Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 november 2022

Sverige låter selektivt de medborgare dö som inte kan "masshanteras"


AB publicerar en artikel där svenskar med sällsynta sjukdomar anklagar Sverige för att låta dem dö. Gissningsvis (jag läste inte artikeln) för att Sverige har en lång historia av att köra över sina medborgare och hantera dem "rationellt" i klump. Storköp av munskydd och covid-doser som ger så stora restlager att de skänks bort till andra länder medan dyra mediciner mot sällsamma sjukdomar ratas. Medborgarna får hellre dö eftersom de fascistiska tendenserna i den svenska mentaliteten inte vaknade först med nyliga grundlagsländringen (spionerilagen).

Publiceringen är märklig eftersom jag dagen innan skrivit och just före detta inlägg lagt ut en annan text om ett annat sällsynt fall - nu gällde frågan Sveriges "hantering" av sina pensionerade medborgare. Samma sak där: Staten felfördelar hela årgångar genom brist på intresse eller rent av oförmågan hos mediokra tjänstemän att skapa rättvisa system.

Båda oskicken i detta land som alltmer ser ut som att dess Stat - det vill säga Kapitalet som ser om sina intressen via svaga politiker - blivit Folkets fiende! 

Finns tecken på detta i nationalhoroskopet utöver allt som redan sagts om den kartans fokus på Eliten och undertryckande av Folket? (Ett Folk som dessvärre fortsätter att titta mot Stockholm för "beteenden" att ta efter).

Det märkliga är att nationalkartan från 1974 - mitt under socialdemokratins sista år före nyliberalismen reducerade medborgaren till en produkt för marknaden att kapitalisera på - förutspår en så tragiskt utveckling. Men det kommer pö om pö i linje med den hinduiska astrologin som ser en varelse (ett land) gradvis genomgår förändringar vartefter dess födelsehoroskop går in i nya "planetära ödescykler".

På ett sätt tycks den här läran tala om valfrihet eftersom svaga planeter i födelsehoroskopet definitivt förebådar svåra tider för landet. Men horoskopet säger inget om hur nationen (eller de folkvalda) kommer att svara på de förberedda problemen. På sätt och vis verkar horoskopet bli allt mindre användbart för en karaktärisering av landet vartefter det åldras. Cykel eller cykel genomlevs, var en och med sina utmaningar eller löften, men vilken är helhetsbilden av ett land som Sverige som fyllde 48 år i februari i år?

Här avslöjar sig bloggarens brist på erfarenhet även i nationell eller politisk astrologi. Men man kan anta att analogt med en individ så bär nationen på en karma där vissa bitar är närmast permanentade, nationella särdrag som kommer att kvarstå så länge landet lever (dvs. intill en så stor förändring att det får ett nytt nationalhoroskop). Och t.o.m. efter en nationell "pånyttfödelse" kommer karma från den "gamla världen" att följa nationen in i framtiden. 


I ett ännu inte publicerat inlägg påminner jag om att det femte elementet, Etern, i Indien betraktas som en grundsubstrat som ligger utanför tid och rum och på vilket alla händelser i tiden (karma = gärning) registreras som en signetring gör sitt intryck i lack. Eftersom Etern eller Akasha ligger utanför tid, finns allt som hänt i tid alltid kvar och via mekanismer som hinduismen och förmodligen ingen annan kultur kunnat reda ut i detalj, återanvänds dessa registrerade handlingar för att förbereda ett öde inför individens, människa eller nation, återfödelse.

För Sveriges del är det uppenbart att landets omänsklighet i dag har gamla rötter, men inte så gamla som man kan tro. Det är socialdemokratins bygge av välfärdslandet som fått - som medaljens baksida - denna Henry Fords löpande band-inställning till hur man behandlar medborgare. Klumpa ihop dem och få "masstillverkningens fördelar". 

Det är en sjuk mentalitet som går tillbaka på Kapitalismens ungdom, på Industrialismen som reducerade människan till utbytbara kugghjul i samhällsmaskineriet. Staten under socialdemokratin må ha börjat som utnyttjade arbetares protest mot översittare och onda snåla fabrikörer som körde sitt race i den unga kapitalismen och dess kamp om marknadsandelar via rationalisering och rovdrift på den mänskliga arbetskraft som ändå behövdes.

Vidrig "rationell" masshantering av landets sjuka: sjätte ohälsohuset har i Sverigehoroskopet välviljan men också storfinansens eller de gigantiska rikedomarnas Jupiter som husägare (baserat på landets födelse med en Våg-personlighet).

Problemet är att Vågen är rättvisans och jämlikhetens tema, och redan i de grekiska gudasagorna är Zeus (Jupiter) närmast en odåga. Ligger med alla och sprider sina favörer nyckfullt (som alla gudar). 


I Sverigehoroskopet av 1974 är Jupiter en hemsk planet eftersom den ur Vågens perspektiv, ur rättviseperspektiv är en chanstagare, en gambler, guldgrävare och hycklande klippare. Sveriges storfinans är inte ett trevligt gäng, om man ser på planeten som en klassmarkör. Jupiters normala funktion som stor välgörare perverteras i långa stycken och allt dåligt som finns att säga om planeten gäller för den svenska Eliten. För Jupiter befinner sig märkligt nog i de lyckligt lottades 5e hus, vilket betyder att allt överflöd - ett ont överflöd! - ligger koncentrerat till en viss grupp.

Sjukvården ägs enligt nationalhoroskopet av en fartblind skock chanstagare som bara vill bli rika på vårdutövandet. Detta är naturligtvis inte landets alla sjukvårdare! Men väl läkare som söker tillhör den glassiga eliten och deltog i borgarnas utförsäljning av statlig vård och plötsligt fanns sig nästan i position att mingla med gamla anrika svenska finansfamiljer. Sveriges ohälsohus är verkligen ohälsosamt under en ond Jupiters direktiv, en Jupiter som direkt avslöjar varifrån skiten kommer: från 5e huset för Eliten. 

Inget av detta märktes när nya horoskopet kickade igång 1974, och det är därför den hinduiska astrologin varit lite av en uppenbarelse för bloggaren. För när man följer nationens cykler stämmer det perfekt att nyliberalismen som inkuberade i socialdemkratin och påverkade den i många år innan den brakade loss som rena helvetet under Reinfeldt & Borg och deras tydliga politik att gynna dem som hade och ta från dem som inte spelade med i högerns ekonomisk-politiska ideologi.

Så mycket för förlorarna som fått en allt sämre samhällsvård vartefter låga klipparmentaliteter alla flyttat in i med sina vårdcenter till Stockholms rikaste stadsdelar medan landet i övrigt har urartat i servicehänseende. Ja, servicesektorn är också 6e huset så Sveriges onda Jupiter drabbar den direkt. Om något anar man Sveriges sårbarhet eftersom så få planeter äger så mycket - och allt är "verksamt ont". Det har varit en nedgående spiral sedan 1970-talets mitt. (Centerns Fälldin blev statsminister 1976, så ta det som början på slutet.)

*****

Pensionärerna då? Astrologin har (mig veterligen) inget horoskophus som ens som delbetydelse omfattar denna grupp. Det förvånar inte eftersom traditionerna är gamla och förvånansvärt seglivade. Mitt favoritexempel är Merkurius, som i Babylon var guden Nebo, skrivkonstens gud och tillika kommunikatören till människorna. Merkurius var också astrologins gud, vilket blir begriplig när man minns att planeten än idag står för intellekt och förmågan att tänka logiskt och inte minst kalkylera (räknenissen!) 

Utvikning. Man ser i västastrologin olika åsikter om vilken som är astrologins härskare. Den dummaste åsikt jag sett är nog den i modern tid upptäckta Uranus, vilken inte ens existerade för de tidiga människor som började se sammanhang mellan himmel och jord och skapade astrologin. 

Men även Saturnus har föreslagits, och den tanken är bättre eftersom Saturnus kopplas till system. Så astrologin som ett system av komplexa regler - Saturnus. Men astrologin som en konst att uttyda matematiska förhållanden och kommunicera (landets öde kommunicerat till kungen): Merkurius. Hinduerna slipper dessa bryderier eftersom de knyter flera karakas (signifikatorer) till vart hus/livsområde, kanske som påminnelse att det finns flexibilitet i systemet (och många sätt att tolka).

Så även om de svenska pensionärernas lott inte kan utläsas direkt ur något hus, har astrologin delat människans levnadslopp i ett antal stadier som vart och ett har sin planet. Saturnus är Den Gamle och självklart den att studera för hur Sverige behandlar sina gamla.

Dessvärre innebär det att vi kommer till horoskopets rent ut sagt kriminella del !!! Det som borde vara "det bästa huset", hus 9 för religion och filosofi vilka är strävanden för den som jobbat klart i samhället - detta hus är det som fungerar sämst i Sverige, vilket märks av religionens död för den alltmer konsumtions- och nöjesinriktade svensken. 

Statens ensidiga jakt på pengar för välfärdsprojektet och socialdemokratins lågpannade förakt för alla "idéläror" som skiljer sig från socialismen har över bara några generationer skapat en degenererad sorts medborgare, lätt att styra via ekonomisk piska eller morot, men helt urblåst och omöjlig att föra intressanta diskussioner med om man kommer från utlandet. 

(Detta fick jag höra från en underbar iransk kvinnlig tandläkare som tyvärr slutade där jag brukade gå. Hon hade troligen levt i Sverige sedan revolutionen 1979 men hade tydligt noterat svenskarnas, ehm, fattiga mentalitet jämfört med sitt gamla hemland.)

De gamlas problem i Sverige beror som bekant på att Saturnus står i nära konjunktion med "halshuggningens" södra månnod. Det krävs inte mycket fantasi för att förstå hur lätt Sverige har att söka kapa banden med allt av "förra årsmodellen". Eftersom Konsumismen - att jobba och shoppa - är den enda religionen den fattiga f.d. arbetaren (socialdemokratin) förmått tänka ut, som sitt "högsta goda" förvånar det inte att 9e huset måste tolkas som rent demoniskt.

Och vad värre är, denna skadade Saturnus är FUNDAMENTET för hela den finansiella Elit som är vad landet kretsar kring. Saturnus äger två tecken, materiella Stenbocken (där vi hittar alla landets kvinnor - Venus - fullständiga offer för mode- och sminkindustrin som numera drivs via kvinnliga "influencers") och den intellektuella Vattenbäraren. 

Men det är i det senare tecknet man hittar landets viktiga ledarfigurer (Solen), landets Storfinans (Jupiter) och hela informations- och kommunikationsindustrin (bl.a. medierna) i formen av en Merkurius fastklämd mellan de två giganterna. På kvicksilvrets kappvändande vis är Merkurius därför lika demoraliserad som Sol och Jupiter, båda "verksamt onda" eftersom Sveriges Våg-personlighet varken accepterar dominant ledarskap eller snuskigt rika. 

Bara i Vågens tunna personlighetsfernissa kan man ana något av ett äldre Sverige med hyggliga värderingar men det är bara den flagnande rollen som inte längre kan maskera den avgrundslika ondska som jakten på materiella rikedomar lett till.

Det är, har jag tidigare sagt, som om vikingarnas röveri aldrig "kristnades bort". Rövaren lever kvar i nationalsjälen och nyliberalismen hjälpte den att spränga socialdemokratins försök att tämja den på många sätt pinsamma vikingen (även han en lönsam produkt numera). 

Trots denna åldriga primitivist är det således socialdemokratins förskyllan att sjuka och pensionärer inte behandlas som människor utan som utslitna maskindelar man helst gör sig av med. Den nya rena och högklassiga Sverige var ett projekt som 1974 redan rymde frön (planetpositioner) som vittnade om landets sönderfall, vartefter planeterna turades om att spela förstafiolen under de avslöjande hinduiska ödescyklerna.

Givet att Saturnus står för den mest kroniska karma man kan tänka sig är det under 1974-kartan Saturnus tappar höjd och via konjunktionen med en "sublunär demon" måste sägas ha dragits ner i skiten. Allt som görs här, bygger på den ärthjärnas intelligens som bara ser allt i termer av Månens snabba bana (kortsiktighet, likt kvartalskapitalismen). Denna Saturnus, Sveriges fundament, saknar alla de kvaliteter man förknippar med en god Saturnus: långsiktighet, måttlighet, förnuft, etc. 

Än värre (också noterat i många äldre inlägg) blir det att Saturnus har en ömsesidig reception (Merkurius hos saturniska Vattenbäraren, Saturnus hos merkuriska Tvillingarna) med den rejält korrumperade media- och handelsmannaplaneten Merkurius, låst som i ett skruvstäd och påverkad till det sämre av Ledaren Solen och Storfinansen Jupiter. 

Här är för övrigt förklaringen till svenskarnas extrema shoppingmönster när det kommer till hemelektronik. Marknaden styr hjärnorna på denna arma befolkning och Merkurius täcker in allt som kommunicerar eller förmedlar data, smartphones, tv, hemstereo, ja svensken slutar fungera mentalt i samma ögonblick något säljs som "smart". Smarta kylskåp. 

I Sverige har "marknaden" hittat västvärldens mest oreflekterande shoppomaner! Om förmågan till reflektion, Månen, har tillräckligt sagts på bloggen om hur svag den är i nationalkartan. Det finns alltså ingen bas alls för förbättring eller mognad för det här landet - Månen råkar nämligen också vara ägaren till 10e huset för regering och riksdag - låg pöbelmentalitet styr landet och Eliten i 5e huset skrattar hela vägen till banken.  Det innebär ett land som upplever "Måndag hela veckan" men utan Bill Murrays progression i förstånd. Här i Sverige upprepas samma misstag om och om.

 

PS. I ett annat ännu inte publicerat inlägg begrundas astrologiska regler som skapar tolkningsproblem, som den att planeter i angränsande tecken/hus inte är medvetna om varandra. Det är gör Sveriges folkliga Måne problemfylld eftersom dess disponent Mars (så viktigt att studera båda tillsammans!) står i huset invid. Betyder det att den styrande 5e huseliten skapat, format, eller inavlat en befolkning som inte längre kan förnimma sina rötter, sina fundament? Dessvärre tyder det mesta på detta. Priset för "ny liberalism" vars luft bara växer och växer tills dess att allt och alla förlorar greppet om eventuella sammanhang. Allt är bara "GB Glace - för det är JAG värd" ett land av vilsna och isolerade egoprinciper.


Inga kommentarer: