Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 november 2022

Kryptovalutekungen, dessvärre bränsle för rasist-högerns bild av den giriga juden

 

Materialismens
förmåga att
förvrida en själ

Bloggaren har alltid varit vän av judenheten och i synnerhet det parti, esséerna som enligt judiske historikern Robert Eisenman i desperation över Romarrikets förtryck startade Judiska kriget (66-73) som fick ett så tragiskt slut. (Eisenmans analys av Nya testamentet och andra källor pekar på att det kan ha varit Jesus yngre bror Jakob som gav tecknet att starta upproret!) 

Templet förstördes och judenheten drevs ut i diaspora, förskingring i världen. Romarna var så mycket mäktigare än den här några tusen medlemmar starka nationalistgruppen hade kunnat ana.

Här en bra sammanfattning av hur Eisenman bidragit till förståelse av det parti som tycks ha påverkat Jesus och Jakobs tankevärld i så hög grad (Bergspredikan i Nya Testamentet låter som en föredragning av Församlingsreglerna från Dödahavsrullarna. Den kristna sinnelagsetiken var alls inget nytt som Jesus uppfann, dessa extremt renläriga judar hade den redan). Varning - lång artikel på hög akademisk nivå:

https://www.jpost.com/blogs/the-eisenman-line/sicarii-essenes-those-of-the-circumcision-and-qumran-363778

Gruppens orealism i storpolitiken var tragisk för de hade en bra sak på gång: deras kommunism fungerade väl och hade gjort så i över hundra år. Palestina/Israel var ett litet land, men man hade helt utan högteknologi utvecklat ett system för att hålla ihop gruppen så att ingen behövde besmitta sig med Djävulens glittrande mynt.

Jesus själv håller aldrig i några romerska mynt enligt Nya testamentet, däremot har en speciellt avdelad medlem i hans närmaste grupp uppgift att handa pengar (vid samröre med icke-esséer) - varför Jesus närmaste bär svärd natten i parken när romarna arresterar Jesus för anti-romersk uppvigling av folket blir begripligare om man inser att de bar tillräckligt med kontanter med sig på sin årslånga värvningskampanj för "Himmelrikets sak" = ett självständigt Israel - att rövare säkert skulle vara intresserade...

När jag läser Cervenka i AB om kryptovalutekungens gigantiska sammanbrott och konkurs reagerar jag därför direkt på förnamnet Sam som i Samuel, ett bibliskt namn. En kontroll av Wikipedia visar att denna kleptokrat mycket riktigt har judiska föräldrar, professorer och en bror insyltat in Wall Street-handel och någon organisation som vill sälja på världen BigPharmas produkter. Massor av pengar donerade till Biden och Demokraterna, som representerar samma onda kapitalism som Trump - det finns inget gott att säga om USA:s finansiella motor förutom att den förmår tjäna pengar på de mest skändliga vis. 

Lustigt nog läser jag om denna dekadenta kapitalist som levde i ett "alla knullar med alla"-förhållande (romersk dekadens) på en lyxvilla på Bahamas bara dagen efter en intressant dokumentär på näringslivets reklamkanal AxessTV. 

Problemet är att bra material och goda dokumentärer ofta går hand i hand med pengar, arbetarklassen förblir oftast i träsket när judehat sprids och lögnteorier från 1800-talet fortfarande vinner gehör. I den välgjorda dokumentären dokumentären försökte en ny bild målas av judens historia i Europa och jag måste erkänna att det verkligen var helt ny, förutom att juden som handelsman fanns med här också (dock utan ett ord om att de kristna ansåg sig för goda att ta ränta på pengar och överlät detta skamfulla uppdrag på judarna, som således tvingades än djupare i den penningmentalitet som de nu hålls skyldiga till). 

På grundval av närmast inga arkeologiska fynd alls (en handfull närmare bestämt) presenteras Europa (och särskilt Frankrike, där del av en judisk skola grävts fram i centrum av en stad). Utifrån dessa 5-6 arkeologiska fynd presenteras en lika skakig bild av den gamla som den föraktade juden i ett rasistiskt Europa. Nu heter det plötsligt att fransmän och judar levde utmärkt och integrerat genom merparten av diasporan. 

Undantaget 1200-1300 talet som inte ens programmakarna kan förneka var en helvetes tid för judarna i Europa. Att de drevs ur Spanien 1492 nämndes inte heller. Från skolan minns jag också att det riggades falska debatter mellan kristna och judiska lärda där utgången var given, judarnas "underlägsna" föreställningar skulle förlora debatterna.

Det var uppenbart att den rätt färska franska dokumentären försökte måla över bilden av offerjuden från Andra världskriget med en romantisk bild av äldre tider när allt var frid och fröjd mellan kristna och judar och integrationen i Europa var utmärkt. Hade jag varit tjugo kanske dokumentären duperat mig, men den utelämnade för många pusselbitar från historien för att 5-6 arkeologiska fynd (över hela Europa!) skulle övertyga. Uppenbarligen har judenhetens närvaro i Europa närmast utplånats med så lite fynd och man kan gott fundera varför. En judisk skola i stadens "viktiga" centrum kan vara en anomali snarare än tecken på att Europa var mindre rasistiskt.

Söndagens Tv-dokumentär sändes perfekt, timmarna efter föregående inlägg om den judisk-franske Marcel Proust som i sin identitetskris valde den franska faderns sida framför den judiska modern och själv blev antisemit. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/11/marcel-prousts-rasistiska-idoler.html

Och den här läskigt demoraliserade Sam Bankmen-Fried då? Enligt Cervenka hade han drivit ett schackrande spel som konkursförvaltaren under 40 år aldrig sett maken till. Grov "misskötsel" av företaget. Tyvärr med dagens kriminella hjärnor är offentligt födelseklockslag en sällsynthet, många chefstyper håller t.o.m. födelsedagen hemlig och anger bara födelseåret. Det är en kutym och säkert inte i avsikt att hemlighålla sina låga naturer från avslöjande astrologer, men det är synd eftersom exempel på hur den sjukliga kapitalismen kan uttrycks sig astrologiskt. 

I fallet Sam Bankman-Friend känner man förstås igen Månen i Fiskarna från ett test av 270 CEO-horoskop bloggen gjorde för många år sedan. 

https://siderisk.blogspot.com/2012/08/zeus-soterios-och-gardagens-manniskotyp.html

Det var märkligt att av alla typer Fiskarnas sinnelag tog så tydlig ledning, tecknet förknippas ofta med osjälviskhet och t.o.m. andlighet. En tanke var att "samhällets förlorare" som det irrationella sinnelaget visar att kapitalister och girigbukar är så rädda för armod att de kantrar åt andra hållet istället och missar att Fiskarna är den avtagsväg i zodiaken där själen har en chans att rena sin lägre begärsnatur - även kallad den "irrationella själen", ibland "vegetativ själ". Sistnämnda epitet antyder att vederbörandes aptit inte ens lyssnar till förnuftets röst utan likt solrosen instinktivt vänder sig mot ljuskällan och suger åt sig. En människosjäl som sänkt sig till ett vegeterande tillstånd, en "instinktsvarelse" förledd av Naturen att bara gå på känn.

Eftersom Bankman-Fried har en förfärlig Stenbock i kartan är det helt klart att Fiskarna underkastar sig detta direktiv och blir en degraderad variant av tecknet, en verkligt låg Jord/Vatten-materialist.

Med månascendenten undertycks soltecknet och ger det materialistiska komplexet fri framfart. Och Solen i Vattenbäraren ägs i vilket fall av Saturnus hemma i sitt andra tecken Stenbocken, så inte heller Vattenbärarens normalt nobla humanitet är självklar här. Jag har sett en hel del horoskop där Vattenbäraren tappar höjd just därför att Saturnus lagt sig i den materiella maktens tecken Stenbocken.


Men inte bara den oheliga alliansen mellan Krig och Fred, Mars och Venus bildar här en kronisk låsning (Saturnus = låsta/djupgående attityder) utan också oppositionen mellan Sol och Stora Pengars Jupiter tycks bidra med människans pinsamt simpla ambitioner, att bli först i världen med en förmögenhet på över 1000 miljarder dollar. Att ha "bankman" som efternamn och förfädernas Saturnus tillsammans med en horas hunger (Mars+Venus) efter det materiella, är nästan för träffsäkert för att vara sant. (Att han är vegan matchar förstås Fiskarnas tecken, den arketypiska djurvännen.)

Mån- eller sinnelagshoroskopet placerar här denna eggande axel mellan Stor förmögenhet och Solen som hjälte eller ledarfigur i två onda hus, 6e för ohälsa eller fientlighet och 12e för "världsliga förluster". Sinnelaget/Månen verkar vara självdestruktivt programmerat att välja just sådana vägar i livet som kommer att sluta i stort nederlag. Eller ska man tolka det som att Månen (som har en viss dunkel medvetenhet - även växter har vissa "förnimmelser") helt enkelt är helt omvetenheten om rikemansambitionens bittra slut? 

Båda alexandriniern Ptolemaios och den hinduiska astrologin menar att Sol och Måne invid varandra innebär en dissociation mellan detta viktiga par (inte minst som de tecknar "livslinjen" i stora drag - vägen från Månen till individualitetens realisation i Solen). "Den ena handen fattar inte vad den andra gör" och troligen än mer utifrån instinktiva Månen vars Sol här nu försvinner i det omedvetna 12e, som hellenismen kallade den onda demonens hus (troligen inlån från Egypten), ett lite mer dramatiskt sätt att tala om förvirrande krafter som ligger bakom "världslig förlust". 

När konkursförvaltarens säger att han under 40 är aldrig sett maken till misskött företag stämmer både med Sol/Jupiter-oppositionen och den dräggaktiga Stenbocken som är fylld av hedonistisk lusta (Mars + Venus) och binder upp sinnet till att sjunka till en "vegetativ växtsjäls nivå". (Stenbocken och Saturnus ska representera organisation men kan stå för ren dumhet och bristen på klok organisation.)

Sannerligen, en liten deformering av ansiktet motsvarar de omen om urartning som finns på denna himmel. Han tillhör den nya degenererade generation som fullföljer sina oengagerade och själviska föräldrars acceleration av Västerlandets kollaps. Det är sådan här 30-åringar man hittar allt fler i chefsroller numera. Barn som växte upp till kreatur som kommer att slaktas när Naturen ger klartecken att börja showen.

 

Bonusspaning

Har bloggaren tidigare stött på något sjaskigt livsöde med lika låga ambitioner och sparat ned datumet? De cirka 10.300 horoskopen genomsöks utifrån följande mönster:

Sa.Cap & So.180.Ju & Sa.0.Ma & Mo.Pis

Jag utelämnar Venus men mönstret är överdrivet specifikt som det är, och kanske inte ger någon annan än slöddret själv. Den som analyserar urvalet ser att jag misstänker Jupiter/Stora pengar som spindeln i nätet, påverkar såväl Sol som Måne.

Så fordrande var sökmönstret att det bara är dagarna runt kapitalistens födelse alla planeter har dessa positioner. Men en celebritet har noterats och det är Kit Armstrong, en pianist som ansågs som underbarn och lustigt nog också född i Kalifornien, av ditflyttade brittisk-taiwanesiska föräldrar ingen av vilka musicerade! Han föddes dagen innan, den 5 mars. Något att bita i efter att bloggaren så tydligt tyckte sig problemen i planetställningen!

Men ett kan sägas: Mars + Venus i Stenbocken och Saturnus är för mer disciplinerade typer en tydlig dirigent, organisatör som håller det libidinösa flödets MarsVenus under ordnade former. Hör den klassiska pianistens "drillande" på tangenterna och inse hur väl planeterna stämmer!

Solen opposit Jupiter blir förstås ett underbarn eller mycket hög intelligens - under förutsättning att födelsetiden placerar planeterna väl i husen. Här måste den stora skillnaden mellan de två livsödena ligga. Barngeniet har garanterat fler välplacerade planeter än den banala penningjägaren.

Astro.com berättar att han vid 5 och utan tillgång till ett piano lärde sig själv komponera genom att läsa en koncis (förkortad) uppslagsbok. Är inte detta en återfödd själ som i tidigare liv sysslat med musik, vet inte jag! Frågan är vad "den giriga juden" resonerar mot för tema på den själsliga nivån?

 

Inga kommentarer: