Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 november 2022

Ytterligare stickprov på en hök - åter kolsvärta i kartan

Frågan är när man måste ge upp och medge att hinduerna har en poäng när de likställer Mörkrets kvalitet med det demoniska, livsformer eller attityder som faller kort om det fullgånget mänskliga. Ännu ett exemplar hittas när jag följer upp en text i AB som nämnt en chef för Totalförsvarets Forskningsinstitut.

Myndighetens utskrivna namnet rimmar för övrigt inte med dess förkortning FOI. Ännu sämre sedan myndigheten inom myndigheten fått USA-bakterier i sitt system och för världen förklarar FOI med engelska "Swedish Defence Research Agency".  Åtminstone startar deras hemsida på engelska i min dator och man måste manuellt byta språk om man vill veta vad FOI står för. 

(Det handlar för övrigt numera uppenbart om krig och inte försvar - jämför övriga amerikanska sammanslutningar som också har försvar i namnet fast de uppenbarligen är en front för USA-kapitalismens försök att behålla greppet om världen.)

Faktum är att om AB publicerat genomgången av svenska missräkningar på vägen till att bli USA:s satellitstat publicerats den 27e istället för den 24e hade den tajmat starten på "Sveriges lilla död" perfekt, men jag lutar åt att de hinduiska cyklarna inte har rakbladsvassa start- och stoppdatum utan tonar in i varandra. Samma oklarhet som med planetaspekternas "orber" eller acceptabla toleranser: hur långt bakåt i tiden kan man realistiskt tycka sig se cykelstarten på landets "smärre död"? Var det när regeringen Magda vräkte iväg sin ansökan om NATO efter sataniskt hesa viskningar från USA (viskningsleken började i Sanna Marins öra och fortsatte in i Magdalena Anderssons hörselgång)?

Denna man måste ha fötts i någon olycklig förort som fått föräldrar som givit honom ett engelskt förnamn - Mike - istället för fullgoda Mikael eller Micke om det ska vara låg svansföring. Det kan ju vara så att FOI-chefen själv ändrat till något mer snärtigt. Då kan man fråga om han bytt efternamn på samma gång eftersom Winnerstig definitivt låter som en självsuggestion att tänka på krigsvinst varje gång man undertecknar något. 

Horoskopet är i vilket fall horribelt och helt i linje med den sort som visserligen nominellt till det goda "mörkret", dvs status quo-folket som söker värna mot varje förändring (vilket är ett gott ting om verksamheten i sig är up-to-date, men vars lägsta sort är de som fröjdar sig i mörkrets alla sämre sidor: rasism, reaktionära politiska åsikter och hela spektrat av den demoni den hinduiska astrologin varnar för.

Nu är det avgörande klockslaget okänt men efter några hundra kartor börjar man förstå när hela dygnet är öronmärkt för problematiska själar som slussas in i tid och rum via "nitlotterna" (vilket alls inte betyder maktlösa skitliv - tvärtom, se svenska politiker och se hur detta land låter de sämst lämpade styra medan de aningen smartare befinner sig inom Näringslivet och tjänar multum på att låta folket betala överpriser för mat och annat).


Sinnelagsascendentens berättelse börjar inte helt väl. Månen anses "fallen" i Skorpionen och är ofta trotsig, motsträvig, plump och utan finess. Att soltecknet Vågen här trängs undan i 12e huset, en undanskymd position, vittnar om att just det här känslolivet är ovanligt fixerat och inte alls relaterar väl till det förnuftiga soltecknet. 

Med Solen i "tolfte förlusthusposition" relativt Månen levererar den inte på ett sätt som ett ytterst instinktivt känsloliv upplever. (Tesen att planeter i granntecken inte förnimmer varandra är i teorin rätt förödande när det kommer till paret Sol/Måne som idealt ska vara tätt förbundna.) 

Här blir reaktionsmönstret "Seger eller död", som svenska högerextremister säger, nu från ett "inre kabinett" till regeringen Kristersson som är analogt till SS i förhållande till nationalsocialisterna under Hitler. Det är förvånande att ingen journalist noterat likheten! SD leker tamejfan repris på Hitlertyskland inför öppen ridå - jag har tidigare misstänkt att dessa är män som fastnad på 10-åringarnas nivå när man läste om Andra världskriget och fascinerades, ännu ur stånd att göra moraliskt grundade bedömningar. Det säger något om Sverige att inrikespolitiken havererat på detta sätt.

*****

Solen i Luft och Månen i Vatten kan ibland ge väldigt ofördelaktiga naturer ("stridshingsten" Reinfeldt, någon?), individer som varken är säkra på sin omgivning eller lyckas kommunicera sig väl utåt. Det här måste vara statens sämsta chefsrekrytering någonsin, givet ämnet! AB-artikeln antyder också något åt det hållet.

Allt är inte Mörker på detta grundläggande tolkningsplan, men positionerna i Passion har alla problem. Dels Sol-Vågen som har att reda upp det kaos som 12e sektorn kan representera och välgångens Jupiter som visserligen brinner för säkerhet på hemmafronten (Krabban = "Homeland Security" som vi säger här i Sverige). 

Men... denna Jupiter disponeras av Månen som själv är maximalt osäker (intill neurosens rand) och knappast en bas från vilken att fatta några beslut. Detta smittar också förmågan till intellektuell verksamhet, Merkurius, som i konjunktion med Månen kan dra snett och börja inkludera attityder och känsloargument i sina analyser. Inte bra alls för någon som ska tillse Sveriges säkerhet. (I själva verket var NATO-anslutningen slutet på Sveriges inrikes trygghet, som jag hävdat förut, vi är nu del av USA:s imperialistiska maktambitioner, det största hotet för ett Tredje världskrig, tvärtom vad propagandaorganet DN låter påskina.)

Den återstående positionen i Passionens kvalitet är ingen planet, det är den hungrande och äregiriga norra månnoden Rahu/Drakhuvudet vars fundament i Väduren är solklart: krigaren Mars i segerherren Lejonet. Den här mannen är en slaktare (vilken indisk kast en hinduisk astrolog troligen skulle placera kartan i). 

I mån- eller sinnelagskartan ockuperar denna krigsenergi 6e huset som här bör läsas som "Fienden" snarare än kroppslig ohälsa, löneslav eller någon annan av sektorns betydelser. Gud vad Winnersteg ryste av välbehag när Ryssen satte sig i rörelse mot Ukraina. Här var det han väntat på hela livet i närmiljö, att få upprepa de misstag som givit honom en 3e klass returbiljett till Jorden. 

Meningen är inte att göra om samma fel igen utan att ta horoskopets alla problem i betraktande och bli en kämpe mot de dåliga tendenser han nu valt att förkroppsliga. Någon läsare kanske minns bloggarens bekymmer med att skilja på brottslingars och juristers horoskop - här är samma problem igen: det är omöjligt utan klockslag att ens börja gissa om individen följer minsta motståndets lag och blir ond som sina födelseomen eller om något skapar distans och individen tar sig an samma omen som ett problem att åtgärda.

Även om en eller annan av planeterna i Mörkrets kvalitet visar sig "verksamt god" tack vare en harmoniserande kroppslig ascendent (vilken här är okänd), kommer fortfarande mängden mörker och passionen som dras till mörkret att vara stora frågetecken i detta horoskop. 

Naturligtvis saknar kartan EXAKT det man borde kräva av en hög chef som har med underrättelseverksamhet att göra: placeringar (och starka dessutom) i Ljusets kvalitet. Men det faller naturligt, för en som följer Kunskapens väg är sällan lämpad att verka som reaktionär broms eller status quo-orienterad. Statsanställda har aldrig fört världen mot större insikt och mer välmående för alla, de är förvaltare av det mer eller mindre hafsiga bygge de träder i tjänst i. 

Minns hinduisk astrologi om 10e makthuset (stat och förvaltning): "förbättringsbart" lyder omdömet om denna hussektor, vilket underförstått betyder att dess materiella kreationer - skapade av blott mänsklig Passion (Jord-Stenbocken), aldrig är helt lyckade. Världen väntar ännu på att gudamänniskorna ska börja födas i större antal och rädda arten från sig själv, och sådana extremister som Winnerstig.

 

PS. AB-artikeln påstår sig vara NATO-kritisk men pyr ändå av fientlighet mot Erdogan - eller nåt, vet inte riktigt vad. Det är svårt att bedöma texter skrivna i Sverige eftersom islamhatet är så utbrett, nationalismen och självgodheten i detta land så utbredd att man aldrig riktigt vet vad som förtörnat skribenterna.

Jag har vacklat kring Erdogan i de få inlägg han avhandlats astrologiskt. Han är definitivt en autokrat natur (FOI-höken fördjupad via Måne OCH Mars i Skorpionen), men turkens horoskop har också goda kvaliteter. Jag förmodar att man måste vara av samma nationalitet för att uppfatta alla sidor av denne ledare och minst av allt skaffa sig en åsikt baserad på svenska medier i denna historiska passage. 

Sverige är ju dessutom derangerat av sin gamla skärmytsling med turkarna under Karl XII - en gammal svensk utrikespolitisk malör som säkert sitter gömd någonstans ännu i dagens Sverigehoroskop... 

Den här historien serverades svenska skolbarn i mellanstadiet, och jag minns inte att historien presenterades med någon självkritik från läraren. Men snabb genomgång av länken nedan visar att det verkligen är ett stycke skamlig svensk historia med en förryckt kung vars horoskop påminner om buffelaktigheten i USA-kartan och även om Erdogans tvära skorpioninslag!

https://popularhistoria.se/krig/svenska-krig/karl-xii-s-onodiga-kalabalik-i-bender


Bonusspaning

Andra med några av Winnerstigs särdrag kanske kan kasta ytterligare sken?

Fastän inte ens nämnt härovan ser hans konjunktion av Solen och halshuggaren Ketu inte så lovande ut för en fullgod karriär, tvärtom tycks han vara predestinerad att se sitt ledarskap förverkas förr eller senare.

Stelliet i Vågen plus Mars-Lejonet i attack mot Månen i Skorpionen skulle kunna vara två komponenter som tillsammans ger intressanta resultat, om nu någon med samma ingredienser nått celebritet och därmed kunnat slinka in i bloggarens långsamt växande samling (10.300 att jämföra med betydligt större samlingar på astro.com och astrotheme.fr). 

Venus utgår ur sökningen eftersom den alltid gör vad Solen gör (kooperation är dess natur).

SN.Lib & SO.Lib & MA.Leo & MO.Sco

Chefen och två till varav en är "smutsig data" så det förslår.

  • C. Douglas McMillon;17.10.1966;12:00, amerikansk VD för Walmart (åtminstone 2016), snuskigt rik
  • Mike Winnerstig;13.11.1966;12:00 - FOI-chefen
  • Peter Gustavsson (DD);14.11.1966;12:00 - relativt ny politisk skribent på AB, men datumet från nätet är definitivt inte säkert. Så här introducerades han i tidningen.

Tyvärr går det inte att dra några slutsatser av en så mager skörd, annat än att Walmart-chefen uppenbarligen har näsa för att pengar och vilka företag att styra mot om man är en girigbuk. Här är det förstås stora pengars Jupiter som från Krabban (dagligvarutecken!) harmonierar med chefskapets Sol.

Hunger på stora pengar sammanhänger förstås också ihop med Mörkrets kvalitet, typen gillar stabila och komfortabla omständigheter, gärna där man tjänar mycket men inte behöver anstränga sig så hårt. Mörkret jobbar mindre än Ljuset, behöver inte som Ljuset "uppfinna" något nytt utan pusslar bara med kända storheter. En administratörstyp, som sagt. Faktum är att abnorm penninghunger kan visa sig på många sätt.


Bonusspaning 2

Apropå det ryska paret som gripits för spioneri i Stockholm och Rysslands protester mot det de typiska svenska mediedreven, svarar Myndigheten för psykologisk indoktrinering av svenska folket, Mikael Östlund lakoniskt att så här håller ju Ryssen på - påpekar för oss i Sverige att vi faktiskt drevar och söker manipulera den egna befolkningen. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4oOBnR/kreml-om-sapos-tillslag-antirysk-hysteri

Östlund har sopat igen spåren om sig på nätet och följande är ytterst osäker data. Men jag menar, vem i ungefär passande ålder kör BMW, bor i villa i rikemansförorten Saltstjöbaden, är i arbetsför ålder utan att ha något enda företagsengagemang? Någon i statens tjänst i det militärindustriella komplexets närhet och därmed belönad av skattebetalarna med ett privilegierat leverne? Skattebetalarna betalar Överheten för få bli hjärntvättade imbeciller... Det här landet lider nu av ett inverterat bildningsideal.

Den här kartan bär dessutom tecken på krigs- och psyk-kopplingar genom dels Massornas Passion, den påverkbara delen plus detta dumma folk (Månen) och krigets Mars i opposition. Det låter onekligen som "rätt man på rätt plats".

Mörkrets kvalitet - stabilitetssträvan är tydlig med Solen i Vattenbäraren - Sveriges eget soltecken. Månen är också Sverigehoroskopets: Väduren här infekterad av demonen Rahu - kanske symbol för de påverkanskampanjer som den är typen är satt att sniffa rätt på med kikare och bakom tintade fönster på sin BMW...

Om rätt person, inte mycket mer av verksamt Ljus men desto mer Passion för att hålla befolkningen i linje med vad den Mörka Överheten proklamerar... En listig typ - om rätt person.


Missa inte halshuggaren Ketus försök att döda "den andres" (hus 7) tänkbara allianser med det egna folket (Månen). Det ser verkligen ut som den här Jag & Du-axeln har med "främmande makt" och dess försök att intrigera att göra, och så förstås "halshuggandet" av sådana försök. 

Den känsliga infiltratören Mars-i-Vågen (som här symboliskt halshuggs och blir en Draksvans) motsvarar förstås det nationalhoroskopets Våg-personlighet måste skyddas från (genom halshuggning/motåtgärder). 

Håll med om att kartan anknyter till "svenskheten" på nationalhoroskopets alla olustiga sätt, Eliten i sina kvarter och dess förmynderi av det "dumma svenska folket" (Månen i Väduren i Sverigekartan anses tydligen tända till alltför lätt av de styrande - utom när det är valdag förstås).

Inte något exempel på den utpräglade höken men ändå en Sol verksam i en mörk samhällsordnings tjänst för att stävja eller styra Passionen bland folk.

(Saturnus i Fiskarna kommenteras inte, tecknet tillhör Ljuset men planeten är Mörk mixen blir varken bu eller bä.)

Inga kommentarer: