna juni-fullmåne var kulmen?

Vad än UFOs, Guds Hämndänglar eller kanske Hjälpare har för planer för USA så är Sverige bara en perifer aktör och har inget positivt alls att bidrar med vid Tidsåldersskiftet. Det här landet sitter på läktaren i alla stora frågor. Det skulle möjligen snarare vara så att "Norra Europa förvandlas på ett ögonblick" när rätt tid är inne. 

Be till en högre makt om en sanndröm i den frågan om du behöver stilla oron för ett lokalt Harmageddon här! Bättre att få svart på vitt att vi är dödliga varelser än fortsätta med det sekulära samhällets lögner internaliserade av menigheten till egna livslögner och bygga fruktan kring Lögnens hållbarhet. Liemannen eller Saturnus ger det ultimata lugnet eftersom detta är sjunde himmelen och visshetens eller kunskapens region.

Om man kräver alla den aktuella nymånens samtliga bidragande faktorer, uppstår bara 2 äldre träffar under de senaste tvåtusen åren. USA är ett för ungt land men kanske historien bjudit på något vid dessa tillfällen, typ folklig oro och som övergår i en mångårig ... ja vad?

Range of search: 1.01.0 - 1.01.2200
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu & ma.can & so.tau & ve.can & mo.sco
 
Realization intervals (begin - end):
15.05.1139 - 16.05.1139
25.05.1374 - 26.05.1374
 3.06.2023 -  4.06.2023

Den sataniska fullmånen måste ses som centrum och säkert ligger eventuell större händelse inte prick dessa få dygn. Men enligt Ptolemaios är det föregående ny- eller fullmåne som används för att förstå en efterföljande händelse.

1139:

Tågordningen stämmer för jordbävningen i Kaukasus den 30 sep när 300.000 människor stryks ut över ett bräde. Just ett passande inträffande men utlöser frågan om alla andra jordbävningar under 2000 år och hur deras astrologiska antydningar sett ut och vad som kan ha varit speciell med den här. 

Några dagar efter årets sataniska fullmåne vaknar Hawaii-vulkanen Kilauea upp för andra gången i år. Det är möjligt att UFO-frågan kommer att dröja med sitt svar tack vare de amerikanska myndigheternas slemma karaktär. Kanske "materialsvaga" fullmånen relaterar till geologiska förlopp...

https://en.wikipedia.org/wiki/1139

1374: 

Den här uppgiften är visserligen toxisk men mer rolig än exempel på utbredd ofärd och dessutom är fullmånen i april några veckor för tidig för att gälla:

  • 23 april, i erkännande av den engelske skalden Geoffrey Chaucers tjänster förlänas han av kung Edward III omkring fyra liter vin dagligen för resten av sitt liv. Alkohol och fermentation sorterar distinkt under Skorpionens många sätt att hota med toxiska tillstånd (även sånt som kommer i frestande förpackningar). Å andra sidan:
  • Böldpesten återvänder ännu en gång till Europa (exakt datum okänt). I termer av materialsvaghet åtföljd av flera års problem passar böldpesten bra, men vad om tidigare pestvågor? Ännu ett fall där astrologin kan indikerar samma sak på flera olika sätt?

    Se även Stora pesten i London 1665 (ett äldre inlägg som jämförde alla tre stora pesttillfällena förefaller dåligt taggad och går inte att lätt lokalisera).

https://en.wikipedia.org/wiki/1374

2023: UFO-feber i USA når extatisk förväntan om regeringstillkännagivanden.

Således ingen minsta gemensam nämnare som sticker i ögonen för dessa tre tillfällen.

Inga kommentarer: