Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 november 2022

Margaux Dietz "content" / Har omdömet en planet? / Ditzys partiella tidstvillingar

 

Sliten kugge i produktions-
och konsumtionssystemet


Efter att flera sorters skribent sagt sitt om Margaux Dietz skulle man antingen kunna tala om vådan av fel miljö i uppväxten eller om individens kapacitet och förmåga att omdömesgillt bedömda sina egna tankar och idéer. 

En åsikt i mängden:

https://www.expressen.se/debatt/antligen-sa-foljarna-stopp-till-margaux/

Sist ut B-kändisar hopskrapade till ett drev av någon mindre kreativ murvel på AB:

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/VPzJ3V/kandisar-reaktioner-efter-margaux-dietz-video-pa-blodig-man

 

Utifrån astrologins ståndpunkt behövs klockslag för att kunna resonera kring födelsehemmets ambiens eller attityder, vinkar och små signaler det lilla barnet uppfattar och tar till sig från de nära omgivningarna redan innan intellektet vaknat till liv och börjar formulera "medvetna" åsikter. 

Det är personhoroskopets 4e hus ("Hemmet") eventuellt innehåll eller dess tillfälliga planetära ägare som beskriver den här miljöfaktorn, dominant från födelsen och upp till 5-årsdagen, så barnet växlar över från emotionell inlärning och börjar sin intellektuella (Merkurius) uppbyggnad.

Men även om Ditzy Ditz saknar närbild, kan man få en nödtorftig bild av Hemmets naturliga signifikator, Månen, här i den ytterst inskränkta och inneslutna Skorpionens tecken. Den märktes tydligt i Sydafrikaboken för barn som "glömde" inkludera en enda färgad människa - den handlade enbart om Diets egen borgarresa till sitt vita Sydafrika. En födelse till Saltsjöbaden kanske något om de låsta och avvisande attityder till omvärlden vit, välmående borgerlighet representerar. 

Jag har sett exempel på denna Måne med stora svårigheter att anknyta till omvärlden och man kan gissa att Dietz sociala verksamheter kan uppfattas som en efterbliven själs försök att hämta in ett medfött minusläge. Det är inte undra på att hon går i otakt med allmänna värderingar, detta är Månens klassiska "problemposition". 

Utvikning. Babyloniernas ursprungliga system för läget där en planet "faller" var extremt komplext och tycks tidigt ha övergivits i Väst, som valde ett simplistiskt system där Månen i Skorpionen alltid får bära hundhuvudet medan den babylonierna hade ett komplext system för att bestämma Månens fall från gång till gång. Vilket tecken som helst kunde vara det kritiska!

Tveklöst var babyloniernas/irakierna långt mer begåvade än västerlänningarna, uppfinnare som de var t.ex. av det sexagenära talsystemet. Men det finns en odiskutabel zodiakal logik även i det västerländska/ptolemaiska schemat för planeters "upphöjelse" och "fall".

Att Solen anses upphöjd i Barnets/Vädurens tecken är suggestivt - hinduerna menar att Solens hemmaläge i Lejonet indikerar Fadern och Barnet som ett utflöde från Fadern - detta är den andliga nivån, innan naturen/Krabban/modern/Vattnet, introduceras.

Man kan också se det som att båda världarna "händer" samtidigt och att man kan se Barnets ankomst ur både givarens supralunära perspektiv (Utflödet från den Ene/den Himmelska Fadern och ur och mottagaren/förvaltarens sublunära perspektiv. Antiken rangordnade dock perspektiven. Liv kommer "ovanifrån" - från universum - närmaste relästation är Solen. Dubbelsystemet Jord/Måne är Platons grotta och bistår därnedan med skugglika avbilder av det verkliga Barnet som alls inget barn är utan en själ.

Att hinduerna övertagit det hellenistiska schemat visar att ett ursprungligen babyloniskt inflytande på Indien överlagrats av hellenistisk influens (efter Alexander den Stores härjningar). Det trodde jag inte när den här bloggen startade, men bilden klarnar vartefter...

Astrologins symboler är överdeterminerade men samtidigt logiska. Barndomsårens symbol jobbar t.ex. dubbelt och tjänar också som det egna sinnets symbol. Månen är krånglig eftersom den på engelska beskrivs som "mind" (medvetande?), medan grekiskan hade "psyche", vilket förstås ofta blir till psyke i vår kultur men i äldre tid gärna översattes som "själen". 

Från kristendomen har i svenska Nya testamentet det nedsättande ordet "en själisk människa" stått i motsats till "en andlig människa". Själisk syftar här på dem som enbart drivs av intryck från Månen. Dessa är sublunära, sinnesbundna människor som saknar kontakt med sin högre, rationella själ (tänk militanta feminister). Massorna som tar i ting, luktar på dem och i allmänhet lever precis som djur, men med ett mänskligt språk (som i Väst alltmer tynar bort i takt med IT:s utbredning som formande och kontrollerande system som håller undersåtarna på rät linje).

Kristendom sög friskt upp vad av platonisk filosofi de kunde i begynnelser eftersom denna ägde en så överlägsen bild av vad som utgör en människa. Också hinduisk astrologi är mer exakt än se Månen som psyke/själen. Hinduismens själ ("atman"), den som överlever döden men också går från död till död (upprepade återfödelser) i brist på självkännedom, är kopplad till solen. Månen blir också i denna tradition en lägre "själ" som beskriver djur- eller värdkroppens funktioner och därmed något i stil med vårt sinnesbundna sinne eller ett psyke som använder sina sinnen för att forma sig bilder av världen. En "själisk människa".

Man kan gå längre och kalla astrologins Måne för det sjätte sinnet som egentligen bara är den inre arena där de fem sinnenas intryck löper samman och koordineras till sagda föreställning eller representation av omvärlden. Utöver sinnesdata har Månen också tillgång till Merkurius eller rent abstrakt intellekt - den förmåga att tänka abstrakt och separat från sinnesdata som barnet börjar utveckla.

Att Mozart (tidigare kommenterad 2013) skrev första musikstycket bara tre (!) år gammal och första hela symfoni vid nio (tre år tidigare än Beethoven), är förstås ett specialfall. Var hans Merkurius extremt försigkommen efter var det Månens böljande och flödande natur som redan absorberat tonernas värld vid den tid normala barn präglas till den emotionella intelligens de senare kommer att vara utrustade med? Pappan var när allt kom omkring skicklig violinist... Jag tar här upp Mozart som motbild till Dietz vars Måne är lika tjock och trubbig som hennes många exempel på social insensitivitet tyder på. 

I själva verket har hon garanterat förmågan att uppleva sensitivt, men hennes omdöme tycks ofta brista och för den förmågan är återigen astrologin komplicera. Venus kan så för något så enkelt som ett välsminkat ansikte för den som tycker sig sakna naturlig skönhet, men också kroppens balanssinne, så att man kan stå upprätt och gå framåt. 

På ett djupare plan växer Venus till en intuitiv medvetenhet om kanske hela världens tillstånd och egen vilja och förmåga med det som är - eller protestera mot världens tillstånd (om det är kris). (På en annan och uppenbar nivå står Venus också för kvinnor och Mars för män.)

Men Venus behöver också patriarken Saturnus för att ens kunna stå upprätt.  Astrologins Saturnus äger "formerna" för hur saker och ting bedrivs, och därför kan "gångstil" liknas vid en matematisk form eller formel som it-fascister använder för att skapa robotar som rör sig likadant som människor. Vilket tydligen visade sig vara lättare sagt än gjort. 

En kropp som går på två ben och båda balanserar (Venus) och förflyttar sig kräver en extremt omfattande "algoritm" som via ettor och nollor söker imitera den levande (äkta) varelsen! Om mänskligheten ägnade sig åt något värdigare än bygga tekniska kopior av sig själva, skulle den här världen ha kommit mycket längre än den har, och ofullkomliga själen som Dietz hade aldrig behövt resultera!

Venus känsla för balans handlar alltså om verksamhet i det inre sinnet - Månen - och dess förmåga att väga samma all sinnesdata, vilket i princip involverar alla horoskopets planeter, inte minst synen (Solen). I mörker måste man känna sig fram och känsel är en egenskap hos huden, vars primära härskare är Merkurius. Många indiska traditioner ser också Saturnus som hudens planet, men då i bemärkelse av den avgränsning huden utgör och som sätter gränsen för den egna kroppsliga varelsen relativt omvärlden - en logisk definition men bokstavligen "ytlig" och utan koppling till det inre sinnets/Månens samarbete med Merkurius för orientering i mörker.

Mozarts karta är rörig och inte något självklart skolboksexempel. Men han dog ung, bara 35,  och misstänks idag ha haft Tourettes syndrom till följd av en ful tunga från vilken oanständigheter flödade (enligt bevarad brevkorrespondens). Detta stämmer med Diets som delar Månen i Skorpionen även om hennes prestationer inte hör hemma i samma universum som den ultrabegåvade kompositören.


Svenska Wikipedia ger en uppfattning om HUR begåvad han var:

Redan som sjuåring kunde han spela vilket stycke som helst direkt från notbladet, han transponerade stycken obehindrat från en tonart till en annan, improviserade arior över valfria basstämmor och komponerade ad lib/"i flygande fart".

Han var siderisk Stenbock som soltecknet och dess ägare Saturnus förklarar mycket av begåvningen. En f.d. flickvän till bloggaren, Sol-Stenbock med Månen i Lejonet, hade som partytrick att be om en skylt eller text och kunde nästan ögonblickligen återge hur många bokstäver som ingick. Ibland var texterna långa! Hon försökte berätta vad som hände internt och hon (eller något) bröt tydligen ner texten i hanterbara mängder som sedan adderades och eventuella ströbokstäver lades till. 

Mozart har som synes också kombinationen av Stenbocken/JORD och Lejonet/ELD i minst lika konfliktfyllt möte som kvinnans livslinje (Måne --> Sol), där syntes konflikten mellan Månens "då" och Solens "nu" tydligt i hårda konflikter mellan mor och dotter och jag har ytterligare exempel på hur just dessa två tecken ger tydliga maktstrider mellan barn och förälder! I ett fall med samma placeringar dotterns kamp mot fadern (så till den grad att hon också valde strid som en livstråd - både mästarinna i värja (god social börd) och asiatisk kampsport.

Mozart gjorde senare upp med sin pappa (om jag minns rätt) för att ha utnyttjat sitt underbarn till son för att själv komma upp sig i världen. Wikipedia berättar också om Mozarts dåliga hand med pengar - typiskt Eld/Jord som visar förbränningens avigsidor och inte minst återkommande (svåra) depressioner och sviktande hälsa. 

Så formsäker Saturnus och Stenbocken än är så visar Mozarts kända födelsetimma att dessa faktorer landar i Olyckans och Ohälsans 6e hus. Redan Solen i samma tecken som Stenbocken kan ge depressioner - planeterna är när allt kommer varandras fiender! (Solen/spontant och fritt flödande LIV - "ad lib", Saturnus/organisation intill döden). 

För musikälskare är det nog tur att han hade Lejonascendenten (förstärkt av hungerdemonen Rahu) vilket gör Solen till den prioriterade av de två. Mozart var ett "spontant geni" och den strukturerade Saturnus spelade andrafiolen. Missa inte hur nära barnets framväxande förståelse för logik - Merkurius - befinner sig ascendenthärskaren Solen. Han hade musiken i generna från sin far! (Generna är en ny upptäckt men tillhör naturligtvis det 1a kroppsliga husets "konstruktion".)

Dietz, den arma genomsnittsflickan, då? Kartan kommenterades - även då i en diskussion om definitioner av själen - för drygt två år sedan. Ett minne måste ha legat kvar i bloggarens omedvetna eftersom även den här texten om Mozart och Ditzy halkade in på det ämnet...

https://siderisk.blogspot.com/2020/10/glitzy-ditzy-och-mer-om-platons.html

Här ska bara sägas att det äldre inlägget skrevs utan att bloggaren ens tittat på hennes blogg eller var medveten om att mammans hus i Sydafrika brunnit ner och Glitzys eget varulager också brunnit. När man nu tittar tillbaka på kartan är det märkligt att se eldplaneten Mars opponera sig Mån-Skorpionen, den "sataniska axeln" eller varningen för att falla ner i en brutalt sub-mänsklig materialism som bara ser allt som content - ett fyllo utanför dörren blir bra stoff att tjäna pengar på! Kopplad till Månen är också kvinnobrösten och en annan notabel olycka var Glitzys bröstimplantat som visade sig cancerframkallande och måste opereras ut.

Men Dietz är inte värre än någon annan i den kapitalistiska världen som baserat sitt värdesystem på Satans vrångbild av materialismen (Näringslivets sjukliga socialdarwinism där alla ska slåss om jobben vilket gynnar Arbetsgivaren.)

Slående vid en återblick på Glitzys karta är Månens problem men också Solens. Hon har samma Eld/Jord-konflikt som Mozart men utan den senares begåvning. Detta är bara spekulation men en misstanke är att den demoniska norra månnoden i Mozarts 1a hus både bidrog till hans excesser och vanartiga ekonomi men också den storhet han lade ned i musiken. Betydelsen av Dietzys Rahu går inte att säkerställa utan födelsetid, men ett är säkert: den förstärker inte som hos Mozar Solen/Merkurius (extrem kognitiv varseblivning - långt över kvinnan som "räknade bokstäver"). Rahu verkar inte göra något alls.

Norra månnoden visar visserligen i grund och botten en sublunär varelse som förhäver sig och försöker efterlikna gudarna, men i ett banalt samhälle som bygger på tävlan och karriärklättring måste medges att den ger en fördel framför de som saknar denna rabiata tävlingsinstinkt. Dietz Rahu förstärker dess style-orienterade (formalistiska) Saturnus, och som en ledande influencer tycks den okända födelsetiden ge aningen Rahu eller Saturnus världslig styrka (passande horoskophus).

Men när man tittar på Saturnus fundament, på vad äregiriga demonen förstärker, blir det blandat kompott, för Saturnus vilar på Jupiter och den senare ligger i sorgens element Vatten och har pre-destinerade att tvingas utstå halshuggning via södra månnoden Ketu! Var det med den senaste skandalen denna bestraffande månnod slog till och stängde den uppståtsträvande halvcirkeln under Rahu:s överinseende? 

Det är bara att kontrollera transiterna när hennes filmklipp började spridas på Twitter, kvällen den 3e november. Det var mer än 2 veckor efter incidenten och understryker åsikten att här sitter ett helt gäng totalt vanartiga unga människor och post-redigerar videoklippet utan att någon har en normalt utvecklad omdömesförmåga. Men det är den strax virala publiceringen som ger transiterna.

Med naturlig zodiak spelar det ingen roll exakt när delningen blev viral, jag väljer 8 på kvällen för att fixera Månen på ett ungefär, i Vattenbärarens 20e grad. 

(Händelsevis inte långt från den svenska elitens Sol-i-Vattenbärarens 16e grad - tänkbart men ytterst spekulativt att räkna tillbaka Månen till 16e för Ditzys egen publicering av filmklippet. Vet någon när det skedde, kommentera gärna och dela den uppgiften! Men redan sammanträffandet Sveriges identitet/Sol och folkmassans mummel/viralitet är träffsäkert.)

Det är påfallande hur SOCIAL denna himmel är, den blå och mänskliga Luften (genom vilket information förmedlas) dominerar stort.

Den naturliga zodiaken visar också vilken otur Dietz hade med sin arketypiska livslinje, Solen i Olyckans och Fiendens sjätte sektor basen var som sagt Månen i Degenerationens och Dödens åttonde sektor. En dålig uppfostran leder till Olyckor längre fram på vandringsvägen. Detta är således bara en antydan från astrologin som en serie enkla principer men mycket tyder på att Ditzy verkligen nära följer en ogynnsam ödeslinje. 

Det är också typiskt att hennes sociala publicering skedde i Sverige och vållade rabalder, se hur mycket denna himmel påminner om Sverigehoroskopet.

Till och med de svenska Hushållen finns med på ett hörn. Landets Venus-i-Stenbocken i Hemmets 4e hus mår tjuvens för tillfället av den svåra Saturnus och här grundar sig "folkvimlets" Måne (sociala medier, många människor i "interntjatter") på denna saturniska "faktabit" - en faktabit som tydligt stinker av hackordning och samma dåliga människosyn som Ditzys partykompis Ebba Busch lider av. Ja, vad ska Busch göra nu, stryka Ditzy från sin vänlista, nu när hon blivit närighetsminister?

Det är sannerligen DÅLIG KARMA som drabbas den svenska Eliten i dessa tider.

Men utöver att den "virala kvällen" lever ett liv i Luft skyhögt över Ditzys livsväg (Månen --> Solen) och den medvetandenivå hon befinner sig på, tiger transiterna i stort. Ska man leta noga befinner sig vredens Mar i kommunikationstecknet Tvillingarna och hugger mot Dietz' soltecken (av kommunikativt merkurisk typ). Mars transiter är inte oviktiga för henne eftersom hon föddes med Mars i opposition till Månen (stimulerar den absolut lägsta typen av kvinnliga läsare, inte olikt bloggen Blondinbella). 

Men medfödda Mars attackerar dessutom hennes medfödda publicist Merkurius (eller "publisher" som det heter i Sverige numera, efter att USA ockuperat landet och invånarnas hjärnor). Dessutom utväxlar Lejonet och Jungfrun sina härskare med varandra ("ömsesidig reception") vilket dock leder till Eld/Jord-krig och en viss förgrovning av uppfattningsförmågan. Jag har kallade den "egenmäktighet" men det gäller bara handlingstypen. Mixen kan ibland tyda på viss trubbighet eller t.o.m. kognitiv dissonans - man fattar inte innebörden av det man har framför sig!

Det är egentligen obegripligt hur hon kunnat bli ett namn med så eländiga förutsättningar för kommunikativa frågor. Det är väl födelsen i privilegierade Saltsjöbaden som förklarar sådant...

Men på det hela taget är Mars transit bara ett nålstick och inte mycket att orda om. Kanske för att det här egentligen är en småsak ur universums ögon. Bara något urspårade svenskar skulle bry sig om (och Sverigehoroskopet svarade som synes på det här dygnet). Svenskarna märker ju inte ens hur sjukt de låtit sitt samhälle bli och reagerar bara på enskildheter, precis som den falske profeten en gång sade: "bara några enstaka fall". 

En illa kontrollerad individualism kan användas som vapen för att förringa och bortförklara sin egen korruption. Det korrupta systemet fortsätter som vanligt efter att några Dietzar kastats på offerelden. Hon började för övrigt själv, genom att göra sitt barn till "socialt innehåll" - tjäna pengar på sitt eget barn, är ett beteende besläktat med barnprostitution. Jag tror nu inte Ditzy är ond, bara nästintill kriminellt korkad.

För att testa det påståendet, går jag till de tiotusen sparade horoskopen och gör en fordrande sökning på vad jag tror är problemet:

Mån-Skorpionen med sin disponent Mars i opposition

plus

Solen i Merkurius tecken och Merkurius i Solens tecken

 Med så många sökkriterier tar det kosmos en del tid innan faktorerna kan befinna sig i samma lägen och mycket riktigt har bara 3 personer - en är Ditzy - lyckats bli celebriteter, och vilka celebriteter sen!

  • Linda Lusardi;18.9.1958;12:00 - nakenmodell mot pengar (prostituerar sin egen kropp - inte olikt Dietz!)
  • John Evander Couey;19.9.1958;12:00 - mördare och sexförbrytare (våldtog 9-årig flicka och begravde henne därefter levande! Ditzys våld mot barn,  någon?)
  • Margaux Dietz;25.09.1990;12:00  - referensen

Jag måste  påpekas att matchande period 1958 vid kontroll visar sig varit extra kall och hjärtlös. Saturnus stod då på lur i Skorpionen när Månen strök förbi. Otäck kombination eftersom psyket/Månen därmed angrips av båda naturliga illgörarna! Det ska till en "stor själ" att hantera så dåliga födelseinflytanden.

Går man utanför bloggens lilla datasamling och kollar Ditzys födelsedag och samma år, blir utdelningen mager. Hittar ett namn:

Sep 25 Mao Asada, Japanese figure skater, born in Nagoya, Japan

https://www.onthisday.com/birthdays/date/1990/september

"Figur" ringer en liten klocka (även om svenska Wikipedia förbryllar genom uppgiften att figuråkning inte längre finns med som gren inom konståkning.). 

Är det inte figur hela Dietz verksamhet kretsar kring? Allt ifrån re-konfigurering av sina naturligt givna former (lösbröst) till kortlivade doft- och hudkrämsmärket (arom tecknar i överförd bemärkelse också en figur) eller chica kroppsfigurer (poser) som modell för allsköns modekrams:

"Preppy high school student"
Från Dietz sajt 2021

Företagen som tillverkar väskorna på bilden nämns i blogginlägget, men inte lyxbutiken NK som av mystisk anledning råkar ha en liten reklam på tennisnätet just vid tiden för fotograferingen. Det brukade kallas "subliminala klipp" när omärklig reklam stacks in i biofilm och ansågs kriminellt. Hittar ingen bekräftelse på det minnet men väl en text som ger lite historik:

https://www.suecoletta.com/subliminal-messages-how-do-they-work/

I Sverige är allt okej för klippare och chanstagare - se nationalhoroskopets remarkabla 5e hus som mest påminner om ett rövarpack (från Riksbanken och nedåt) eller ännu bättre, en liga av ekonomiska bedragare. Femte huset tecknar ett slutet sällskap ett våra dagars gille som tagit sig uppgiften att försnilla befolkningens skatteinbetalningar och stoppa i egen ficka. Detta gille börjar typiskt ses i den svensk som nått en bit bortom det fattiges hand-till-mun-ekonomin, landets väl utvecklade system av träldom eller löneslaveri (Överheten kallar det förstås något annat).


Tillägg

Efter att dagen innan ha satt autopublicering till midnatt såg jag ännu en som känt sig manad att kommentera Ditzy-affären. Här dyker en parallell till ovanstående "figur"-formulering upp! Hon är bara en figur som samhället "projicerar" utan vetskap att den blå Vattenbäraren också har en representation - och en mycket annorlunda - utanför elitens kvarter. Denna mer ideala Vattenbärare syns bland människor förenade av humanistiska koncept.. Skribenten skapar en skriande ologik i textens början men som helhet talar den sanning.

Margaux är en projektion. Samhället har sanktionerat att på statlig nivå pissa på svaga. Hon illustrerar nuet. Och så klart blir det hatstorm. Jag ber er nu lugnt och sakligt. Hata de som försöker göra beteendet till norm, inte influencern som gestaltar det.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dwRAvz/caroline-ringskog-ferrada-noli-om-margaux-dietz

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det är inte tennis (ger en googling vid handen). NK har en padelbana på Parkadens tak, med utegym, lounge och restaurangdel.

https://www.nk.se/globalassets/sb2021/stil/ascaro/ascaro-dronare-1_redigerad.jpg

Saxat från nätet:

'Grundarna av NK Padel & Social by Ascaro – modeprofilen Oscar Arrsjö och reklambyråentreprenören Christian Albinsson – har visionen att taket på Regeringsgatan 47 ska bli världens mest spektakulära padelanläggning. För att skapa den familjära och sociala stämning som kännetecknar en populär plats utgör Lina Hedlund en viktig pusselbit.

— Vi vill vara en mötesplats som är exklusiv och inkluderande. Lina Hedlund är som klippt och skuren för rollen som ”mood manager”, man blir på gott humör bara man ser henne, konstaterar Oscar Arrsjö.'

Exklusiv och inkluderande. Den var bra!

Seaward sa...

Självmotsägelse bortom räddning! :-)

Tack för förklaringen till NK-logon som misstänkt produktplacering. Just sådana mikrodetaljer som skulle kunna fånga Mars-Jungfruns intresse!

Anonym sa...

Dietz bror var den mäklare som förde samman Busch med Esbjörn. Han skrev kontraktet men ville vara anonym?! men till slut kunde man härleda kontraktet till honom.
I hennes självbiografi fick man läsa om att henns pappa hade varit en ganska kall och drivande typ som drillade henne hårt i tennis, M har också berättar att hon är otroligt tävlingsinriktad. Hennes farbror satt i fängelse men pappan ville inte ha med honom att göra och tyckte att han fick skylla sig själv typ. Intressant också att du gör den här kopplingen till prostitution/sälja ut sig. I en video där hon "poserar" med Busch så plutar M med läpparna och pratar sensuellt (ungefär som Monroe kunde göra) med intervjuarna och t.om hintar om att hon nu kanske skulle ge sig in i politiken (Busch såg inte särskilt road ut). Hon var dessutom ett stort fan till Blondinbella och jag tycker att det är ganska kul att jämföra videon när hon som yngre intervjuar Blondinbella och videon från Ellegalan med Busch där hon fullständigt blommat ut till sköka.
Sedan tyckte jag artikeln av CRFN var patetisk, "hata inte influencern som gestaltar "att samhället pissar på de svaga". Hade Dietz inte varit influencer utan konstnär av något slags så hade det varit gångbart men t.om Dietz själv skriver om sitt ansvar som influenser.

Seaward sa...

Bra synpunkter. Artikeln var inte det vassaste jag last men det är omöjligt att hålla på med “the blame game” någon längre sträcka. Med så här mörka figurer som MD får man applådera det lilla som inte är rena drev.

Dina intressanta detaljer här visar hur det går en ”förbannelse” genom släkten åtminstone till farfar. Månen i Skorpionen är känd för dunkla stämningar i barndomshemmet och här mixar Månen Vatten/Luft på ett sätt som ibland ger människor som lever ett fantasiliv – Busch surar för att MD börjar inkräkta på hennes identitet, MD spelar amerikansk high school-student på reklamfoton (fantiserar sig in i en FIGUR/roll), MD anammar tendenser från Marilyn Monroe.

Födelsekommunen Saltsjöbaden, berättar Wikipedia, var Sveriges första DESIGNADE ÖVERKLASSKOMMUN – det sena 1800-talets motsvarighet till ”gated communities” dit bara de rika som spelar roller får tillträde.