Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 juni 2023

Anderssons gröthån och Al Pacinos narcissism (Så kall och frusen, del 2)

Några inlägg har kretsat kring samma tema och här ska den tråden följas en bit ytterligare. Inlägget kan ses som en fristående uppföljning till

https://siderisk.blogspot.com/2023/05/sa-kall-och-frusen-i-hjartat.html

Klickade på måfå på ännu en kommentar till Lena Anderssons hånfulla inställning till överföringen av ekonomiska medel från landets många små till Sveriges välmående 10 procent (typ). Anna Gullbergs kommentar är pregnant och dryper av harmsenhet och det slår mig att den cyniska nyliberalism hon ändå representerar återfanns även i Al Pacinos omdömeslösa val att bli far med en ung flicksnärta vid 82.

Det verkar helt klart att Putins konjunktion mellan de planetära fienderna Solen och Saturnus kanske inte är så intelligens som man kan tro, Lena Andersson har den och Al Pacino också. Hos skådespelaren kan den slitiga mixen av ego-princip, strålglans och kontrollmentalitet t.o.m. placeras till makthuset (nr 10) genom hans kända födelsetimma. Det är som ett barn som bär ett tidigare liv som diktator i sitt omedvetna och som ett babysteg i själens långsamma tillfrisknande fått ett människoliv där ondskan sublimeras. Nu leker han bara ond genom skådespeleriet. 

Lena Anderssons klockslag är okänt men mycket tyder på att hon inte är seriös utan bara leker något, hon med. Jag pekade på att hon verkar ha övergivit poserandet som filosof efter att först ha skrivit överjävligt usla krönikor med styltigt språk för att nu senast pröva rollen som kaloriberäknande räknenisse - för all del också ett uttryck för den rationella högermänniskan. Någonstans runt 2018 fanns ett ögonblick där hon tycktes påverkad av en mer human filosofi. I någon text uppsnappade jag resonemang som med lite god vilja kunde skohornas ned med Platon och andra filosofiska idealister. 

Det finns ändå ett drag av konservatism över den gamla grekiska världsbilden som tar fasta på det eviga eller tidlösa universum. "Big bang" fanns för övrigt i många tankeriktningar även i antiken - inget nytt under solen - men var då klädd i andra ord. Universums undergång i en världsbrand (ekpyrosis) följd av en pånyttfödelse - troligen ett kulturellt inlån till Grekland från hinduismen som alltid haft tanken om otaliga Brahmas - världsskapare - och Shivas som dansar dödsdansen i världar som gjort sitt. Moderna multiverse-kosmologer i väst som har vanligt inte kommit på något nytt.

Och vad om vikingarnas och andras sätt att bränna sin döde kung? "Konungen är död/leve konungen!" Principer eller väsen rotade i det eviga har en besynnerlig förmåga att alltid förnya sig och återkomma i ny kropp. I relationen evig/timlig är vår eviga själ ESSENSEN och de tillfälliga kropparna bara ACCIDENSER (tillfälligheter).

Trots alla världsfödelser och världsdödar stämmer den hinduiska föreställningen med grekernas tro på en evig värld eftersom Brahmas kan liknas vid vita hål/kvasarer och Shivas vid svarta hål som slukar materia. Astrologin kodade denna motsättning mellan Liv och Död i Lejonet och Skorpion, eller bland planeterna axeln mellan Solen och Saturnus (via Lejonet och Vattenbäraren). 

Saturnus andra axel, via Stenbocken, riktar sig mot Månen/Krabban och indikerar det minste och mest "fallna" kretsloppet av dem alla, det som inbegriper de själar som faller ända ner under Månen och trasslar in sig i naturens kretslopp i människo- eller djurkroppar, den ena på den andra.

I österländsk tanke möter man dock insikten att även gudarna måste dö, även om deras livslängd är enorm. Antik symbollära syns därför halta när solen tas som symbol för Atman, den eviga Världssjälen. Men invändningen beror på ett logiskt tankefel - sant är att Platons "synliga gudar" - planeterna - har en begränsad livslängd men "Solen bakom solen" har det inte. Arketypen är evig men dess instantieringar i lägre verkligheter når till sist de förtingligade (döda) världar där tidens tand (Saturnus) verkar.

*****

I ett infall lät jag astrologiprogrammet leta upp de konjunktioner mellan de planetära fienderna Solen och Saturnus när de "tvingas samman" i just Väduren, Anderssons och Pacinos position. Här sägs Solens vilja till liv extra stark eller "upphöjd" och därmed Liemannen Saturnus extra svag eller "fallen". 

Barnet representerar det nya livet och ålderdomens Saturnus känns ännu avlägsen. Men Solen i Väduren saknar också den överblick som för Saturnus som Tidsherren också innefattar medvetenhet om att allt förändras. Solen är bara kognitiv kapacitet att fullständigt förlora sig i nu-känslan, den representerar i denna världen en typisk filosofi för förlorare - tänk Tomas Ledins halvdesperata text: "just nu! vill jag leva". Visa saturnier vet mer och bidar sin tid. Det är uppenbart att båda planeterna tillsammans i Väduren ger ännu mer komplexitet, barnets vitalitet hämmas av att dödens Saturnus eller slutgiltigheten redan upplevs närvarande. Barnets tidiga liv är redan dödsmärkt eller hämmat på något sätt.

Man kan prova tanken mot astrologins världsligt mäktigaste tionde hus: det är inte Solen som ESSENTIELLT eller naturligt äger det huset utan just Saturnus via dess materialistiska Jord-tecken Stenbocken. Men Solen via Eld-Lejonet äger naturligen 5e huset, ett dharma- eller plikthus som påminner om att själen existerar i en annan dimension än den fysiska kulissvägg som kallas den materiella världen.

Dharma-husen 1, 5 och 9 (Eld-tecknen) är den triangel som hinduisk astrologi lyfter fram framför andra och väst måste ha nåtts av åtskillig hinduism. Även romaren Plotinos (300-talet) tycks ha lärt sig en del astrologi (bara för att kritisera astrologernas underliggande världsbild), lyfter fram Eld som det mest gudomliga av elementen. Inte undra på att Eld och Jord framställs som helt utan synergi eller samverkan - med vissa undantag. 

Historikern Hugh Schonfield (samma länk som den till Al Pacino) var ett exempel där Eld och Jord inte alls behövde uppleva slitningen. Elementen knöts inte alls samman på hans himmel utan kunde i lugn och ro verka separat och göra sitt. Ändå hade han motgångar, men de tycks ha utspelat sig på en högre kognitiv nivå än det svenska problem att "gå in i väggen" (lägsta verklighetsnivån).

Schonfields konjunktion mellan Jupiter och Saturnus indikerade en motsättning mellan expansion och kontraktion (eller tvärbromsning) via ett Eld-tecken och indikerar inte ett fysiskt problem som t.ex. landhungriga materialister som Putin erfarit sedan han sökte annektera Ukraina. Putin har samma konjunktion men i ett Jord-tecken, vilket drar ner dramat från Eld till Jord och förråar situationen.

Sveriges nationalkarta har friktionen och frustrationen som uttryck för landets inre liv - Månen. Psykpositionen i Väduren är en passionerad om än rätt impulsiv tendens men hämmas konstant av att fundamentet Mars (Vädurens ägare) inte rör sig ur fläcken, där den ligger inspärrad i arbetsträlen Oxen i 8e huset för dålig nationell karma. 

Gamla nationella synder eller här snarare en nation vars svältår fortfarande i modern tid är ett oförlöst trauma i landets öde. Det är remarkabelt att inte landet lyckats åtgärda Månens problem (Eld-Månens brist på synergi med sitt Jord-fundament Mars-Oxen) trots att Solen har Storfinansens Jupiter till hjälp. Vill kanske Storfinansen och Fint Folk ha fattigdom som piska för att hålla Månen/Folket i lydnad? Visst är det så. Men om det finns det redan "tusen" inlägg  (känns det som) på Sideriska. I upprepning öppnar man gradvis upp sin sensibilitet och börjar skönja finliret i nationalpsykologin.

Horoskopets start vid 1974 indikerar därför att landet där gick in i ett olyckligt kapitel även om det på ytan syntes  (för vissa) som att socialdemokratins röjt upp i smuts- och fattigsverige. Men Eliten bidade sin tid, inte till följd av en slug och långsiktig Saturnus utan just för att historiemedvetens planet var så fruktansvärt svag och klipparnas och chanstagarnas Jupiter så stark vid denna tid. Sverige kuggar in i den nyliberala eran med perfektion, ja är t.o.m. lite före sin tid med att dyka ner i dekadensen.

Profitdriven skola och välfärd tog några år på sig att dyka upp (och ändå länge tid att börja ifrågasättas). Men nu, under Sveriges hinduiska Jupiter-cykel (2020-36) märks rötan i landet med all tydlighet. Gröt för de fattiga och privatjet för landets få glidare. Krigshetsande företagare har fått sin Nato/USA-allians och utsikten ljusnar för svensk vapenindustri att nya storkrig ska göda de redan rika mördarna i det Sverige hycklande kallar "försvarsindustrin".

Sverigekartans Måne är inte enbart "folket", utan också landets "insida" generellt. Med en av de värsta varianterna av "egenmäktighet" eller Eld/Jord-friktion har likväl nationens inre illamående ingen chans att hävda sig eftersom solsidan är så mycket starkare och ser som sin plikt att driva fram den verklighet Lena Anderssons gröttext förespråkade. Denna text var del av högersossarnas "arbetslinje" som de delar med borgerligheten. Arbete som likväl bara göder de privilegierade medan enkelt folk skuldsätter sig alltmer till Bankdemonen - ännu ett av Överhetens verktyg för att kontrollera undersåtarna, göda deras begär samtidigt som Marknaden jobbar dygnet runt för att begränsa folkets förstånd och stimulera den irrationella själens gränslösa kapacitet till hunger och begär. 

Partifärger står inte för någonting längre, men hinduisk astrologi använder planeterna som klassmarkörer och systemet passar perfekt i alla stratifierade samhällen, inklusive Sverige.

*****

Så vad ger sökningen av cirka 11,000 kartor för Sol/Saturnus-kombinationer i Väduren? Det finns mycket större datasamlingar på nätet, men jag håller mig till de fall jag sparat. I just denna sökning förbigås även alla de utan klockslag. Kvar blir blott 13 kartor bland dem med känd födelsetid. Det var dessa som flyktigt nämndes i inlägget "Så kall och frusen i hjärtat". 

Denna lilla grupp är mycket mer intressant eftersom tidpunkten visar i vilket hus/livsområde man bör se den konflikterade naturen bäst, en natur som gärna döljer sig bakom manér, stilar eller andra attribut (Saturnus är det rent "accidendella" - ryschpyschet den Levande Solen ikläder sig för sig timliga eller tillfälliga framträdande i denna värld. Saturnus som "formernas" princip kan representera både essens och accident (men inte samtidigt). Allt beror på var man startar sitt resonemang och det stämmer väl med astrologins krumbuktika sätt att ibland göra en god planet ond och vice versa.

  • Thomas Hobbes;15.4.1588; 5:50 - politisk filosof och fritänkare. Tes: "människor bara slåss mot varandra (mörk människosyn) och därför behövs ett samhällsfördrag"
  • Ulysses S. Grant;27.04.1822; 5:47 - USA:s siste president som ägde slavar
  • Santiago Ramón y Cajal;1.5.1852;21:00 - Nobelprisbelönad neurolog
  • Pierre Teilhard de Chardin;1.5.1881; 7:00 - Olycksdrabbad teolog som involverade sig i det förfalskade Piltdown man-kraniet (som skulle visa en övergångsform från apa till människa). Katolska kyrkan skickade honom i exil till Kina för denna evolutionsiver
  • Al Pacino;25.4.1940;11:02 - iskall natur som han friskt använt sig av i filmroller
  • Lill Lindfors;12.5.1940; 1:15 - visade otippad kall och kontrollerad personlighet i en radiointervju tidigare i år - "proffsvänlig" stämmer perfekt med formalistiska Saturnus och den personliga Solen
  • Ann-Margret "The Animal" Olsson;28.4.1941; 4:30, ärelysten svenska som sågs som Elvis Presleys kärleksintresse i usla Hollywood-filmer. Senare Las Vegas-artist
  • Renée Zellweger;25.4.1969;14:41 - skådespelerska
  • Anonym1;11.5.1969;19:10 - hästintresserad och väldigt pratig kvinna i ungdomen (inga senare uppgifter)
  • April Rose Wilkins;25.4.1970;14:17 - drogmissbrukande kvinna, mördade sin våldsamma pojkvän under gräl
  • Uma Thurman;29.4.1970;13:51 - skådespelare och offer för grisen Weinman (jfr våldsoffret född fyra dagar tidigare)
  • Karla Homolka;4.5.1970; 0:20 - dåligt år för Vädurens "verkshöjd" verkar det - ytterligare en kvinnlig mördare
  • Anonym2;5.5.1970;13:48 - arbetsnarkoman

Hobbes föds med både Sol och Saturnus stigande i öster (gles "kombination" snarare än konjunktion) och detta är den klassiska dikatorsindikationen. Han valde istället att låtsas som att det var staten som var monstret (Leviathan) som tvingade människor till samarbete via samhällsfördraget. Faktiskt ett perfekt exempel där ego-hus 1 ger den sista pusselbiten till samhällsfilosofens mörka människosyn.

Grant, den slavägande amerikanska presidenten - mer behöver egentligen inte sägas. Ett Barn som vill kontrollera andra och blir slavägare. Även här Solen och Saturnus i ego-huset.

Cayal, medicinaren och neurologen har Skorpionascendent vilket mycket passande ger Sol/Saturnus i ohälsans 6e hus och härskaren Mars till dem båda i det bästa huset, det 9e för filosofi och grundforskning. Ett perfekt exempel där problemen inte ligger i människan själv utan i valet att adressera problemet.

Teologen Teilhard hade kanske lyckats bättre om hans Sol/Saturnus bokstavligen förblivit i 12e huset som står för "bakom ridåerna"-verksamhet eller andligt orienterat klosterliv. Nu greps han av evolutionsläran (innan Katolska Kyrkan sent omsider bekände sig till den), valde en aktiv profil och drogs in i en skandal med förfalskad evidens. Här kan man peka på hans ascendent i Oxen, vars härskare Venus lite udda klassas som en verksam illgörare. Ox-personligheter måste bryta sin onda böjelse för materien (Jord-elementet) som reducerat dem till arbetsverktyg för Ägarna till att börja med.

Teilhards misstag var att söka harmonisera (Venus) materialismens evolutionslära med katolsk teologi. Samtidigt måste man säga att Solen/Saturnus får ett minskat inflytande i 12e huset, så någon typisk diktator är det knappast. Samtidigt är Månen i Oxen i 1a egohuset ingen tillgång den heller eftersom dess ägare Venus är ett frågetecken i 12e förlusthuset och Månen tvingas samman med halshuggningens södra månnod Ketu. Som sagt: Kyrkan skickade bort teologen till Kina och så var man av med det problemet"! Tolfte huset som "exil".

Pacinos struttande inför folket i 10e officiella huset har redan kommenterats.

Krigsbarnet Lill Lindfors har en lyckosam Skyttascendent, och med Solen i sitt eget naturliga hus, det 5e för kreativitet, tillsammans med ascendenthärskaren Jupiter, behöver ingen fundera varifrån hennes varaktiga artistkarriär kommer! Det är samma Solen med Jupiter som Sverigehoroskopet men pga. Eld-ascendenten är båda verksamt goda. Artisten har varit ett välgörande bidrag för Sverige - ett slags motgift till den onda scen hon flyttades till under kriget. 

Men precis som med historikern Hugh Schonfield har Jupiter med Saturnus lett till slitningar och vägval otypiska svenskmentaliteten. Hade Sverige upptäckt bossa nova av egen kraft, om det inte varit för Lindfors (och några ytterligare, inte minst Ture Svantesson) coverversioner på hits som redan tagit USA med storm? ("Din skugga stannar kvar" från Lills storsäljare "Du är den ende" är t.ex. titelspåret på Astrud Gilbertos andra soloalbum "The Shadow Of Your Smile" från 1965.)

Lindfors dragning till smittsamt rytmisk världsmusik illustrerar bra Eld-elementets dominans - ascendent och 5e hus - och att kartan har en stark opposition mellan Skytten i öst och en välfylld Tvillingarna i väst påminner också om att Tvillingarna står för "sång och dans" som en kommunikationsform via tecknets naturliga 3e hus.

Underhållaren Ann-Margrets, "Vilddjuret" för sexistiska amerikaner är lite knepigare att kommentera. Dels vet jag inte mycket om henne och dels för att hon är lika sekulär som teologen Teilhard med behagerskans Venus-Oxe som ascendenttecken men Venus själv i förlustens 12e hus. Nu sägs Venus som "verksam illgörare" blir lite mindre "slampig" av att hamna i ett av de onda husen. Det har gått många år sedan denna hinduiska regel nämndes på bloggen men inte närmare undersökts. 

Man kan säga att hennes mångåriga vistelse på Las Vegas scener efter de unga åren som skådespelare skulle kunna tolkas som en exil eller reträtt till Vegas avskilda klubbar. Man får heller inte glömma sex-kopplingen mellan Venus och 12e huset som "sängkammarens hemliga nöjen". "Vilddjuret" Ann-Margaret - Solen, Venus och formalistiska Saturnus i 12e - passar därför in på det sexualfobiska USA:s sublimerade sätt att närma sig ämnet, så hon var på ett sätt verkligen ett specimen av "den svenska synden" som USA tog till sitt hjärta.

Zellweger med utagerande Lejonascendent tvekar inte att ställa upp i mindre smickrande roller som den där hon är storföretagets rationaliseringsexpert som skickas till svenskbygderna i Minnesota för att avskeda folk. Men hon genomgår en attitydförändring och tar parti för folket MOT kapitalismen aggressiva ägare. Zellwegers Lejon i öster gör därför hennes egen själ (Solen/atman) till en god ingrediens och den formella slavägaren Saturnus (materiella resurser) en slitig allians men inte nere i den fysiska verkligheten utan på vita duken (Eld = visuell verklighet). Inte desto mindre tycks hon ha ett gott samvete, Solen/Saturnus i astrologins bästa hus, det 9e för samvete och högre insikter om livet.

Anonym1 var en pratglad ung "hästflicka" som sökte ställa sig in hos den tio år äldre bloggaren när de båda hade ett sommarjobb på ett äldreboende. Bloggaren var inte intresserad av den framåt kvinnans inviter och hon bytte på strategi och tipsade utan att ha blivit ombedd om det om en kvinnlig kollega hon spanat in i omklädningsrummet som med "snygg kropp". Med detta stycke information och rollen som skvallerkärring höjde hon sig knappast. Vet fortfarande inte riktigt vad att göra med denna minnesbild. Var kvinnan bisexuell så att hon i sin pratighet också röjde för en man att hon smygtittade på andra kvinnor?

Vågascendenten här är intressant, för den väger som bekant och problem med Venus och Mars kan ställa till det... Solen/Saturnus hamnar därmed helt utanför hennes egen kontroll, i 7e partnerhuset och sägs beteckna allianserna snarare än individen själv. I kraft av oppositionen lär dock slitningen mellan Sol/Saturnus, identitet och yttre form att äga sig in i ascendenten med årens gång och tvinga fram den mognad och kanske ett ställningstagande i identitetsfrågan som ännu saknades när hon var runt 20. Det kan tilläggas att ascendenthärskaren Venus stod i olyckans eller ohälsans 6e hus vilket anger detta tidiga extrajobb i sjukvårdens förkammare (och förmodligen en negativ självbild - 5e och 6e husen är här närmast spegelbilder till varandra, "den goda lyckan" och "olyckan").

Mördarnarkomanen Wilkins har samma Lejonascendent som Zellweger men här förstör halshuggaren Ketu allt genom att ligga mindre än 3° från ascendenten! Nu har jag sedan gammalt 2 kvinnliga självmordsförsök som båda hade Ketu nära sina respektive kroppar/ascendenter. Men uppenbarligen kan Ketu också verka utagerande. Det här har visat ibland och i bloggmassorna finns exempel där den istället döpts till "Halshuggaren" - här är ytterligare ett sådant fall och det är förstås Ketus disponent/fundament Solen som har en uppenbart slitig kombination med begränsande Saturnus. Här blir Saturnus plötsligt ett verktyg - Liemannen - för den störda människan i sin usla relation med en våldsam man. Så lite som skiljer från Eldens normalt positiva inverkan när den intar sina "korrekta" hus!

Uma Thurman med dramats Lejonascendent är född bara fyra dygn efter mördarnarkomanen har för all del en del filmroller som inbegriper våld, inte minst genom Tarantino. Men hon har också spelat blind och våldshotad (Ketu, huvudlös = blind). Också här finns förmodligen historien att gräva fram för den skvallerintresserade men jag saknar biografisk data...

Mörderskan Homolka var medhjälpare till mordet av sin syster. Detaljer finns säkert på nätets många kriminalsajter men detta är allt jag noterat. Här upprepas Lill Lindfors - krigsbarnets - yviga och utlevande Skyttascendent och därmed Solen/Saturnus i 5e kreativa, lekfulla huset. Men i ohälsans och fiendens 6e hus syns något misstänkt: den överlibidinösa Mars/Venus-konjunktionen i Oxen, vilket ger en antydan om turbulens i förhållandet till andra kvinnor (Venus). En karta som hade blivit mer intressant av mer biografisk data.

"Arbetsnarkomanen" var en extrem introvert men skicklig datatekniker som måste ha återfötts med en del "inre demoner"... Återigen en Lejonascendent vilket borde ge gräddfil och också gjort det genom en inkomstbringande karriär (Solen/Saturnus i "bästa huset, det 9e högst lyckosamma). Men också här halshuggningens Ketu 4-5 grader från ascendenten (introvertism?). 

Till skillnad från mörderskan Homolka ett dygn tidigare intar dock Mars/Venus en mycket mer lyckosam position än 6e olycks/fiendehuset. Att ha dem i 10e makthuset lyfter fram en enorm arbetskapacitet och från några egna år inom en enklare gren av dataprogrammering minns jag att arbetsproven granskades och gavs klartecken av en Mars/Venus-konjunktion i Vågen i 1a huset. 

Också där enorm arbetskapacitet på intellektuellt högtryck (problemlösare). Här kan man tala om sublimerad sexualitet (vitalisering av arbetsförmåga resp. intellektuell uppmärksamhet). För underklassen ger denna konjunktion kanske bara ännu mer sex via de allt slaskigare Aftonbluddret och Expressen som binder svenskarna till de positioner de fått sig tilldelade av ödet och som stat och samhälle inte har något intresse av att hjälpa framåt. Tvärtom, Aftonhoran tröttnar aldrig på schabloner som direkt riktar sig till en tänkt idiot och som uppmuntrar dem att jaga prisvärda varor istället för att göra revolution mot utsugarsamhället som helhet. (Jag vet, det är en utopi. Hur skulle byfånar med höggaffel i and, ursäkta smartphone, kunna rubba Systemet? )

Men födelseklockslaget kan ge tips om vilket livsområde som gagnas av Mars/Venus extra dos livskraft - fd snuskpresidenten Bill Clinton och hans tafsande på en praktikant i Ovala Rummet kan här tjäna som avskräckande exempel: självtjänande Jungfrun i 1a huset och Mars/Venus i "allt gott åt mig", "för det är jag värd"-tecknet. 

Vita husets personal, för dem som glömt, fick lov att beslagta föremål som Bill och Hillary försökte ta med sig när de flyttade ut. Det var Vita husets och inte deras egendom. Jungfruns tecken _har_ en lägre sida som motsvarar 6e huset som olyckan eller fienden. Denna lägre sida har med härskaren Merkurius att göra, som trots allt har med falsk information, oärlig bokföring och liknande att göra.

*****

Tretton kartor är inget att uttala sig om, men givet att Solen i Eld var en del av sökmönstret och att placeringar i samma element sägs bära en underliggande synergi finns ett minst sagt tydligt bekräftelse i det lilla.

Hela 8 kartor har Eld-ascendent. Jord har 2, Luften bara den sexuellt osäkra Vågen och Vattnet har 2 (därav den mycket passande Skorpionen för en med tonvikt på 6e hälsohuset). Om den fördelningen höll streck även med ett långt större underlag är det frågan om astrologiska påståenden ändå går att skönja via statistik. Men bloggaren vet av tidigare tester att vilda svängningar jämnar ut sig och övergår i "slumpbrus" med växande datamängd. 

Det är i vilket fall ett ovanligt korkat sätt att närma sig astrologin. Bloggarens tidiga intention med Sideriska berodde på att han ännu led av den västerländska sjukan och tänkte att "siffror" kanske kunde bekräfta en doktrin som bygger på en skyhögt högre verklighet än de räknenissen Merkurius - särskilt i Jord - adresserar. Astrologin är ett försök att synliggöra tidlösa grundprinciper som ligger bakom denna illusoriska fenomenvärld som så (bokstavligen) fängslar unga själar på besök på Jorden. 

"Eld" tar det för vad det är - ett sken - och tydliga Eld-barn är kanske mest immuna av alla mot bokstavstro och den falska läran som materialismen är (även evolutionsläran blir en halvdålig berättelse, om man inser att tid är en åskådningsform som tillkommer mycket sent i själens förlust av sina sanna förståndsgåvor).




5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag minns att i början av bloggen menade du att Sol/Saturnus i konjunktion betydde, om inte ren dumhet så iaf en kognitiv tröghet, förstås pga att Saturnus kallas "den långsamme".
Vad beträffar Lena Andersson så förvånas man inte över hennes senaste utspel, hon har ju tidigare avslöjat sin inställning till att betala skatt: https://omni.se/lena-andersson-skatt-ar-den-sanna-girigheten/a/m66vO
Vad du syftar på med Platon och human filosofi i hennes skrivande är svårt att veta... när hon i ovanstående text liknar staten vid en hallick.

Seaward sa...

Ja, det är besväret med astrologin. Alla planeter täcker ett så vitt spektrum att Världssjälens essens (Saturnus som pur intellektsstruktur och full vetskap om sitt eget innehåll - omöjlig att uppnå för den mänskliga arten) också kan stå för inskränkning av intelligensen eller materiella fixeringar (vilka alltid krymper synfältet). Saturnus vis Stenbocken som Jord ger dock en simulerad "allvetenhet" via faktabitarens och historikerns orientering.

Väduren (i allmänhet måttligt road av historia) är "nybörjarens" position för Saturnus, och ego-perspektivet blir dess naturliga utgångsläge (därför är Saturnus position i 1a huset oftast svag).

Men stode Vädurens Mars i ett mer vidsynt tecken i zodiaken skulle POTENTIALEN till större ting finnas där trots Väduren som ytligt budskap. Här är t.ex. LA likt Sverigekartan Väduren grundad redan i nästa tecken, Oxen, vilket måste betraktas som en regression om man följer Plotinos och hans "gudomliga Eld" - Eld/Jord saknar synergi enligt hinduisk astrologi och inbjuder till mindre smickrande tankar om publister och stötiga, råbarkade typer.

Jag har fått väldigt skiftande intryck av LA och här ger du ytterligare en pusselbit och som kanske ”förklaras” av att monetära Oxen mixar med Vädurens jagiskhet. Kort sagt en typisk genomsnittsrepresenant för svenskheten (att underprestera i förhållande till, eller höja sig över).

LA uppvisade en oväntad dålig engelskspråklighet i den oändligt långsamma och rätt poänglösa tv-serien om Palmemordet som jag försök se två avsnitt av i repris på femman. Jag somnade båda gångerna av det låga tempot! Avtänder också av att alla talar så dålig engelska. En sydafrikan hade trots sin dialekt det överlägset bästa ordförrådet. Det verkar mest ut som att svenskar sökt sig på en billig exportprodukt med hjälp av Stieg Larssons kända namn. Lämnar serien därhän, det finns ingen nerv och drama alls.

Potential och Aktualitet är ett annat inlån från antik filosofi som förekom i bloggens början man lämnades därhän. Tanken återkommer dock ofta när planeten och dess underliggande disponent/fundament inspekteras.

Susanne sa...

Palmeserien av Jan Stocklassa är ett sätt att krama ur några droppar till ur namnet Stieg Larsson och den bok Stocklassa skrev för några år sen: Stieg Larssons arkiv - nyckeln till Palmemordet. Här recenseras tv-serien av en insatt person - jobbat för Sanningskommisisonen i Sydafrika. https://gunnarwall.wordpress.com/2023/05/31/jan-ake-kjellberg-recenserar-discoverys-nya-palmeserie-spekulationer-men-inga-nyheter/
Jag följer ovanstående blogg, av Sveriges mest kunniga expert på Palmemordet, så första avsnittet var tv-serien var mördande tråkig - men den var förstås anpassad för en mindre insatt utländsk publik. Andra avsnittet var något mer intressant, tycker jag. Men visst är tempot långsamt - pga de löjliga sekvenserna med bilåkande, norrlandsvyer och att Stocklassa låtsas leta bland Larssons papper.
Vad beträffar engelskan så kan man ju inte begära att folk ska prata det lika bra som en som har det som modersmål (som sydafrikanen antagligen hade). Men jag tycker det var befriande skönt när någon intervjuad pratade svenska och det blir textat när det sänds utomlands. Men det är typiskt svenskar att man absolut inte vill verka som om man inte behärskar högstatusspråket engelska, utan hellre pratar det dåligt än pratar svenska och låter sig översättas.

Anonym sa...

Sant, sant. Försökte "lösa" mysteriet med kinesiska oraklet I-Ching veckorna efter mordet när polismästaren Holmér höll sin dagliga radioutsändning om framstegen, men spådomssvaren berättade om "sammankomst i gråt" och kringlitteraturen till I-Ching förklarar att sista delsvaret i ett tema I SIG berättar att detta redan är siattionens "frukt", dvs. fallet skulle aldrig bli löst. Alla dessa år senare är det nästan rysligt att I-Ching för en gångs skulle gav ett enkelt och lättolkat svar, vare sig det är "förfadersandar" som manipulerar fram rätt svar eller, som Jung trodde, det han kallade synkornicitet...

Anonym sa...

Anonym var förstås bloggaren - nu trasslar Blogger igen. Just spionageanpassad för ÄNNU mer kontroll i Sverige?. Ställde in identiteten "google-konto" men det som funkade dagen innan var åter trasigt dagen efter...