Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 juni 2018

DN mytomant om EU

Sverigedemokraterna är knappast den här bloggarens favoritparti, men man måste häpna över hur DN:s anonyma ledarkrönika tar sig friheter i sin propagandistiska beskrivning av EU!


Som den sanna populist han är säger Åkesson att "EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting" och ställer krav på en folkomröstning under nästa mandatperiod om Sveriges medlemskap i EU.

Unionen är i själva verket en historiskt lyckad garant för fred och fri rörlighet i Europa, även om migrationsfrågan sätter hårt tryck på samarbetet just nu.


Att kallad EU för "historiskt lyckad" är nog det mest magstarka jag läst så långt denna vecka! Unionen fick problem nästan omgående, inte minst med ett motsträvigt Danmark vars folk inte ville ha med eländet att göra. Och hur väl har egentligen EU fungerat som stabilisator i Europa? De jugoslaviska krigen (sommaren 1991-2001) startade visserligen innan EU bildats, men att de därefter pågick år efter år visar om något att man inte på minsta sätt inspirerat omgivningen till stabilitet... Att till sist NATO - den självutnämnda världspolisen USA - gav sig in i leken och börjar bomba i Europa är väl om något tecknet på vilken misslyckad konstruktion EU är...


*****
 
Om man räknar bort Kol & Stålunionen som ibland kallats EU:s början, och håller med den här hinduiska astrologibloggens genomgång av potentiella EU-horoskop att även Romfördraget (EEG) är för snävt i dess ensidigt ekonomiska fixering, då återstår bara Maastrichtfördraget som start för dagens EU. Det var också här EU fick sitt namn.


Men nu börjar bekymret med så många mundana kartor! Jag har tillbringat en stund med att förgäves hitta uppgiften om det den 7 feb 1992 signerade fördraget kungjordes nuvarande EU:s officiella dagstidning samma dag eller, som med Sveriges Regeringsform 1974, daterat från midnatt nästföljande dygn. När det gäller den pålitliga sajten astro.com används t.ex. tidpunkten för signeringen av Romfördraget, men den hinduiska astrologibloggen säger, utan redovisa några som helst skäl för sitt påstående, att: "Out of the events surrounding the Maastricht treaty, the entry into force at midnight on 1 November 1993 seems to have the most potential to explain the EU."

Vem kan säga vad som är rätt och fel i sådana här valsituationer? Dessutom väljer bloggaren enligt modifierad hinduisk metod att använda ett annat USA-horoskop än den berömda Sibly-kartan och kan så konstatera att 1/11 1993 ger en "svagare Kräftascendent" än i (det alternativa) USA-horoskopet. Jag kommer här kort att kommentera dygnet den 7 feb 1992 när de då aktuella medlemsstaterna signerade dokumentet.

Men först skulle jag återvända till vad jag tidigare litet slarvigt kallade EU-horoskopet. Det var DN:s ledardravel som fick mig att upptäcka att EEG var en mycket smalare gemenskap än EU, och bara fixerade sig vid pengar. Och så tydligt det är enligt den kartan! Det är rena NÄRIGHETHETSMINISTER DAMBERG man ser här, en av Hannah Arendts "banalt onda" tjänstemän som aldrig tänker kring det de gör utan flitigt kämpar för att få pengarna att förmera sig - eller få landet fritt från underlägsna raser eller olönsamma människor. 

Att Damberg inte bör ses som socialdemokrat utan bättre kan förstås genom att skikta verkligheten med astrologiska metoder, ser man direkt genom en jämförelse med högerekonomen Stefan Fölster som 2011 angrep de svenska medborgarnas tankefrihet och menade att enbart "lönsamma" högskoleämnen skulle studeras. Metoden han föreslog bestod i att KVANTIFIERA olika kurser, dra ner dem till de skitiga siffrornas nivå, och försämra studielånsvillkoren för sådan kunskap som det satans Svenska Näringslivet inte ser tillräckligt med dollars komma ut ur! En ren fascistmentalitet med andra ord. 


Som man lätt ser astrologiskt, är EEG, Damberg och Fölster alla samma lergyttja på kosmos bottenvåning. Det GÅR att vakna upp ur den här sömnen alla tre horoskopen indikerar men frågan är om en människa i detta försjunket sinnliga tillstånd ens vill det. Man får låta tiden, döden och återfödelsen hantera dessa djupt sjunkna varelser....

EEG (Romfördraget):




Stefan Damberg, närighetsminister i regeringen Löfven:




Stefan Fölster, marknadsliberal fd ekonom på Svenskt Näringsliv:



Ur den solära handlingsmänniskans perspektiv ("solascendent") skiljer sig Fölsters karta från de två översta, som kan sägas teckna den "nyttiga idiotens" grundtyp. Som kommunikatör och debattör måste man ge Fölsters karta höga betyg. Solen med kommunikationens Merkurius i sitt positiva härskarläge i Tvillingarna. Den Stora Välgöraren (Jupiter) välsignar dessutom kommunikatören från sin position i 5e huset för ledare! Men redan här uppstår ett första missljud. Merkurius är tänkt att vara ett opartiskt intellekt och en saklig budbärare och för Tvillingarna i 1a huset blir den rike mannens Jupiter en OND RIK MAN! Den här budbäraren går privilegierade men lömska människors ärenden...

Ännu värre blir det när man studerar Fölsters sataniska axel som han delar med både EEG och Damberg, men inte via tecken utan via Oxens naturliga 2a hus ("min ekonomi") och Skorpionens naturliga 8e ("andras ekonomi"). Här ser man djävulskapen gripa tag och avgöra på vilken nivå denna partiska kommunikatör lägger sitt spinn. Och sen spårar kartan ur helt när man besinnar att pengarnas Venus visserligen är en välgörare för Tvillingarna i 1a, om än en otroligt outvecklad Venus med tanke på hur mycket noblare hus den kunnat ockupera än bara denna räknenissesektor. 

Urspårningen ligger nu inte i den modesta Venus i sig utan i att den står under angrepp från den distinkt näriga och helt besatt omoraliska FALLNA Mars i partiska och själviska egenintressets tecken Kräftan och att denna redan från början kritiska Mars är en VERKSAM ILLGÖRARE ur perspektivet av den förbindliga kommunikatören i Tvillingarnas tecken.

Att sedan hemförhållandets Måne är den andra halvan av denna hysteriskt materialistiska satansaxel och det faktum att Fölster föddes i Tyskland får mig att misstänka att hans släkt har ett lika generande som nattsvart förflutet som kanske har med Nazityskland att göra. Försökte inte även Hitler gå hårt åt "olönsam" eller snarare "dekadent" konst? Det är på denna nivå man måste förstå Fölsters hjärnsläpp när han skulle söka FOSTRA BORT svenskarnas intresse för kulturella högskolestudier. Svenskt Näringslivs direktörer är fortfarande i vår tid i nazismens omedelbara närhet, vilket inte minst visat sig av de växande SD-sympatierna längs Stockholms paradgator...



*****

Nu till EU-horoskopet enligt Maastrichtavtalet. Om den länkade astrologibloggen här ovan fann horoskopet för dagen då avtalet trädde i kraft svagt, är dygnet då det signerades sannerligen inte starkare!




Tar man midnatt i Maastricht som ascendent förstår man direkt varför EU blev en så svag konstruktion. Här upprepar sig nämligen den omoraliska och själviska Mars attack mot den väna Venus, extra skadligt eftersom Venus är Vågascendentens härskare. Även om EU:s uppsåt är en fredlig allians som ljuger DN-ledaren så den tror sig själv. Horoskopet avslöjar direkt att EU sprider lika mycket krig och obalanser omkring sig som den försöker fungera som något kollektivt-kulturellt paraply för medlemsländerna. Dess betongbrutala jättebyråkrati ser man redan ta form i livmoderns 4e hus i formen av en ren diktatorssymbol: den fria Solen hatar Saturnus regleringar och tvång men här tvingas de båda tillsammans och det är Saturnus systematiseringsdille som har sista ordet. Det gör också EU:s inre liv (Månen) till en makalös Kafka-vandring genom byråkratins korridorer: Månen i slutet av Vattenbäraren ser visserligen humanistiskt och vi-tänkande ut, men det är återigen Saturnus som från bakgrunden disponerar och dikterar. 

Men, invänder sig kanske någon, Saturnus är ju en tillgång och en välgörare för Vågascendenten, tecknet där Saturnus t.o.m. hyllas och "upphöjs" (som Justitia, Rättviseskiparen)? Problemet är att Vågascendenten i sig är "oren", besmittad av den absolut värsta Mars Vågen kan tänka sig, den skyttigt expansionslystna typen. Detta är ett EU med samma stormaktsgalna drömmar som ett antal kända diktatorer, ingen nämnd ingen glömd. EU:s självbild (Vågascendenten) är med andra ord rejält vurpad från start och att sedan addera den legalistiska Saturnus vars värsta fiende är autonoma (Solen) stater - ja, du kan räkna ut resten själv eller titta på de fanskap nästan alla våra folkvalda och näringslivet ligger på knä inför och dyrkar en satans avgud! 

Dessutom hittar man, som hos Fölster, en verksamt ond Jupiter och dessvärre också i 11e idealhuset. Det är en onde rike mannens signatur här också, nu som något eftersträvansvärt. Det är därför vi har ett lämmeltåg av ynkliga svenskar som älskar att göra karriär i Bryssel och få, med svenska mått, stora traktamenten för några år där. Hela maskineriet är en skyddad verkstad för ett nytt och ont prästerskap. Europa är slut på världsarenan. Värre än så här kan en sammanslutning knappast se ut, astrologiskt.

Och ingen ska väl tro att SD efter sin valvinst kommer att vara trogna sitt EU-motstånd. En lyxig lunch från några näringslivslobbyister räckte för att Åkesson  skulle byta sida i vård- och skolvinstfrågor. Han kommer att göra detsamma i frågan om partiets EU-linje. Om ovanstående tre horoskop alla innehåller "den sataniska axel" i ett eller annat utförande, framtonar den falska Djävulen /Bedragaren redan via Åkessons Sol, symbol för den fria nationalstaten (eller den egna identiteten). Han kommer att sälja ut precis vad och vem som helst eftersom den som gripits av den diaboliska kraften i materialismen förlorar all heder.

Se även: Jimmie Åkessons horoskop, f.n. taggat åtta gånger.

Inga kommentarer: