Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 november 2022

Allvarligt tecken på nationens ofärd: Mars stationär till retrograd

Ett intressant tillägg till horoskopanalysen av finansministerns presskonferens den 31 oktober 11.00 om Sveriges stundande lågkonjunktur.

Men först ett "breaking news"  den 1 november efter att inlägget redan skrivits: I radion råder nya försvarsministern - eller var det ÖB? - alla inblandade parter att tiga still och kanske också applådera i inbillat stormaktsrus när USA i släptåg på NATO-anslutning vill släpa in kärnvapen på svensk mark.

Koordinerat uttalar sig Ulven Kristersson om att Sverige (naturligtvis) kommer att överge FN:s position i kärnvapenfrågan för att blidka atombombsfanatikern USA. Detta USA har redan backat från FN:s mänskliga rättigheter om någon inte fattat vilket monstrum Sverige valt sida för.

https://www.npr.org/2018/06/19/621435225/u-s-announces-its-withdrawal-from-u-n-s-human-rights-council

Ulven sviker FN och världen - men det var Magda som startade allt, därför att det är så här svenskarna kommit att urarta. Låt Sverige som ett framtida kraterhål sjunka in några sekunder och se sedan hur detta passar in på följande bild - det ursprungliga inlägget:

Upptäcker dagen efter finansministerns tal att planeten Mars över natten blivit märkt "R" för retrograd i astrologiprogrammet. Den symbolen var inte på plats när jag ritade upp en karta som väl symboliserade lågkonjunktur.

Olycksplaneten Mars hade en tid skenbart (från Jorden) saktat in började backa (retrograd rörelse) genom zodiaken dagen innan Svantesson höll sitt anförande som AB:s Lena Mellin höll för att vara bluff och båg för att ge Ulvens regeringen en chans att smita från diverse vallöften.

Jag kontrollerade också "SR" eller "stationär-till-retrograd" och fann även här att planeten stått blickstilla i zodiaken ett dygn före regeringens varning om lågkonjunktur.

Range of search: 1.10.2022 - 1.01.2023
In steps of: 1h 0m
Search for...:
MA.SR
 
Realization intervals (begin - end):
30.10.2022 15:00 (GMT+1) -  3.11.2022 12:00 (GMT+1)

(Programmet har vissa begränsningar, plockar det vintertid från värddatorns inställning och man sedan söker används anakronistiskt rådande tid även om träffarna inkluderar perioder med sommartid. Acceptabelt för sådana här enkla sökningar.)

Det är gammal astrologisk lära att en stationär planet som drabbar ett känsligt ställa i födelsehoroskopet kan ha en förödande inverkan och mig veterligen gäller den regeln såväl personhoroskop som nationella kartor.

Men jag säger som i föregående inlägg: det är ett klart poäng till den hinduiska dasha-läran att den så väl prickar in helvetet för Sverige så pass väl (sen november). Det är två helt olika metoder (Vimshottari dasha kontra enkla observationer av planeterna rörelser/transiter i tiden) som ringar in starten på en kris så väl.

Visserligen har Sverige haft stigande matpriser och el-bekymmer i flera månader, men det är ändå något särskilt när Regeringen Officiellt tillkännager att Ofärd är över landet. Att svenska folkets val av en högerregering också ingår i detta mönster av ofärd, stämmer visserligen men är lättviktigt och åtminstone begripligt på det sätt vänsteralternativet kollapsat eftersom landet består av NOLL tänkare och fasta ideologer och alldeles för många "pragmatiker" och kappvändare.

Det förödande ligger förstås i att transiterande Mars stannade till i samma grad där Sverigehoroskopet har sin karmiska bestraffning inplanterad: den huvudlösa Draksvansen som är den plats där landet får betala för sin perverterade jakt på lyx och ljuva livet. Historien har dragits förr: Rahu smittar ner den systematiska och tänkande Saturnus och gör den till en lågt, pinsamt kortsiktigt och vinstjagande fundament till Solen (Saturnus är basen för Sveriges identitet, Vattenbärare-Solen och dessutom storfinansens Jupiter).

Jag tror Lena Mellin nonchalant underskattar vilken karmisk bestraffning Sverige nu får från Ödet eller Universum för dess nyliberala urspårning!

Hur länge har Sverige egentligen varit nyliberalt? Förmodligen sedan någon gång under 1980-talet när Margaret Thatcher smittade ner den påverkbara Ronald Reagan med sitt tänkande och Sverige i vanlig ordning snabbt anammar vad som gäller i USA. Tidningen ETC har inte stängt in allt bakom betaldörrar, i en liten historielektion berättas att Sverige nåddes av nyliberalismen på 1970-talet men eggade då bara ekonomerna. Mer intressant är när detta groteska frisläppande av marknadens närighet började omsättas i svensk politik. Artikeln anger 1980-talet men det är inte mer exakt vad Sideriska redan sagt i inlägget från 2012:

80-talet: kollapsen in i självisk materialism - ett stickprov på årtiondet som sådant (1/1 1980 00:00).

The Guardian stänger inte in gammalt material i arkiv med betalspärr och George Monbiots artikel om Thatcher & Reagan från 2016 är fortfarande läsvärd. Där ges 1951 som året då Milton Friedman första gången beskrev sig som nyliberal, men exakt årtal får man bestämma själv:

Efter att Margaret Thatcher och Ronald Reagan fick makten, följde hela paketet: massiva skattesänkningar för de rika, krossandet av fackföreningar, avregleringar, privatisering, outsourcing och konkurrensutsättandet av offentliga tjänster. Genom Internationella Valutafonden, Världsbanken, Maastrichtavtalet och Världshandelsorganisationen pålades den nyliberala politiken - ofta utan demokratiskt stöd - i stora delar av världen. Mest anmärkningsvärd var dess anammande av partier som en gång tillhört vänstern: brittiska Labour och de amerikanska Demokraterna till exempel. 

Thatcher brittisk PM från den 4 maj 1979 och Reagan amerikansk president från 20 januari 1981.

Sveriges ideologiska Saturnus skadas av Draksvansen och den senare betecknar den sublunära nivån som ett girighetens helvete (Sub Luna = nära relaterat till Vatten, symbolen för folk som lever utifrån biologiska myter eller söker applicera det som gäller för biologiskt liv i en högre intellektuell Luft-värld=andevärld). Man kan säga att Saturnus kidnappats och slitits ner i en låg tillvaro genom att symbolerna står vid varandra, det kan aldrig vara så att Saturnus - sjunde himmelen! - lyfter upp och förädlar den sublunära demonen. 

Vi har alltså i Sveriges fundament ett land som inte har någon kontakt kvar av ett eventuellt tidigare högre sinne, Den filosofisk och andlig nivå är som bekant helt utmönstrat från det politiska Sverige - här handlar allt om pengar. Nationalkartan från 1974 förekommer nyliberalismen med flera år genom att redan ha undanröjt landets kontakt med ära och redbarhet genom att ha introducerat en ny intellektuell lågvattennivå, en "falsk" Saturnus som säger att sjunde himmelen står att finna enbart i den sublunära världen - genom att svensken jobbar hårt och konsumerar. Regeringsformen 1974 vara en perfekt förberedelse för den förbrytarmentalitet som sedan anlände och Väst representerat för övriga världen sedan 1980-talets början.

Varför inte återvända "80-talets horoskop" och se hur Saturnus stod då? För den stationära Mars prick på halshuggningens ögonblick har allt i världen att göra med just Sveriges falska världsbild "under Månen" - den som DN och andra så desperat söker försvara nu när stora krafter i världen är i rörelse.


Världen under åttiotalet/Jord+Eld=egenmäktighet
(beräknat för Greenwichs koordinater)

Eld/Jord-konflikten grasserar för fullt i ingången i 1980-talet och dessa oförenliga element har nyligen noterats i flera av den nya borgerliga regeringens medlemmar. "Egenmäktighetssyndromet" - här är nyliberalismens demoner i människokropp. De som slåss för att grabba åt sig så mycket som möjligt av kakan. De som går över lik och skolbarn för att berika sig genom västvärldens kriminella system.

Intressant nog stod Saturnus på tvären mot Sveriges sublunära fejk-Saturnus när nyliberalismen kom till stan. Kartan här ovan visar Saturnus i Merkuriustecknet Jungfruns 4 grad, inkilad halvvägs mellan Sveriges konjunktion mellan den sublunära demonen och Saturnus (2a - 5e graden merkuriska Tvillingarna)

Visserligen intar hinduismens Saturnus inte hårda 90-gradersvinklar med sig själv, men uppenbarligen har västschemat importerats till Indien och fått visst erkännande för den här störningen ingår i ett sekundärt system men nationalistiskt anses det "inte lika starkt" som det egna systemet. Den här bloggen har inte hittat någon som helst statistisk signifikans i endera aspektschemat men det kan förklaras med att räknenissens världen tillhör en längre ontologisk ordning (materialismens värld) än den verkligen i vilken astrologin opererar. 

Paradoxalt nog används likafullt kvantitativa argument i astrologin: "många placeringar som pekar i samma riktning ökar sannolikheten för ett problem"! Ska man börja diskutera mänsklighetens förmåga att tänka helt konsekvent och börjar titta på den moderna vetenskapen finns det lika mycket motsägelser där, så det är bäst att inte öppna den lådan "vem är mest vetenskaplig"!

Men det uppenbart att 1980-talets horoskop anknyter till Sveriges nya extremism av självtjänande grisar både bland folk och i de högsta positionerna. Den dekadenta världsbild landet valde (materialism utan filosofi eller religion) har nu nått vägs ände. Sveriges "Lilla död" handlar om mer än ekonomiskt svåra tider, det är en världsbilds undergång som nu blir allt tydligare.

Att Saturnus både vis Sveriges "födelse" och 1980-talets utbredning av nyliberalism i världen vilar på Merkurius som sitt fundament, påminner om räknenissen Merkurius som både härskar över och anses "upphöjd" (eminent placerad för det den gör) i Jungfruns tecken. Placeringen ansågs i senantiken förmodligen bättre än det andra härskarläget i Tvillingarna då Jord-elementet för de flesta är verkligt (arbete och mat på bordet) medan Luft bara är tankar eller i orealiserbara luftslott. 

Om astrologin omskapades i vår tid skulle "upphöjelsen" kanske tilldelas Tvillingarna efter att DNA-fynden visat att den kroppsliga människan inte är den egentliga historien och inte ens Vatten-elementets eller Naturens osynliga cellvärld utan snarare SPRÅK OCH KOMMUNIKATION - ren intelligens, just som Platon lutade åt att verkligheten uppstår i intellektet - inte människans utan Guds.

DNA hör hemma i Luft-elementet och symbolen Tvillingarna som visar två varelser i kommunikation eller informationsutbyte. Tanken påminner också starkt om kristendomens kända utsaga: I begynnelsen var Logos (ordet) och Logos var med Gud. Detta är strikt nyplatonism som författaren till Johannesevangeliet måste ha känt till. Texten är skriven för att tilltala en bildad grekisk-romersk publik. Gud är nyplatonismens "Den Ena" och Logos motsvarar det gudomliga intellektet Nous. 

Nu har visserligen den här bloggen valt Saturnus, den ultimata och mest allomfattande planeten - Gränsdragaren - som representant i världen för Nous. Men symbolerna glider förföriskt in i varandra och Merkurius och Saturnus (i sina Luft-gestaltningar) är båda "noetiska". Hinduerna t.o.m. kallar Merkurius för intellektets planet. Men om Merkurius är intellekt som kommunikationsprocess mellan sändare och mottagare måste man kalla Saturnus en supra-intellektuell planet, en som "vilar i sin egen allvetenhet", stilla och evig trots att så mycket "interntjatter" pågår. 

Ordvalen spelar mindre roll när man börjar på häng på de realiteter som faktiskt finns och som såväl astrologin som klassisk filosofi söker frammana... Saturnus via sitt Luft-tecken Vattenbäraren representerar också hela arten Människa och begreppet inkluderar talrika individer - "interntjattret". Alla är i Guds medvetande och tänker att de gör vad de gör. Några gillar att påta i jorden och nyplatonismen betonade särskilt att det naturligtvis också existerar begreppslig materia.

"Intellective matter" - böjningen "intellektiv" pekar tillbaka mot intellektet självt, visar att intellektet är ett substantiv. Det är ett ovant ord i Sverige där det bara anses existera intellektuell verksamhet men inget reellt Intellekt. I Sverige är det materiella processer som skapar tankar som biprodukter och då snarare skrivs som "intellektuell verksamhet" - "verksamhet" pekar nu mot biokemiska processer! Den sublunära demonens bedrägeri. 

På den tid människorna hade förstånd fattade man bättre: allt startar i ett verkligt medvetande (medvetande ÄR EN KROPP I SITT SLAG) och grenar sedan ut sig till den grad att en del tror sig vara fysiska kroppar och inget därutöver. I detta den mänskliga andens totala förfall skapas så vetenskap som tillhandahåller "förklaringar". Att många vetenskapliga modeller håller visar hur förunderligt det kreativa gudomliga Intellektet är. Människor kan cykla verkligt snett och ändå komma en bit på väg.)

Eftersom en ny tanke faktiskt föds då och då på den här bloggen är det bäst att upprepa den senaste insikten om Saturnus och Draksvansen som kombinerat fundament till Sveriges soltecken Vattenbäraren.

Tidigare används en enkel hinduisk modell för att förklara Sol/Jupiters - Ledaren och Storfinansen -  "verksamma ondska" (vår ekonomiska motor gör inte landet och dess befolkning något gott alls). Landets födelse med Vågens rollspel passar vissa ämnen men faller sig mindre väl för andra. Vågens balanstänk resulterar tyvärr i att Solen blir en verksam illgörare och Jupiters stora rikedomar också en orealistisk eller ond princip för den som agerar som man stod för balans och moderation!

Sveriges räknenissar - merkurier - är i sig verksamma tillgångar för landet men problemet är att Merkurius är klämd mellan överordnade illgörarna.

Detta är skälet till att t.ex. medierna (Merkurius) är så snedvinklade och enbart företräder de rikas världsbild. Merkurius smittas av de styrandes och i den mån mediet har Storfinansen bakom sig finns ingen chans i världen att läsaren ska få en balanserad jämförelse av stormakterna Rysslands och USA:s alla vidrigheter. (Risken är nämligen stor att USA visar sig ännu värre). Nu tillkommer också Kina som en fiende till den amerikanska världsbilden så då demoniseras även detta land i svenska och USA-trogna medier.

Men nytt är alltså att Solen och Jupiter är onda inte bara för att de i favoriserade 5e huset frångår det man trodde sig kunna räkna med från en Vågpersonlighet - landet spelar falskspel utåt! Nej, problematiken går ännu djupare och har att göra med horoskopets fundament att göra: den sublunära demonen som "rövat bort" Saturnus från sjunde himmelen och presenterar det olyckligt nativa Sverige för en falsk världsbild, en sublunär modell byggt på Lunas giriga beteendemönster (inte ett moraliskt fördömande, djurlivet har ingen moral, det börjar först med människan som en helt fristående art). Sverige hade aldrig någon chans för landet hade förlorat sjunde himmelens Saturnus och lurats på en sublunär och falsk världsbild. 

Detta gör att även nationalhoroskopets Merkurius, trots "verksamt god" i teorin blir en demonisk räknenisse som tror på villoläran om att ständigt ekonomisk tillväxt behövs. Hinduisk astrologi tycks mena att även en verksam välgörare är skadat gods om dess fundament inte håller måttet och i Sveriges fall hade Merkurius det kritiskt redan pga. "grupptrycket" från grannarna, de rika men onda Solen och Jupiter! Är det konstigt att svenskar har slutat merkurius-läsa böcker? Den onda Solen - visuell stimulans - är ju så mycket bekvämare för ett folk som förlorat alla rättesnören och styrs av kapitalister som tillverkar produkter som avsiktligt sänker folket i drogad sömn.

Jag såg senast samma detta påstående av behovet av ekonomisk tillväxt i någon tidningsartikel. Detta är rösten från den sublunära demonen som alltså nu gått in i det skede där den enligt hinduisk myt kommer att straffas med halshuggning av de gudar som inte tolererar fuskare och falskspelare. (Och vad gör Ulven Kristersson annat än samlar fusk och falskspel i sin resumé? Ebba? Jimmie?)

Att svärdet Mars är just den som ställer sig stationärt på den svenska halshuggningens punkt, det är skrämmande symbolik av helt renodlat slag. Jag tror inte ens detta land av klåpare får igenom NATO-ansökan. Vi platsar inte som någons allierad för tillfället, för virriga och för egoistiska... [Det sista skrivs innan försvarsministern i radion meddelade att Sverige omfamnar tanken på ett kärnvapenkrig som ödelägger åtminstone det här landet. "Lilla döden" så det heter duga!]



Fristående fortsättning här:

https://siderisk.blogspot.com/2022/11/svensk-krigshunger-gar-genom-taket.html

Inga kommentarer: