Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 november 2022

Fake news om UFOs / 2 horoskop för Kapitalismens ohederliga fanatism

 


Det här måste vara årets mest genomskinliga bluffnyhet. Ta det nu världsberömda klippet med ett ultrasnabbt UFO som far efter vattenytan och vissa sträckor ser ut att flyga i undervattensläge. Videon har bekräftats äkta av amerikanska myndigheter och visar att den fotats från ett jaktflygplan från ett hangarfartyg.

Nu presenteras en ny "förklaring" av den extremt suspekta nätkällan Live Science - en sajt känd för att "debunka" allt övernaturligt trots att fenomenen otvetydigt existerar och kan bekräftas av långt tyngre vägande källor än en nätsajt som mycket väl kan vara en riggad av ljusskygga intressen.

Det som gör "förklaringen" så ofattbar korkad (till och med för att - påstått - komma från CIA) ligger i öppen dager: UFO:t, säger LS:s källa är en optisk villa skapad av kameravinkeln till vattnet - egentligen flyger föremålet bara i 48 km/h. Minns någon hur länge jaktpiloten har farkosten i siktet? (Och videon är längre än den korta snutt som först offentliggjordes - här är tydligen hela.)  Har någon hört om ett amerikanskt jaktflyktplan som klarar att flyga i 48 km/h utan att ramla ned i havet?

Intressant är att Live Science ansluter sig till den Kina-"bashing" som redan bl.a. Aftonbladet bedriver, sannolikt via Schibsted med mandat att ösa ut så mycket svenskfördummande trams som möjligt. Ska vi vara med i NATO, dvs USA, måste vi sänka oss ytterligare några IQ-punkter!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/on3mmV/usa-s-besked-inga-ufon-det-ar-kinesiska-dronare

Wikipedia har få uppgifter om Live Science, men där vore det intressant att studera om ägarstrukturen kan avslöja mer. Nätet har en omröstning där bara 10 röstare orkat kommentera LS. Sajten får med det dubiösa betyget 3,3 vilket naturligtvis inget säger. 

Vissa texter kan vara redogörelser för korrekt utförd vetenskap som meriterar bra omdömen, men sen finns det för "desinformation" klassiska: skitnyheter som smygs in här och där och som den begåvade läsaren ger tummen ned för, medan den internetförstörda generationen fortsätter att gilla allt...

Här en bra illustration från ... USA. Uppdrag: Sälja Elvis senaste hits (på en samling från november 1959) med KVANTITETSARGUMENTET, något bara en väldigt okunnig publik går på! (Exemplet använt tidigare på den här bloggen.)

 


Denna publicering, som Aftonslasket i Sverige återger, tillhör uppenbarligen kategorin smutskastning av Kina. Är det möjligt att AB rekryterar allmänjournalister utan urskillningsförmåga? 

I rättvisans namn slutar artikeln med en rad om att det finns andra, alltjämt oförklarade fenomen. (Som väntar på tramsig bortförklaring? Att "väderballonger" återkommer i denna LS-nyhet visar hur fantasilös nyheten är.). 

Men fejknyheten har redan fulvinklat GoFast-filmen i önskad riktning: det är Gulingen! Det är Ryssen - följ bara formatet och det kommer rätt säkert från amerikanska spinndoktorer. De tänker uppenbarligen även på att den obildade massan måste dras med i drevet och här var ett bra exempel. 

I Sverige är Schibsted/AB bara ytterligare en av den amerikanska propagandaapparatens små knähundar och det har ett lätt jobb eftersom USA sålt in sig under generationer med Coca Cola och Disney-film. Barnen i Väst är mentalt skadade redan vid tre års ålder och illa rustade till korrekta bedömningar i vuxen ålder.


Bonusspaning: massor av fans kan aldrig vara fel

Det amerikanska skivbolaget, stationerat i New York, snappade snart upp den lokala sensationen, landsbygdsgrabben Elvis. Efter en stark start med "Heartbreak Hotel" som var skriven innan RCA (Radio Broadcasting America) kontrakterade honom lät professionella låtskrivare skapa honom lagom tillrättalagd Rythm & Blues som snabbt blev urvattnad pissmusik när Underhållningsbranschens jakt på inkomster ökade Elvis pålagor och tvingade honom till att bli medioker filmskådespelare.

Det rasistiska USA hade sedan tidigt två skivindustrier, svarta artister ledde vägen, ofta på skivbolag ägda av färgade (till vilka räknades alla ägare som inte var kritvita, det perfekta musiköra som hörde löftet i vita engelska bandet Led Zeppelin där inte britterna själva brydde sig, var från Turkiet - alltså "neger" i USA:s ögon). 

Storbolagen lät välkammande vita artister blixtsnabbt spela in coverversioner som gick till den vita medelklasspubliken, som inte vågade sig in på "farligt" territorium. 

Inför detta kluvna företagsklimat kommer man osökt att skilja på Sveriges instinktiva rasism - den sitter i ryggraden på folk i väldigt obildade länder och hur lätt "Orten" kommit till och med detta inhägnande ord också det våld som numera är lika vanligt i Sverige som i USA:s städer med en stor färgad befolkning för de vita att frukta och hata. Skulden från slaveriet är förmodligen för tung att bära för USA och landet drar därför in hela världen i sitt inre psykiska inferno.

Se USA-horoskopet på andra platser på bloggen och dess Sol/själ i Syndarens 8e hus. Sorry, detta kommer att drabba några av bloggens läsare, men 8e är INTE GOD KARMA. Bloggaren känner med alla drabbade, själv med sin Sol i GODA KARMANS 5e men i "destruerad form", dvs i praktiken ett liknande budskap.

Och inte minst: identiskt med den "verksamma illgörare" som är Sverigehoroskopets snarlika Sol-i-femte. Bloggarens illgörande verksamhet syns inte minst på bloggen där den obehagliga sanningen om den svenska folkpsykologin kan läsas.

Detta har naturligtvis inget med bloggarens eller landets själskaliber att göra, själen går inte att mäta med jordiska mått och astrologi med känd födelsetid berättar som bäst bara om själens inverkan i denna värld. Därför kan ett lands korrumperande femtehus-Elit som söker samla all rikedom till sig själv vara jämförbar i ondska med de få som söker analysera det psykiska tillstånd och samtidigt kommer att ifrågasätta den förljugna svenska självbilden.

Givet att 5e huset som grundvärde är tursamhet och allt som gör livet lätt och njutbart, blir det också nöjesindustrins sektor, förutom platsen för aktieklippare och andra som bara leker med samma liv andra trälar och släpar för att få saker att gå ihop. Faktiskt, detta avslöjar lite om hinduernas syn på själen (Solen "hör naturligen hemma" i 5e huset): själen tar inte detta jordeliv på blodigt allvar, livet hur det än tör sig är en "upplevelse" och därifrån ligger det nära att tänka sig att själen är en nöjesturist på Jorden! Bara de verkligt falla själarna tar detta livsöde som ett helvete. 

Det är tyvärr också den lättsamheten som för den onda Eliten så vidrig, den finner konservativt att ojämlikhet är Naturens egen ordning och uppfattar inte att födelsen till Människa förpliktar. Den som missar det uppdragen kommer säkerligen att sjunka tillbaka över tid och degraderas till mer primitiva djurarter. Brytpunkter när en människosjäl förklarat "sin själ" finns det förstås ingen levande som kan uttala sig, det är knappast så att den avancerade västvetenskapen sysslar med annat än utveckla sitt vetande utifrån a priori-antagandet att själen inte finns. 

Alla moderna bekvämligheter serverar därför bara den muterade ap-kroppen, den rena sinnliga "lägsta" delen av människovarelsen. Folk blir alltmer lika instinktiva djur, ju flera tankekrävande arbetsuppgifter som förs över till datorer och smartphones. 

Redan nu ses en generation internetskadade människor som i praktiken är mer djur än människor. Är "påverkaren" Margaux Dietz överhuvudtaget människa - hennes sponsor flyr nu, hycklare som de är, efter att hon förbrutit sig mot nominella nivån för "hyfs" i utnyttjandet av en stupfull människa utanför sin lägenhetsdörr.

Efter denna utvikning rakt in i nutida svensk rasism i Elitens kvarter i Stockholm, åter till New York-bolagets första samling hits av sin nykontrakterade stjärna. Bolaget startade ursprungligen i New Jersey 1901 men så nära New York att det är samma ascendentgrad som om man väljer New York, där företagets huvudkontor låg när Elvis-samlingen släpptes 13 november 1959. Skivsläppet roar bloggaren eftersom han föddes några veckor tidigare men med både bättre och sämre födelseomen. 

En försämring verkar inträffa efter att intellektet (Merkurius) lämnar Vågen och går in i Skorpionen, den typen av 1959:a har jag hittat flera exemplar av som kvinnomisshandlare eller allmänt förvirrade, "förlorartyper". Det kan vara vilseledande att dra slutsatser, för tekniskt sett kan det vara en fördel att ha Solen i Luft och Merkurius i Vatten, trots att de verkar i "skilda världar". 

Tänk att Solen är en övergripande intention (en ljusspridare) medan Merkurius kan uppfattas som den fakultet med vilken människan förmår ta sig ner i sub-humana frågor - i Skorpionen är man nere på Vattnets nivå, känslor, instinkt. För en psykolog som arbetar med att förstå och kasta en Luft/intellektuell förståelse över det irrationella instinktslivet (Vatten) skulle detta kunna vara en tillgång, men mins anekdotiska fall tyder på att typen oftare är på mottagarsidan - en som behöver psykologisk vägledning för att nå självinsikt.

Elvis andra samlingsalbum då? Ett verkar säkert. Horoskopet för albumsläppet tycks inte diskuterat titelns falska argument. Det är åtminstone inte det primära budskapet. Midnatt i New York ser Lejonet - kungen - stiga i öster, och dessutom bara 2° från "kungamakaren" Regulus. Det var ett tag sedan bloggen spanade på den här fixstjärnan, men det här exemplet är lysande. Elvis var aldrig så stor som under sina första två år hos RCA och här stämmer symboliken perfekt med antingen Bolaget som en "kungamakare" eller Elvis själv som The King - guldlamé och allt (guld eller gyllengult var t.ex. reserverad färg för kejserligheten i det gamla Kina).

 


Den unge Elvis i Memphis hade talang och sög åt sig alla influenser i den blandade staden, han sjöng vit country lika gärna som svart R&B (hör spridningen på hans tidiga radiohits för Sam Phillips lokala bolag SUN Records). När han nu som stora RCA:s skyddsling framträder som "Kungen" är det en konstruerad bolagsprodukt: Lejonascendentens härskare är Solen i 3e mediala huset. "Elvis is happening" vid denna tidpunkt. Att han har Solen med Mars är en alltigenom fördelaktig kombination om man tar rollen som stridande lejon, för denna ascendent är krigaren en verksam välgörare och en tillgång, dubbelt så eftersom den är planetär vän med Solen (båda är "eld").

Tredje huset ger dessutom medial exponering och vad kan den enkla folkmassan (Månen) annat göra än köpa showen? Månen i Väduren disponeras av Mars så den här fullmånen indikerar verkligen en framgångsrik mediebolagsprodukt (RCA var inte ens ett skivbolag i första hand utan sysslade med kommunikationssystem och helt vinstdrivet: se 3e kommunikationshusets ägare Venus, demoniskt förstärkt av Rahu och i 2a huset för pengar/tillgångar. Elvis hade en tät uppbackare, så kraften att nå och dupera folkmassornas enkla sinnen är uppenbar. Det är som om det här horoskopet beskriver urtypen för amerikansk propaganda, stilfullt yttre och monetära muskler för att dupera hela världen.

Kartan innehåller fler intressanta detaljer, men dessa tycks primära och de mest intressant.

"Etik går inte att mäta" sade en ruskigt kapitalismälskande ekonomiskribent i näringslivskanalen AxessTV häromdagen. "...För var och en har sin etik". Detta är naturligtvis en satans lögn eftersom det enbart finns en etik, det hinduisk astrologi kallar Dharma eller "det högsta goda" och som tecknas i 9e huset. Under den västliga hellenismen kallades det "gudens hus" och guden var förstås Zeus, den främste - hinduerna följer samma tradition eftersom deras naturliga 9e-husägare Guru är deras namn för Jupiter.

I det här horoskopet för lanseringen av en produkt är försäljningsresultatet allt och här blir alla Elvis fans viktiga. Gärna 50 miljoner av dem, vilka alla köper de senaste hit-låtarna en gång till, nu samlade i snyggt skivomslag. Horoskopets "högsta goda" stämmer alltså helt perfekt med albumets falska argumentation via titeln. Argumentet är falsk men ändå sant ur Kapitalistens synvinkel. "All reklam är bra reklam" även om den begår våld på allt som kan kallas unikt mänskligt, som att arten utvecklat en intelligent syn på världen som tjänat dem där djurarterna inte utvecklats ett dugg. Om människan var något avvikande i antikens ögon, då skulle de se vart arten åstadkommit idag!

Men att kränga produkter via speciösa argument, sådant blev USA:s bidrag till världshistorien under den tid då man lurade i massorna att ingen själ finns och att var och en kan hålla sig med sin egen "etik" . Man kan betrakta etik som en mer förfinad eller medveten variant av den hjärntvätt som inte minst medierna pushar på sina läsare och i allmänhet ligger i linje med vad makthavarna bestämt som "moral" för ett visst samhälle.

Det grovt desinformerande SD och dess tal om "svenska värderingar" (som nu skrivits in i nya regeringens handlingsprogram - tydliga steg mot en fasciststat) är exempel på retorik som kan ha skapats av kriminellt sluta hjärnor men som tydligt syftar på att lura "massorna" som ännu inte börjat tänka på den mer förfinade nivå där etik är en självklar komponent, t.o.m. den viktigaste för de "gamla själarna". (Oklart vad detta betyder, men gissningsvis har de cirkulerat mellan himlarna och Jorden rejält många gånger...)

*****

Bonusspaning 2: "Alla har sin egen etik"

Det här tillägget granskar kort Kapitalismfanatikern som figurerade i en aktuell intervju utförd av en vältalig och mild britt. AxessTV tycks ha inse att det inte finns en enda svensk kapitalist med tankeförmåga och engelskakunskaper tillräckliga att föra konversation med de väl valda intervjuobjekten i serien "Freedom" (10 st 30-minutersavsnitt).

Merryn Somerset Webb är ekonomisk seniorskribent på amerikanska Bloomberg, favoritplats på nätet (och ännu i papperstryck?) för alla som älskar att låta pengar tjäna pengar åt sig, dvs. de som haft förutsättningar, via föräldrar eller begåvningsmässigt att slita sig loss ur arbetarklassens helvete och bli lyxglidare på toppen av alla andra. Hon såg den växande ojämlikheten i Väst som ett problem men lösningar var bara ... mer kapitalism i tänkandet hos var och en. För "vi människor är födda kapitalistiska" påstod hon, lika fantastiskt och oriktigt som att det finns lika många slag av etik som det finns människor.

Det är enkelt att utifrån dessa två falska påståenden se att hon exkluderar det som alla folk och civilisationer före materialismen tagit för givet: att det finns nivåer inom människan som sammanbinder alla och som gör sådant här dumprat omöjligt. 

Klockslag för ekonomisten okänt men hon pratade så snabbt och väloljat att det säkert var dubbel MENSA-nivå (typ) och britten verkade ha fullt upp att följa med inför hennes kulsprutekärvar av analys och retorik. Hon har tänkt de där tankarna många gånger och t.o.m. ett "naturligt horoskop" för bara dygnet bekräftar fullt ut vad som pågick. Men är detta verkligen ett horoskop för ytterst hög intelligens, eller är det en varning för "vattenhjärna", det olustiga läckage mellan rationalitet och instinkt (Platons högre och lägre själ) som blir perfekta desinformatörer? 

De mest intensivt läckande psykena tänker och tala så snabbt att de med lätthet bakar in direkta osanningar mellan de korrekta uttalandena och menigheten köper rubbet av vad de säger. Den spändhet man såg i brittens ansikte inför ekonomism-fanatikern kanske inte var bristande begåvning hos honom utan snarare tecken på att han detekterade den ena osanningen efter den andra!


Minns hur bloggen använt det blå LUFT-elementet som symbol för andemänniskan - en okroppslig essens som innebor i varje varelse och kommer att överleva i många liv ytterligare innan också denna existensnivå "återvinns" i det gigantiska kosmiska maskineriet. Nå, detta är Luft-elementet i dess bästa tappning. Många kvalitetsklasser lägre ned finns "mänskligheten på Jorden", som det normala uttrycket. Luft är vad som skiljer oss från Djuret (vilket fadäsen "darwinismen" mörkar). 

Ett Djur uttrycker kognitiv kapacitet och liv och sorterar under astrologins Eld, men det är människan som äger förmåga att tänka utöver det givna och skapa abstrakta världen som de ibland lyckas förverkliga i det materiella (Jord).

Ekonomisten saknar Eld eftersom Saturnus i Väduren kyler ner den spontana livsruschen och ger små sluga ögon, "the cunning criminal" som Europa skulle ha sagt den tid man tyckte sig se karaktär i ansiktsdragen. Listigheten framgår tydligt av att Vädurens härskare är den andra av de två naturliga illgörarna, Mars. Här står den med livskraftens Sol i det sluga räknenissetecknet Tvillingarna vilket göra t.o.m. den "naturliga zodiaken" kritisk: egoposition 1 och intellektsposition 3 båda behärskade av zodiakens omoraliska och/eller direkt skadliga planeter!

Det säger sig självt redan här att kvinnan inte har en aning om vad etik är, hon har förväxlat den med konventionell moral (Saturnus) och det är kopplingen till egotecknet Väduren som gör att hon egentligen säger att outvecklade nybörjare (Väduren) anser att de själva avgör vad som är rätt och fel (Centrism som inte tagit sig bortom ego-nivån).

Hennes andra galenskap, att människovarelsen är född kapitalist till sitt väsen, ses på annat ställe. (Noterar i förbigående att detta inte stämmer med att ateistens åsikt att det existerar någon för alla människor gemensam etik, eller ens ett högsta vetande (sam-vete), en lag som är gemensamt för alla människor. För om en essens av denna typ förnekas så måste också andra typer, t.ex. den materialistiska. Gudlösa penningkramare är helt enkelt utan fotfäste i tillvaron, det är vad Nihilismen (=rådande paradigm i Väst) innebär och ger vissa intolerabel ångest medan andra flyr in i fantasivärldar. 

Aldrig har väl nöjesbranschen behövs för att döva arbetsslavarna i Väst som i denna tid! Först ta allt Hopp från den och därefter sälja på dem Lyckoprodukter som de själva måste jobba veckan lång för! (Och detta var innan Systemet 2022 fallerade, nu blir det inte mer Lyckoprodukter utan bara Kapitalismens verkliga och fula sida. NATO knackar redan på dörren, USA vill ha en bit av Sverige innan Ryssen tar för sig - så låter fulpropagandan USA lurat svenska medier att vidareförmedla.)

Hos ekonomiskribenten ser man den falska övertygelsen i att Solen i luftslottens element grundar sig på räknenissen Merkurius i 2a huset för ekonomi och Jord-tecknet Oxen gör symboliken extra tydlig.

Men i eskapism och drömslott ingår förstås också den TREDUBBEL uppsättning av dissociation detta rätt tragiska livsöde ger prov då - hon påminner mycket om USA-horoskopets dubbla störningar mellan TANKE och INSTINKT (Luft och Vatten). 

Här ses dels en ultragirig (sublunära eller Vatten-relaterade demonen Rahu) och begärsfylld Måne (Vatten!) som sublimerat Månens enkla begär och luft upp dem till Vattenbärarens systemskapande nivå. Lägg till detta simplistiska ego-behov (Saturnus i Väduren) som månfundament. Begären har här svällt upp till en hel ideologi (Luft, luftslott) om maximal hunger och det maximalt mättande systemet - kapitalism och då särskilt den del av mänskligheten så sjuk att den aktiespekulerar för att må väl.  En annan del av hjärttvätten är det sjuka argumentet att vara fri, dvs, jobba utanför statens ramar.

Detta är numera enkelt i Sverige vars korrupta stat favoriserar glidartypen - se det våldsamma underbetyget för Sverigehoroskopets 5e hus på denna blogg. I sektorn blandas flyktingarna från arbetarklassen - vilka är det verkliga patrasket jämfört med den kvarvarande andelen, som åtminstone står för något verkligt. Grannarna i rikemansområden kommer aldrig att acceptera dessa nyrika som har noll av de kvaliteter det tar ett halvt liv att odla upp. 

Stämmer ekonomijournalistens åsikt att "kapitalism" är en människan given instinkt? Nej, för i grunden finns ett antal världsbilder som Kapitalisten inte ens vill höra talas om. Se USA:s Kina-bashing eftersom de just ju håller på att bli brädade av Kina i sitt eget spel. Och det värsta är att Kina har ett ädlare mål med sin stadskapitalism än USA med sin individfixerade variant. Kina behöver en välmående värld istället för den utsugarvärld västerlänningen sedan kolonialismen visat sig så bra på.

Kapitalismfanatikern har också en andra dissociation mellan Luft/Vatten som riskerar grumligt tänkare eller att låta mytologi förmörka verkliga förhållanden: Jupiter eller den välbärgade finanselitens planet står här i Vågen, tecknet där Jupiter under medeltiden (kanske även i de äldsta texterna) sades "förlusta sig". Vågen är via härskaren Venus ett lättsamt tecken och begiven på harmoni som för de enklaste varelserna bara handlar om kilovis av kosmetikabruk eller andra artiklar som förskönar livet på utsidan. 

Sverigehoroskopets Venus i JORD i 4e huset för svenska hushåll säger allt om folkets förbannelse - att hänvisas till att banka och såga på sin stuga och ständigt måla om den. Det är någon slags mental hangup som näringsidkare och stat håller befolkningen låst i eftersom de måste ha något att göra när nu samma stat tagit från den rätten i att tänka och förkovra sig i lugn och ro.

(Jag ljuger inte! Just som jag skriver detta sätter den femte (?) ROT-ombyggnaden i höghuset detta år igång. Undantaget lägenheter direkt ovan och under observationspunkten går det inte att avgöra våningsplanet för byggjobb eftersom betonghus är förnämliga förmedlare av ljud.

Samtliga i huset har sedan ROT skapades av staten plågat varandra år in och år ut med denna fantasilösa besatthet av att uppgradera sitt råtthål till hem (för det är vad en lägenhet ändå är, för den som har ett eller annat tidigare liv i slottsboende att jämföra med - bloggaren har sedan länge accepterat att han inte lever ett av DE LIVEN den här gången). 

Svenska folket måste ha tappat all känsla för VERKLIG kvalitet som inte inser vad de gör mot varandra och sig själva. ROT-subventionen borde verkligen förbjudas i flerfamiljshus. Luften sägs vara fri men i så måtto den är ett medium för ljud gäller det motsatta efter ROT.)

Så Jupiter i Luft-Vågen vill ha ett elegant och högklassigt liv, fylld av förlustelse och inget av det tråkiga (som stökiga grannar). Hos ekonomijournalisten är det ena halvan av en verklighetsfrämmande fantasi eftersom Vågens härskare Venus befinner sig, hör och häpna, i privata hemmets tecken Krabban.  Kvinnan är en sådan som skulle bygga på sitt hem så länge förmögenheten fortsatte tillväxa till hennes skräckslott sprängde alla gränser för det möjliga på Jorden. Först då skulle den här kapitalismen vakna ur den smutsiga och irrationella Luft/Vatten-fantasi.

Och till sist det som gör henne till ett närmast obotligt sinnessjuk, till ett galet halv-geni: Denna Venus med dess omättliga behov av lyx och elegans på hemmaplan (Krabban) har Månen i Vattenbäraren som sin bas eller disponent och här slår Luft/Vatten-dissociationen till för tredje gången. Frankt talat det läskigaste horoskop jag sett, men så skriver hon också för amerikanska kapitalistspridarern Bloomberg. Så klart horoskopet tillhör den värsta sortens fanatiker. De som pepprar sin omvärld med en sån snabb röra av lögner och sanningar att folk köper hela världsbilden. 

Det krävs mer än ett halvgeni för att hinna med och i synnerhet att upptäckt skarvarna i som avslöjar att det bara är kulisser, bara fejk. Hon svarade inte alls på de frågor AxessTV hade som tema, eller också var ett beställningsjobb av Axess. 

Kanske var det hela avsikten att aktiespekulerare som ändå har lite människa kvar i sig och vill vara etiska, hållbara och allt vad de nya viktiga kriterierna för en i sig sjuk verksamhet består i, att dessa individer ska låta sig nöjas med möjligheten att - via it--teknik förstås -"uttrycka" preferenser inför de fonder som hanterar deras värdepapper att "putta" KAPITALISMEN vidare på sin sjuka resa i vad som för ögonblicket anses etiskt. (Detta säger således ekonomisten efter att tidigare i intervjun förnekat värdet av etikens kraft eftersom det finns lika många slag som individer på jorden!)

De som skaffar "appar" för att skicka prio-förslag till de stora Onda (fonder är kapitalismens i koncentrerad form)  är åtminstone halvmänniskor. Men de väljer det mindre goda, "skicka in försynta prioriteringsförslag via framtagna eller kommande it-tjänster" (förslag styrelserna inte ens lär lyssna till eller rundar med hjälp av nästa uppsättning lögner), och blundar därmed för det större onda: det som signalerar ROTEN i ovanstående horoskop. 

Den stora illgöraren i ego-passionens Väduren: att brinna för egos ansamlande av resurser.

Notera vad Saturnus i Väduren i själva verket innebär: förkolnade kolrester som den "ackumulation" materia efter att Passionens Eld har dragit förbi och förbränt hela regionen i jakt sitt ego-byggande! En hög förbränt kol invid var och en som var en egofixerad människa - det är Kapitalismens slutliga lön för mödan.


Not. Läsare eventuellt födda under perioder där Saturnus passerat Väduren behöver inte ta åt sig. Dessa är arketypiska sanningar (naturlig zodiak) som går till botten med en välmeriterad journalists inbyggda tankefel. 

Ju längre från "makten och härligheten" man är, desto större chans att horoskopet inte "tagit" - gemene man har helt enkelt inte positionen att renodla den djävulskap som först blir synlig när man adderar "makt" och "kapitalstark support" till anrättningen.



Tillägg 11.36. Idag är det fullmåne mellan Våg-Solen och Vädurs-Månen, precis som vid lanseringen av Elvis samlingsalbum. Det var helt omedvetet, jag lovar. Såg det först efter publiceringen. Väcker återigen frågan PÅ VILKEN NIVÅ IDÉER TAR FORM? I den enskilda mänskliga hjärnan, eller på högre ort?


Inga kommentarer: