Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 juni 2023

Skribentens ryssbild - vad verkligt, vad subjektiv missfärgning? / Klimatkatastrofens mänskliga termometer

 

Den fruktan och det motstånd varje naturlig mänsklig varelse upplever när det kommer till att gräva djupt i sitt inre är, i grund och botten, rädslan för resan till Hades.

C.G. Jung - Psychology and Alchemy, CW 12 §439, citerat i James Hillman - The Dream and the Underworld (1979)


[Skrivet ett par dagar innan föregående inlägg om "hyperintelligent rysk statsvetare".] 

Jag utgår från att DN:s översättning av en ukrainskfödd (eller sovjetiskfödd, beroende på hur man ser det) journalists "analys" av Ryssland är konsistent utförd. I så fall är grundtexten smått galen och obehärskad.

https://www.dn.se/kultur/peter-pomerantsev-rysslands-krig-drivs-av-en-djupt-destruktiv-lust-att-forstora/

Har kriget fått det att brista för författaren? Jag har aldrig sett ett sådant utbrott av hatiskhet som i de första styckena. Anstår inte en civiliserad tidning som DN men väl en hatblogg. Men efter hatspyan mot Ryssland är uppkastad vidtar en mer analytisk ton.

Men vad händer då? Jo, den universellt dumpade psykologen Sigmund Freud (horoskopet kommenterat 7 gånger) och hans materiellt-reduktionistiska syn på människans inre används för en mer insidiös sjukförklaring av Ryssen. Exakt samma mystiska föreställningar har DN publicerat tidigare av ukrainska tänkare och det är förmodligen så här deras Rysslandsbild ser ut. Likt Ukrainas horoskop vanställs invånarnas perspektiv av månnoden Rahu (fortfarande orange revolution i huvud och hjärta). Hela nationen ser med förvrängd blick på verkligheten. 

(Solens bana anses representera normen/verkligheten medan psykets eller månens noder illustrerar ett vinglande i förhållande hos vissa till den Sol de borde vara mer observanta på. Resonemanget är förenklat eftersom inte alla har Solen som sitt centrum. Bloggaren har t.ex. två andra planeter som är viktigare än Solen, Merkurius och Saturnus. Astrologins variationsmöjligheter är enorma.)

Mer exakt åberopar Peter Pomerantsev några nutida ukrainska uttolkare av den thanatos (dödsdrift) Freuds borgerliga anhängare i Wien inte ville höra om. Eros var ju så mycket mer kittlande.

Den sura pomeransen tillägger att Freud efter Första världskriget gav den ursprungliga tokvinklaren, en rysk-judisk psykoanalytiker rätt i hennes extra svarta och gudlösa förståelse av dödsdriften. Det är denna förståelse de nu levande ukrainarna tar upp och applicerar på den ryska nationalsjälen.

(Här inträffar det pikanta att Pomeransens påstående att Freud gillat sin kollegas skruvade kollega går på tvären med psykologen James Hillmans presentation av teorin som ett misslyckande av Freud. Att döma av hur skruvad DN-artikeln är kan misstänktas att journalisten far med osanning, men det är möjligt att det handlar om två olika skeden i Freuds liv. Jag menar, han t.o.m. ångrade sin negativism mot eleven Jungs djupare typ av psykologi mot slutet av sitt liv.) 

Dödsdriften kommer ur en längtan att släppa allt ansvar, att slippa bördan av att vara en enskild individ, att lämna frihet och valmöjligheter därhän. Att helt enkelt ge upp. I ett samhälle som det ryska kan en sådan frestelse bli särskilt överväldigande. Då slipper man konfronteras med sitt mörka förflutna, med skulden och ansvaret, alla dessa komplicerade turer och sammanhang som format dagens Ryssland.

Eftersom Sideriska redan kommenterat det aktuella ryska nationalhoroskopet från 1991 och droppat begreppet thanatos då och då, måste DN:s hyperdemoniserande text (dock begripligt att finna en ukrainare i paroxysm).

Freud tillhörde naturligtvis det nya materialistiska Väst, religionen tillhörde gårdagen och var en fantasi och allt av betydelse var det omedvetnas sexindränkta impulser, stat eller samhälle och det överjag vars tankestil och värderingar varje ung medborgare drillas i. Och så "jaget" som för Freud är det sköra skikt som sitter i kläm mellan hans särskilt sataniska förvanskning av den grundläggande dualism som så tydligt lyser fram i kraftigt sekulariserad form. Det är inte svårt att se att Freud ser staten som Gud, det överjag som kämpar inom varje individ med eros eller den djävulska naturen och sexinstinkten som söker släktets fortlevnad.

Den judiske Freud söker alltså mixtra med sin sekulära men ur religionen härledda dualism genom att introducera en "dualism inom dualismen". Eros och Thanatos - livsdriften mot dödsdriften föregår förunderligt fyndet av de sekteristiska judiska Dödahavsrullarna som på snarlikt sätt frigör en dualism under Gud: det är Ljusets ande ("Guds son" i kristen teologi) som sedan begynnelsen kämpat mot Ljusets ande (den ontologiska Ondskan, eller Djävulen). Freud dog 1939 av muncancer efter att ha puffat på för många penisförlängande cigarrer, bara ett kvarts Saturnusvarv (7 år) före fyndet av Dödahavsrullarna och deras avvikande judiska tro.

Saturnus är central för thanatos som Döden för den som fallit så hårt till Jorden i sin födelse som människan att planetens högre symbolik inte alls är begriplig. För den genuina materialismen återstår bara Tidens herre Kronos (Saturnus) som en obegriplig dödsdrift och alltings sönderfall. I västerlandets mest extrema urspårning - den tid vari Freud levde och som alltjämt utgår vårt materialistiska paradigm - formulerades detta "vetenskapligt" som entropi, eller ett funktionellt systems tilltagande oordning och övergång till kaos (systemets död). 

I astrologin är det åttonde tecknet, Skorpionen, som motsvarar livets tendens att korrumperats i allt högre grad (gammal och skrumpen och i dekadenta kulturer som den svenska i de ungas förakt mot de äldre - åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden t.ex. eller tydligen ren utseendefascism via sorteringshjälpmedlet Tinder - ett sjukt verktyg för en helt sjuk västerlänning). Skorpionen var mänsklighetens gamla sätt att beskriva samma sak som den moderna vetenskapen återupptäcker på ett lite snofsigare sätt.

Tidsherren Saturnus och Skorpionen är därför två relaterade astrologiska symboler för dödsdriften, och det är förstås det biologiska livet som sakta driver mot sitt slut: Skorpionen ingår i Vatten-elementet som i sig denoterar den levande och intelligenta varelsens biologiska substrat. Upptäckten av DNA och dess instruktioner sorterar inte under Vatten utan är ett uttryck för en annan princip, Luft eller informationens och kommunikationens nivå. Redan romerska bildningsdiktaren Manilius framhöll under första århundradet att zodiakens tre Luft-tecken fokuserar just den mänskliga särarten som annan än det biologiska djuret. Vad Babylonierna 4-500 år tidigare föreställt sig är inte känt men säkert har den klassiska astrologin bevarat en del av den ursprungliga.

Planeter på plats i zodiaktecknen kan förstärka viss symbolik och vad som faktiskt ändå talar för DN-artikelns skruvade fulbild av Ryssens irrationella dödsdrift - "jag förstör bara för att jag kan" - är Mars i sitt negativa härskarläge i Skorpionen. 1991 år ryska horoskop har inte bara den primitiva naturens Krabba som ascendenttecken utan denna fosterlandsälskande primitivism har tydlig synergi med Mars i "den tilltagande entropins" Skorpion. 

Men i bloggens bedömning av kartan vid starten på Ukrainakriget underströks att detta är en i grunden defensiv position för krigaren Mars. Krabban och Skorpionen, två av de tre Vatten-tecknen är protektionistiska och här hugger Mars enbart under hot. Hotet var som bekant den tillbaka hotbild NATO:s utbredning i Europa utsätt Ryssland för. (Väst gör allt som står i dess makt att förringa dem som påpekar den kompletta och mer komplexa bilden, men att svensk militär är så korkad att den lämnar uppgifter på Wikipedia som visar att Sverige förberett NATO-medlemskap ett år innan Ryssen anfaller Ukraina, talar inte för den västliga och fulvinklade bild som även DN-artikeln representerar.)

Svenska militärens NATO-närmande långt innan Ryssland blev en bekväm ursäkt

Sideriska har bl.a. använt thanatos-begreppet 2014 i texten

Kristna vänster-mystikern Simone Weil

...och lustigt nog visar sig just precis Mars-i-Skorpionen i horoskopet för denna "kristna och nyplatoniska judinna Simone Weil som svälte sig till döds i sympati med alla nödlidande". Här bidrar också Mars position i martyr- eller offerhuset (nr 12) till den extremism som det ändå handlar om. 

Länken till Weil innehåller också andra länkar som diskuterar eller nämner thanatos, dock inte denna:

Vattenmonstret Hydran fick just två huvuden ytterligare

Från 2013 är en text som nämner ytterligare en kvinna om omfamnade Freuds dödsdrift:

Kapitalismen skapar massdöd 2030

Men det finns något i Pomerantsevs demoniserande text som ändå stämmer med astrologins gamla traditioner om Skorpionens tecken. Likt dess motsvarighet i naturen kan man inte vara säker på den, plötsligt stinger den "bara för att den kan", som det heter. Som zodiaktecken är den inte enbart den passiva driften mot upplösning och död utan har betraktats som en aktiv dödsdrift. Ändå är det inte hela sanningen för Solen i Skorpionen betyder inte så mycket att den solära drivkraften - livskraften - verkar som självspilling. 

Tvärtom är det här en typisk placering för dem som kämpar mot naturens tendens att bryta samman eller för de som aktiverar sig mot sådant som skadar och hotar. Skorpionen är en utmärkt ordningshållare eftersom den ingår i en kvadrat av principiellt fixerade tecken: Oxen, Lejonet, Skorpionen, Vattenbäraren. Dessa fyra är mäktiga tecken eftersom de vidmakthåller kosmos ordning. 

Trots att Babyloniernas astrologi inte längre är känd, finns brottstycken kvar. Persernas fyra kungastjärnor ligger t.ex. i dessa fyra fasta tecken och påminner om att Babylonierna använde fixstjärnorna för sin sideriska astrologi. (Att stjärnornas kallas "persiska" beror bara på att persernas rike svalt tvåflodslandet vid tiden i fråga och astrologin således betraktades som persisk.)

Jämfört med den förpsykologiska astrologins nyanserade syn på "drifter" av olika slag (fast kodad bakom symboler som kräver studier) är Freuds dödsdrift och DN-artikelns desinformativa framställning pinsamt typisk för Västerlandets ohälsosamma tillstånd. Det återstår nu bara år innan kapitalismen kommer att börja fasas ut.

Mot Pomerantsevs hjärnsläpp och tendentiösa presentation måste man invända att den korrekt förstådda dödsdriften springer ur Saturnus. Bortsett från att alla nödvändigt möter döden är den överhuvudtaget inte är något av den beklämmande beskrivning han ger. Däremot föder förståelsen av den immateriella och högre Saturnus. Detta är dess Luft-manifestation och herraväldet över Vattenbäraren snarare än Stenbocken som motsvarar dess och tillvarons innersta natur. Platons filosofiska idealism är korrekt, allt har intelligensen eller intellektet som sitt innersta väsen och materialism är bara för dem som inte klarar att tänka i paritet med tillvarons essentiella natur. 

Den korrekt fattade dödsdriften är istället snarlik den gamla grekiska stoicismen med dess betoning på ett svalt och omdömesgillt förnuft och ett totalt ansvarstagande! (Ansvarstagandet gäller förstås även Stenbockens perspektiv på Saturnus, den egenskapen står i själva verket i centrum för denna arketyp.) 

DN borde faktiskt be sina läsare om ursäkt för att de sprider sådan här desinformation som enbart lägger grunden till en dum medborgare med inbillningar istället för förståelse.

En ny titt på Rysslands horoskop ger dock ett halvt poäng för den demoniska presentationen av Ryssland/Putin. För att orientera sig i omvärlden via Krabbans ascendent gör att hotmotivet är väl framträdande. Och när då Mars-Skorpionen ligger i ett utagerande hus som kreativitetens 5e, då öppnar det för den antika bilden av Skorpionen som "har det i sig" stinga den som kommer för nära. Samtidigt ligger entropins herre, Saturnus sjunken ner i Jord-elementets realitet och synnerligen stark i väster. Detta ser onekligen ut som den demoniska typ av dödsdrift som Ryssen tillskrivs i medierna. MOT den bilden anförde jag andra faktorer i horoskopkommentaren (f.n. 12 inlägg, troligen i det äldsta och bakersta). 

Inte minst har Ryssland en vedervärdig fiende i en demonisk och begärsfylld stormakt som vill leka gud. Solen och norra månnoden Rahu i 6e fiendehuset har kopplingar till Ukraina vars horoskop drivs av den hybrissjuka Rahu. Men Ukraina är knappast en stormakt, en Sol. Det är förstås USA som lurar i 6e huset och lönndomens skuggor. 

Som beskrivning av Rysslands egen själ och identitet representerar Solen istället ett försvagat land (6e huset som ett hälsohus), men inte utan ett ovanligt stöd från folket (Månen/Jupiter ges högsta betyg på teknisk grund). 

Men ryska horoskopet kommenterades innan bloggen sedan månader noterat Eld/Jord-friktionen lite varstans, en plågsam signatur kartan rymmer tydliga instanser av!

Det förvånar inte att den översatta artikeln av Peter Pomerantsev förhindrar horoskopställande. "Expert" på desinformation ser till att göra det svårt att säga något alls om hans själs ingångsvärden. Född 1977 är allt Wikipedia säger, så okej, vi gör väl ett horoskop baserat på enbart årets själ!


Nationalistisk agitator och samtidigt krigisk expansionslysten är det enda som kan sägas här (kan beskriva både länder som agerar via proxy och de med explicit världshärskarambition - ibland är de en och densamma). 

Saturnus i defensiva och trygghetsorienterade Krabban är inte någon vidare position att bedöma dödsdriften, särskilt inte som det pågår fullt emotionellt utbrott här, ett Eld/Vatten-krig till följd av Saturnus fundament i egocentriska och subjektivistiska Väduren. 

Hur galet är det inte att instabila Månen/psyket ska föreställa klippan för Saturnus! Månen är dessutom skadad av halshuggningens demon Ketu som säger att 1977 års "själ" på något sätt är en effekt av en tidigare förseelse mot himmelen, en naturlig konsekvens av onaturlig strävan att bli "som gudarna" (Rahu/Ketu-axeln påminner om att de som är bundna till Månen, människor och sublunära demoner inte har rätt att förhäva sig speciellt mycket innan karmisk återverkan slår till.)

En hel global årskull av odugliga och omdömeslösa skränhalsar? Man får minnas att det är bara är ett tankeexperiment fött av journalistens snålhet med sanna fakta (och sitt födelsedatum). Det man ger ut eller inte ger ut kommer tillbaka och bitar en i arslet.

Det är frapperande hur Ukrainas hybrisskadade Eld-horoskop som överdriver frihet på ett sätt som mest påminner om denna karta, en karikatyr av USA förespeglas av 1977 års anda.

Till årets svaghet hör inte bara dess emotionella obehärskning (som händelsevis perfekt illustrerades av artikelns inledande spyor). Den stoiska Saturnus, som både representerar ödet och behärskningen att möta det man tilldelats av ödet, har ett våldsamt problem till. 

Saturnus i Vatten relaterar dåligt till mental jämvikt. Saturnus har ingen vettig kontakt med balansens Venus i det intellektuella Saturnustecknet Vattenbäraren och det är den gamla vanliga "dissociationen" mellan Luft och Vatten - symboler för Platons rationella och irrationella själ. Här ser man både journalistens fokus på desinformation och hur han själv använder generösa mängder smörja inblandad i det han själv säger.

Google bryter vid sökning ut följande rader ur en artikel och visar överst på träffsidan:

List of 1977 Major News Events in History
  • Star Wars opens in cinemas.
  • First Apple II computers go on sale.
  • TV Mini Series "Roots" is aired.
  • First commercial flight Concord.
  • Elvis Presley Dies at the age of 42.
  • Roman Polanski is arrested and Charged.
  • New York City Blackout lasts for 25 hours.
  • Alaskan Oil Pipeline completed.

Att den simplistiska fantasin Star Wars världsdebuterar passar väl med den ultrakrigiska tonen i journalistens text. Den viktiga tv-serien Roots om att slaveri men stoisk behärskning kan leda långt är en lektion som uppenbarligen Pomerantsev inte har filosofisk tankehöjd nog att ha mött i sitt liv så här långt. 

Att andra generationen Apple-datorer lanseras kan återknytas till Eld och rent visuella ting (pst, bildskärm). Säkert tog den datorn ytterligare steg för att göra reklammänniskan, art directorn och andra som lever i skenets värld (maya) till sin underdåniga slav och tillskyndare. 

Den så hågade kan konstruera fler kopplingar till 1977 års extremt ointellektuella grundkarta. Noll behjälpliga planeter i Luft och intellektets Merkurius och dess fundament Jupiter visserligen både i Eld men också båda retrograda (hämmade eller t.o.m. negativa i uttrycket). Retrograd position betonas hårt i västtraditionen men jag är lite osäker på dess betydelse, har sett tillräckligt många retrograda Merkurius som inte alls verkar ha några problem med intellektet.

Dock: om Merkurius/Jupiter antyder hysterisk frihetsfilosofi men är retrograd, kan detta beskrivas som ÅRET DÅ VANSINNESLIBERALISMEN FRÅN VÄST VÄNDE OCH BÖRJADE TILLBAKAVECKLAS. Andra motiv stod på tur att dominera i Världssjälen.

Naturligtvis kommer årshoroskop att ändras stort för individuella födslar men detta är Tidsandan för året, en aktör som ingår i en högre form av astrologi. Det har funnits många läror om "tidsherrar" (till och med timmarna har sina fixerade härskare). Denna djungel har bloggen aldrig brytt sig om eftersom astrologin redan i grundform börjar bli för komplex för landet som valde bort filosofi eftersom krigsvapenindustrin och exportinkomster var viktigare än en befolkning med ett rikt inre.

Och folket förföll, år efter år, generation efter generation tills Sverige nådde "Lilla Döden" där vi befinner sig just nu, på frihetsfanatiska Ukrainas sida. Saturnus tid, Dödsdriften som är vår nya religion, detta har "Orten" fattat att Solsidan sysslar med så snart sätter Sveriges överhet in pansarvagnar mot befolkningen. Vi lär få kalla tillbaka allt vi skänkt Ukraina - vi kommer att behöva det själva nu när Överhetens ondska slutit cirkeln med Underklassen och förfallet inte längre går att stoppa. Ett Harmageddon skymtar vid horisonten. Är detta Universums vilja eller kan mänskligheten omvända sig under galgen? 

*****

Bonusspaning (tillägg 230617)

Klimatspecialist Jonathan Jeppsson i Aftonbladet har slagit mig vara en påläst person och det är nu flera år sedan han konstaterade att mänskligheten redan kört loppet, har satt en process i rörelse det inte längre går att stoppa.

 

Mars/Venus i Oxen = oro hos de venusianska
Vågskålarna till följd av vårt sätt att hantera Taurus/Terra
 

Alltmedan en livsfientlig civilisation avvecklas kan man åtminstone trösta sig med Jeppssons utomordentligt natursensitiva horoskop. Det ser ut som en bra mix av rationalitet och profetisk alarmism - kartan stämmer väl med den roll han karvat sig (och prisbelönt i rollen dessutom). 

Lyhördhet för naturen via naturliga Oxen och Vågskålarnas sinne för balans och proportion. Merkurius är ett empatiskt och impressionabelt intellekt och "hör" Naturens stressignaler. Merkurius är viktigt här för positionen är som en monstermagnet som fångar upp Balansprincipen på kant med Oxen eller det naturgivna. Ett intressant teckenpar som antingen är en del av problemet eller väljer att vara en del av lösningen!

Jeppsons fullmåne är labil eftersom Eld/Luft ger finstämda individer, men just den här ger ibland synnerligen skärpt uppfattning. Solen i Väduren kallas "upphöjd" i Väduren och här tränas självtilliten och frispråkigheten. (Därför blir alltid kampen mellan Väduren och samhällets hjärtvättande överhet - Stenbocken - alltid en ovanligt hård typ av Eld/Jord-friktion. I termer av Väduren som Barnet och Stenbocken som Auktoriteten/Föräldern en viljornas strid. Vem som vinner beror på hur väl understödda tecknen är. Är Väduren starkare än Stenbocken blir det revolution eller maktskifte. Stenbocken dominant är konservativ och vill behålla maktfördelningen precis som den är...

Jeppsons karta påminner också mycket om den folkliga (lunära) delen av Sverigehoroskopet: folkliga Månen i Väduren vars disponent Mars står i stabila Oxen. Den positionen får ofta skit på bloggen för dess materialistiska böjelse men också att folkets vilja att åstadkommit något har dött i det kvävande teknokratiska svenska samhället. Men här är också den dragning till naturen som sägs vara ett typiskt svenskt drag (men egentligen är universellt). 

Att just svenskar sägs älska friluftsliv kanske bara är en följd av att landets areal i så hög grad består av natur. Kanske också horoskopets brist på högre utbildning (hus 9). Att sitta hemma och läsa djupa böcker lockar inte den här folksjälen som består av idel aktiva sällar som ännu befinner sig minstingens stadium, vill röra på kroppen och göra barnets alla upptäckter. Zodiakens två första tecken hopfösta bildar en tidig variant på Eld/Jord-kriget, en slags förbränningsmotor som ger kinetisk energi.

Den goda svenska instinkten (folket, inte Kristerssons regering) att vilja värna "natur och våtmarker" men inte se vilket ekonomiskt-politiskt system som skapar alla problem visar samtidigt hur det straffar sig att inte studera hela kedjan av sammanhang. Tänk om lika mycket aktivism orienterades mot att montera ned den "Onde Rike Mannens" värld och skapa något för alla. 

Det är kanske ingen slump att Överheten söker hålla det enkelt för gemene man: yrkesinriktade utbildningar och snabb omskolning vid konjunkturskiften. Folket betraktas som mekaniska reservdelar för att hålla maskinen rullande. Denna hånfulla och instrumentella syn på medborgaren är nu på övertid.

*****

Äldre inlägg har noterat att Naturen (med stort N) är grekernas physis som för tankarna till vårt "fysik" och en sund kropp. Strikt talat motsvaras Naturen av Vatten-elementet (en gammal grekisk filosofi: Naturen älskar att dölja sig - som vattnet är absorberat men närvarande i den levande naturen). 

Jord-elementet är det mest passiva - "stoftet" - och bara kan aktiveras av Vatten. Men i praktiken landar ibland företeelser under "Jord" som egentligen kräver en mer petnoga uppdelning. Tillvitelsen "materialist" syftar på en som bara räknar pengar på allt eller är prylfixerad och har lättare att älska grejer än människor. Men Jord är bara ytan och det är den emotionella eller irrationella själen som aktiveras i riktning mot det döda stoffet. 

När Vatten interagerar med Eld händer något helt annat - här kan visselblåsare och aktivister för en god sak uppstå, särskilt om det - som i Jeppsons fall - ingår en dos av martyren/sanningsvittnet Fiskarna. Titta bara på Jeppsons perfekta visselblåseri: Jupiter i positivt härskarläge i Skytten interagerar med kommunikationens Merkurius i Fiskarna - Jupiters andra tecken. Här blir visserligen Jupiter en verksamt ont tillväxtfaktor - som i det Sveriges horoskop, men kanske är det just det kapitalistiska självmordsreceptet Jeppsson varnar om via sina skriveriet om naturens underliga beteende åren innan Klimatkatastrofen slog till med full kraft...

Sen finns förstås alla vrånga och spretiga versioner av elementens psykologi men t.o.m. svåra fall kan de vändas i bättre riktning. Den kufiska Elvis-kopian Eilert Pilarm var exempel på det.

 

Andra med samma signatur

Jonathan Jeppson har ett udda horoskop: fullmåne och djup modifikation av fullmånens fundament genom att Månens och Solens disponenter möts i konjunktion i Oxen och därtill tillsammans med gränsdragaren Saturnus. Elvatusen kartor genomsöks här för att se om några andra gjort sig ett namn i någon fråga. Sökmönstret är komplext så det lär inte bli många, om någon, träff.

sa.tau & so.ari & ma.tau & ve.tau & mo.lib

Utöver klimatalarmisten bara en ytterligare kändis noterad, opera- och popsångaren Fredrik Kempe. Han är också homosexuell vilket bildligt stämmer in med tanken på att Naturen har spårat ur. Född samma dag som klimatstudenten kommer det exakta födelseklockslaget att klargöra punkter där de skiljer sig. 

En kanske upplever oppositionen mellan inre och yttre som att man fått "fel kropp" om fullmånen anknyter till ascendenten (ego-kroppen). I ett annat fall "utlokaliseras" samma problem och blir ett världsproblem som gäller fler än det obetydliga jaget. Bloggen har föreslagit att homosexualitet är en egostörning, och det här lilla fyndet ger en, hm, lättbegriplig astrosignatur som illustration.

Jeppsson och Kempe bildar ett inte oävet lookalike-par, båda rakar sina skallar och odlar kompensatoriskt skägg. Födda mindre än 24 timmar från varandra. 

Obs. För dygnets sista tre timmar gäller alltså Månen i Skorpionen, men jag känner igen båda ansiktena från människor med stark Våg. Givet att Kempe påminner om Efva Attling (något med ögonformen), blir oklarheten än starkare. Hon har nämligen Månen antingen i Skorpionen (men tidigt på dygnet i slutet av Vågen) medan Skorpionhärskaren står i Vågen. I princip omöjligt att veta vad som är vad.

Attling, sommarpratare 2005:

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har sett Jeppsons bildbyline i AB, och först trodde jag det var Daniel Suhonen, sen observerade jag namnet och förundrades över likheten mellan dem. Men det är ju möjligt att likheten mest består i skalligheten plus skägget. I vilket fall så är ju Suhonen också en sorts alarmist, och är också solvädur med fiskarna och skytten aktiva. Men mera vatten och ingen jord (du har kommenterat horoskopet tidigare).

Seaward sa...

Jag har skrivit tidigare om Suhonens starka Eld/Vatten-karta som en direkt och god typ även om jag kopplade horoskoptypen mer med en agitator än ala4mist om jag minns rätt. Rollerna flyter in i varandra.

Fokus på Eld/Vatten men helt ur kontroll kan sluta som en (anonym) kvinna som var svårt alkoholiserad redan i de tidiga tjugo. "Sensationalism" eller överdriven förtjusning över "eldvatten".

När man bara har dygnets himmel kan det bli nästan vad som helst, så de flesta bloggkommentarer är "cold readings" där man tar ett konstaterat faktum och söker förstå hur astrologins byggbitar beter sig...