Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 november 2022

Febrige Wolodarski och hans essenser

 


Medan The Guardian lugnt och metodiskt går igenom tänkbara förklaringar till att Kinas förre högste ledare fördes ut från samlingssalen - och finner hälsoskälet troligast - saknas spärrar hos DN:s USA utbildade propagandist Wolodarskoj. Han är en dramadrottning i kapitalismens tjänst, så för honom är det helt klart att Xi fångades på bild i färd med att bortmanövrera en opponent mot sin förmodade plan på livslångt ledarskap eller kanske bara opposition mot planer mot Hu Jintao själv.

Eftersom en skribent i AB nyligen frågade om det "brunnit i huvudet" på Magdalena Andersson kan frågan även ställas om Wollo. Att han är en "sensationalist" (Eld/Vatten-krig) i horoskopet har redan noterats, så här bara en snabb koll vad det blivit av andra med snarlika horoskopiska inslag. 

Magdalena Anderssons "närmaste sällskap" var ju inte alltför imponerande och den underliggande frågan är hur stark "kollektivstyrningen" från kosmos egentligen är. Kan verkligt särpräglade budskap som ligger kvar en period, dagar, kanske veckor eller t.o.m. längre, anas som en djup och närmast omedveten läggning hos många som föds under perioden? En "kollektiv karma" om man ser mänskliga livsöden som LEGO-byggsatser där solsystemet och dess formationer är det som direkt påverkar DNA i sin konstruktion av kroppsliga motsvarigheter till en himmelsk kartritning?

Men före nästa kvasivetenskapliga test - "andra med samma syndrom" - en snabb titt på horoskopet för Xi:s föregångare, Kinas högste ledare 2002-12. 


Wikipedias artikel (som jag bara skummade ett litet parti av) noterar att hans tid utmärktes av visst återförstatligande av en del verksamheter men i stort ett konservativt årtionde. Detta är intressant, eftersom hans karta påminner om fd finansministern Anders Borg som svenska medier kallade "EU:s bästa försvarsminister" trots att han bara vann en kategori i utvärderingen - så trovärdiga är svenska medier! Borg fick kritik för en konservativ senfärdighet och är stämmer hans månkarta (samma Mån-Oxe på skeven mot Sol-Skytten) med kinesens. 

Den stabila (och därför konservativa) Månen-i-Oxen paras inte väl med den rastlöst aktiva Sol-Skytten. Tecknens naturer är så olika att de bildar en "icke-relation",  inkonjunkt eller 150 grader i förhållande till varandra. Här finns ingen synergi och dessa människor måste troligen disciplinera sig för att alls producera något. Den inkonjunkta dissonansen mellan Sol och Måne behöver inte vara allvarlig men när Sol och Måne går skilda vägar man anas en livsvandring som inte är helt effektiv, som Hu:s tio ledarår utan nämnvärda innovationer. 

Intrycket av det inkonjunkta förhållandet mellan Sol och Månen förstärks av Månen med Saturnus i Oxen som blir en verklig rutinmänniska och att oppositionen till Mars-i-Skorpionen bildar en extrem ovilja till förändring. Detta är faktiskt intressant med tanke på motviljan när han fördes ur lokalen.

Å andra sidan hade förre ledaren en intressant ömsesidig reception mellan de klartänkta Tvillingarna och Skytten, som utväxlade sina planetära härskare med varandra och bildade ett starkt sattviskt budskap. Ett kuriöst horoskop av stockkonservativitet och progressivt tänkande. (Även Anders Borg företedde en nästan besatt konservatism - och pedanteri i hemmet! - samtidigt som han i yngre år svängde sig med anarko-liberala åsikter.) Hu:s livsöde förtjänar egentligen ett närmare studium, för den här dubbelheten bör visa sig på många sätt. 

Hu föddes i ett av i Kinas rikaste område (kustprovins i öster) med stark bruttonationalprodukt. Den lokaliserande Månen med Saturnus kan teckna avsevärda besittningar eller förmågor att behålla landvinningar medan Tvilling/Skytten är en typiskt progressiv kombination som söker och finner nya vägar framåt. (Paradoxalt nog kan Måne + Saturnus också indikerar ett fattigt hem, Saturnus har ett frustrerande brett spektrum!)

I termer av "de tre kvaliteter" domineras därför karten helt av "bromsa" och "accelerera" och är helt befriad från den osäkra "passionen" (som influeras till både det ena och det andra). Mörkrets kvalitet är också fena på att hålla fast i makten om den når en position och Ljusets kvalitet på att finna vägar ur trångmål. En tydlig typ.

*****

Men nu gällde saken Wolodarshoo:s partiella tidstvillingar från tidningsrubrikernas värld. Har bloggaren råkat fånga upp några? Först gäller det dock att utan hjälp av ett klockslag gissa sig till vilka som är himmelens dominanta signaturer...


Flera tidigare inlägg har redan diskuterat armodet på denna himmel, den reduceras egentligen till fruktan och emotionella överreaktioner (se ännu ett exempel i DN-rubriken ovan). Mars i defensiva Krabban är ett svagt fundament för Solen i Väduren som blir en svag pionjär eller debutant när drivkraften är negativ, mannamodets Vädur baserad på moderns försvarsinstinkt!

Men detta är i huvudsak ett emotionellt budskap, en låg och instinktiv nivå. Wollo ser hot mot hans pengadrivna sort överallt och vrålar ut vad han ser. DN:s allt lägre trovärdighet sedan han blev dess "publisher" (det ockuperade Sveriges nya blandspråk) går tillbaka på hur detta populistiska Eld/Vatten-krig - en ledare sätter sin prägel på hela verksamheten och försöker "hippa" till tidningen och ge dem mer fart och fläkt. 

Allt för att möta stockholmsborgarnas allt svagare intresse av och förmåga att följa andras tankar och texter. I Stockholm regerar "självförverkligande" och omvärlden tjänar mest som kulissvägg till det egna livsprojektet. (Se Sverigehoroskopets korrupta 5e elit-, nöjes- och individualitetshus inifrån vilket den här bloggen skrivs.)

Viktigare i sakfrågor är hur han likt Hu också har en ömsesidig reception som involverar intellektets Merkurius, men den här är mindre fördelaktig eftersom Merkurius och Jupiter här involverar Fiskarna och Tvillingarna, Vatten och Luft som är två element som inte alls har synergin som uppstår när båda elementen tillhör samma polaritet. Här har intellektet sjunkit ner i närighetslivets sublunära Vatten och PROFITEN SOM GARANTI FÖR DEN EGNA ORGANISMENS ÖVERLEVNAD blir en förryckthet som betraktas som normalt tänkande inom ramen för kapitalism. Denna har ju likt Romarrikets grymma gladiatorspelen baserat sig den sub-humana djuriskheten som idealiserad nidbild. Det är mumma för Arbetsgivaren att låta människorna slåss på liv och död för ett tillfälle till försörjning.

Jupiter - framgång eller "stora pengar" - förblir dock i Tvillingarna i en annan värld - Luft-världen - och tänkandet i Vatten kan bara drömma och fantisera om att bli en intellektuell gigant (Jupiter i Luft, mäkta framgångsrik). 

Den här kombinationen bidrar till förståelsen av varför Wollo blivit en sån populist, han gapar och väsnas som en olyckskorp eftersom skarp tanke och dess jupiteriska expansion inte går ihop till följd av att Luft och Vatten befinner sig i skilda världar. Eld/Vatten-kriget fungerar då som en slags överkompensation av annat slag.

Nu stämmer det inte helt att Vatten och Luft ger ologiska underpresenterar! Min enda favoritlärare under många år var böckerna av brittiske västastrologen Charles Carter och han antydde t.o.m. mentala problem när just Fiskarna och Tvillingarna båda aktiveras på himlen. 

Ibland hittas visserligen besynnerliga bekräftelser på att något inte står rätt till och helt nyss sågs "störningen" i moderata kommunordföranden i Norrtälje som chockhöjde sin och kompisarnas ersättningar. Han fulspelade inför allmänhetens ramaskri och hävdade att det var "ogenomtänkt". Alls inte. Det var en rövare med en sjuklig oförmåga att göra korrekta bedömningar. Kapitalister lider alla mer eller mindre av samma psykiska sjukdom, ibland blir vansinnet övertydligt, som i detta fall.

Men faktum är att Luftens oförmåga att "vara" Vatten - egentligen ett ömsesidigt främlingskap/skilda världar - också kan sporra till extra aktivitet för att söka förstå. Instucken i "Har det brunnit i huvudet" fanns en tydlig avvikelse bland Nobelpristagare i kemi/fysik/medicin. Fler än förväntat hade ett starkt band mellan Luft/Vatten bland dessa forskare, om de var födda i det klassiska kartläggartecknet Vattenbäraren (LUFT) som är väl ägnat att greppa stora och komplexa sammanhang. 

OBS. För den som med rasisterna i SD uppfattar ordet "essens" som ett extrakt, en koncentration till olja av växter eller frukter, måste ordet förtydligas. I den gamla världsbilden, som inte var enbart materialistisk, representerar en essens en storhet som ligger i en verklighetsordning bortom den kroppsliga. Enkelt uttryck: Kroppens essens kan sägas vara dess inneboende själ. Astrologins Luft eller Vatten kan betraktas som essenser som ingår i människans psykologi men står samtidigt som metaforer för skilda spelplaner, t.ex. Jord=praktikern, Luft=teoretikern, Eld=vivören. 
 
Dessa "essenser" kan inte användas i nedsättande syfte som SD försökte sig på i en programskrivning och alltjämt propsar på i nuvarande maktställning. Istället kan mixen av element vara mer eller mindre fördelaktig och detta avgörande hänger i sin tur på inom vilket fält individen är verksam. Wolodarskis myckna Eld/Vatten passar bra som en gapig populist uppkliven på en trälåda vid "speakers corner" eller i en kvällstidning. Mindre väl i intellektuella sammanhang eftersom Eld/Vatten har en vana att bara vilja "rasa av sig". De tillför inget men fungerar inom kategorin "skränig sportpublik".)

Hos de undersökta Nobelpristagarna med sökarljus (Solen) i LUFT var inte alls Vattenbärarens härskare (Saturnus) i VATTEN till någon skada. Man kan tänka sig att just den entydigt intellektuella Luften fascineras av Naturen eller Vatten och attraheras av det, vill forska och kartlägga ting Naturen "älskar att dölja". Bloggaren är utpräglad Luft och finner kvinnor i tydligt Vatten lika fascinerande och attraktiva som omöjliga att leva med på längre sikt eftersom Intellekt och Natur till syvende och sist är så olika...

Men det var Solen i Vattenbäraren och Saturnus i Fiskarna, för Wollo gäller andra tecken och planeter. Ska bara inflika att geni-ikonen Einstein hade Wollos Merkurius i Fiskarna och intellektets fundament Jupiter stod här i konceptskaparen Vattenbäraren. Han fick Nobelpris för någon obetydlighet jämfört med de relativitetsteorier han blev hågkommen för, men nu hävdar f.d. matematikprofessorn Wolfgang Smith (bland annat verksam på prestigefulla MIT) att  han falsifierat hela Einsteins skröna om "relativiteten" och kallar den en säreget skicklig men helt galen teori. 

Smith anför i sin "Physics & Vertical Causation" (2019) rön från forskningsfarkosten Plancks dataregistrering av världsrymdens bakgrundsstrålning som ska ha visat att tid och rum inte stämmer med Einsteins beräkningar. Hög intelligens är därför fullt kapabel att skapa modeller som är helt falska men ändå så "smarta" och fascinerande att de lurar flera generationer innan vetenskapen tvingas "döda sina älsklingar" för att komma vidare. 

(Einsteins relativitetsteorier gäller alltjämt, det är Wolfgang Smith som tycks vara en särskilt ettrig och skarptänk matematiker - en som faktiskt förstår frågorna på djupet och samtidigt har ett stort och tvärvetenskapligt grepp. Han är för övrigt inte den enda vetenskapsfilosof som påpekat att västerlandets världsbild är ett rent skämt: inga rön hänger ihop med några andra utan det är mer som att västerlänningen karvat ut en mängd små gläntor i urskogen som de likt barn stoltserar med att att ha lyckats kasta lite ljus över.)

En annan "skev" tänkare, vars teori var så gåtfullt gäckande att man ville den skulle vara sann var psykologiprofessorn Julian Jayes. Sinnessjukdom inom familjen fick honom att skapa den bisarra teorin att mänskligheten så sent som "de gamla grekerna" hade hjärnor som inte var integrerade och att den antika människan hörde tjatter mellan hjärnhalvorna som att "gudarna talade till dem". Jag nämnde honom flyktigt i ett inlägg 2011

I efterhand låter det som att Julian var lika galen som sin syster, men läser man hans enda bok (en storsäljare) är framställningen fascinerande! Julian Jaynes karta har aldrig diskuterats men här räcker det med att notera Luft/Vatten-dissociationen, vilken kanske trots allt kan ge ett sådant internet främlingskap att man tycker sig höra "gudarnas röster". (Bloggaren tror på mediala eller spiritistiska förmågor men det finns också patologiska uttryck som inte får förväxlas med ett genuint expanderat medvetande.)


Jaynes har en ytterlig emotionell känslighet Merkurius i Fiskarna (som Einstein och Wolodarski) men här ultrasensitiv därför att Krabban/hemmiljö innehåller den expansiva Jupiter i opposition till Venus (kvinnan). Denna Vatten-symbolik passar bra med professuren i psykologi, Jupiter indikerar ju "den högsta kasten" och Merkurius intellekt och Månen är för evigt konkurrenter om att vara bästa symbol för människans psyke. Man kan t.ex. hävda att Månen i LUFT är mer psyke än Merkurius i VATTEN. Månen lyfter upp Naturens dunkla instinkt och gör dem mentala eller tillgängliga för tänkande och analys... Astrologin innehåller våldsamt många nyanser när man börjar inse friheten den ger att laborera med byggbitarna.

Kan samma symbolik som gav en psykolog också indikera att det i Krabban/hemmet fanns en syster/Venus som led av excessiv känslighet? Utan klockslag går det tyvärr inte att kombinera tecken och husen (omen om bröder och systrar går att utläsa med känd födelsetid). Månascendenten ger dock en liten fingervisning: demonisk överdrift av Olyckan/Mars i 6e oturliga hälsohuset ställer sig på kant med Ox-Månen/barndomshemmet. 

Systerns allt svårare mentalsjukdom tycka ha påverkar broderns Våg eller partnerskapsinstinkt i 6e olyckshuset - han förblev ogift hela sitt liv och var tydligen något av en kuf som inte ens efter sin pension ville skiljas från sin psykologiinstitution på universitetet och på nåder fortsätta att vistas där även under sin ålderdom! Månen i Oxen fanns hos politikern Hu och Oxar älskar vanans trygga lunk. Hu ville inte låta sig ledas ut från lokalen, kanske för att hans psyke hade en störning från Mars-Skorpionen som kan vara rejält tvär och oppositionell.

Julian Jaynes hade  Solen i Luft/Vattenbäraren och påminde om Nobelpristagarna: en kognitiv Sol som spejar från ovan, från Luften och söker förstå eller finns intellektuella modeller för det obegripliga mörka Vatten därunder som tecknar Naturen och dess obegripliga komplexitet. 

Tyvärr var hans teori mer en litterär finurlighet och kanske är det så man måste läsa DN-Wolodarski, den som tror på det han säger tas på en vinglig cykeltur, men som "narrativ" eller skröna passar hans samtidsanalyser den borgerliga kapitalisten. Här finns övertolkningar och demoniseringar som alltid hos dem som har mycket men inser att Tiden håller på att ändras. Wollo kvider förfärat inför de oroliga eftersom det fortfarande går att tjäna pengar på skrämselpropaganda.

Efter många utvikningar själva sökningen: Wollos har ett osäkert kort i sitt ömsesidiga mottagande mellan Merkurius och Jupiter (men i element som inte alls tar emot varandras essentiella natur - har inkompatibla essenser i den materiella världen). Denna "yoga" (länkning) är det mest intressanta att söka hos andra. Men med 10.300 kartor kommer det att bli för många träffar och därför kombineras signaturen med Mars-Krabba och Sol-Väduren för att ringa in de troligen mest dominanta temata.

Ändå totalt 18 träffar och detta för att Jupiter i Tvillingarna i närtid innebär uppvuxna som nått sina karriärpositioner inte minst i svenska tidningsrubriker. Frågan är nu om bloggaren "råkat" välja ut bara skiten i samtiden eller om de här två klena "komplexen" i samma horoskop verkligen ger tvivelaktigt folk?

  • Colleen Shannon;14.4.1978;12:00 - exhibitionist/hora för pengarna (nakenmodell i Playboy)
  • Peter Wolodarski;15.04.1978;12:00 -  blyg grabb som tränat sig exhibitionism
  • Buffy Tyler;18.4.1978;12:00 - ännu en Playboy-modell (detta osannolika beror förstås på ett gammalt test där jag samlade ALLA Playboy-modeller genom åren för att se om något utmärkte denna bottennivå, att i brist på bättre sälja sin kropp till allmän beskådan)
  • Rasmus Fleischer;19.4.1978;12:00 - medgrundare till insomnade Piratbyrån
  • James Franco;19.04.1978;19:04 - skådis/producent med nu rejält skamfilat rykte till följd av sin sexuella perversion
  • Umar ISLAM;23.4.1978;12:00 - en av bombterroristerna i Londons tunnelbana 2005, notera Eld/Vatten-kriget, att skapa "sensationer" påminner om WoloRiskis beteende (extremism finns i alla politiska färger)
  • Malin Gramer;26.04.1978;12:00 - tv-presentatör i "Paradise Hotel" tangerar också botten där Playboy-brudarna håller till. Lägsta nivå av Wolodarskis populistiska drag
  • Steven Hill;26.4.1978;12:00 - homo porrskådis, fick spel och mördade medskådis med ett samurajsvärd under inspelning
  • Stana Katic;26.04.1978;12:00 - skådis (noterad i budgetfilmen The Librarian 3)
  • Fredrik Neij;27.4.1978;12:00 - kriminell hacker i Pirate Bay
  • Lina Thomsgård;3.5.1978;12:00 - pr-konsult, radiopratare och (fd?) feministisk kolumnist i Aftonbladet
  • Fredrick Federley;6.5.1978;12:00 - homoaktivistisk politiker, Centern
  • Tony Estanguet;6.05.1978;12:00 - homoaktivistisk inom idrotten, kanotist
  • Josie Maran;8.5.1978;12:00 - skönhet, modell (liten roll som cigarrettförsäljerskan i The Aviator med DiCaprio)
  • Jimmy Jansson;9.5.1978;12:00 - kommunalborgarråd (s) som tyckte nazister gott kunde få demonstrera i hans kommun
  • Daniel Franzese;9.05.1978;12:00 - skådis homosexuell (mängden homosar i denna sökning är förvånande och kan inte enbart förklaras med att detta var en udda grupp som tidigt valdes ut för kvantitativa tester av astrologins "sanningsanspråk" - i de två utvalda "komplexen" tagna tillsammans finns tydligen något som hämmar fullgången psykologisk utveckling
  • Anna König Jerlmyr;9.5.1978;12:00 - värdelös moderat "starke man" i Stockholm, fick slutligen på båten vid valet 2022
  • Anette Dawn;9.05.1978;12:00 - porrskådis och nakenmodell - så det finns tydligen en grad lägre i helvetet än Playboy-utvik; är att bli moderat finansborgarråd eller porrskådis!
    :-) eller ska det vara en sorg-emoji?

Jag tror Wollodarskis "komfortzon" ringats in ganska väl. Inget märkvärdigt att skriva hem om, men Huset Bonnier har pengar och tar hand om sina egna. Svenska folket får lida genom osund och vinklad nyhetsrapportering och fixeras allt hårdare i en döende, kapitalistisk föreställningsvärld. Det är för sent att tänka i sådana termer nu. Storsprättarna får rymma till Mars med Elon Musik, mänskligheten måste ta kontroll över sina egna avarter.

Inga kommentarer: