Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 november 2022

Roland Poirier Martinsson gläntar på dörren. Sveriges tid av "Stora döden"

 


I Aftonsluddret finns en läsvärd tankeövning av den bästa svenska konservativa tänkare jag känner till (inte för att jag sökt efter dem). R.P. Martinsson avvisar en del banala jämförelser mellan Hitler och Kristersson (som förvisso aldrig förekommit på denna blogg) och ser istället något denna blogg återvänt till flera gånger: det pöbelvälde som kan resultera när en stat som Sverige utnyttjar sitt folk som kugghjul i produktionsmaskineriet och alienerar dem alltmer från samhälle och livet. 

Martinsson pekar på Trumps blådårar till anhängare och säger: "Nämn ett stabilt skäl till att något liknande inte skulle kunna ske på riksnivå om två mandatperioder, när SD:s antipolitiska anhängare vant sig vid och känner sig berättigade till makten?" Han talar om Sverige bara ett par mandatperioder in i framtiden!

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/GMyP04/roland-poirier-martinsson-om-den-nya-regeringen

I ett kommande svenskt pöbelvälde och "stormning av Riksdagshuset i Stockholm"  ligger ytterligare ett möjligt uttryck för Sveriges om möjligt mest kritiska planetära cykel, Saturnus dasha 2036-2055.

Att perioden är kritisk har framgått av inläggen på sistone, som tar halshuggningens demon invid Saturnus på stort allvar. Eftersom ingen vet något om framtiden, kan en tidigarelagd Klimatets hämnd på människan lugnt placeras i detta tids, här kommer även Sverige rejält att börja känna på förändringarna. 

Sedan är förstås frågan om Saturnus som Liemannen ger svenskarna massdöd sedan deras ledare i sitt oförstånd låtit USA annektera Sverige och placera sina atombomber här. Perioden kan rymma ett litet krig med "strategiska kärnvapen" som skadar Sverige rejält. Och i samband med detta svek mot folket kan komma det politikerförakt som stegras till pöbelvälde.

Från västastrologin lärde jag mig ovanan att stirra mig blind på aspekter mellan planeterna och det har tagit många år att av-lära. Det finns ett antal mer grundläggande betraktelsesätt hinduerna aldrig glömt, och de verkar spela betydligt större roll. 

Planeterna personifieras och ges psykologisk karaktär och där några gillar varandra mår vissa direkt illa av varandras sällskap, eller med Ketu och Saturnus som att södra månnoden sänker nivån på Saturnus till det pinsammas gräns. Martinsson visar att det förstås finna medborgare som inte faller in med "snittnivån" men nationalhoroskopet säger ändå att det barkat utför med Sverige alltsedan Regeringsformen 1974.

Framväxande pöbelvälde under Sveriges saturniska storcykel lär förstås inte komma som en blixt från blå himmel. Den vulgarisering som frodas inom SD och som M talar om är i sig en produkt av den nya informationstekniken och en värld av idébubblor som möjliggörs av it-fascismen. Så länge kapitalismen kvarstår som västerlandets grundstruktur kommer folkfördumningen att fortsätta och troligen kommer västkapitalismen att bli stenhård nu när Kinas typ av socialism tenderar att ta över världen. DN kommer förstås att fortsätta sin Kina-bashing som alla språkrör för den Ägande Kasten, men Ägarnas slavar kommer att utveckla en alltmer fientlig syn på den rådande ordningen.

I Sverigehoroskopets Ägare - Saturnus - och dess inprickade halshuggning (närheten till Ketu) ligger ett drama förutbestämt med början 2036 som mycket fall kan utläsas som pöbelvälde modell borgarnas raseri gentemot adeln under Franska revolutionen. 

Till och med huggkubben finns representerad via det astrologiska symbolspråket. De verksamt onda Solen och Jupiter i Elitens 5e hus visar på ett förrädiskt underlag: den normalt stabila Saturnus men som här tycks länkat till en tid av halshuggning eller bestraffning. 

Detta är ingen liten sak när man talar om ett nationalhoroskop, som direkt sammanbinder Elitens levnadsvillkor med 9e huset som här totalt brister i samvete och intresse för mänsklighetens högre frågeställningar, sådana Martinsson glatt mig i många texter genom att vara lyhörd inför.

*****

Nu ber Saturnus storcykel om lite mer precision men eftersom "pöbel" ligger snuddande nära Sverigekartans folkliga Måne (en följd av dess olyckligt lottade  fundament i 8e huset för dålig karma) kan man direkt peka ut en teoretiskt känslig tid för den slavande massan som Sverige tagit in i stor skala för att Herrefolket ska känna sig lite lyxigare , ibland så till den grad att högt uppsatta politiker hamnar hos Kronofogden efter att ha förköpt sig på Bianca-smink! 

Att jag säger "pöbel" måste fattas som att det i Sverige blivit ett töjbart begrepp. Jag har t.ex. träffat en av de mest begåvade människor jag mött - på Arbetsförmedlingens obligatoriska möte för slashasar som tillåter sig att bli långtidsarbetslösa för att de har mänsklig stolthet och inte tar första bästa arbete böra för att Systemet är en helt själlös maskin som kräver människans offer. Mannen hade över 300 högskolepoäng (gamla korrekta sorten och inte dagens fuskpoäng bara för att framstå som ett mer attraktivt högskoleland på världsmarknaden än Sverige i praktiken kan leva upp till).

Omvänt verkar många av rikspolitikerna vara rena katastrofen, på sin höjd kapable till hårt mallade rutinuppgifter bakom skrivbord. Ur nationalhoroskopet passar dock dubbelsystemet Måne+dess disponent utmärkt som markör för perioder där folkets irritation kan gå i dagen. Att ha en fastlåst Mars som fundament tyder ju till att börja med om en massa uppdämd aggression och missbelåtenhet med hur de folkvalda favoriserar Eliten och använder Piskan mot de enkla medborgarna.

Storcyklerna (rullar i "en egen värld", med Regeringsformen 1974 kuggade Sverige, lätt förenklat, i en cykel som pågått sedan 1959):

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06

Saturnus-cykeln sub-nivåer härunder har rödmärkts, både Månen och dess disponenten Mars är ostadiga zoner:

Vimsottari Dasa:

 Sat MD:  2036-10-05  -  2055-10-06

  Antardasas in this MD:

  Sat:  2036-10-05  -  2039-10-08
  Mer:  2039-10-08  -  2042-06-15
  Ket:  2042-06-15  -  2043-07-26
  Ven:  2043-07-26  -  2046-09-26
  Sun:  2046-09-26  -  2047-09-08
  Moo:  2047-09-08  -  2049-04-05
  Mar:  2049-04-05  -  2050-05-15
  Rah:  2050-05-15  -  2053-03-20
  Jup:  2053-03-20  -  2055-10-06
 

Som synes fortlöper Stora Svårmodets tid - för att variera cykeln smeknamn - cirka 12 år. Det är händelsevis ett Jupiter-varv runt zodiaken, men jag har inte realiserat dasha-systemet internt - det är möjligt att det här är mer genialt konstruerat än någon hinduisk sajt knystat om! Det fulla varvet i Vimshottari är 120 år,  en multipel på 12 tecken och Jupiters 12-åriga cykel skulle mycket väl kunna vara en konstant, om det ligger något i saken.

Efter att Sverige under Stora Nödens tid upplevt 12 år på Den Onde Rike Mannens villkor (Jupiter) kommer så folkets eller pöbelns tid och dessutom i dubbel dos eftersom Månens antara dasha följs av måndisponenten Mars som synes aktivera själva grunden folk de svenska Hushållens ofärd. 

Här har vi en möjlig tid för folkresning mot det nu påfallande korrupta samhället och dess övertydliga snedfördelning av det totala välståndet. (Landet hårt pressat naturligtvis pga. av världshändelserna och att USA nu kräver extrem tribut från "medlemsländerna" - där NATO nu alltmer visar sig vara ännu en av den amerikanska rovkapitalimens luringar. Det landet var aldrig någons vän!)

Sub-cyklerna varar inte ens tre fulla år, men det finns förmodligen hur mycket militär och tjuvalarm som helst i Sverige vid denna tid. Kontrollsamhället... Men tre år för att besegra en pöbelhop... Vad säger den kinesiska kombinerade kosmologin och furstespegeln Jijing om ett sådant land och dess regim?

Exakt den här arketypiska scenen dyker faktiskt upp i det övergripande temat om ett land som sett sina bästa dagar eller t.o.m. sjunger på sista versen, Jijings 63e och nästsista tema innan Den Utvalde i 64e kapitlet åläggs den svåra uppgift att starta om världen/civilisationen på nytt.

63e motivets, "Det Redan Fullbordade" (i en översättning) lyder på sitt tredje stadium (av sex) i den länge dominanta västerländska översättningen av tyske prästen Richard Wilhelm och därifrån översätt till engelska av djuppsykologen Carl Jungs engelska översättare Cary Baynes:

Den Illustre Förfadern disciplinerade Djävulslandet.
Efter tre år erövrade han det.
Lågkaptabelt folk får aldrig värvas [till den analoga situation du nu befinner dig i].

I kommentaren förklarar Wilhelm för västerlänningen att Illustre Förfadern var den dynastiska titeln på kejsar Wu av Yin-dynastin som föregick Shang. Gamla historiska reminiscenser tillmättes ominösa kvaliteter eftersom historien tänktes bestå av igenkännbara arketyper (lite som zodiaktecknen) och i JiJings finmaskiga nätet kunde härskare och adel också se exakt vad tiden var liden. 

Problemet här, var att rikets dagar i princip var över och att tvinga nedkämpa "Djävulslandet" under så många år som tre, påminner om det dekadenta USA som ger sig på pyttelandet Vietnamn bara för att de föredrog kommunism framför kapitalism och likväl misslyckas besegra dem - trots betydligt fler års sadistkrigande med kemiska stridsmedel mot Vietnam än den antika furstespegelns gränsvärde "tre". 

Detta är tydligen väl lång tid för att nedslå ett pöbeluppror och Sverige en kort in i framtiden kommer att vara en skugga av vad det är när detta skrivs. Kalla det snarare nästa Ukraina. Inte ens militären är längre motiverad att arbeta för den rådande ordningen.

Dubbelöversättningen av Wilhelm/Baynes (1950) har länge ansetts föråldrad, inte minst för att många missförstånd smugit sig in. Närmast oläsliga Rudolf Ritsemas är modernare och låter som följer nedan. Han har inte velat ge texten en litterär översättning utan ger en kärnbetydelse för vart kinesiskt skrivtecken (plus en packe synonymer i notapparaten). Förfarandet kräver att man redan kan JiJing, gärna i flera olika översättningar och varningen i säljtexten var motiverad: inte för nybörjaren. Tanken var att befria den västerländska tanken och uppfatta som en kines, se associativa bilder istället för ord, men jag är inte säker på att det var så lyckat. Jag har lagt till ord inom parentes för att underlätta.

Övergripande:

Redan flodkorsande.
Växer, det lilla (obetydliga, ringa).
Skördetid. Rättsprocess.
(Det som) initialt (var) signifikant (eller syntes så framgångsrikt)
(ger i) fullbordandet oordning.

Tredje stadiet:

Höge Förfadern underkuvar själar (på alla) sidor.
Tre år (för att) kontrollera.
Ynkedom (inom) personen utan användbarhet.

Kort och gott: att ha fostrat ett folk som följer intressen och njutningar som gör dem allt ynkligare slutar i en befolkning som inget duger till. Därför måste så många plikta med sina liv för att kväsa rebeller, upprorsmakare, "djävulsdistriktet" - eller hur oron i Sverige i denna tid nu yttrar sig.

Denna exercis var högst spekulativ eftersom prognoser baserade på tidsuppskattning sällan fäller särskilt väl ut. Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith påminner från sin kombinerade katolska tro och platonism (och en knivsudd hinduism!) om att tidsfaktorn kickar in på ett ontologiskt plan under det eviga, innan rumsfaktorn slutligen adderas för ett genuint "syndafall" till kroppslig människa. 

Eftersom Platon såg planeterna tillsammans väva det material vi kallar TID är prognoser om framtida ting svåra. Missa en väsentlig aspekt (planet) och tidskalkylen blir galet fel. Att utgå från hinduiska kalkyler och minnas att Månen = Folkmassan är en så enkel modell att den ligger i riskzonen för att ha missat något. 

Vad om Martinssons pöbeluppror "några mandatperioder bortom 2022" astrologiskt måste omfatta åtminstone ytterligare någon variabel (utöver Saturnus och Månen) eller kanske någon astrologisk "figur" som sällan ritas upp på natthimlen? Jag bara menar... en framtid som omskapas i varje ögonblick beroende på valen i nuet är ett attraktivt alternativ till den determinism som det här hinduiska cykelsystemet påminner om. Kanske båda synsätten uppgår i något högre: Framtiden har redan bestämda milstolpar, men det finns flera och olikartade vägar dit. 


Inga kommentarer: