Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 november 2022

Svensk krigshunger går genom taket (Sublunär demon)

Håll följande nyliga blogginsikt i bakhuvudet, den har nämnts genom åren men fick nyligen ökad pregnans:

Sveriges "högsta goda"  tecknas av horoskopets 9e hus. Man kunde tro att Sjunde Himmelens Saturnus i 9e indikerar ett land i kontakt med de mest sublima tankar och förmågor. Tyvärr är detta en nationell inbilskhet. Saturnus dras ner i det sublunära träsket genom södra månnoden bredvid Saturnus. När svenskarna en dag vaknar upp, kommer de att fatta hur låg tankehöjden i landet var och hur den sekulära världsbilden förlett dem till egendomligt radiostyrt och likriktat jordeliv.

https://www.expressen.se/nyheter/obs-rad-uteslut-inte-karnvapen-pa-svensk-mark/

Bloggens upptäckt av den stationära krigsplaneten Mars just vid källan till svensk extremism - huvudlösa demonen Ketu - exemplifieras nu i högre takt än den här bloggaren hinner skriva om saken. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/11/allvarligt-tecken-pa-nationens-ofard.html

Att finansministern varnar för Lågkonjunktur just som Mars tycks frysa i steget på sin vandring - ett omen om extra sprängkraft och våld - var illa nog, men att nationens logik trasats sönder till den grad att man satsar på krig för att få fart på ekonomin och blidka USA:s krav på sin undersätsiga nya partner Sverige, det var ett lågvattenmärke (förvisso känt sedan tidigare medierapportering). Försvarsmakten kanaliserar nu all den metafysiska Ondska som Sverige bort hantera bättre medan tid var.

AB publicerar en önskelista på alla vapen ÖB vill ha att bättre kunna leka pojklekar (de primitiva pojkarnas lekar) med USA. Expressen (länk ovan) tar ett djupare grepp och indikerar ÖB som en nyttig idiot, helt driven av kittlingen i faran. Hans utspel visar att det redan är för sent för Sverige.

Hans önskelista till Ulven Kristersson och hökarna i nya regeringen åtföljs av förmaningen att låta USA få exakt allt de vill - Sverige som en permanent kärnvapenzon, exakt som USA byggt upp krigsrisk i andra länder gränsande mot Ryssland. Ytterst är det USA som är skyldigt till kriget i Ukraina.

Det är som Sveriges Överhet plötsligt kastar masken och visar demonin i nationalsjälen. Svenskar vill döda och härja omkring, så har det varit sedan vikingatiden, men den sidan har legat dold "djupt i Månen" i nationalhoroskopet.

Astrologin pekar ut dårskapen genom straffet för en tidigare hybris, den Draksvans som nu är påtänkt för halshuggning i närheten av Sveriges Vågascendent vilken svansen tangerade vid valet i september. Allt under det att landets odugliga aggressionskontroll (självbehärskning) aktiveras i den lägsta delen av folksjälen, Månen. Total obalans i landet!

Men det är inte Månen i sig utan oförmågan att hantera frågan om vapen och våld beror på i dess kombination med ett belastat fundament, Mars i 8e korruptions- och dödshuset. Man kan naturligtvis se landets ointegrerade ungdom som skjuter ihjäl varandra som ett uttryck för nationens inre störning, men när ÖB visar varifrån skiten kommer, då inser man hur kolsvarta krafter landet släppt loss till följd av beslut tagna på högsta höjd. (Folket är aldrig mer än hop korkade människor som reagerar i klump, i drev och ansvaret ligger alltid hos ledarna.)

Detta har inte med Månen som "folket" eller yrkesidentiteten hos enskilda medborgare att göra, Månen representerar här en skada i nationalpsykologin, en hämning och en bortträngning av olösta problem och som yttrar sig i så mycket vettlösa lagförslag och beslut i riksdagen. Folkets oförmåga att välja rätt politik har förstås med odemokratiska krafters manipulation av massorna att göra. Livsstilsreklam och andra till synes harmlösa ämnen men som snedvrider ett folk som anammat osunda normer. Det är en rundgång, en tilltagande korruption av hela landet. [Ser just som detta skrivits en Kadhammar i gammal god form - han spyr galla över den allt uslare svenska reklam som USA-likt söker höja halvdana produkter till skyarna.]

"Eld/Jord-kriget" i folksjälen (Mån-Vädur/Mars-Oxe) matchar flera horoskop i den nya borgerliga regeringen, så det är lätt att på detta sätt ana vilka svenskarna klantigt gav makten och hur folkets välbefinnande som en konsekvens kommer att gissla illa i över ett årtionde innan eländet växlar upp - "den perfekta stormen" har startat och Sveriges ingångsvärden ger oss en skräddarsydd variant av det globala ödet.

Det är naturligtvis denna djävulskap i nationens lunärt undermedvetna stämningar som nu vaknar när Mars i transit vidrör landets natala tid att schavotteras till följd av en förlust av den högre utvecklade varelsens styrande principer (Ketu undertrycker principernas Saturnus och gör Sverige till ett dräggigt land uppklätt i galakläder - samma Ketu som nu tangerar Sveriges personlighet och själva liv...). 

ÖB är den mest påverkbara för kosmos demoniska krafter eftersom han likt Jimmie Åkesson föddes med Satans stjärna Algol i tät konjunktion med en eldplanet (Jimmie "stora elden" Solen och Micael "lilla elden" Mars). Det är just typiskt att en "algoliserad" figurerar hos en överbefälhavare i just denna tid. Dessa båda män är inte Djävulens inkarnation (Djävulen kan samtidigt inkarnera genom många individer, ibland hela folkgrupper), men väl är de båda öronmärkta från födelsen att Prövas, på det sätt Satan ges Guds tillåtelse att pröva Job i bibelboken med samma namn. 

Bloggen övergav efter åtskilliga år kopplingen mellan Satansstjärnan i Oxens 3e grad och det undertryckta Mars-våldet i den svenska folksjälen - horoskopet har nog med problem utan att töja på de antika reglerna om möten med fixstjärnor. Men just nu, med en "algoliserad" ÖB, är det frestande att dra fram tanken igen. Svensk krigs eller mordindustri sitter djupt i nationalsjälen inom vissa samhällsklasser...

*****

Astrologiskt skedde i dessa dagar alltså det extrema att Mars stannade i zodiaken exakt vid den inbyggda svenska demonin samtidigt som andra halvan av samma demoni, samma månnodsaxel, osäkrar landets Våg-personlighet. Detta är ambitionens demoni så det duger inte att idiotläsa ominat som "attack mot Sverige" eller liknande. Detta är helt och hållet Sveriges egen demoni, Tiden har kommit att syna att spattigt och ovederhäftigt land.

De planetära perioder (dashas) som ofta konsulterats kan faktiskt ses som att en människa eller ett land pendlar mellan himlar och helveten i takt med att entitetens livsöde rullar ut. Många tidigare liv, många gärningar, som nu måste mötas och kanske åtgärdas. Men även belöningar förstås. Udda nog är Sveriges 5e hus för god karma så kallad "brusten god karma" eftersom ledare och de rika (Solen & Jupiter) är förutspådda att förspilla den goda karma landet hade arbetat in till 1974, när den nya kartan trädde i kraft.

Och ÖB:s tokutspel sker ändå bara nu, just på tröskeln till "Lilla dödens period". Vänta bara till Liemannen Saturnus egen "storcykel" startar 2036.

*****

 

Jag missade att notera tidpunkten för ÖB:s presskonferens, men SR publicerar en text 9.46, en annan 10.14 och en tredje 10.44. En känd ungefärlig tid är bättre än midnattstimman och jag prövar 10-slaget. Detta ger på några punkter en kopia av USA-horoskopet. Dödens Skorpionascendent och härskare Mars i 8e dödshuset. Ett land helt utan förstånd i sitt våldsanktionerade är ett faktum i mördarlandet USA och ÖB uttrycker exakt samma sentiment. Dagen efter beskedet om lågkonjunktur ser stjärnhimmelen förstås nästan identisk ut förutom att Mars nu gått från stationär till negativt retrograd.

På kartan ovan ligger Sverigehoroskopet innerst med sin Vågascendent och presskonferensen ytterst. Känsliga bindningar mellan Sverige "och Tiden", rödmarkerade. Här kan ÖB:s rekommendation till regeringen att lägga sig platt för USA och gå med på allt de begär tydligt kopplas till den permissiva Jupiter i Fiskarna i tiden, som dock signalerar Olycka för Sverige i 6e "onda huset" för dem som ser och förstår bättre än landets ÖB och övriga höjdare. 

Då ska man minnas att Sverige 2020-36 genom går sin onda Jupiter-cykel och att den transiterande Jupiter i sin passage belyser olika platser där den rika men onda överheten i detta land sviker. Eftersom 6e också är ett hälsohus har t.ex. den nya regeringen redan hunnit svika sina vallöften i sjukvårdsfrågor:

https://www.vardfokus.se/utbildning/regeringen-sviker-sitt-vallofte/

Räkna inte med att Sverige någonsin mer blir ett land med god allmän välfärd!

Men bloggaren är själv mest förundrad över hur häpnadsväckande väl månnoderna och Mars spelar mot varandra denna nattsvarta dag och hur landets medfödd defekta beslutsfattare Saturnus skadas av södra månnoden, hur denna skada aktiveras av att Mars placerar sig exakt där och hur därför Sveriges inrikes trygghet i 4e huset därför skadas av ÖB:s rekommendation. 

OBS. Detta är inte astrologi för nybörjare. Det tidiga stadiet domineras av läroböcker med fixa och färdiga förklaringar vill varje position. Dessa måste man offra efter att ha lärt in dem. Förtrogenhet med planeternas spektrum av innebörder krävs förvisso men också ett levande och fritt sinne som uppfattar hur karta kommunicerar med karta. I detta fall en löslig variant på "ömsesidig reception" mellan månnoderna i tiden  och i Sverigekartan. Och då gäller förstås att "receptionen" fungerar (på gott och ont) som en stark konjunktion. Jag säger "löslig" eftersom det egentligen bara handlar om ett iakttagbart mönster där primärt noderna och Mars håller på att koka ihop något...

Den transiterande månnodsaxelns vansinne invid Sveriges Balanserade Personlighet, Månen och dess undertryckta inre våld (Månen som Sveriges "skyddade" inrikes tillstånd) visar hur det här landet i denna tid aldrig borde ha tagit något beslut alls i NATO-frågan. Landets framtid gick plötsligt från hycklande, självgod och konsumistisk till en kolsvart spelpricka i en viss stormakts vilja att äga hela världen...

Så kan det gå med den inrikes säkerheten när ett folk litar på att de är kompetenta nog att i "demokratins" namn snarare än i meritokratins sköta ett land. Ytterst handlar det förstås om att Sverige lever efter en värdeskala som likt satanism tenderar att vända upp och ned på alla verkliga värden. Halshuggna Draksvansen i det viktiga 9e filosofihuset gör ju Sverige till ett skämt bland nationerna. Här finns inte tankehöjden att sköta landet i den riktning Universum vill se mänskligheten utvecklas mot.

*****

AxessTV visade nyss en bra dokumentär från 2019 (repris?) om de sociala krediter som införs i Kina. Systemet är ännu ungt och har skavanker. Jag har gillat tanken tidigare men framför allt är dess primitivt kollektivistiska utformning ännu osmart och okänslig, Kinas nationalhoroskop drivs av ett estetiskt samhällsideal - Venus i 10e huset - men har samtidigt den rätt grovhänta Mån-Stenbocken - denna position exakt på ascendenten visar dock vilken oerhört primitivism som råder bland folket, inte minst på Kinas landsbygd. Samhället måste lära folket elementär renhållning!. Mina tankar gick till ett Kina som nu beter sig som Sverige när den gamla bilden av ett fattigt och lortigt samhälle skulle tvättas bort.

Städer och byar hålls snygga på ytan via plus- och minuspoäng medan övervakningssamhällets poängsättning av medborgarna inte kan nå in och reformera den lättkorrumperade mänskliga naturen. Systemet ändrar beteendemönster inom samhället - skapar t.o.m. hycklare - men förädlar inte individen. Hjärtats förädling kommer från insidan men kan följa på bättre utbildning.

Dokumentären visade att skötsamma kineser med typisk egoistisk klättraranda (girighetsdemonen) redan börjat skapa sig åsikter om vem de vill umgås med, och de med höga sociala poäng bildar ett högre stånd medan samma system skoningslöst trycker ner i skiten dem med otur eller låg prestationsförmåga.

Jag har tyckt systemet med sociala krediter verkar lovande tidigare men helt klart måste det förfinas (en hel del!) eftersom människans inre demoni alltid söker runda även goda förutsättningar att skapa en god samhällsmiljö. 

Längre fram i tiden kommer det troligen att ersättas av genetisk manipulation / beteendemodifikation av mänskligheten. Arten har i kombination med teknologin så urartat att dess enda chans att överleva är att hitta motsvarigheten till astrologins demonvarningar i det mänskliga genomet och omskapa arten. 

Se bara horoskopet för Sveriges krigshungriga ÖB och inse att det är något väldigt fel på arten för närvarande. Uppenbarligen påverkas individen mer av planeterna än man vill tro, men samtidigt är astrologin bara en spegling av den enskilda själens mognadsnivå. Arten och dess medlemmar svarar fortfarande på väldigt låga impulser:

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/svd-natos-lobbykampanj-for-svenska.html

I backspegeln ser man att detta inlägg från januari i år reagerade på ett NATO-beslut Sveriges krigshungrande Överhet redan tagit nära två månader innan Putin invaderade Ukraina, givetvis på underrättelser från USA.

 

Inga kommentarer: