Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 juni 2023

UFO-Elizondo, hemlig man / Transiter triggar zodiakens Jag/Du-axel)

En tuff militärtyp var tidigare USA:s främste UFO-forskare Luis Elizondo, och det var också så han presenterades i dokumentärserien "Unidentified: Inside America's UFO Investigation" (2019) trots han då lämnat Pentagon. I en ett år gammal intervju visar han en aningen trevligare och mer avslappnad sida i en brittisk halvtimmas intervju. Förklaringen till hans nya lugn, föreslår han, är att han nu blivit så känd att amerikanska hemliga krafter inte längre kan avrätta honom på Putin-vis. USA har förstört livet för åtskilliga som uppriktigt har rapporterat om UFOs.

https://www.youtube.com/watch?v=4yX6ETCKyPo

Det bästa han säger är att UFO markerar ett av mänsklighetens paradigmatiska ögonblick Det är stora ord och han sitter inne på ett berg av hemligstämplade uppgifter av vad på sina håll vet om dessa flygande klot och andra nykomlingar i skyn (egentligen har de funnits här i tusentals år).

Även han inte har någon astrologisk referens stämmer paradigmskiftet perfekt med Vattenbärarens tidsålder, särskilt som han verkar öppen för möjligheten att dessa intelligent manövrerade fenomen INTE är från världsrymden (vilket är det enda inskränkta astronomer kan tänka sig). De kan lika väl vara en livsform tillhörig till Jorden - här men dolda i en annan dimension. 

(Både himmel och helvete är på jorden men inte som ateister menar utan just för att tid och rum inte alls är som mänsklig vetenskap föreställt sig saken. Inte ens Einsteins relativitet är mer än ett litet skrap på ytan.)

Trots dessa små tankeflykter är Elizondo en tillknäppt typ och vem vore inte det som hade en exilkuban till far som deltagit i USA:s misslyckade försök att döda kommunistledaren Castro i dramat vid Grisbukten? Sonen har blivit samma överdrivet patriotiska stridis som sin exilfar, och här kommer det förmodligen aldrig att delas ut några "potentiellt riskabla" födelsedata hur intressant det än varit med ett horoskop för en så uppenbar "bakom ridåerna"-typ.

Likväl försöker han skämta (inte hans forte) mot slutet och för publikens frågestund och föreslår han retoriskt den löjliga frågan vilket stjärntecken han har - och svarar själv, säkert sanningsenligt: Gemini - Tvillingarna. 

Omräknat till den sideriska zodiaken stämmer hans buffliga uppsyn och satta kroppsbyggnad perfekt om Solen flyttas tillbaka 24 grader så att detta i själva verket är en Oxe. Nu är Oxen förmodligen inte mer satt och bufflig de andra tecknen (har noterat nästan störande smala Oxar), men det passar den "arketypiska bilden" väl. Samtidigt tänker han blixtrande snabbt så det är säkert en mix av Oxe och merkuriala Tvillingarna. Men det är lönlöst att sitta och gissa utifrån så lite information!

*****

Det rör sig fort nu och intervjun med Elizondo känns redan överspelad efter att Aftonbladet med remarkabel senfärdighet under ett drygt dygn söndagen/måndagen 5-6 juni publicerar en flera sekunder lång film av ett flygande UFO-klot, registrerat av en amerikansk militärdrönare i Irak 2022. Det är samma klot-typ som siktades över Mosul, Irak 2016, även då av en militärdrönare och där Jeremy Corbell från UFO-podcasten Weaponized sedan länge publicerat en stillbild på (läckt från militärfilmen).

Varför tog det AB så länge? Och Expressen ännu längre - 7 juni! "väldigt intressanta manövrer" citerar tidningen. Kan medierna förminska det som pågår  mer? Skriv som det är: du är körd (o)mänsklighet om besökarna skulle lacka ur på vårt sätt att sköta planeten!

Britterna kunde läsa direkt om detta i The Sun (om jag minns rätt) redan i april (med bildmaterial) och på YouTube har en viktig kvarts video funnits lika länge. 

Och varför släpps videon av NASA? Pentagon har uppenbarligen släppt militärt materiel från sig för ytterligare expertutlåtanden av NASA som har lång tradition av att bortförklarar märkliga observationer från amerikanska astronauter. Uppenbarligen pågår f.n. smusslande bland viktiga myndigheter i USA om vad och hur mycket allmänheten ska få veta om att "de är här nu"? 

Det är bråda dagar i UFO-frågan! Den 7 juni söker AB försöker ta betalt för att ha skrivit av någon utländsk tidning. Här är åtminstone ett kort referat av Independents längre artikel:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/david-charles-grusch-interview-ufo-whistleblower-b2352884.html

1½ minut på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6RoDBj6rZTc

@johnnycash9237

för 17 timmar sedan

One of the most important stories in human history and hardly anyone is talking about it.
If that doesn’t tell you anything about how asleep our species is I don’t know what will.

En del YouTube-kommentarer undrar om den här visselblåsaren dyker upp för att dölja något större (som att USA stöttade Ukraina i terrorbombningen av Ryssens gaslinje?) Bloggaren är milt euforisk mer ger de avvaktande enkla politikertyperna en poäng... 

"De är här nu", klassisk filmreplik.
Flickan i "Poltergeist" förnimmer
andeväsen i tv-flimret

Vilka är då besökarna? Mänskligheten 2.0 så klart. Det vankas Vattenbärarens tidsålder, en tid för folk som hunnit längre än mänskligheten i stort, som fortfarande tänker och beter sig som primitiva djur. Kanske är det den framtida mänskligheten som bemästrat tiden och nu söker fixa mänskligheten genom att reda bakåt i tiden och höja artens medvetande? Den mångtydiga Uppenbarelseboken nämner just ett "kortande av plågorna" vilket har med ett tidsåldersskifte att göra. Att resa bakåt i tiden med spruta av något avancerat i och injicera de Utvalda skulle kunna vara ett sätt att korta det Harmageddon människan själv ställt till med...

 Den här bloggen har halvt på skämt i kanske tio år frågat när dörren stängs för reinkarnerande själar och vissa "flyttas ned" till en lägre division eller dimension. Världen är grymt överbefolkat och aldrig mer kommer den här planeten att ha lika många människosjälar här.  Jordklotet kommer efter ett århundrade av klimatwobblande även på detta sätt att räddas från kapitalisternas förstörelse. Alla alla själar kommer att ges inresetillstånd något mer.

https://siderisk.blogspot.com/2018/05/ar-zuckerberg-adolf-hitler-pa-avtandning.html

I länken används ännu inte av datafascismen inspirerade "mänskligheten 2.0" men väl en YouTube- länk till uppfinnaren, kosmologen och hobbyastrologen Arthur M Youngs tydliga skepticism om vad tidsåldern kommer att innebära. Så klart en amerikansk individualist saknar känsla för en kollektivistisk tidsålder!

Det verkar inte alls var länge sen jag slutligen använde "typ 2" för invånarna i den gryende tidsåldern.

https://siderisk.blogspot.com/2020/11/rekordlanga-coronabehandlingen-nastan.html
 

*****

Inlägget böjer nu av mot astrologi igen, men så många sammanhöriga trådar finns det att de hamnar lite huller om buller.

Ett fall av lustiga transiter i nära anslutning till Elizondo som "mjuk visselblåsare" (han förtiger alltjämt saker han känner till och vägrar säga mer än att USA _har_ kraschade farkoster av främmande ursprung).

Ett välmenande läsartips inkom om en av nätets alla sajter som tar på sig att förklara sådant massmedia förbigår med tystnad. Tipsaren föreslog en för mig okänd  och självbetitlad "undersökande journalist" - beteckningen tycks mig ofta vara en omskrivning för att man saknar journalistutbildning och söker karva sig en karriär genom att söka sälja in program- eller artikelidéer till någon högre upp i näringskedjan.

Ett storskaligt exempel verkar vara den obegripliga amerikanska kabelkanalen "History" och "H2" (den senare kör enbart repriser). Här blandas högt och lågt men typiskt är att man använder gratis journalfilm ("public domain") och så plagieras i värsta fall vara texter från Wikipedia. Vips har man "content" att söka kränga. En tummelplats för mer eller mindre seriösa "produktionsbolag".

Men ibland är det också vettiga historiska program där gamla uttjänta fackkunniga tacksamt deltar i dessa lågbudgetprodukter, tacksamma att bli hörda en sista gång.

Man förstår varför det amerikanska folket uppvisar en så skrämmande nivåskillnad - briljanta tänkare blandas urskillningslöst med rena idioter i dessa "infotainment"-produkter som vräks ut från USA. Jag har pekat på att USA-kartans "högsta goda" (hus 9) faktiskt är religions- och utforskningspositivt men lider av "Vatten/Luft-dissociationen med dess spektrum av allt från knas till briljanta om än udda tänkare. 

Eftersom USA har Skorpionascendent indikerar Krabban i 9e att landet är extremt protektionistiskt om sitt eget och därav History-kanalens aningen snedvinklade beskrivningar av Andra världskriget.

(T.ex gick en lång serie i minst två säsonger om Andra världskrigets fabriker enbart ut på att understryka hur överlägsen den amerikanska kapitalismen var jämfört med Nazi-Tyskland och Sovjetunionens mer styrda produktionsmetoder. Säg vad som inte går att rikta in sig på och göra ett spinn av! Ett skosnöre eller en fabrik.

"History" luktar ren propaganda så att vi både har Jerry Bruckheimer/Tom Cruise från Hollywood och infotainmentindustrin har en samfälld aktivitet för patriotisk hyllning av den rovdjusliknande Top Gun-mentaliteten - USA är som ett rovdjur som fastnat i psykos och tror de måste nedkämpa ursprungsfolk och andra inbillade fiender.) 

Att sedan USA-kartan lider av en Vatten/Luft-dissociation mellan 9e huset och dess tillfälliga ägare Månen understryker vikten att själv bedöma innehållet i det USA delger världen, landet är alltför söndrigt för att kunna förstå sig självt "utifrån". Vatten i horoskop indikerar ofta en sublunära subjektivism och biologisk bindning snarare än objektivt och distanserat tänkande.

*****

Den förskönande jobbtiteln "undersökande journalist" gäller även utmärkta ufo-podcasten Weaponized:s yngre utgivare Jeremy Corbell. Han har haft den goda smaken att slå sig samman med en seniore journalisten George Knapp som kan kallas USA:s ledare i frågor om det övernaturliga, ufo:s och liknande. Det är Knapp hela nya amerikanska generationer av tvivelaktiga kopior växt fram. 

Jag exkluderar här pionjären Charles Fort som bara skrivbordsforskade och sparade tidningsurklipp om udda händelser ur amerikansk lokalpress. Bloggaren köpte runt tjugo en senare bok men har trots flera försök under 40 år fortfarande inte orkat mer än ett par sidor av en ostrukturerad samling anekdotiska rapporter om "flygande städer" i skyn och mycket annat som i bästa fall kan vara ufo-fenomen.

Tabulering av udda fenomen från 1923
här i pocketutgåva från 1974

Forts slutsats (övertagen av de välpålästa och dessvärre ändå helt stolliga skaparna av i History-serien "Ancient Aliens") är att människan är "ägd" eller "boskap" för Något annat. De har helt anammat Forts tankar som i grunden är en variant av den vidskeplig religion som så frodas i USA:s 9e religions- och grundforskningshus, en slags ateistisk eller materialistisk variant på den gamla tanken att Gud (eller polyteistiska religioners gudar) har skapat människoarten. 

I sig är det en åsikt snarare än förklaring till varför homo sapiens sapiens skilt ut sig där övriga arter tycks ha stannat i sin utveckling. Jämfört med Sveriges sekularism är dock USA-kartan mer levande och löftesrik eftersom det här landet låst in sig i scientism och defekt organisationsdille - lika illa som Vattenelementets svärmiska fantasifullhet.

Knapp skapade aldrig någon stylad "mörk journalist"-persona runt sig själv, en påminnelse om hur Väst degenererar mer för varje generation. Till sist producerar en döende kultur bara kopior eller ytliga gestaltningar av det som inte längre är levande nerv. Denna civilisationens fossilisering påminner om frågan NÄR tidsåldersskiftet kommer, som astrologer talar om (Vattumannen/Vattenbäraren).

Med nätet som gratis skattkista att länsa på idéer (om och om igen eftersom alla använder samma material) behöver i princip inga nya scoop göras genom slitsamt journalistarbete. Och datorer är så billiga att vem som helst kan inreda ett rum hemmavid och kalla det sin radiostation! 

Det är med andra ord fritt fram för nätsmörja att växa exponentiellt så att den utan träning i källkritik lätt kan sluta som en foliehatt utan förankring i annat än källornas deliriska fantasier (och ibland nog så övertygande argument). Jag har sedan Sideriska startade varit negativ till nätet, men använder det sparsamt eftersom alla akademiska utbildningar innehåller samma kurs i källkritik och analys. Ren logik skadar heller inte eftersom så mycket dåliga sajter innehåller självmotsägelser och pinsamt dålig copy. 

Det här tipset om en "undersökande journalist" började för undertecknad (rejält kräsen när det gäller kvalitet) lukta unket direkt. Människan presenterar sig som den som myntade begreppet "mörk journalism" för sökandet efter undertryckta förklaringar. Men snälla. Mänskligheten har använt "mörker" i samma överförda bemärkelse sedan den dag ap-människorna vande sig av med den begränsande konkretismen och lärde sig abstrahera och använda metaforer. Det måste ha hänt åtminstone för tio eller tjugotusen år sedan. 

(Den kufiska psykologiprofessorn Julian Jaynes (horoskop här) menade att det hände extremt nyligen, och kan ses hos de gamla grekerna. Han är rätt ensam i världen i sin biologiserande hypotes om en så senkommen förändring av hjärnans struktur och funktion.)

Varför jag hade turen att upptäcka Weaponized redan från början och fastnade för deras UFO-rapporter medan History/H2 pendlar friskt mellan "intressant" och feltolkningar av materiel, visar sig i avsnitten 18 och 19. De jobbade i två år med att samla material till det senaste scoopet och det är så enormt att USA:s försvarsdepartement INOM NÅGRA TIMMAR efter att episod 18 lades ut på nätet hade fabricerat en lögnaktig förklaring som bara är mörkläggning. Knapp gör förvisso ingen stor sak av detta utan verkar mest road.

Försvarsdepartementets luring, att de "granskat informationen" och efter bara några timmar konstaterat ett det fanns en naturlig förklaring (alltid dessa militära facklor i fallskämar!) är, som jag ser det ingen liten sak när det verkligen var ett UFO sågs hänga över ett förbjudet luftrum över ett amerikanskt militärt träningsläger och dussintals militären såg objektet. USA befinner sig i intern konflikt och alla spelar inte samma spel.

Duon Corbell och Knapp ägnar hela episod 19 till en epilog apropå USA:s plötsliga stirrighet - trots att regeringen redan medgivit UFO:s existens och lovat mer öppenhet än vad de hittills visat. (Motsättningar i maktens torn anas.) Knapp noterar diskrepanserna mellan löfte och verklighet men vill ge dem mer tid. Corbell med massor av tribal-tatueringar på sig är otålig och som outbildad "sanningssökare" påminner han mer om den självutnämnde privatspanare - med ett undantag. Han utstrålar något förtroendeingivande som kommer till tals med medieskygga myndighetspersoner (gissningsvis Stenbockens välkända gravitas - se horoskop).

*****

Tidigare blogginlägg på Sideriska har redan kommenterat episoderna 18 och 19 men här följer granskningen av en intressant sidoutveckling i Sideriskas oftast lugnt sussande kommentarränna. Jag mådde lite underligt efter att ha tvingats såga vad som för tipsaren uppenbarligen upplevdes som ett värdefullt vattenhål på nätet för den konspirationshungrande typen. (Sverige älskar deckare och andra kriminella gåtor, troligen mer än andra folk.)

Det var i detta läge jag insåg att månnodsaxeln i sin baklängesrotation runt zodiaken just strök förbi min inre kritiker som under livet periodvis använts i så skilda jobb som debuggare (felfinnare) och programmerare inom it och ett flerårigt extraknäck som kritisk manusläsare som avgav fackrekommendationer för ett bokförlag som övervägde manuskripts värde och lämplighet för utgivning.

Eftersom månnoderna den punkt bloggaren släpar efter i studiet av, var detta otroligt intressant och ett gyllene tillfälle att undersöka tipset och repliken. 

Troligen börjar det med bloggarens reserverade kommentarreplik 29 maj (publicerad 17.26)  när den ständigt backande Ketu har nått Vågens 9e grad och därför står i akut beröring ("triggereffekten") med bloggarens Mars i 8e graden.

Bloggarens Mars är en dold krigare eftersom Solen i 6e kontrollerar hur mycket Mars får agera i omvärlden (även om dess lättretlighet finns kvar i fullt mått på insidan - krig tycks tillhöra den här själens tidigare liv eftersom mixen utspelar sig i det utpräglat karmiaska 5e huset).

Den "brända" konjunktionen där Mars överflyglas av den starkare ljuskällan Solen kom till fullt uttryck i bloggarens val av fängelse (1 månad) hellre än göra militärtjänst. Senare i livet har den här kombinerade eld-energin mest fungerat som inte motor.

Solen/Mars i 5e solära huset syns i den här bloggens volym som för länge sedan blivit oöverskådlig (40 000 sidor?). Under tre korta år som dataprogrammerare urladdade sig Solen/Mars i långa arbetspass av oavbruten koncentration (ibland uppåt 7 timmar utan paus i ett hyggligt universum av variabler och processer som programmeraren måste hålla i huvudet samtidigt för att skriva den funktionalitet som väntar i slutändan). Under de här åren tog drömlivet stryk och dog ut! Det kan tas som att själen inte hade någon nytta av den ensidigt orienterade värdkroppen under detta besök i IT-fascismen. Själen bryr sig inte ens om att ta kontakt med ett så urspårat arbetsverktyg!

Men den mer intressanta transiten matchar nästa respons på tipset om den mörka journalisten som alternativ eller komplement till Weaponized. Den 3 juni 19:40 publicerar jag några argument för varför det inte kändes som min "cup of tea",  vilket omedelbart gav viss samvetsnöd . Tipset var väl knappast motiverat av att visa kunskap om djupare infokällor (vilket väl kan ha spelat in eftersom sagde Elizondo dissades, trots att han är en nyckelperson som återöppnade hela USA för UFO-frågan), utan främst ett välmenande länktips.

Vid transit nr 2 har nu Ketu - "halshuggaren" - i retrograd rörelse masat sig ännu en grad närmare Vågens början och står nu gradexakt på bloggarens interna "ilskeplanet" Mars.

Bloggaren replikerar bloggkommentar
 

Ketu aktiverar nu exakt Mars och argument för att den "mörka journalisten är typisk skräpmat på nätet för dem som nöjer sig med att kittlas av gåtor men ännu inte ser att hela den mänskliga existensen ifrågasätts av dessa UFO:s - en följd av vår narcissistiska och materialistiska västkultur. Egentligen är ämnet högintressant eftersom UFO har med medvetandets natur att göra, men bloggaren känner att diskussionen pågår från två vitt skilda perspektiv. 

Politiken kring UFO:s är det triviala, världsliga sättet att närma sig fenomenet. Men det är kanske lätt för den att säga som likt bloggaren har INDIFFERENSENS södra månnod "karmiskt" inklistrad i 10e huset för politiska frågor, och en nod grundad på en välriktad Jupiter i 6e fiendehuset. Jupiters verksamma ondska för Tvillingascendenten "rättvänds" här till att de som enbart är politiska i mentaliteten blir den här Tvillingascendentens (ängelns) fiender eller det som skänker olycka. 

Astrologin är så rik på kombinationer att det inte går att skriva ens en tjock Bibeln i ämnet. Schematisk så klart men ändå fylld av så många variabler att AI faktiskt skulle kunna vara till hjälp - om man söker hitta tecken på obeveklig fatalism i astrologin. (Hinduisk metod undantar i sin komplexitet vissa husområden från ödet och kallar dem "förbättringsbara", men hur man upptäckt detta har förstås aldrig dokumenterats. Att just 3e intellektshuset går att förbättra är förstås en truism och 10e politikerhuset likaså!)

Det är också vid transit nr 2 Månen i Vågen (nära halshuggaren Ketu) har bytt tecken och bildar nu den lägsta och mest materialistiska fullmånaxeln, den sataniska fullmånen (Sol-Oxe/Mån-Skorpion) som perfekt illustrera nätets många gyttjesänkar (jag har kallat den här fullmånen "materialsvaghetens" axel). Jag känner mig förpliktad att delge kommentator min syn på detta i den händelse skickliga förfalskningar smiter förbi varningsfiltret.

Intressant är att stjärnhimlen ett par dagar tillfälligt bygger upp "den sociala utstötningens syndrom" som transit. Den har i allmänhet fått ett dåligt betyg och diskuterats ofta, men den KAN också vara en välgrundad kritik. AB:s Lena Mellin har producerat väldigt klok och i allmänhet omdömesgill politisk kritik i många år, och jag har gärna tittat på vad hon har att säga en som inte vill förspilla ett kort liv på politik som, hur märkligt det än kan låta, tillhör den redan utdöende mänskligheten version 1. 

Med Vattenbäraren och dess annalkande tid kommer perspektiven (globala givetvis) att bli helt annorlunda. "Den sociala utstötningen" sågs i Aftonbladets UFO-publicering under denna fullmåne. AB rubricerar korrekt men smått mörkläggande (när redan så mycket är känt) "Vi vet inte vad det här är". 

Som noterat var nyheten redan "gammalt stoff" när AB slutligen bestämde sig för att visa detta för svenska folket. Vilka instanser som vill ha ett ord med i styrningen av folkets tankar hade först konsulterats? Charles Fort hade rätt på sin tid: människorna är ägda men av sina jordiska överherrar och inga rymd-aliens!

Jerusalem Post (med flera) i april och filmen, tagen av amerikanska militären, är redan då årsgammal:

https://www.jpost.com/international/article-739724

Fox var på hugget redan i februari och påminner om att det var Weaponized-poddaren Jeremy Corbell som varit först med samma typ av farkost observerad redan 2016 i Mosul:

https://www.foxnews.com/us/footage-of-ufos-over-conflict-zones-seen-for-first-time-this-is-a-devastating

Svensk media har visat ämnet så lite intresse(inte ett ord i DN vad jag sett) att man väl kan jämföra allvaret i detta ämne med landets urusla Vattenbärare som just genomlider Saturnus i transit genom soltecknet.

Vid tiden för AB:s publicering - i termer av Saturnus-i-Luft och i kontroll över Månen-i-Skorpionen - kan ses hur den rationella själen (Saturnus/Luft) KONTROLLERAR den fallna sublunära mänsklighetens instinkter (Mån-Skorpion/Vatten). Detta är försök från den sjunde himmelen (Saturnus krets) att påverka varelser på ett lägre existensplan - det är frestande att se "farkosterna" som hemmahöriga i 7e himmelen!

Transiten kan tolkas som överhetens försiktiga styrning av den förment dumma massans känslor och att åtminstone AB fann att det var harmlöst att visa videosekvensen, nu är NASA givit tummen upp och förklarat att det inte är "fel på filmen" utan en äkta UFO-observation.

I termer av bloggen insisterande att Vattenbärarens högsta manifestation är metafysisk stämmer den här tillfälliga transiten perfekt. Saturnus har till uppgift att kontrollera den fallna Psyket (Månen i Skorpionen) så det inte absorberar ren skräpmat. 

I någon mån bekräftar den här delen av transitkartan avvisandet av nätets alla "mörka konspirationsjägare", inte för att regeringarna är fläckfria och perfekta utan för att det faktiska informationsvärdet så ofta är dubiöst. Det finns ett skäl att 1900-talets största arkeologiska fynd, Dödahavsrullarna, presenterar Gud redan för tvåtusen år senare som en som håller på Ljusets ande i dess kamp mot Mörkret. I den här texten handlar det inte om "härskarnas falskhet" (antistatligt sentiment som i USA) och Mörkret som en hjältemodig grävande journalistik, Rullarna presenterar universums ontologiska yttersta krafter. 

Gud älskar av evighet Ljuset och hatar av evighet de som trevar i mörkret och konspiratoriskt tänkande även om det poserar som "grävande journalistik". Den interpoleringen kan man göra utifrån teologin hos Dödahavssekten som senare omvandlades till de första judekristna.

Denna absoluta skiljelinje märks nu, när respektabla röster i den plötsligt så seriösa UFO-frågan understryker att DATA avgör och inte åsikter och foliehattsteorier. Detta är det äkta Ljuset som religionerna och astrologin indikerar genom att placera Skyttens Eld i det "bästa huset", det 9e för religion, filosofi och förutsättningslös grundforskning. 

Naturligtvis finns en oren art som ropar data men saknar 9e husets geni och egentligen bara är materialistiska rationalister. Man kan tydligt märka att många amerikaner bara menar den data deras stridsplan lyckats fånga i sina kamerautrusningar. För teknikfolket kommer aldrig de bästa upptäckterna att bli tillgängliga eftersom 9e huset representerar källan till all intelligens - modern västastrologi älskar att svänga sig med prat om "det galaktiska centrat" (i Skyttens stjärnbild) men också detta är tom och platt metafysik av förvisso rätt smarta människor. Visst kan man kalla det en slags evolution, att astrologer inte nog snabbt får behov att trycka in varenda ny astronomisk gåta i astrologin, som om läran var lika sjuk som mode och människor som konsumerar nytt som besatta.

En bra åsikt i UFO-frågan som visar hur materialistiska data-ivrare aldrig kommer att nå någon högre insikt är tillbakavisande av argumentet att världen redan haft nya ägare om kineserna eller ryssarna också har kraschade UFOs och lyckats lösa deras teknik. USA _har_ kraschade UFO:s, det har medgivits bl.a. av Elizondo (men en mystisk figur, Bob Lazar, avslöjade detta för åtskilliga årtionden sedan). 

Men USA har uppenbarligen inte på 70 år lyckats lista ut hur de fungerar. Vore det så hade USA underkuvat världen i skräckvälde redan! Och förmodligen redan ställt till ett Tredje världskrig när dessa nya skumma objekt hånar dem genom att flyga över områden som USA:s militär revirmarkerat.

Ska man ändå spekulera, har tiden kommit för UFO:s att återintroducera vad västerlandet helt glömt: att de inte är så märkvärdiga som de vill tro, politiskt, sociologiskt eller teknologiskt. Det är en art som nu nått vägs ände och som kommer att behöva hjälp "utifrån" för att komma vidare. Kommer våra "UFO-vänner" att tillåta att kapitalismen lägger beslag på gensaxen för att skapa ett A och ett B-lag inom mäskligheten? Kommer UFO-intelliigenserna förr att "zappa" bort mänskligheten och plantera något annat här istället. Vi är faktiskt en ond  och invasiv art och kanske våra Trädgårdsmästare börjat få nog nu?

*****

Några ord ytterligare om fullmånen som rådde över replikskiftet på bloggen. Vad den här perioden som centreras vid en supermaterialistisk "satanisk" fullmåne kan berätta är att noderna som bärare av övermod och fall (Rahu och Ketu) aktiverades häftigt. Tipsaren råkar som av en händelse ha Solen en grad från bloggaren och är därför också berörd av tidens aktivering av soltecken via Ketus ankomst.

I ett gammalt inlägg noterade jag att Jag-och-Du-axeln som, när den överlappar med nodaxeln perfekt beskriver brott och straff. Den ambitiösa Rahu i ego-principens Vädur kan tyda på extrem framåtanda men mittöver, i Vågen, huggs huvuden just av i Rättvisande Vågskålar, ett precisionsisntrument för att utröna vad som är balans eller inte. Principen verkar inom mängder av områden - bloggaren tappade kroppsbalansen några dagar i april efter att ha fått ett virus i någon nerv bakom ena örat. En bra påminnelse om hur astrologer kartlagt kroppsfunktionerna (så gott man förr kunde) utifrån astrologin.

Rahus hybris och återställaren Ketu är i sig ett kretslopp som kräver att själen höjer sig ur den lägsta mentaliteten - den sublunära och känslodrivna - Platons "irrationella själ". Detta antika synsätt innebär att alla emotionella får rådet att kyla ner sig en smula för att ens ha an chans att börja forska i frågor om sant och falsk! Merparten av mänskligheten sitter fast i Platons "doxa" - ett träsk av åsikter och inte vetande. Ibland kan ett tyckande slå huvudet på spiken men det vet individen själv eftersom allt som väller fram är mer eller mindre grundade åsikter.

De i den sublunära världen och dess månnoder  som drabbas är de som karmiskt förbröt sig på sitt förra varv, när de agerade som en Rahu-Vädur. Väl framme vid halshuggningens Ketu regleras egots överdrifter och Vågskålarna är en perfekt symbol för den himmelska domtolen. "Rättvisan är långsam men obeveklig."

Det skulle alltså vara Ljusängeln Lucifers syndafall som är kopplad till Vädurens egoprincip och vilja att överglänsa sin omgivning som det lilla barnet som svansar framför tv-rutan och kräver att föräldrarna ska titta på det, istället för programmet. Syndafallet åtgärdas sedan genom själens många liv och passager genom Domstolsscenen i Vågen. (Att Lucifer är Satan är en missuppfattning.) 

Att Lucifer bryter sig ur Himmelen och störtar ned indikeras av Vädurens härskare Mars, vars symbol visar pilen som bryter sig ur en cirkel och går förlorad i "det yttre mörkret" där egot saknar den kontakt ljusängeln eller daimonen hade i "hovstaten" i himmelen. Inte för inte har Väduren attraherat tanken att vara zodiakens första tecken, trots att kretsen egentligen inte har någon början. 

(Not. Den babyloniska och judiska kalendern spelar kanske också in, där månår började och avslutades vid vårdagjämningen resp. höstdagjämningen. Märkligt nog valde babylonierna ändå inte västerlandets modell, där zodiaken startar med Väduren vid vårdagjämningen och där Vågen/den himmelska domstolen markerar årsslutet på hösten. Jag har ännu inte hittat någon förklaring till varför babylonierna körde dubbla system - ett agrart där årstiderna var viktiga men samtidigt ett för personhoroskop där planeternas positioner bedömdes utifrån fixstjärnorna...)

Den här bakgrunden kan förklara något lite av varför nodaxeln så ofta säga ha med karma att göra. Samtidigt är det så många referenser till karma i indisk astrologi att det verkar bättre att säga att hela horoskopet är en karmisk planritning!

Att Väduren och Vågen kan representera de kosmiska principerna Hat resp. Kärlek som sammanhållande kitt under goda tider anas också av att Saturnus "faller" i Väduren men anses "upphöjd" just i Vågskålarna.

Inga kommentarer: