Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 juni 2023

Internationell konspiration för att hålla folket ovetande?

Rykande färska avsnittet av Weaponized (bara 40 minuter) fortsätter diskutera en ny utveckling i UFO-frågan. Förra episoden avhandlade med den maximalt säkerhetsklassade visselblåsaren David Grusch. En man så hemlig att programledarna arbetade i två år för att säkerställa att han verkligen var en höjdare, med inblick i mängder av amerikanska militära och andra hemliga program.

Hans bekräftelse att USA sedan många årtionden har kraschade utomjordiska farkoster blev en sensation överallt utom i Sverige där fega myndigheter och medier inte kan hantera ämnet och släppte det inom ett dygn. 

En gång valde Sverige valde bort allt verkligt tänkande för att enbart satsa på räknenisseri av grundläggande slag, och feta exportinkomster. Utan filosofi i skolan lämnade samhället medborgarna i ett sorgligt tillstånd och lätta offer för vad som helst. Men här är nyheter på högre nivå än mediernas vinklade propaganda i samband med Rysslands, det medges, klantiga krig. Inte bara USA "meckar" med UFO:s, det är en allians av fem engelsktalande länder som har ett gemensamt "projekt" som går årtionden tillbaka.

"Hack i häl på det kioskvältande vittnesmålet från UFO-visselblåsaren David Grusch har ett document dykt upp som hävdar att mörkläggningen är internationell. I Kanada skickade en senior medlem av parlamentet ett konfidentiellt brev till det landets försvarsminister…"

Fortsättning (på engelska) här:

https://www.weaponizedpodcast.com/episodes-1/episode-number-22


Inga kommentarer: