Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 november 2022

Lumpen svensk försnillare / Vatten eller Naturen som ett monster

 

Havsmonster på 1500-talskarta

 

Expressens text om en svensk som, i egenskap av förordad ekonomisk tvångsförvaltare åt samhällets svagaste (individer med psykiska problem m.m.), smusslat åt sig av deras pengar i över ett årtionde för egen överflödskonsumtion, är så upprörande att jag fick konsultera Flashback. 

En uppskattning av vilka löften den här parasitförvaltarens födelsedygn innehåller kan (för en del) ge förklaring till agerandet. Som vanligt är födelsetiden okänd och en månascendent ersätter men visar egentligen bara hur psyket svarar på olika möjligheter, inte vilka som leder vidare till handling...

Ibland ger månhoroskopen bara
vaga signaler om möjliga vägar...

Det börjar illa eftersom dygnet påminner om Sverigehoroskopet, en karta som också beskriver (åtminstone i denna tid) hur den som är huvudet högre än sina medmänniskor har för vana att söka sko sig på "underklassens" bekostnad. Försnillaren har både Sol och Måne i samma zodiaktecken som det land varur han sprungit! 

Född bara ett år efter att nationalhoroskopet börjat gälla befinner sig också ansvarets planet Saturnus också alltjämt i Tvillingarna, ett välkänd amoraliskt tecken som är lite för finurlig för sitt eget bästa. Saturnus som "organisation" kan lätt tänka ut scheman för inte minst självberikande och andra problem tillstöter i horoskopet.

Men dessa tre överensstämmelser, som lockar till utrop om en typisk genomsnittssvensk med världslig, materiell orientering och motsvarande underskott på intelligens, är fortfarande bara en liten del av hela kartan och därefter börjar de två kartorna skilja sig åt.

Försnillaren har t.ex. sin Saturnus bekrigad via opposition av den distinkt omoraliska Mars. Det ger en antydan om att Saturnus akut riskerar demoralisering (Saturnus står också för konventionell samhällsmoral av typen "man trampar inte på samhällets svagare för att själv komma upp sig ett pinnhål" - vilket just är vad den sataniska marknadsekonomin vänder på och framhåller som själva förutsättningen för framgång).

Faktum är att inte ens denna opposition måste innebära personlig omoral, i ett horoskop med känd födelsetid (anonymt) noterade jag Saturnus opposit Mars helt lodrätt. Moralens Saturnus stark till både zodiaktecken och hörnhus nr 4 omvittnade en läkarsläkt och Mars i 10e makthuset resulterade alls inte i annat än att faderns otrohet ledde till familjens splittring. Och en otrolig obeslutsamhet om det egna yrkesvalet för horoskopägaren, som om "position på samhällsstegen" (hus 10) gav oro och ångest. Mars i Krabban är en svag och utsatt position och tenderar mot "moderligt protektionistiska" yrken, vilket också är var individen hittade sin "komfortzon". Bara ett exempel på alla uttryckssätt två planeter i störning kan ha.

Månascendenten visar så att säga hur sinnet "från insidan" upplever världen och dess lockelser. Månen i Väduren är rakt och direkt och Passionerad och kan lätt överila sig i ett allmänt ostyrigt horoskop. Bortse från den bruna färgklicken i Väduren - jag såg fel på härskaren Mars placering och trodde den var i Jord-bruna Stenbocken för ett typiskt "egenmäktighetssyndrom" eller det Eld/Jord-krig som kan förråa och få individen att själv bestämma "för det är jag värd". I själva verket står Mars i Eld-tecknet Skytten och bildar synergi med Månen i martiala Eld-Väduren. Detta är en typiskt vaken och alert människa och skulle sitta perfekt med en utomhustyp, som gillar att röra sig i det fria och sporta där.

Den själviska egenmäktigheten finns ändå där, men bara som en nedtonad ingrediens via den samtidiga aktiveringen av den egocentriska Månen och räknenissen Merkurius i statustecknet Stenbocken. Det är den senaste positionen som måste misstänkas eftersom Stenbocken om något är en Förvaltare på samma sätt som Staten förvaltar det som egentligen är medborgarnas rikedom även om demokratin bevisligen fungerar extremt dåligt i Sverige och makthavarna lyssnar mer på den kapitalistiska Marknaden i sitt styrande än medborgarnas önskemål.

Kartan innehåller ett dubbelfel (inlägget skrivet för tidigt på morgonen!) och saknar en dubbelriktad pil för vad jag tror är boven här: den ömsesidiga receptionen mellan räknenissen Merkurius och organisatören Saturnus, båda gästar den andre hemmatecken. Att denna starka bindning perfekt beskriver "ekonomisk förvaltning" säger att denne man verkligen hittat sin rätta plats i livet, åtminstone principiellt vilket är så långt en månkarta kan berätta. 

Ett klockslag skulle ge placeringen i husen och därmed en vink om huruvida det ekonomiska förvaltandet bringar honom tur eller otur. En gissning är att någon av de relevanta planeterna, omoralens Mars som hugger mot Saturnus, eller räknenissen Merkurius, äger ett av horoskopets "onda" hus och drar ner gynnsamheten. Men hela tre planeter i Vattenbäraren och dess härskare Saturnus angripen av omoralens Mars är ett definitivt missljud...

Apropå försnillarens restaurangbesök, dataprylar och annat han unnat sig på de svagas bekostnad, blir förstås de två planeter som ger guldkant på livet, Venus och Jupiter högintressanta här. De står i gradexakt konjunktion i Vattenbärarens 30e och sista grad och bildar tillsammans ett omen om vad själen vill i detta liv (den s.k. Atma Karaka-punkten). Själen är här för att leva gott! 

Även detta är en paradox eftersom de är Lilla resp. Stora Välgöraren och uppenbarligen måste denna "själsliga åstundan" vara korrumperad här. Kombinationen kunde mycket väl ha symboliserat en dedikerad välfärdsarbetare eftersom Vattenbäraren också representerar ideologi eller ett idéburet samhälle som helhet. De noblaste zodiaktecken blir dock förskräckliga när de havererar (Mars attack mot Saturnus här) och t.o.m. en så klen start som Månen i egocentricitetens Vädur kan göra väl ifrån sig, även om det personliga perspektivet kan vidgas eller sitta hårt beroende på var Mars befinner sig (tecken, hus).

Här rör det sig troligen om en ynklig svensk som konsumerat för mycket svenska medier - som fokuserar den välbeställda svenska minoriteten  - och insett att "det är jag också värd". Bloggen har tidigare visat att om man tar Sverigehoroskopets folkliga Måne-i-Väduren och därifrån räknar till 11e steget för "folkets 11e idealhus" befinner man sig nu i storstadselitens och tursamhetens 5e hus - där dessvärre all röta diktas upp och frodas! Sveriges allmänhet är alltså så lättpåverkad att den tar huvudstaden som något eftersträvansvärt!

Merkurius-intellektet i statusmedvetna (på ett materiellt plan) Stenbocken, instämmer och det var den tankecirkeln som jag av misstag råkade färga in i kartan med Jord-brunt i den egocentriska Mån-Väduren - Månen representerar ju begär födda ur det enkla faktum att vi är biologiska varelser som måste konsumera för att överleva.

*****

 

Kraken!

Att Månen och näringsintag leder till tanken om att Vatten och särskilt Månens eget tecken Krabban representerar näringslivet och risken för en total låsning vid de egna behoven, fick bloggaren bekräftelse på i en tv-dokumentär häromdagen. Jakten på att försöka dokumentera djuphavets jättebläckfiskar och de än större kolossalbläckfiskarna (Wikipedia) som seglare i gamla tider omvittnat har slingrat sig över hela fartyg och som nu verkar sanna berättelser och inga vilda myter. Att de givit sig på hela skepp i gammal tid verkar ha att göra med att deras fiende under ytan är kaskelottvalen och att jättebläckfiskarna misstagit båtar för valar.

Wikipedias artikel om havsmonstret Kraken, nylanserad i vår tid genom Fantasy-genren, är högst pertinent.

Men dokumentärens verkligt intressanta zoologiska fakta vara att dessa större bläckfiskarter normalt aldrig kommer upp till ytan. Istället vistas de djupt i havet och är kannibaler som angriper den mindre Humboldtbläckfisken (1,2-2,5 långa) som varje dygn migrerar upp och ned i havsdjupet. På djupa vatten äter de stora bläckfiskarna upp sina mindre artsfränder. Detta låter som kapitalismen som ju hämtat sin "moral" från en slags socialdarwinism som de menar ska gälla även mänskligheten, fast vår art så uppenbart skiljer sig från djuren i tankeförmåga och sannolik slutdestination.

Dessa bläckfiskar har en enorm ämnesomsättning och måste konsumera hela tiden för att hålla sig vid liv. Utan föda är de döda inom några dygn. Hunger, kannibalism och "omänsklighet" är vad människans biologi på ett djupt plan har med sig från Naturen i dess primitiva yttringar via Vatten-världen.

Ytterst sett kan Vatten-elementet som modersprincipens protektionistiska sida härledas ur dessa monster, de kolossala bläckfiskarnas behov att konsumera. Därifrån kan man svagt skönja vissa av dessa monster som hittat in i högerpolitiken och kallar den offentliga sektorn "tärande". 

Efter att ha snabbkollat hundratals politikerhoroskop under bloggens levnad och noterat hur många av dessa hatare av ett samhälle baserat på tankar om humanitet och allmän välfärd själva tycks driva av högaktiva Vatten-element tycks det som att vissa föds med mer av monstret inom sig men väljer att klandra andra - projicera problemen utåt. För vad de talar om är deras eget behov att värna vad de anser är deras vattendjup och som ska vara fria att betjäna deras egen kannibalism. De vill ha fri konkurrens i allt just för att de som rovdjur är så feljusterade att de behöver näring nonstop. (Se åter näringsminister Ebba Busch för ett exempel på ett rovdjur från Djupet som råkat ta människokropp.)

Näringslivet har förstås helt fel i att vårdpersonal etc, är tärande och de själv är "närande", men det tillhör den rökridå de alltid skickar ut och som starkt påminner om dessa obehagliga bläckfiskar som skjuter ut bläck som grumlar vattnen när de befinner sig i kris.

Det är kanske dags att plocka fram taggen Hydran igen (Kraken?!) som en tid användes för särskilt osmakliga fall av Vatten-elementet. Efter den här dokumentären (bättre än titeln "Monster Quest" lät antyda) står det klart att den uråldriga grekiska myten om Hydran till vars försvar Krabban skyndade, krossades av hjälten, men för sin envetna lojalitet betonades med en plats på himlen, Krabbans zodiaktecken. Denna månghövdade mytologiska hydra verkar ha att göra med kolosalbläckfisken på djupet. En sådan skymtades på en grumlig videoupptagning från 2006 - ett fascinerande filmklipp i detta avsnitt av "Monster Quest". Med betydligt bättre bildupplösning tio år senare lyckades dykarna inte direkt fånga någon jätte på bild men däremot sugkoppsmärken på en angripen mindre bläckfisk som tydde på att den angrips av en enorm kannibal).

Astrologins Vatten-element blir bara mer komplicerat ju längre man studerar det och finner dess motsvarande uttryck inom just Naturen (Vatten). Å ena sidan värnas livet i Vatten, den protektionistiska instinkten har sin funktion. Å andra sidan finns i Vatten de värsta monstren, vilket lustigt nog den här bloggen genast kom på spåren genom valet att studera mördarhoroskop och det mörkaste och djupaste av Vatten-tecknen länge tycktes står för problem med mordiskhet. 

(Sedan fylldes data på med mängder av nazister och plötsligt körde Månen i Skytten om Månen i Skorpionen - säkerligen pga. flockmentaliteten och att ledaren Hitler hade Månen i Skytten och drog med sig andra av samma "sinnelag") 

Är bläckfisken och dess bläck en vag parallell till skorpionen och dess gift? Bläckfiskarnas undervattensvärld var ruskigare än jag någonsin känt till, dessa arter dödar inte ens sina byten innan de börjar äta. De slingrar sig bara kring bytet och tar tuggor ur den levande "måltidens" kött! Det här ger en "arketypisk" inblick i den fruktade sjukdomen cancer, tillika det latinska namnet på Krabbans tecken, närighetens princip. Cancern lindar sig också som bläckfiskarmar runt offret och börjar äta det. 

Det tredje Vatten-tecknet, Fiskarna, verkar mest vara föda för andra i havet och därmed ges det "bästa" betyd i astrologin. Detta är den samhälleliga förlorarens tecken, förlustens, martyrens emblem. De första kristna som slaktades på Roms underhållningsarenor valde Fiskarna som sitt hemliga emblem. Fiskarna markerar också i hinduisk astrologi den punkt där själen beslutar sig att rena sig från Vatten-elementets degraderande inverkan, själen vill återfå sin ursprungliga frihet från de låsningar begären resulterar i. (Svenska medier gör inget annat än söka låsa fast läsarna i konsumtionens och begärens kretslopp - hela Västcivilisationen är ett hån mot allt mänskligheten redan för tusentals år insett men nu helt lämnat därhän.)

Som synes saknar Försnillaren helt placeringar i Vatten, men Månen har naturligtvis sitt begär och behov av näring oavsett Element... Skillnaden här är försnillaren tyckte sig vara smart och hade en (genomskinlig) plan för att föra över medel från offren till ett konto knutet till arbetet snarare än ett eget. Inte mycket till plan kan tyckas, men det är i alla fall någon slags primitiv form av "kreativitet" eller indirekt aktivitet på Eld/Luft-nivån men som syftar till Månens äta/dricka. 

En myckenhet av Vatten sågs i Ebba Buschs förbittrade kamp för att komma åt det krabbskal (pittoreska stuga) hon upptäckt men som nån gammal gubbtjyv ägde. Det skalet har förbannat denna lilla monsterbläckfisk vare sig hon vet om det eller inte... Dålig, dålig karma. I själva verket var hennes Vatten grumligt eftersom Jord opponerade Vatten på ett ställe i kartan. 

En del är begåvade och brittiska Kate Bush kallades på sin tid den första kvinnliga artisten inom genren "progressiv rock" (nu välan utdöd), och en del av hennes alster var verkligen mer komplexa och kuriösa än normal rättfram pop eller rock. Jord och Vatten tjänar väl den talangfulla drejare och talangfull var Kate Bush som talangscoutades redan vid 14 men sattes på tillväxt i hela 4 år av skivbolaget. 

Idag är kvalitet okänt för dagens broiler-musik konstruerad på datorer av producenter som Max Martin eller skräpfabriker som "Idol". Men ingen märker något eftersom alla är barn av sin tid... Bara historiskt intresserade (Saturnus) kan uppfatta att det verkligen går upp och ned med mänsklighetens kvalitet över tid. Världen har en global trend men varje land har sina formkurvor och Sveriges absoluta ROCK BOTTOM är den tid som startade upp med nyliberalismens födelse. 

Efter många år av demonen Rahus hybris och excesser 2002-2020 (en skittid i Sveriges historia) spricker nu välståndsbubblan och självlögnerna mellan 2020-36. De Rika chockhöjer i panik priserna i inom sin lilla domän och trycker ner det stora folkflertalet. I ett förståndigt land hade det nu varit läge för socialistisk revolution, folket tar tillbaka sitt land. Men svenskarna tittar på Överheten och tar som sitt ideal, så landet saknar utstiker...

Sveriges formkurva bör därför ligga nära de kapitalistiska jättarna, och om jag inte minns fel har jag noterat likheten mellan Sveriges och USA:s ödescykler (dasha-perioder) vid något tillfälle. Tydligast ses tidens karaktär i det allt mer talande statistiken i Väst över de Fattiga och de Rikas återkomst. Ju fattigare i intellektet ett land är, desto tydligare ses alla rusa mot toppen och påskyndar bara det landets kollaps. 

Sverige tillhör sannolikt det västland som slarvat bort de ungas framtid värst genom inte minst den sjuka profitstyrda skolan där AB just nu har ett verkligt scoop om hur sättandet av falska betyg kommer till (för att vittja staten på maximala ersättningar). Koncernen Academedia spelar hycklande upprört över upptäckten av Cybergymnasiets systematiska fusk, men kanske har gränsen nu nåtts. Det är synd att inte uppbåd, tjära och fjädrar och liknande system finns kvar. MÅNGA svenskar behöver hängas ut och skambeläggas.

Sideriska kommer eventuellt att titta på Storbritanniens planetära cykler också, fastän fallet från Imperialist till patetisk Yes-Man till USA är totalt. Till och med London har tappat statusen som världens finanscentrum. Om Golfströmmen stannar under Klimat-Harmageddon, vilket jag har en aning om, bör Storbritannien, Norge och Sverige (m.fl.) var ungefärligen synkade i sina ödescykler. För allvarliga temperaturändringar kommer förstås att spela in i tydligt ändrade förutsättningar för dem som levt i en extra behaglig klimatficka tack vare varmvattenströmmen...


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Off topic också hämtat från Flashback. Bidrar med synastrikarta för brottsoffer och gärningsman från LSS-boendet i Enköping, eftersom den är så enormt övertydlig! Flashback visar även Åklagarmyndighetens häktningsframställan för mord, så det är rätt person. Brottsoffer 2003-03-03 (inre cirkel), gärningsman 2002-01-04. (De är nr 3 resp. 4 på Ratsits Topp 25 mest eftersökta igår). Bilden är egenligen en transitkarta som ju ger dygnspositioner i yttre cirkeln, så flytta fram gm:s Måne till 28e graden Lejonet för lunchtid. AC vet vi ju inget om i endera fall.

https://i.postimg.cc/mZV6txLJ/LSSmord.png

* * *

Men egentligen hade jag en fråga. Den ömsesidiga receptionen är ju ofta omnämnd på bloggen, så även i dagens inlägg. Kan dock inte dra mig till minnes någon framställan om ömsesidig reception via hus. En snabb googling ger benämningen "parivartana yoga". Exempel min Venus i Stenbockens hus 10 med Saturnus i Vågens hus 7 (i detta fall till yttermera visso i venusianska Oxen). Tänkte om dylika placeringar medför någonting gynnsamt eller ominöst i paritet med ömsesidig reception via tecken?

Seaward sa...

Ja din synastrikarta bär tydliga tecken på "mångalenskap" när dessa två kom samman (Månen+ Mars). Rätt ascendent för "galenskap" är A och O - det är ofta ascendenten som är drabbad.

Frågan: Parivartana yoga ÄR det som i västtraditionen kallas ömsesidig reception och hänför sig till tecken och hus som ÄR samma sak enligt äldsta västerländsk tradition och indisk.

Saturnus och Venus är planetära vänner och motsvarar alltså en konjunktion där Saturnus på indiskt/patriarkalt sett dominerar Venus men "en klassisk god kvinna" samtycker till patriarkens ledarskap och demonsterar inte vilt mot det som i det sekulära Väst. Det är alltså en bra yoga motsvarande en konjunktion.

Men sen måste förstås planeternas verksamma natur (relativt ascendenten) vägas in och i värsta fall kan det blir som min politiserande läsning av Sverigehoroskopet (där Merkurius/Saturnus bildar en parivartana) att mängden av det svenska lycksökeriet och jakten på stora pengar degraderar Merkurius till ett girigt intellekt, trots att det började så bra.

Mer troligt är att ytterligare tolkningsparametrar inte helt förstör en parivartana men ger både goda och dåliga sidor...

Min egen, mellan Sol-Våg-5e och Venus-Lejon-3e har inte varit till så tydlig hjälp i kärleken som man kunde tro, givet att Venus är en välgörare för Tvillingascendenten och en bas som leder Sol-Vågen rätt, "verksam illgörare" som den är i 5e (omen om illa förvaltat härskarliv). Sant är att den givit stor hjälp från kvinnor (goodwill), nästan som att ett "harem" av kvinnliga släktingar bistått, inte minst ekonomiskt under flera längre arbetslösheter. Den "knäckta goda karman" för Solen i 5e har alltså inte varit helt knäckt till följd av den ömsesidiga receptionen.

Parivartana har således med planeterna att köra men påverkar (vid känd ascendent) primärt husen de befinner sig i och även de andra hus de två tillfälligtvis förfogar över (utom Sol och Måne som bara har ett tecken var).

Havsörnen sa...

Tack, då förstår jag. Kanske relaterat:

"Två ovänner kommer inte att förstöra varandras hem eftersom bägge tjänar på att låta respektives hus stå kvar."

Seaward sa...

Träffsäkert. Ja, man fundera över hur dessa gamla spelregler kanske skulle ses annorlunda i en senare tid.

Man kan också tänka sig att en kvinna/Venus är det enda som kan beveka den stränga patriarken Saturnus - om man inte gör som i Iran nu - och börjar bråka på gatorna istället för att lösa det med Venus/kvinnans traditionella list.