Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 november 2011

Skyll dig själv om du inte är rik

"Skyll dig själv om du inte har ett jobb eller rikedom."

Orden kommer från den amerikanska högerpolitikern Herman Cain (AB) och låter exakt som Fredrik Reinfeldts sanna jag i en DN-intervju nyligen. Då tyckte han att människor som hamnat i trångmål pga arbetslöshet eller sjukdom kunde vända sig till släkt och vänner - Reinfeldt själv har ju slagit sönder det svenska samhället för att kunna köpa sig en mandatperiod till av den själviska medelklassen!

Parallellen mellan honom och amerikanen borde väl en gång för alla visa att vi har ett monster i ledarposition som sökt förgifta hela samhällskroppen med sin ohyggliga människosyn.

Hur ser då denna ut om vi granskar Cains horoskop? För märkligt nog (eller egentligen inte) uppvisar båda dessa män samma astrologiska grunddrag.



Cirka år 500 före vår tid sade filosofen Herakleitos, bosatt i kuststaden Efesos vid Adriatiska havet, att "Vatten är död för själen."

Hur märkligt att moderlig instinkt kommit att förknippas med Vattenelementet, främst via moderstecknet Kräftan, när i praktiken de värsta svinen ofta har planeter i detta tecken!

Reinfeldt föddes till Kräftan och har problem med sanningsenligheten pga disponenten Månen i Luft (hans blöta ögon gråter krokodiltårar eftersom han har en helt annan mental plan i bakgrunden). Han har vidare nyckelplaneter i tolfte "Fiskhuset" som tecknar "världsliga förluster", bl.a. pengarnas Venus (hans psykes disponent). Mannen är livrädd för att offra något alls - tecknet på en gemen människa. 

Cain har båda illgärningsmännen Mars och Saturnus i Kräftan och har sinnelagets Måne i Fiskarna. Solen med pengarnas Venus i mer kallt och hungrande Vatten och den "aktiva solära motorn" drivs därför av en fallen Mars i begärets Kräfta, både illa placerad i sig och även tilltygad av den materialistiska kontrollplaneten Saturnus. "En morsa från helvetet" - äter upp alla resurser själv och låter barnen svälta ihjäl.

Horoskopet ovan ansluter sig till den ansenliga rad kartor bloggen hittat som bekräftar Herakleitos tes om att Vatten korrumperar en människa. 

Inte bara är Vatten den andliga klarsynen Eldens direkta fiende, detta "empatins" element tycks också förstöra individen genom att göra henne till en självisk natur som först och främst lyssnar på sina egna biologiska orossignaler som ropar på mer och mer säkerhet.

Om man placerade trygghetsnarkomanen Reinfeldt i den berömda filmen där miljardären och uteliggaren byter roller, tror jag inte Reinfeldt, den cyniska och hjärtlösa, skulle klara sig en vecka. Hans behov av säkerhet för sig själv skulle helt kortsluta varje tanke redan innan den formulerats.

En sådan man har alltså svenskarna röstat fram till makten.

Herman Cains horoskop visar perfekt varför jag gång på gång sagt att man inte kan sätta alla tecken att leda ett land. Man måste välja ledare vars horoskop visar på bredd och förståelse av helheten. Det är typiskt att Reinfeldt, vars soltecken symboliserar just en sekteristiskt trång utblick är den som slänger ordet "särintressen" omkring sig. En mer inskränkt statsminister har Sverige aldrig haft. Lyckligtvis finns ingen chans i helvetet att svenskarna kommer att vara lika dumma 2014 som de var 2006. Det finns något som heter mognad och ökad insikt.


Inga kommentarer: