Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 juni 2018

Vattenmonstret Hydran fick just två huvuden ytterligare




På måndagen söker Bosse på solbrillor, på fredag tittar han in på DN online där en tom annonsplats väntade på att få spionera i hans webbläsarhistorik för att se vad han nyligen haft för sig. DN har en deal med Google till vilken i sin tur en säljare av solbrillor anslutit sig. Datatekniskt tjafs går med automatik igång och en annons med solbrillor matchar Bosses sökning tidigare i veckan (som han nu kanske redan glömt, eftersom han insåg att han bara var patetisk som ens övervägt ett par brillor modell "stekare i Stockholm city").

Denna process, en omskrivning av texten hos mediabistro.com förklarar ungefär vad Bonnier News annonsplatskrängare ansvarar för: Dagens Nyheters och Expressens flimrande och distraherande annonshelvete som gjort tidningsbesöken så mycket mindre angenäma än de någonsin var på den gamla papperstidningens dagar. Kom inte och säg att Väst går framåt! Utvecklingen har för länge sedan nått sin topp och medborgarnas livskvalitet sjunker nu snabbt. Digitaliseringen är så billig för dem som Äger att besparingarna jämfört med den gamla pryltiden gör dem ännu rikare. Men inte mer generösa med dem som inget har. Tvärtom.

Annonser och reklam motsvarar antikens Vegetativa Själ, astrologins näringsorienterade Vattenelement och den organiska naturens blinda programmering: "håll dig vid liv till varje pris". Detta är också kapitalismens eget element men nu som naturen i cancersjukt tillstånd, defekt natur som löper amok, genom pervers celldelning och en tillväxt som sprider metastaser genom hela kroppen.

Sade Herakleitos, "den mörke filosofen":
ψυχῇσιν θάνατος ὕδωρ γενέσθαι,
ὕδατι δὲ θάνατος γῆν γενέσθαι,
ἐκ γῆς δὲ ὕδωρ γίνεται,
ἐξ ὕδατος δὲ ψυχή

PSUCHÊISIN THANATOS HUDÔR GENESTHAI,
HUDATI DE THANATOS GÊN GENESTHAI,
EK GÊS DE HUDÔS GINETAI,
EX HUDATOS DE PSUCHÊ


Ty det är döden för själar att bli till vatten, och död för vattnet att bli till jord. Men från vatten kommer jord, och från vatten själ.

(Jag behärskar inte grekiska, transkriptionen var en övning för skojs skull.)Under en kort tid bloggade jag om denna närighetens process så synliggjord inom medierna under namnet havsmonstret Hydran, en mytologisk representation för något i högsta grad verkligt! Det var lönlöst att hugga huvudet av Hydra eftersom det genast växte ut två nya. Hjälten Herkules fick använda list för att förgöra detta näriga monster som hårdbevakade sin domän, sitt element Vatten, och i detta fick hjälp av Krabban - typiskt nog motsvarande Vattenelementet i dess passionerade tillstånd, enligt astrologin.

Sakta insåg jag att kapitalismen kanske ändå inte motsvaras av Krabban/Kräftans tecken i dess yviga ytskum, att det är en mycket mörkare kraft när man studerar den omänskliga hungern på djupet. Jag började ana att kapitalism snarare är Vattentecknet Skorpionen med dess besinningslösa och helt blinda reproduktionskraft - sexualdriften eller libido. Dödens symbol, det passar mycket bättre in som kapitalismens tecken än den rätt harmlösa Kräftan vars begåvning inte räcker längre än till att skydda sitt revir och representera kvartalskapitalismens delårsrapporter (motsvarande den mångalna människans fyra faser under loppet av en Mån-ad)!
Se även: Skyll dig själv om du inte är rik (2011)
Visst, Kräftan är ofta kapitalismens tillskyndare, som man ser i DN:s chefredaktör Wolodarski, men detta är bara den tanklösa och instinktiva verktygen som den djupare Hydran lockar till sig eftersom de båda tillhör Vattenelementet. Skulle socialism råda, då representerade istället detta system "tryggheten" och de små krypen kravlade sig dit. Precis som i myten rusar krabban till för att bistå Hydra i kampen mot Herkules eftersom krabbans habitat inte är andligt, den lever enbart för att processa näringsämnen och leva en dag till. Ett rätt meningslöst liv skulle en del tycka, men exakt det våra politiker tvingar oss till via "arbetslinjen" efter att vi låtit oss duperas av deras falska verklighetsbeskrivning. Eliten ser till att folk är så fattiga att de inte kan lämna sin dagliga försörjning och få tid att tänka lite längre än den instinktiva Krabban.

Vattendjuret Skorpionen är inte lika exponerat och därmed överreagerande. Det lever under stenar (för att skydda sin interna vätska mot hetta) och de håller sig ofta undan rampljuset för att slippa bli synade. Med ytlig personpsykologi kunde man kanske säga att de har en ovanligt hög integritetströskel, men det är definitivt ett tecken att hitta ett av Skorpionens barn i ett arbete som exakt korresponderar med kapitalismens mörkaste sida, viljan att överleva t.o.m. den kroppsliga organismens död (kapitalister är ett ont släkt som låter sina rikedomar gå i arv för att på det sättet säkra den egna artens fortbestånd).

Att nu hitta kapitalismens dolda sida i Bonniers annonsplatskrängare, motiverade strikt talat inte ännu ett inlägg i ämnet. Det finns redan chockerande många horoskop på bloggen av nyckelpersoner inom det människohatiska geschäft som stavas "kapitalistisk ekonomi" - den värld där människorna degraderat sig och bara tjänar det fula havsmonstret. 

Att jag tittade till annonsplatskrängaren berodde på att Bonniers flaggskepp DN någon gång mellan lunch, fredag och femsnåret denna lördag, ytterligare ökat sin aggressivitet mot ströbesökarna. Nu är det stört omöjligt att klicka på någonting utan att möta motkravet på att ta en prenumeration. Det ser ut som 90% av allt innehåll är blockerat. Allt ansvar för samhällsinformation har lämnat Bonnierhuset och tyrannen med piska har anlänt. En föraning om vad som väntar efter valet? 

SvD hade redan gjord detsamma, men med lite finurlighet kunde man runda deras snålt satta spärrar. DN:s diaboliska it-teknik tycks bättre genomförd och det var i studiet av detta jag hittade annonsplatskrängaren och typiskt nog fann soltecknet Skorpionen. Det var Resumé som i början av året lät honom stolt förklara att man gjort en deal med - hör och häpna - Google om att delta i deras tekniska plattform. Japp! Samma Google som enskilda DN-journalister hänger ut som en av samtidens värsta syndare är samtidigt DN:s partner. Hyckleriet har passerat all anständighet i Väst eller åtminstone i Sverige. 



Typen känns igen. Stekare med bakåtkammat hår, en underart av mänskligheten som frodas i Stockholms privilegierade områden. Arrogans i Skorpionens fall tycks bero på att tecknet illustrerar "terror" eller den avgrundslösa fasa som fenomenet döden utlöser hos vissa människor. Skorpionens uttryckslöshet visar att de stålsätter sig från sitt eget inre och kanske är det därför Månen-i-Skorpionen producerar så relativt mycket mördare. Det man bär inom sig men inte vill kännas vid ligger desto närmare i yttre handling...



Detta Skorpionhoroskop som inte skulle sitta helt fel om innehavaren var en krigsförbrytare! Planetplaceringarna är precis lika glädjelösa som mannens uppsyn. Förutan exakt klockslag stannar iakttagelserna vid allmänna dispositioner som kanske eller kanske inte driver individen ifråga. Vissa människor är så lyckligt lottade att de tidigt blir medvetna om det träsk de fötts i och för dem kommer då ett elakartat horoskop att beskriva de många heroiska kamper som ligger framför dem. Här ser det snarast ut som personen i fråga förenad sig med den Mörka sidan.

Notabelt är t.ex. att placeringen av Skorpionen i 1a huset (vare sig den "äkta" ascendenten, handlingsmänniskans Sol eller den reaktiva och sinnliga människans Måne) betyder att man offrar mänskligheten på den näriga lönsamhetsjaktens altare. Alla de tre specifikt mänskliga Lufttecknen hamnar nu i underordnade positioner och värst blir det för kamratskapens Tvillingar och den kärleksfulla och jämlikhetstörstande Vågen. Det här betyder inte att Skorpionen i 1a per automatik (som annonsplaceringssystemet) blir ett människohatiskt monster, redo att sälja sin morsa för en bonus vid årsslutet. 

Men vad ska man säga när planeter så viktiga för den mänskliga nivå landar i dessa onda hus? Här slår den mänskliga kärleksfullhetens Venus ut genom rollen som 12e husets "onda daimon" en dödssökande (thanotos) drivkraft! Och detta är verkligen en ond böjelse eftersom Venus dessutom är en verksamt ond planet ur den själviska naturens perspektiv i dess mest sammanbitna tillstånd där den på ren instinkt söker bevara sin egen art.

Att ha de personliga sinnelagets Måne inburad i dåliga karmans 8e hus tyder heller inte på trevligheter i den här människans familjehistoria. Namnet antyder tyskt påbrå, och det är inte omöjligt att det handlar om någon sentida ättling till gamla tyska nazister. Skriv upp att det finns gott om dem i Etablissemangets Sverige! Tiden ser på ytan ut att ha läkt alla slår och slätat över gamla synder, men horoskop för barn, barnbarn och så vidare fortsätter visa KARMA som ännu inte förfallit till återbetalning eller KARMA som kommer att skördas i detta liv... Hinduerna skiljer faktisk fyra slag av KARMA så när västerlänningar pratar KARMA låter de förmodligen otroligt banala i en hinduisk vis människas öron...

En inburad planet som annonsplatskrängarens psyke (Månen) kan ofta räta ut sig om bara dess disponent gör ett gott jobb. Men Mån-Tvillingarna med dess lätta koppling till mediebranschen via Merkurius - har otur här eftersom också måndisponenten befinner sig i det onda 12e huset för förluster. Bonniers är som bekant ett blödande bolag som dikterat svenskarnas tankeliv lite för länge via DN... Bokutgivningen är en annan femma, men allt tyder på att det gigantiska familjeföretaget nu simmar som en haj med de ondaste av de onda aktörerna i det döende västerlandet. Jonas Bonniers katastrof när han lovade dubbla företagets omsättning och sedan enbart gjorde bedömningsfel, var ett tydligt tecken i tiden. Han skulle nödvändigt till USA, han också, och gräva guld. Istället blev köpen av de amerikanska förlagen en ekonomisk katastrof och franska CanalPlus fick avyttras med förlust, även det.

Se två inlägg om Jonas Bonnier. Solen i Skorpionen så klart, en människa kan inte tjäna två Herrar samtidigt, man får lov att välja mellan Gud eller Djävulen...

DN:s nya onda sätt att locka prenumeranter till sig - genom att hoppas flertalet läsare är så torsk på varumärket att de faller till föga och prenumererar för fortsätta sitt nyhetsmissbruk, här garanterat att göra med hela Bonnierskoncernens usla årsresultat 2017 (till stor del en följd av sonen Bonniers misslyckade satsningar). Nu gäller "många bäckar små" och de är väl bara en tidsfråga innan Expressen knäpps av på motsvarande sätt. Det intressanta är att Eliten skjuter sig själva i foten för därmed tappar de all påverkan på den växande köpsvaga svenska befolkningen. Överheten bäddar för en katastrof, just därför att de är kapitalister och kapitalismens profil matchar den dödliga Skorpionen! Det är den verkliga människans tid nu, Luftvarelsen Vattenbäraren och vi som redan vaknat upp till humanitet kan lätt bara dessa sorgliga små vattenloppor i vår urna och medlidande se hur de kränger och har sig i sina försök att vinstmaximera.

Mycket skulle också kunna sägas om den onda daimonens 12e och den goda daimonens 11e hus och styrkeförhållandena dem emellan. 11e ser inte helt friskt ut eftersom den Stora Välgöraren Jupiter är hårt ansatt av dess motkraft, den Stora Illgöraren Saturnus och denna dessutom är en figur den blint näriga naturkraften inom Skorpionen avskyr. (Vatten i sitt blinda tillstånd accepterar inte de gränser och dammar Saturnus bygger upp utan trycker på tills dammen sprängs. Vatten i dess enda goda tillstånd, Fiskarna av Ljusets kvalitet, är ett "lätt" vatten som följer den väg som dikats ut som en porlande och frisk vårbäck. Fiskarna är det tecken där själen håller på att övervinna sin karmiska bindning till det biologiska substratet för att kanhända återta sin position som ängel eller gudamänniska - minns att Herakles var tvungen att nedkämpa Vatten-Hydra för att bli en gud.)

I den här minispaningen noterade jag också nuvarande koncernchefen Tomas Franzén som både ser mer vänligt inställt till en kultiverad konversation än annonsplatskrängaren. Mycket riktigt landar både Sol och Måne i de genuint mänskliga Lufttecknen. Den här helomvändningen mellan en syndare som tvingas offra humaniteten för att istället vad runt i Hydrans mentalt förorenande vatten och en briljant koncernchef, kan man bara spekulera kring. Koncernchefen kanske adlas av att koncernen har många humanistiska verksamhetsgrenar och inte enbart profiterar på hemska nyheter om krig och död eller skändliga annonser som ska locka till mer konsumtion. Hela den ursprungliga bokutgivningen finns här som en leigitimering av familjeföretagets existensberättigande. 

Eller är det bara ett klassiskt exempel på att Överheten överlåter skitjobben till de lägre klasserna? Kan det till och med vara så att båda horoskopen - från inom samma företag - illustrerar den naturliga ordningen i ett miniatyrdrama. Dvs. "rätt man på rätt plats". KARMA begår inte misstag, själen får vad den åtrår, om kanske inte i detta liv så åtminstone på sikt. Man bygger sina "ingångsvärden" (synliga i horoskopet) till detta jordeliv genom många "myrsteg". Universum accepterar många felsteg men till sist landar man som EU-tiggare eller högsta chef för ett företag som alltjämt har ett enormt inflytande på den bildade, läskunniga delen av Sverige. 

Att Bonnier satsar så mycket på rörlig bild visar att man fattat att det går utför med landet, och i framtiden kommer kanske högsta hönset också att vara någon banal kombination av Eld och Vatten (Wolodarski), en sensationalist vars hela Vegetativa Själ råkar i yra över Eldens visuella givar.



Hos nuvarande Bonnier-vd:n finns naturligtvis också det visuella elementet Eld representerat men i den mest fenomenala kombination med intellektuell Luft som går att tänka sig! Ett horoskop vars innehavare man skulle kunna misstänka hade en höjdarposition inom medier eller en publicist av rang! Det fascinerar mig fortfarande efter 9 års granskning av folk som får rubriker hur väl "kändisar" passar in t.o.m. på en karta som bara rör hela dygnet. Dessa måste vara själarna som visste precis vad de ville med nuvarande jordeliv och från "Himmelen" (utanför tid och rum) valde precis rätt tidsfönster - det vi kan se som ett uppritat horoskop:




Att i brist på födelseklockslag använda solascendenten för folk i ledarpositioner smög sig bara efter hand på. Som utagerandets symbol får Franzén högsta betyg och visar hur väl han fungerar med medier. Solen och Merkurius i positivt polariserat härskarläge i kommunikativa Tvillingarna i öster ger Solen en perfekt koppling till Tvillingarnas naturliga 3e hus, kommunikationshuset, som Solen här är tillfällig ägare av. Och inne i 3e Tvillingarnas enda välgörare här i livet, Venus, som i sin tur förgyller direktörens psyke/Måne i Vågen i 5e ledarskapshuset. Sett ur perspektiv av ledarskapets Sol är kartan hur vansinnigt bra som helst, och förklarar varför mannen t.o.m. begåvats med ett bra ansikte och en ytterst vänlig, ja t.o.m. kärleksfull uppsyn! Det visar sig här att det är offret av det materiella (Jordelementet) som adlar en individ och frigör det högre gudomliga och rent kreativa. 

Bara ett tydligt minus i solkartan: Saturnus i Stenbocken i 8e dödshuset visar att han tyvärr betjänar en redan död materialism! All denna kreativitet för att rädda en struktur som i själva verket redan står i "dödsskuggans dal" och representerar dålig karma...

Jag minns något enstaka mothugg tidigt i bloggens historia när jag tycktes reservera taggen "kreativitet" till Eld och Luft, men hoppas sedan dess i blotta mängden av horoskop visat att elementen har olika dispositioner och att kreativitet inte är en jordisk egenskap utan något som kommer till människan från den supralunära sfären, från bortom Månen och dess biologiska små livsvarelser. Alla har en Sol i horoskopet och därmed en garanti om viss Eld, men zodiaktecknen (och därmed elementen) tenderar att kanalisera livsenergin i olika riktningar. 

Visst kan man argumentera för att även en hantverkare som sågar och spikar är kreativ. Jag skulle snarare säga att kreativiteten utgör en promille och rutingörat resten. Man har sett hur en fönsterram ser ut och kan till sist spika ihop ännu en närapå i sömnen eller åtminstone med en väldig låg grad av varseblivning. Möbelrenoveraren eller lerdrejaren går likaså i huvudsak på rutin på erfarenhet som jobbats in i kroppsligt medvetande och nu sker omedvetet, efter mönster. Ren kreativitet däremot, spränger gamla ramar och föder något helt nytt i deras ställe. Saker som får alla att hämta andan och undra, "varför har ingen kommit på det tidigare?". 

Ett annat sätt att särskilja hantverk från kreativitet är att åberopa Luftens abstrakta nivå - inget syns medan tingen finner sin Form i andevärlden. Sen, i en Heureka!-upplevelse kan den med öppenhet mot "Himmelen" motta fixa och färdiga lösningar. Vetenskapshistorien är full av viktiga upptäckter som kom till på detta sätt. När kreativitetsforskare talar om en instuderings- och en inkubationsperiod som föregår Aha!-upplevesen, har de bara formellt ritat en trestegsraket. De förstår egentligen inte det övernaturliga som sker. Det är två hela olika verklighetsnivåer som flyktigt kommer i direkt kontakt med varandra! Som när en synsk person mottar ett meddelande från "andra sidan".

Det kan säkert roa någon att läsa den mindre positiva tolkningen från 2014 av samme Franzén, då ur månascendentens perspektiv! Jag menar idag att en tydlig ledare bättre ska läsas ur solperspektivet om man nu inte har en födelsetid. Det var runt 2014 jag smakade på begreppet Hydran, innan jag släppte det, trots att det är en utmärkt symbol för ett Vattenelement som i blindo tror sig stå högre i skapelseordningen än andevärlden = det gudomliga intellektet (grekernas Nous).


PS. Om DN implementerade sin nya aggressiva "kom inte här och gratisläs" från midnatt till lördagen den 30 juni, har fullmånen just övergått i en intressant kombinatoin av begärets Måne med råa ambitionens eller ultragirighetens demon Rahu i resurshungriga Stenbocken! Allt opponerat från den passionerat trygghets och resurssökande Kräftan med ett flertal planeter. Däven materialism så det förslår.

Inga kommentarer: