Bloggen startade i mars 2009, avslutades i december 2018, men är sedan oktober 2021 "återfödd". Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 4 november 2022

ÖB:s partiella tidstvillingar

 

Batra / Bydén - likasinnat par?

Med tanke på att Mars och Satansstjärnan gaddat hop sig i horoskopets för ÖB Bydén plus Månen i Krabban, det mest ängsliga och nationalistiska tecknet som lyssnar efter faror mot det egna reviret, båd natt och dag, uppstår en så extrem "typ" att en spaning efter likasinnade var frestande.

Bloggen fortsätter med den något mer generösa tillåtna avvikelsen ±2° mellan planet och stjärna vilket med 10.300 kartor (och kravet på Månen i sitt hemmatecken) ger 14 träffar, lagom många att lätt överblicka på jakt efter ett mönster av något slag...

ma.tau[2-4] & mo.can

 • Hans Fischer;27.7.1881; 8:45 - Nobelpris i kemi
 • Jean Piaget;9.8.1896; 0:45 - psykolog
 • Lois Maxwell;14.2.1927;12:00 - skådespelare, "Miss Moneypenny" i 14 Bond-filmer
 • Robert H. Grubbs;27.2.1942;12:00 - Nobelpris i kemi
 • Maj Wechselmann;1.03.1942;12:00 - dokumentärfilmare med vänstersympatier
 • Thomas A. Fanning;12.03.1957;12:00 - en av USA:s rikaste vd:ar (elektronikprodukter)
 • Staffan Hörnberg;13.3.1957;12:00 - rektor, slapp mot mobbning på fisförnäma Lundsbergs internatskola
 • Anonym;11.09.1958;12:00, kunnig handläggare i fackförening
 • Tom Cruise;3.7.1962;12:00, arbetsnarkoman till producent och skådespelare, misstänkt sociopatiska drag - alltför charmant och mån om att visa sig från bästa sidan samtidigt som en annan sida rapporterats!
 • Micael Bydén;13.06.1964;12:00 - jämförelseobjektet
 • Ulf Öfverberg;13.6.1964;12:00 - politiker, vårdvinstförespråkare innan FP namnändrade
 • Magnus Carlsson;4.5.1968;12:00 - emotionell sångartyp (Weeping Willows) (se läsarkommentar nedan)
 • Dan Park;4.5.1968;12:00 - artist och producent av rasistiska affischer
 • Anna Kinberg Batra;14.4.1970;12:00 - moderat politiker: "stockholmare smartare än lantisar"

Kemisterna påminner om ett av de få kvantitativa tester som givit utslag på enkla sökningar - Jord-elementet tycks verkligen ha med framgångar inom det döda ämnet kemi (varken inorganisk eller organisk kemi platsar under den antika astrologins definition av Liv, med Platon kan man som bäst medge att vår låga värld ger en dålig imitation av den plats där Livet verkligen händer).

Skådisen spelade Miss Moneypenny så länge det var möjligt. Hennes svärmande för den omöjlige Bond (hon täckte både Sean Connery och Roger Moore i rollen) blev till sist töntigt och påminner om Mån-Krabban som den klassiska högra handen eller hjälpredan, ibland bara en klängranka som vägrar släppa taget, medan Oxen har en mer satt fixerad tendens och rullar gärna på i gamla hjulspår, en arbetsoxe och trotjänare. Tecknen i kombination kan ge en våldsamt konservativ och förstockad natur - fast alltid med Krabbans ängsliga antenner som söker känna av hot i närmiljön.

Wechelmanns provokativa och avslöjande dokumentärer påminner om att Algol (särskilt kanaliserad genom Mars?) kan indikera Satan i sin roll som Åklagaren. Detta är en helt annan Algol än den som söker förföra, bedra eller helt enkelt bidrar med en sådan naivitet att individen lätt faller offer för bedragare. Man kan säga att hon liknar ÖB i viljan till utfall men befinner sig så långt från honom det ideologiskt går att komma.

Att ÖB är född inte så långt efter Tom "Top Gun" Cruise är rätt talande eftersom skådisen knappt gjort annat än reklam för USA:s militärindustriella komplex och/eller sjukt överdimensionerade försvar (Mån-Krabban). Man vet aldrig riktigt om USA bara är neurotiskt eller i lönndom är en aggressiv ockupationsmakt med sociopatens tendens att snygga till bilden (reklam/PR) och därigenom smitta  världen med sin form av cancer/Krabban - den som kallas närig och härsklysten kapitalism som tränger in i varje cell i nationer som ger sig i dess lag.

Övriga paralleller kan läsaren själv hitta. Var det inte Kinberg Batra som var tidigt ute med att vilja släppa in SD i värmen? Jimmies Sol/Satan, hennes Mars/Satan, ett utmärkt par! Undrar just vad uppfattning ÖB har om SD i svensk politik? Sverige, dess rika invånare och dess militär har ju en historia av tyskrelationer, till och med nazityska... 

Paradoxal koincidens: Kinberg-Batra dök upp även i en nylig sökning av en astrologisk detalj i Wolodarskis karta:

https://siderisk.blogspot.com/2022/11/febrige-wolodarski-och-hans-essenser.html

PS. Den som här tyckte sig se en lek med temat "Sverige och nazismen" ser troligen rätt - det går inte att underskatta den förvirring som råder i nationalsjälen i ett land som avsiktligt söker bannlysa filosofi och religion ur samhället och ersätta det med hjärntvätt redan från förskoleåldern. Värsta styggelsen visade kvällsnyheterna häromdagen: utspökade manliga transor läser sagor för tvååriga barn på kommunalt bibliotek. Här har botten gått ur landet och det är uppenbart att de officiella riktlinjerna består av total brist på genomtänkt världsbild - ren sublunär demoni, faktiskt! (Se många inlägg, tre viktiga taggade "Saturnus och Ketu" - om Sveriges moral-Saturnus och demoniska Draksvans som drar ner i djupen. I den olyckliga signalen om depraverad sekularism anas vansinne av slikt slag.)


3 kommentarer:

 1. Testa att göra ett horoskop på följande.

  Vi kommer att genomföra en global folkrättstribunal mot de som under 2020-2022 bröt mot mänskliga rättigheter. Liksom Nürnberg-rättegångarna snörpte till vad människor får göra mot varandra, har den globala koordinationen visat att det behövs snävas till ännu mer.

  Initiativtagare, vetenskapliga lögnare, orderlydare, ideologer kommer alla att åtalas, dömas och straffas.

  Det är tyvärr beklagligt att de personer och kotterier som i tjugo år talat om mänskliga rättigheter är de som begått de värsta brotten. Ännu beklagligare är att partierna i nuvarande regering ville ha ännu hårdare tag 2021-22 vilket gör dem till grövre brottslingar.

  SvaraRadera
 2. Vet inte var du fått datumet för Magnus Carlsson ifrån - enligt *Wikipedia är han född 3/8 1968.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan säkert gissa :-) Antingen felskrivning eller en äldre uppgift som cirkulerat. Jag har speciellt försökt skilja honom från Alcazar-M.C. men har Wiki en annan uppgift så får den gälla.

   Tack för upp uppmärksamheten, jag tyckte att "tidstvillingen" Dan stämde verkligt illa med Weeping Willows smäktande musik!

   Radera

Kommentarmoderering påslagen enbart för att detta är enda sättet att få mejl om någon tyckt till. (Bloggen är en smula osmart.)

30+ dagar gamla inlägg ses som arkiverade.