Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 juni 2023

Timbro, paralleller med fascismen

En text i Aftonbladet om ideologiverkstaden Timbros och arbetsgivarnas hat mot de som söker bjuda deras skambud motstånd (fackföreningarna) får mig att googla på den unga fascist som skrivit en socialismhatisk manual för hur den kollektiva samhörighetskänslan ska krossas i Sverige så att bara maktlösa och alienerade arbetshjon återstår, lätta att styra efter de den Onde Rike Mannens och kvartalskapitalismens snabbt skiftande behov.

Även DagensArena hade skrivit om samma fanatiska ideolog bakom rapporten "Kommandohöjderna" som tycks ha hämtat inspiration direkt från fascismen. Detta är alltså vad "Marknadens" tillskyndare har blivit i dagens Sverige. Det började med historikern som approprierade begreppet "den svenska modellen" ändrade det till "den nordiska modellen" och fyllde det med borgerlig politik. Springpojken Fredrik Reinfeldt spred sedan falsarium i omvärlden. 

Samma omvärld är nu svår att rubba och folk med uppfattningar i utland tror fortfarande vår modell innebär god sjukvård och rättvisa för alla. Kort sagt Vågens symbol som pryder nationalhoroskopet från 1974, en karta som kommer att bytas ut den dag Sverige tas upp i krigs- och imperiemakten NATO ("fredsorganisation" är bara en förklädnad men det har väl alla fattat är en mask för USA:s vilja att lägga beslag på naturtillgångar). Sideriska har redan deklarerat att Sverigehoroskopet modell 1974 var suicidalt och att landet de facto dog på sin 48-årsdag, 2022. Det vi upplever nu är bara en hallucinatorisk dödszon som även själarna upplever mellan sina återfödelser.

Vad vi har nu i Sverige är unga pappaskallar och ideologiska fanatiker som sätter agendan. Rapportförfattaren Adam Danieli är bara 29 och visar sig dessutom vara född under en av den hinduiska astrologins tydligaste varningsflaggor: det stora korset i Mörkrets kvalitet. En snabb kontroll av kända fascistfigurer - Hitler och Stalin - visar att ingen av dem domineras av denna kvalitet. I själva verket representerar Mörkret i övermått de trögare underhuggarna som gör skitjobbet. De är för rigida för att bli framgångsrika ledare. (Men märkliga saker händer - Stoltenberg är NATO-chef trots eller kanske just till följd av sitt Storkors i Mörkret.)

Häromåret upprepades den gamla hinduiska definitionen som mer eller mindre kallar mörkermänniskorna för demoner i människokropp!

Okunnighetens/Mörkrets kvalitet orsakar falska föreställningar hos de levande varelserna. Denna kvalitet leder till dårskap, lättja och sömn, vilket binder den betingade själen. (Bhagadvad-Gita 14.8)

Inte lustigt att läsa för den med åtskilligt av Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattenbäraren (eller tung dominans på ett eller några av dessa fyra)! 

Men Mörkret innebär inte demoni i samtliga fall. Poängen är att deras håg står till stabilitet och bevarande av rådande ordning. Ur Arbetsgivarens perspektiv i detta fall: socialistiska tankar om en bättre värld för alla måste krossas så att Överhetens dröm om stabilitet för dem själva kan uppnås. I ett annat sammanhang kanske typiska Mörker-typer varit harmlösa och plikttroget jobbat på som Förvaltare av något system och det kan vara allt från en enkel vaktmästare till systemtekniker inom datavärlden.

Timbros Adam Danieli har dock återvänt till världen under en formidabelt störd himmel. Den hinduiska kosmogonin (världstillblivelsen) innehåller många steg och allt mer komplexitet, men de tre kvaliteterna är den första världen före vår värld, eftersom på ett för-kosmiskt stadium Ljusets och Mörkrets principer har åtskilts. 

Vakuumet mellan dessa allt mer divergerande vägar kallas Passionens kvalitet eftersom det är ett spänningsfält och en fråga om vilken sida själen ska tillhöra i den värld som skall bli. 

I nästa lager, de fyra elementen, som i antik tanke motsvarar universums byggbitar, förvärras utsikterna rejält för denne Danieli. Nu tillstöter flera av de typiska problemen i horoskop för skandalösa celebriteter, till vilka Timbro-ynglingen utan att förstå det själv, har satt ut sin kurs mot.


I kartan för hela dygnet kommer man inte närmare än Månen/psyket, som delas av alla födda under dygnet innan de finfördelas via födelseminuten.

Här kan man konstatera att sinnet/Månen som är vän med alla har ockuperats av diktatorn Saturnus. Hemma i Vattenbäraren borde positionen kunna ge goda systemtänkare, arkitekter, planerare, ideologer etc. Men Månen är en rörlig planet och Saturnus rigid. Det är lätt att se Danielis böjelse för fascistoida punktprogram för att krossa .... (Mars-Lejonet attackerar psyket och skapar en rigid och hårt polariserad uppfattning.)

Vattenbäraren är det sociala eller socialistiska tecknet. Detta är uppenbarligen inte ett psyke som mår väl eftersom ideologin det tyr sig till innebär individens egen död. Men uppenbarligen underordnar sig individen ideologins betydelse. Att socialismhatare är självmordsfall syns här genom att en rigid maktideologi (kapitalism) direkt påverkar människans egen solära livskraft. Solen i Luft-tecknet Tvillingarna är beroende av ett fungerande intellekt men här står Solens disponent i Vatten och i olyckans eller fiendens 6e sektor. 

Detta är nu bara ett sinnelagshoroskop, men uppenbarligen bygger den krigiska Mån-Saturnus på hålla de svaga Krabborna ("särintressena", "klanerna", "familjerna") som fiender ur Arbetsgivarens eller Räknenissens perspektiv. 

Men Krabban är ju intimt förknippad med Adam Danielis eget liv - om inte annat så genom hans egen mor och nära familj! - och här skadas "mjukdelarnas" eller biologins tecken av den ideologi han företräder. Han är således en fiende till alla människor av kött och blod. Förstå hur hemmablind en människa måste vara som tar upp en fascistoid metod för att skingra motstånd och riktar den mot ett svenskt parti (s). Här orkar Överheten i Sverige inte längre låtsas att de spelar med i (sken-)demokratins spel - de visar vilka monster de är. 

Att relationen mellan första och sjätte huset kan läsas som "omedvetenhet" eller "radioskugga" husen emellan ursäktar inte, för viss medvetenhet återskapas genom att Måne och Sol båda har synergi via det delade Luft-elementet. Återstår att tolka Vattenbäraren på kant med Krabban som en allmän störning mellan förnuft och empati. Människan är omänsklig och kanske stämmer hinduismens tal om "demoner i människokropp" i ett fåtal fall... Också empatikapabla Venus är utslagen på den här himlen. Venus undertrycket eller halshuggen av södra månnoden Ketu - andra gången Månen/psyket indikeras som en problemkälla.

Timbro-mannens karta stämmer så väl med Sverigehoroskopets ytterligare problem med Luft-elementet vilket tyder på ett land som inte kan tänka utan anammar de mest dåraktiga tankar och håller dem för att vara normala eller progressiva. I själva verket är Sverige ett akvarium fylld av förgiftad småfisk som inte kan bedöma sundheten i olika tankesystem, och så här ser småfisken ut när det är som värst.

*****

Så sent som i år granskades Timbros föregångare, Svenska Arbetsgivarföringen.

https://siderisk.blogspot.com/2023/03/narighetsivrarna-ondskans-kolportor.html

Den kartan var heller ingen lustig affär. Kostymnissarnas "parti" primitivt som få med påfallande primitivism genom Eld/Jord-kriget, här passande för en förråad typ som söker kriga sig till mer ägande än han redan hade. 

Visst är horoskop dramatiserande. Många gånger märks knappt det som ser ut som rena världskriget på himlen. Men det beror på att den vanliga människan har så ytterligt lite frihet i det inrutade samhälle hon fötts till och dagligen trälar i, låst i parodiskt fattiga arbetsmoment.

Vanartigheten på födelsehimlen går inte att uttrycka med mindre man blir gangster eller skaffar sig maktposition (Timbro) och istället resulterar medborgare vars dåliga omen stannar vid deras frossande i kriminalberättelser och underhållningsvåld.

*****

Benito Mussolini och industrialisten Enzo Ferrari
- unga och redan fyllda av attityd och makthunger

För att legitimera inläggets rubrik en titt på horoskopet för det Fascistiska manifestets första nationella publicering i Italien. Här kan man på god grund (av hävd) välja dygnets öppning för en fysisk ascendent:


Återigen "radioskugga" eller dissociationen och nu är blindheten total. Passande nog stiger en renodlad Diktator eller Arbetsgivare i öster - Stenbocken tecknar den saturniska principen omsatt i fysiskt våld eller råstyrka. Fart och muskelbilar, det mest primitiva från den äldre romerska historien lyfts fram av futuristerna och är en integrerad del i fascismen. 

Problemet är att ascendenthärskaren visserligen är en byggare i det fysiska men befinner sig i den onda karmans och dödens 8e hus. Likt USA-horoskop är det (snart) fascistiska Italien dödsfixerat och vad värre är, också nationalpsykets Månen har förirrat sig in i dödsskuggans dal. Här är således samma symbolkombination som hos Timbros flitiga skribent (2021 den falska historievinklingen att Sverige i alla år varit en s-märkt enpartistat, jämför historikern Trädgårdhs version av den svenska modellen, listigt omdöpt den nordiska modellen för att sopa igen spåren av sin manipulation).

Eftersom 8e dödshuset naturligen har Mars som signfikator upprepar det Fascistiska manifestet Danieles osunda psykiska fixering: Månen, Saturnus och hetsad av Mars. Tecken och positioner är inte desamma men att ha både de naturliga illgörarna dominanta i sinnet är inte friskt. Timbro har publicerat fascistiskt material och svenskarna bryr sig inte längre om vilka de arbetar för.

Manifestets störning mellan Stenbock och Lejon ger förstås ett krig mellan Lejonets Vision och Stenbockens Realism men vad när Lejonet ligger i det mörklagda 8e huset? Försvinner den visionära gåvan då? Astrologins många kombinationsmöjligheter bjuder ständigt på nya okända varianter. 

Bloggens favoritmedium Edgar Cayce hade Solen i 8e men här kan man hävda att den dagaktiva Solen ändå inte behövdes eftersom han talade ur djup trans och således inte alls i egen (Solen) sak! Men givet de rena brottslingar som anslöt sig till fascismens sak - skottlossningar och bråk på städernas gator, är det uppenbart att de två härsklystna tecknen har en faktiskt verkan vare sig det tekniskt råder "radioskugga" mellan hus 1 och 8 eller inte. 

Logiken finns där: ett 1a husego KAN INTE vara medvetet om sig själv som 8e hus-DÖD, antingen lever man eller är död. Däremot kan den här motsättningen skönjas i manifestets innehåll som likt Sverige och Nazi-Tyskland gör åtskillnad mellan starka och svaga och tar parti för de starka. Åttonde huset är hälsorelaterat och kan också indikera hälsosvagheter eller "samhällets sjukdomar".

Högst intressant är den extrema koncentrationen på Oxen i 5e ledarhuset och att den är förutbestämd till ett bittert slut (halshuggningens Ketu). Är detta en stjärnhimlens förutsägelse om hur Fascismens ledare Mussolini kommer att sluta sina dagar, dödad och offentligt hängd upp och ned av de rasande och svikna italienarna?


Här är för övrigt bilmärket Ferraris skapare, delaktig som så många industrialister i fascismens framväxt i Italien. Missa inte Arbetsgivarens, herraväldets och industrialistens Stenbock i öster även här (och i 3e teknologiska huset). Ascendenten i Skorpionen är skadad, inte minst för att ledaren Saturnus har sin sämsta position i öster och Vatten inte är den "urgrund" den här planeten föredrar.

Här kan man invända att Saturnus i Vatten dock är det mest fixerade av Vattentecknen och att Skorpionhärskaren dessutom står i Jord. Om det blir lergröt av det här, liknar det klipplik betong, en stark indikation om en dominant och diktatorisk ledare!

Här behövs många avvägningar och trots hårdheten har ascendenten andra problem: dess härskare Mars minglar med den illa placerade Månen och med den våldsamma ambitionens Rahu i makthungriga och känslofattiga Stenbocken.

En bilälskare kanske tackar världen för Enzo Ferraris potenshöjare och penisförlängare till röda vidunder, men detta är, ett ganska så sjukt horoskop och passar väl tillsammans med det för Fascistiska manifestet. Den mentalt bortkopplade Timbrosvensken kommer förmodligen inte alls att förstå hur nära den ultimata primitivismen han står, grottmannen  med klubba i handen som drar hem den kidnappade blivande hustrun i hennes hår. Men missa inte det emotionella underskottet även i svenskens karta.

Lämnar man ideologier därhän finns tecken på snille i Enzo Ferraris karta. Solen i Vattenbäraren är en klassisk teknokrat eller ingenjörstyp (se Sverigekartan), och även om disponenten Saturnus står i Vatten-Skorpionen ingår den i ett komplext och stabiliserande drama (inte minst binds Saturnus och Mars stenhård genom att de båda gästar den andras hemmatecken). När den här bloggen startade hade bloggaren intryck av att Luft/Vatten enbart ger intellektuellt avtrubbande "dissociation" men sanningen är att kombinationen också kan symbolisera "brainstorming" ur vilken oväntade nya tankar kan uppstå. Att det finns intressanta möjligheter med kombinationen ses väl inte minst av hur elementkombinationernas etiketter fördelat sig under 13 års bloggande.

187 Eld/Luft ("kreativitet")
421 Eld/Vatten ("sensationalism")
440 Eld/Jord ("egenmäktighet")

760 Luft/Vatten ("dissociation")
157 Luft/Jord ("rationalism")

575 Vatten/Jord ("materialism")

De aktiverande planeterna kan vara vilka som helst men för en etikett måste elementkombinationen förefalla en viktig ingrediens. Ibland har taggarna används lite löst men siffrorna ger ändå en vink.

Eftersom tidningsrubrikerna styrt så hamnade "de kreativa" direkt på efterkälken. Medierna har troligen rätt i att "folk" inte vill läsa om dem som är mer begåvade än dem själva men skandalkändisar, det är smaskens! Ett ytterlighetsfall av den kreativa indikationen är förvisso "fanatikern", men om jag minns rätt har bloggen från första början vägrat tagga den urspårade typen som kreativ. Hade fanatiker inkluderats hade säkert den översta gruppen gjort "bättre" ifrån sig.

På samma sätt finns en spännvidd i uttrycket för de andra kombinationerna Eld/Vatten-kriget som "sensationalism" är typisk i DN-publishern Wolodarski under vars ledning tidningen blivit tydligt banalare (sensationalistisk eller populistisk) och mer anpassad till stockholmarnas sjunkande förståelse. Thomas Mattson, fd ansvarig utgivare på Expressen skrev mest introverta branschkrönikor och har korrekt taggats som "materialist". Varenda placering i Jord och Vatten. Sak-lig ja, men också tråkig.

https://siderisk.blogspot.com/2013/11/semantiskt-pladder-stenbocken.html


Inga kommentarer: