Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 juni 2023

Triangulärt UFO över stor amerikansk militärbas

Inbördeskriget i USA tycks ha startat och det handlar om att UFO-mysterierna som haglar runt den självutnämnda Bossens militära kapacitet inte får ifrågasättas. Därför tar det inte ens ett dygn för USA:s försvarsdepartement att förneka Weaponized:s senaste scoop, som podcasten jobbat i två år med. 

I USA finns det många enkla patrioter som ser till militärpersonalens bästa och av den anledningen vill se klarhet i vad USA egentligen vet om UFO:s. Chris Mellon (tidigare försvarssekreterare i Clintonadministrationen) och Lue Elizondo (hårdför black ops-typ) och deras tv-sända UFO-serie från 2019 tillhör den här typen / den här intressevinkeln.

Andra intressen i Pentagon har velat förhindra det som nu ändå håller på att ske: fullt avtäckande av hela frågan om högre intelligenser håller speciellt de galna stormakterna (och särskilt krigshetsaren USA) under uppsikt. Pentagon gillar inte att allt dras ut i ljuset till följd av sina imperialistiska världshärskarfantasier och UFO:s som farkoster är så uppenbart överlägsna allt mänskligheten kan tillverka att men fruktar förlusten av Auktoritet.

Visst låter det som dålig science fiction, särskilt i svenska öron eftersom vi just har rullat runt och visat USA buken som ett undergivet djur. Att alliera sig med en stormakt som UNIVERSUM tycks hålla ögonen på, återverkar ju negativt på Sverige och visar hur extremt omdömeslösa våra ledare är!

I ett kort replikskifte med en bloggkommentator nyligen ...

https://siderisk.blogspot.com/2023/05/stanford-professor-intygar-ufos-kommer.html#comments

 ...hyllade jag cancerforskaren dr. Nolan för hans märkliga ämnesval i ett nyligt "SALT talk" (världens ledande specialister inom diverse ämnen kommer årligen samman med anföranden. Här legitimerade han nödtorftigt sitt ämnesval - utomjordiska besökare är 100% redan här - med att skälet var den praktiska nytta för mänsklighetens teknikutveckling de störtade farkoster han menade sig känna till, skulle ha. 

År av UFO-program på amerikansk tv har haft en kumulativ effekt vilket inte nämnvärt påverkat perifera Sverige med dess andefattiga materialism. I repliken till bloggkommentaren repriserade jag den del av professorns anförande jag fann så genialt i dess enkelhet: det faktum att detta "något" låter sig ses är själva budskapet till mänskligheten. 

Den gigantiska observationen med 50-80 militärvittnen av UFO:t över en av världens största träningsläger i USA för två år sedan - en bomb Weaponized släppte efter två års faktainsamling - är alltså som sådant ett omen om nya tider, inte alls olikt Sideriskas återkommande men lösa prat om Vattenbärarens tidsålder under senare år. 

 

Först tömma det gamla vinet,
sen få del av det nya
(12e husets symbolik om
att först försaka för att sedan få)

Egentligen har ämnet förekommit från bloggens första början, fast då i formen av återkommande diskussioner om vad Vattenbärarens tecken motsvarar i klassisk filosofi och i gamla religiösa föreställningar. 

Det började som sagt med den sideriska zodiakens födelse i Babylon och hur Vattenbäraren i denna kultur gick under namnet "Den Store". Babylons tänkande och astrologi är förlorad men den judiska mystikens doktrin om den Kosmiska Människan (Adam Kadmon) stämmer väl med Den Stora och är för den som lyssnar noga exakt samma sak som Platons försök att avmytologisera grekernas daimon-lära. Daimonen, sade han, är bara ett annat ord för den rationella själen som bortom individnivå också är Världssjälen. 

Vi lever alltså i ett rationellt, megaintelligent universum som "utifrån och in" kan gästa oss myror på Jorden och visa oss ett och annat! UFO:s är uttryck för den kosmiska intelligensen, men den anpassar sig till myrornas fattningsförmåga och kommer i vår tid som "rymdskepp" snarare än som "gudar". Don efter person. 

Platon hade rätt med sin "filosofiska idealism", vårt universum är ett medvetande och bloggens primitiva illustration av olika våningsplan ett återupplivande som stämmer bättre med verkligheten än Sveriges extrema plattmarksmaterialism som bara har Jord i sin modell och har strukit de andra tre elementen.

Jag har samlat på mig en mängd datum för UFO-observationer genom idogt tittande på tvivelaktiga kabel-tv-program (en del mer så, andra mindre), men dr. Nolans ord om att FENOMENET är själva BUDSKAPET (om högre liv i vårt nära grannskap, kanske i en dimension som existerar innanför den yta vår materiella värld enligt JORD-typen tror är den enda. 

I andevärlden kan man stapla väsen inuti varandra utan problem och även jordiska kulturer eller stadsbefolkningar  - kollektivsjälar - kan betraktas som aggregationer av dessa väsen - andar eller daimoner i tillfälliga människokroppar - som kommit samma under en flagg i antiken under en lokal statsgud, tänk Babylons Marduk (Jupiter). I t.ex. moderna Stockholm underkastar sig själarna och ingår i den demoniska kapitalismens credo: jobba och konsumera eller för de ännu djupare fallna själarna: tänk ut en plan och låt pengarna tjäna sig själva - bank-vd:s brinner redan i helvetet men de vet inte om det än. 

Mytologiskt ingår stockholmarna som dimensionslösa celler i demonen Mammons kropp, ett väsen ett äldre, kristnad Sverige fortfarande kände till via Bibeln men som i takt med sekulariseringen reducerats till "barnsagor" - det skulle göra alldeles för ont att inse vad man sänkt sig till.

Givet att UFO:t i sig själv är ett budskap av högsta dignitet skulle det te sig korkat att missa det dr. Nolan se och göra horoskop för ett siktande. Ungefär som att observationen är så obekväm och skakar om ens världsbild till den grad att man använder astrologin som en skydd mot verkligheten. Sideriska har publicerat  enstaka horoskop för övernaturliga inträffanden, men överdosen av UFO-dokumentärer de senaste åren och nu kronan på verket, podcasten weaponized (startad i år) har fått bloggaren av avstå från dylika företag.

Tills nu, när Weaponized nämner datumet för massobservationen över militärbasen Twentynine Palms våren 2021. Episod 18 innehåll klockslaget när den två år gamla men mörklagda händelse startade men jag uppfattade aldrig dagen. I episod 19 har de flyttat tillbaka tiden fem minuter (efter nya vittnesmål) och nu framgår tydligt att det var kvällen den 20 april 2021.

Så kartan inspekteras, i ny medvetenhet att militärens observation är på allvar (hur mycket Pentagon än söker mörka för att USA inte ska förlora prestige som står hjälplösa när oidentifierade "trickster"-objekt fullständig gör deras militärmakt till åtlöje). Ett horoskop för händelsen är i bästa fall en vek kartritning och nyttan mest att kontrollera astrologins symbolspråk, om det överhuvudtaget kan indikera händelser som "från ovan" bryter in i vår lilla värld. Och faktum är att horoskopet fungerar utifrån den mer filosofiska typ av astrologi som plågsamt långsamt har mejslats fram på Sideriska sedan 2009.


Obs. Koordinaterna är inte helt exakta, men motsvarar ungefär nätuppgifter om Moajave-öknens placering. Det här är bara en snabbt tillyxad karta för att se var den lokala horisonten ligger och hur "fenomenet" ligger på himlen.

Passande nog i detta fall är att Månen här hemma i Krabban i öster. En rent receptiv symbol för inhägnade och "säkra" områden, som sultanens harem, säkrade/privata områden som hemmet - alla dessa besläktade begrepp motsvarar astrologins 4e hus, Månen, Krabban. Man vet aldrig vilken av de alternativa representationerna som "kickar in" men Krabban OCH Månen i öster är perfekt för den protektionistiska instinkten, den hemma- eller jordbundna människan som receptiv mottagare.

Och "sändaren"? Titta på kartan! Debutanten i visuella Solen-i-Väduren på himlahöjden - i 10e makthuset. "Vi är här, se oss". Dessutom en fenomenal bekräftelse på den hinduiska astrologins åsikt att planeter i ömsesidig reception i bästa fall binder ihop värdtecknen till ett (förutsatt att elementen har synergi med varandra) och att planeterna, fastän skilda åt, verkar som en, som en konjunktion. 

Bättre synergi än den mellan Eld och Luft finns inte, dessa är de supralunära elementen och lider inte av den sublunära Jord-elementets fixering vid döda kroppar som naturligtvis inte kan packas ihop som ryska gummor i samma rymd. UFO-observationen kan således sammanfattas som att Merkurius/Hermes - gudarnas budbärare som kan genomfara "alla tre världar" - här mixar perfekt med Debutantens härskare Mars som indikerar ett intrång ("incursion") över militärbasens skyddade området. 

De mest iögonenfallande symbolerna stämmer väl med händelsen som ett konglomerat av aktiva principer!

Att Vädurens härskare Mars i Luft-Tvillingrna befinner sig i 12e huset är extra spännande när man minns att djuppsykologen Carl Jungs sista intresse innan sin död 1962 var UFO:s. Han bedömde att de bara var halvt fysiska fenomen - de var i själva verket "psykoida", hade anknytning till medvetandet (vad nu det är). 12e huset representerar psykets rening och Psyket på högre än personlig nivå är nästa realitet efter den ointressanta materialistens enda verklighet. Men Psyket eller Själen, som Sideriska upprepat i alla år, är enligt nyplatonismen inte det yttersta utan enbart fordon eller kropp åt anden eller den rationella själen. 

Därför är det inte helt rätt att som Sideriska tidigare sagt likställa UFO:s med andeväsen i sig, dock är det deras "presentationsskikt" - hur människan uppfattar dem via sina psyken. 

Idén om presentationsskiktet stod klar då jag återsåg min far i en dröm, flera år efter hans död. Våra innersta väsen återsågs men inte formlöst utan via "ett presentationsskikt" som var det medeltida Tyskland där vi båda levt som jämngamla män. Det tidigare livet var tydligen en bättre och mer neutral plats att återses än "det svenska livet" där fader/son-relationen ledde till spänningar eftersom båda hade haft ledande roller i den sydtyska upplevelsen. 

(Fyrtio års drömmar har givit ett stoff där pusselbitarna till sist spontant börjar foga samman sig. Jag har aldrig stressat på den här punkten - se nätet och dess otaliga foliehattar som förekommer och förfalskar den inre rösten genom substanslös mental spekulation.) 

Drömmens enda syfte tycks ha varit att den hädangångna ande som spelat rollen som min far ville meddela "hur bra han hade det" (han dog en förnedrande död i sjukdomen Parkinson). Under den korta men pregnanta drömmen där två vuxna softar på en balkong bakom ett järnsmitt räcke och tittar ut över en kullerstensgata börjar drömjaget inspektera hela scenen och ser på något vis att det är en konstruerad kulissvägg, ett "presentationsskikt". En dröm som levererade på två olika nivåer samtidigt!

Receptionen mellan Eld-Merkurius och Luft-Mars i det fördolda 12e huset bekräftar bloggens gamla och primitiva åsikt att Luft och Eld i kombination representerar tillvarons högre eller kreativa dimension - den realitet biologer och låga forskningsområden förnekar, ibland med rätta på grund av världens alla foliehattar, men ibland för att trångsynthet är biologins och jordelivets mest framträdande drag. "Låt de döda begrava sina döda", lär Jesus ha sagt.

Att just 10e makthuset och ultimat offentlig eller officiell position mixar med 12e husets totala anonymitet är för mig ett helt fascinerande budskap och det stämmer perfekt med att kombinationen utspelar sig i horoskopets övre halva med "landkrabban" som vittne till denna majestätiska uppvisning som egentligen inte var mer än att en triangel med lampor på (stor som en fotbollsplan) ligger still högt upp i skyn uppemot en halvtimma och försvinner i samma ögonblick militären skickar upp två brandfacklor för att kasta ljus över fenomenet!

Vattenbärarens tidsålder kanske började i år - samma år Sideriska förklarade Sveriges död. Saturnus är Liemannen för vissa som inte redan lever på "andra sidan" och planetens passage genom Sveriges soltecken samtidigt som Halshuggaren Ketu i transit rör sig genom Sveriges "kropp" - Vågascendenten - är sannerligen inget vanligt omen. Med ett stickprov per månad under 2000 år (1/1 1000 - 1/1 3000) har kombinationen bara förekommit 20 gånger:

Range of search: 1.01.1000 - 1.01.3000
In steps of: 720h 0m
Search for...:
sa.aqu & sn.lib
 
Realization intervals (begin - end):
19.11.1110 - 12.02.1112
19.03.1168 - 18.04.1168
17.11.1259 - 17.12.1259
22.01.1316 - 17.12.1316
24.04.1464 - 20.03.1465
16.09.1465 - 16.10.1465
 1.02.1613 -  3.03.1613
 9.03.1669 -  5.09.1669
 4.12.1669 -  2.06.1670
10.09.1817 -  4.03.1819
 8.11.1966 -  8.12.1966
18.05.2022 - 17.06.2022
12.02.2023 - 10.10.2023

16.02.2171 - 11.04.2172
18.12.2319 - 16.02.2320
23.03.2376 - 18.03.2377
25.06.2524 - 17.12.2525
 2.05.2729 - 31.07.2729
27.01.2730 - 26.07.2730
 1.12.2877 - 25.04.2879


Men det är förstås bara ett lågvattenmärke i Sveriges historien, det kosmiska urverket driver parallellt flera historier och Sverige är som bekant drabbat på ett otal sätt. Särskilt Överheten sjöng länge på sista versen innan Magda-partiet sålde ut helt skiten till USA (Nato). Andra länder har sina egna akilleshälar.


Okynnesspaning

Vad om kombinationen av USA:s ascendenthärskare Mars (passande nog Krigsherren, en i sig primitiviserande faktor) och den även för USA viktiga Saturnus? Borde inte landet råka in i kritiska lägen när dessa viktiga planeter samtidigt återvänder till sina startpositioner?

Kan en sådan här enkel sökning ringa in tiden för den mörklagda eftersom så pinsamma UFO-intrånget över amerikanska militärintressen? Tveksamt. Inget hände ju, och det var heller inte första gången. Weaponized återkommer regelbundet till en händelse 2019 där medierna desinformerats om en "svärm kinesiska drönare" vilket militära vittnen förnekat - det var märkliga objekt och de kom inte alls varifrån den officiella versionen påstår.

Men av nyfikenhet, här ett stickprov per dygn under de senaste 100 åren efter vad som skulle kunna vara väggropar i USA:s färd:

Range of search: 1.01.1900 - 1.01.2100
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.vir & ma.gem
 
Realization intervals (begin - end):

  1. 21.05.1923 -  4.07.1923
  2. 25.06.1951 -  8.08.1951
  3.  5.06.1953 - 19.07.1953
  4. 10.07.1981 - 23.08.1981
  5. 10.09.2009 -  5.10.2009
  6. 26.07.2011 -  9.09.2011
  7.  9.09.2039 - 21.04.2040
  8. 12.08.2041 - 26.09.2041
  9. 21.03.2070 - 14.05.2070
  10. 21.06.2098 - 22.06.2098

För enkelhets skull Wikipedias sammandrag.

1. Ku Klux Klan trotsar lagen för att hemlighålla sina medlemmars namn och HOLLYWOOD-skylten monteras. Visst finns det händelser i övermått men dessa ringar verkligen in USA i mina ögon: rasism och drömfabrikens löftesrika men falska yta!

2. Remarkabelt många ("tusentals") och förödande bränder i New Mexico, Arizona, California, Oregon, Washington och British Columbia. Intressant eftersom USA:s Saturnus har med bruket av jorden att göra och Skorpionascendentens Mars har med kroppens/landets välmående att göra. Mars är "negativ eld" och astrologen Charles Carter noterade på 1920-talet att Saturnus verkade ha med brännskador att göra.

Även: USA:s pågående Koreakrig (kommunistskräck + rasism) börjar varvas ned (vapenvila). Men också en förfärlig historisk händelse jag aldrig hört talats om och återigen under kategorin amerikanska rasismen: I staden Cicero, Illinois, samlar sig en mobb av fyratusen vita (!) och attackerar ett hyreshus av den enda anledningen att där bor en (1) färgad familj. Se bloggens inlägg om USA-horoskopets många vettvilliga sidor. Den här händelsen illustrerar väl dissociationen inom folket (Månen) och dess trånga Krabb-mentalitet "vi/vårt" som patraskets "högsta goda" (hus 9).

Som brevet på posten (nationell karma) inträffar dagen därpå den hittills värsta flodöversvämningen i Kansas, Mellanvästern. Politisk motmanöver under perioden: första statyn i USA:s historia som hyllar en USA-född afrikan avtäcks i Joplin, Missouri. Även på USA:s nationaltema frihet för den vite mannen: En fördröjd filmpremiär av Oliver Twist efter att 10 minuters förmodat rasistdravel från skådespelaren Alec Guinness i rollen som Fagin klippts bort. (Den oklippta versionen visas första 1970 i USA). Det är intressant att Wikipedia fångar upp så mycket av USA:s problem med att behandla andra sjyst just under en period när två formativa planeter är tillbaka i sina födelselägen.

3.  En kort period där planeterna står i sina startlägen. USA:s kommunisthat och Kalla kriget rasar som värst under 50- och merparten av 60-talet. Äkta paret Rosenberg avrättas i Sing Sing-fängelset för att ha konspirerat om att ge information till Sovjet. Mer omtalat idag är att samma dag såg början på en bojkott i södra USA mot rasistisk segregation i bussar.

4. En kort period i under Reagan-administrationens första år. USA-vännen Israel luftbombar Beirut och förstör höga hyreshus där bland annat fientliga palestinska grupper hade kontor. Dödar samtidigt runt 300 civila och drar världens vrede på sig. USA tvingas trots vänskapen införa ett förbud mot försäljning av stridsflygplan till Israel. Sorterar tydligt under både Liemannen Saturnus och militära aggressorn Mars - en signal - via Israel - vad slags monster USA som lurar under ytan i det unga landet.

5. Den amerikanske högern samlar upp till två miljoner deltagare i dess första masshändelse för att markera sin form av amerikansk patriotism, som trycker hårt på Saturnus-Jungfrun i 11e idealhuset - fixeringen vid den enskilde jordbrukaren snarare än staten och ett rent anti-statligt sentiment som kan härledas till den korrupta Mars-i-frihetliga-Tvillingarna men i 8e onda karmans hus. Detta "9-12-projektet" (en allusion till 9/11) återkallar verkligen de två planeterna under uppsikt!

Kalla kriget har bedarrat och USA som världspolis med samvete spikas nu genom att Obama som förste president även blir boss över FN:s säkerhetsråd.

6. Sommar/sensommar 2011 är sista tillfället i vår tid då Mars och Saturnus (båda "naturliga illgörare" för det rent fysiska jordelivet) är tillbaka vid sina startpunkter. En flitig kommentator fullständigt vräker ur sig obetydliga händelser på Wikipedia men av viktig och symbolisk betydelse är det inte mycket. 

Dock: USA avslutar sitt NASA-projekt med rymdskyttlar med en sista färd för farkosten "Atlantis" (kontinenten gudarna straffade för dess övermod).

Med koppling till landets Mars-ascendent (landytan): värsta översvämningarna på 100 år i Vermont (del av det som kallas New England). Värsta branden någonsin i Texas, 1500 hushåll inom ett område av 140 kvadratkilometer förstörs.

Representanthuset driver igenom en fackföreningsfientlig lag (se ovan om Saturnus-Jungfrun och USA:s skräckblandade hat för kommunism och alla former av gruppsamarbete för en god sak.)

Kort efter att det astrologiska nålsögat passerats, startar Occupy Wall Street-rörelsen.

Intressant som det är att ögna igenom sammanfattningar av historiska tilldragelser är det som med "kungavärdiga" stjärnan Regulus i Lejonets 6e grad. Det finns fler storslagna skådespelare (m.m.) som nått hela vägen utan denna stjärna är dem som har en koppling (typ Robert Redford: Sol konjunkt Regulus). 

Men visst är/var Redford något i hästväg - hans roller, särskilt sent i livet, är många i filmer som intellektuellt adresserar problem med USA eller moralfrågor! Redford som en äkta kungavärdig men som i sin daimoniska skepnad valde skådespelaryrket hellre än politiken för detta besök på Jorden?

Närmast i USA:s historia ligger ett längre tidsfönster (som har med att någon eller båda planeterna gått retrograd): 2039-40 blir definitivt en tid för de som lever då att undersöka hur pass väl USA klarar sitt "själv är bäste dräng"-ideal.

Skrivet morgon/förmiddag 3 juni.

Inga kommentarer: