Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 november 2022

Riksbanken som Sveriges verksamt onda Jupiter i blingets tidevarv

Eftersom den här bloggen var flera år före den hedervärde och prisbelönte Andreas Cervenka och hans "Girig-Sverige" med sin förebådan om Sveriges ekonomiska smäll - och det utan några ekonomikunskaper utan enbart baserat på den hinduiska, mer filosofiskt lagda astrologin - tar jag mig friheten att saxa några meningar från hans senaste krönika.

För ingen är väl så talanglös att den inte fattar att detta är bästa tecknet så här långt på Sverigehoroskopets "sprucken Jupiter-bubbla"?

För den novis som inte alls förstår symbolspråk finns flera dagars läsning bara under taggen "Sveriges planetära cykler", som rör perioden 2020-2036. Det är en subjektivt fasansfull lång del av en människas liv och där Kapitalismen i Sverige måste betvingas och de Rika sköntaxeras om Staten inte ska fallera fullständigt med allt vad det senare skulle innebära av inbördeskrig på gatorna... 

Det är nu farväl till "solsidan" och bara 3 veckor innan den kolsvarta "Lilla döden" drar igång som en 2½ år lång mini-cykel inom överordnad cykels bittra besvikelser. För gissa om regeringen Kristersson (representant för de Rika på solsidan) nu kommer att tippa över kostnaderna i rikt mått på landets allmänhet...

När [Riks]banken dammsög marknaden på obligationer under 2020 och 2021 var räntorna rekordlåga. Nu har de stigit kraftigt. Och när räntan stiger sjunker priset på en obligation.

Med andra ord ligger Riksbanken back på sin köpräd, och det rejält. Myndigheten har redan flaggat för att det kan bli en brakförlust under 2022.
...
Det skulle innebära...att Riksbankens kapital raderas ut...

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/wAAM8G/riksbankens-stora-kop-av-obligationer-kan-sta-svenskarna-dyrt


Efter att samma dag ha granskat horoskopet för en fanatisk kapitalist och noterat röran av Vatten och Luft kan det passa att peka tillbaka på den småfåniga texten som föreslår Cervenka som mall för blivande politiker. 

Det speciella är att han också har mest bara närigt Vatten och analytisk Luft, men UTAN den destruktiva desinformation som den amerikanska ekonomijournalisten spottade ur sig. 

Förklaringen är enkel: Cervenkas "livslinje" (Måne > Sol) fortlöper odramatiskt som vilken näringsberoende jordbo som helst (borde tillåtas göra), utan att röra ihop känslor och tankar och göra kapitalistisk ideologi av det hans rena intellektuella Luft-nivå uppsnappar av Vattenvärden under honom ("Och guds andar - elohim - svävade över vattnen" - 1a Mosebok). 

Detta förhållande är då hans "lyckliga stjärna" - att ha sluppit förbannelsen där Vatten och Luft grötar ihop sig tills man inte längre förstår att man fastnat inne i ett Luftslott drivet av irrationella begär. 

För det är vad Kapitalismen är - en av de värsta sjukdomar som någonsin drabbat mänskligheten!


PS. Cervenka sovrar noga sina argument och nämner bland försvårande omständigheter inte NATO-anslutningen där USA kräver att Sverige är med och pyntar upp STORT (större del av sin BNP) för alla de vapen USA behöver för att hålla världen i ett strupgrepp... Sådana sanningar skulle skada varumärket Cervenka på ett väl tidigt stadium, om han nu börjat smaka på fantasin om en kommande roll som stats- eller åtminstone finansminister...

 

PS2. Riksbanken som Jupiter. Den "stora rikedomens" planet är så nära man kommer såväl Riksbanken som statskassan med de astrologiska symbolerna. Även "Storfinansen" (privata marknaden) fungerar. Det säger att precisionen inte är den högsta vid en ytlig analys, men eftersom "Staten och Kapitalet sitter i samma båt", spelar det kanske inte någon större roll...

 

Inga kommentarer: