Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 november 2022

Terrorbomben i Istanbul - ett fall av rationaliserat våldsutövande

 

Lägg till några tiotals skadade till bildrubrikens 50+
(en tidig uppgift i media)

Västmedier förstör västerlänningarnas svårt behövda globala medvetenhet. Det är begripligt att söndagens terrorbomb i Turkiet slås upp extra stort i Sverige pga. vårt eländiga NATO-trasslande och trots att betydligt fler dödsoffer skördats i andra onda handlingar över världen, faller jag till föga och ritar upp horoskopet för Istanbul eftersom Expressen har exakt tid för detonationen.

Det är faktiskt förunderligt hur astrologin kan producera så träffsäkra ögonblicksbilder utan att ens ställa horoskopet i relation till ett nationalhoroskop, en härskares födelsekarta, eller liknande. Det är som om Tiden själv är "sprängfylld" av destruktivitet - och planeterna indikerar detsamma.

Enligt Platon är det planeternas rörelse som SKAPAR TID i vår del av universum, så romerske filosofen Plotinos reduktion/förringande av astrologin till en (förvisso sann) omenlära är inte okontroversiell. Hinduerna lutade som bekant - likt de grekiska stoikerna - mer åt tankar på predestinerade livsöden. Helhetens dharma och den enskildes karma - Alltet regerar! (Hur mycket Alltet omfattar beror förstås på person. En del har mikroskopiskt små världsbilder: "jag och min köpkraft".)

Frågan om fri vilja/predestination har mänskligheten brottats med i tusentals år, och ingen lösning i sikte. Arten tycks inte intelligent nog för att förstå verkligheten och kanske inte har det i sig att någonsin bli det, även om psykedeliska droger visat att tillgång till mer förstånd tycks ligga som en slumrande potential i den mänskliga hjärnan.

*****

Några intryck av bombhoroskopet:

Äregiriga demonen Rahu GRADEXAKT (±1°) vid Istanbuls östra horisont. Det är Väduren - debutanten, utbrytaren, barnet som visar framfoten här. Barnskrik är också krigaren Mars men harmlöst. När barnet tar till vapen mindre så.

Var ligger vapnet som demonen Rahu förstårker så våldsamt? I 3e kommunikationshuset som här är fyllt av flanörer. (att kommunicera sig gatan fram till fots.) 

Tvillingarna avbildas i Indien ofta av par som håller hand eller är tätt omslingrande. Tredje huset representerar korta dagturer eller kanske bara en söndagspromenad. Här ligger våldets Mars och tyvärr också Månen (människor som en anonym massa). Här är då söndagsflanörerna som vandrade utefter en av Istanbuls mest hektiska shoppinggator.

Det är svårt att undvika mängden med planeter i handelsmanna- och köptempelhuset nr 7, där allianser ingås och köpeavtal skrivs. Vågskålarna är köpmännens egen symbol - ett specialfall av Balansens eller Rättvisans tecken. Det 7e tjänar lite mycket som 3e kommunikationshuset som en plats för MÄNSKLIGA transaktioner eller mellanhavanden, men se 7-ägarens position: Venus har gått in i 8e dödshuset, den onda karmans sektor och ägaren till denna sektor är just våldets Mars som också låg bakom den demoniska överdriften vid Istanbuls östra horisont.

Tekniskt sett således dubblerad förekomst av Luft/Vatten-konflikten eller den Rationella och Irrationella själen, tanke och känsla och förvirrad sammangrötning, kanske en faktor i valet att bli terrorist (se föregående inlägg om Almedalsmördaren). I den meningen av kosmos självt mordiskt i sinne och av någon anledning slog Himmelens Vrede ner i Turkiets som en Zeus blixt från klar himmel. Kanske har dådet med NATO-Turkiets utpressning av korkade svenska politiker att göra?

I så fall stärker det här bombhoroskopet bloggens spekulativa försök att reda ut den vaga Ulven Kristerssons faktiska månplacering, som nu bestämts till Tvillngarnas början. Det var Mars inträde i Tvillngarna vid statsministerutnämningen som tjänade som indikation då också. 

Nu har Mars stannat i sin rörelse och är lätt retrograd och nästa "tillbud" stör Kristerssons Måne/sinnesfrid. Faktiskt är att bomben briserar EXAKT ett månvarv efter Kristerssons statsministerskap startade. Bomben sprängs bara runt fyra timmar innan månen fullbordat sitt första varv. Se själva:

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/ulven-kristerssons-persona-indirekt.html

Söndagen den 13 november... Hur precis är hinduernas gamla prognosmetod? Sveriges "Lilla Död" börjar först om två veckor... Är bomben "sista varningen", inte enbart en turisk angelägenhet utan också ett varsel för Sverige? Så synd att det här landet kastat bort filosofi och vishet i sin jakt simpelhet och exportinkomster! Om det så är ett varsel håller sig inte regeringen med några som förstår tidens tecken!

 



Inga kommentarer: