Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 november 2022

Propositionen till den skandalösa grundlagsändringen

För att testa trovärdigheten i egna hugskottet, att de moltysta svenska politikerna instruerats av USA att huka för alla frågor om inskränkandet av den svenska yttrandefriheten, tänkte jag efter inläggets publicering på tisdagen titta mer på NÄR svenska politiker pålagts denna munkavle av FRÄMMANDE MAKT.

Nästa dag, det förödande klubbslagets onsdag, hinner jag inte ens börja googla i ämnet förrän jag sett följande i en debattartikel i Expressen:

När den Socialdemokratiska regeringen presenterade för[s]laget förra året gjorde man det en fredag med en missvisande rubrik för att journalister inte skulle kunna förbereda kritiska frågor.

https://www.expressen.se/debatt/de-som-stottar-spionlagen--haller-sig-borta-och-skams/

Se där! En ledtråd vill det parti jag kallat landsförrädare i början av året när Magda & hennes gäng, påverkad av Sanna Marin och Finland - som i sin tur blivit närmad av amerikaner med vita tänder och illmariga grin att komma med i "frihetsklubben". (Täckmanteln för amerikansk imperialism som går under namnet NATO).

Nu öppnades frågan redan 2 juni 2016:

"En särskild utredare ska analysera om det finns ett behov av att stärka skyddet för uppgifter av betydelse för ett internationellt samarbete för fred och säkerhet som Sverige deltar i."

Men efter att frågan stötts och blötts stämmer det att propositionen fegt och omärkligt smögs fram av (s), dock anger Regeringen.se att det var en torsdag och inte en fredag som debattörerna från Grön Ungdom säger. Kanske föredragningen inför journalisterna följde först dygn efter att propositionen tidstämplats i något kansli...

Proposition 2/11 2021

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2021/11/prop.-20212255/

Med redan tre horoskop ställda för olika skeden i ärendets slutspurt, kan bloggen lika gärna inkludera detta svekfulla ögonblick i utförsäljningen av landets fria ord till det neurotiska och därför despotiska USA. (Intressant att Sveriges journalister med FÅ undantag är så köpta av Övermakten att ingen reagerar i ämnet förrän loppet redan är kört!)

Att det är USA som ligger bakom svenska politikers vägran att tala ut verkar allt säkrare, även om också andra internationella samarbeten, som EU, nämns. Varför? För att propositionen läggs när regeringen uppenbarligen har information från USA om Putins kommande attack mot Ukraina. Frågan är när denna information från USA kom, den sista instansen är lagrådet som 1 oktober 2021 bejakar en dylik "spionlag". 

I denna månadslånga tidslucka kan alltså USA ha talat "finlir" med S-regeringen, då eller närmare denna Skammens Dag, den 16 november 2022, då Sverige inte blev bättre än vilken av USA:s satellitstater där tortyr och tystande av ordet tillhör dagordningen.

Bloomberg.com publicerar informationen att USA spionerat på Putins förehavanden först den 21 november 2021, men då vet man inte hur länge USA haft underrättelserna eller vilka allierade och vilka hoppfullt nya allierade (Finland och Sverige!) som fått del av informationen... När det gäller att sälja in hotbilder är USA/Hollywood mästare i grenen och naturligtvis blev den ömkliga S-regeringen helt tagen av utsikter om krig i närmiljön...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-21/u-s-intel-shows-russian-plans-for-potential-ukraine-invasion

*****

S-regeringens proposition den 2/11 2021.

 

Klockslag saknas och horoskopet är för hela dygnet vari propositionen lades fram. Torsdagen är det korrekta datumet att ställa för horoskop för, för den muntliga föredragningen inför journalistkåren dagen efter, är bara en upprepning av taget beslut.

Tyvärr ligger ett nyskrivet inlägg om horoskopets tre ARTHA-hus, resurshusen, i kö. Men nu måste det här få företräde och kartans betoning på samtliga materiella hus (2, 6, 10) säger direkt att sakfrågan inte så mycket rör säkerhet utan handlar om resurser eller global ekonomi. 

Det är exakt vad man kunde tro - internationella samarbeten har aldrig handlat om något annat än kampen om rikedomen, särskilt sedan USA runt 1900 (president McKinley) bestämde sig för att bli en imperialist, precis som européerna, och började joxa i andra länders affärer. 

Minns Kuba innan revolutionen. USA stal hela landet och ett gigantiskt företag (United Fruit Company - numera känt genom märket Chiquita på bananer) gjorde hela ön till sin privata plantage. That's the United States for you! Mönstret upprepades över hela Mellan- och Sydamerika och sen väntade övriga världen på "frihet" modell USA. Egen frihet baserad på stöld från andra.

Speciellt intressant är 10e makthuset (svenska regeringen synonym med amerikansk vilja och påtryckningar). Här ser man MÖRKLÄGGNING, precis som debattörerna från Grön Ungdom menar (även om de talade om en felrubricerad presskonferens). Ketu är den huvudlösa demonen och i den meningen blind och utan egen förmåga att ta ut kursen. Denna södra månnod kan också representera repression eller något undertryckt. Att 10e makthuset döljer saker här, är naturligtvis ett oskick.

Formellt indikerar Lejonascendentens härskare Solen i 3e kommunikationshuset inte mer än en kommuniké eller kommunikation från härskaren, dvs det färdigformulerade förslaget till ändrad grundlag att klubba (två gånger). Men det är den stora triangeln i JORD som är det intressanta eftersom elementet tyder på att det SUBSTANTIELLA "bara" är en fråga om ekonomi, vilka nationer som förfogar över vilka resurser. 

Så långt kan det tolkas som bara ett normalt omen om geopolitikens jakt på dött stoff (dvs vad USA vill bakom NATO-täckmanteln och devisen "Frihet för våra landsmäns industrier"), men det intressanta är hur 10e regeringshuset förtiger den verkliga berättelsen och istället vållar 3e kommunikations- och yttrandefrihetshuset stor skada (Mars = skadegörelse kan alltså läsas som "spioneri" men är samtidigt lika mycket den nya lagen som strider mot den grundlagsskyddade svenska yttrandefriheten). 

Det värsta till sist: Precis som kartan för klubbslaget Skammens Dag den 16/11 2022 innehåller Propositionshoroskopet Lagens Jupiter kopplad med Inskränkningens Saturnus. Och det 6e huset är mörkbrunt för att understryka att detta är det olyckliga ARTHA-huset, här är alla de som får betala dyrt för den materiella ambitionen bakom lagtillägget: detta är arbetarna, och till merkuriska arbetare hör definitivt dem som GRÄVER I JORD och avtäcker hemliga missförhållanden: journalistkåren!

 

Tillägg den 16/11

AB meddelar kl 16.05 helt kort att Riksförrädarnas sammanslutning just röstat ja till denna lag. 25-30 minuter före den hypotetiska tidpunkten är inte mycket att bråka om, värre hade varit om Ox-ascendenten hunnit gå över till Tvillingarna (strax efter 16.30), det hade helt ändrat symboliken.


Bonusspaning

Ung (15) William McKinley -
striden syns i den stinna blicken

President William McKinley, lärde jag mig nyligen, var den president som bytte USA:s kurs från innesluten nationell protektionism till en imperialism med "frihandel" som spjutspets. (Wikipedias artikel ser ut att innehålla liknande information om åren under McKinley då USA valde den Mörka sidan.)

Horoskopet är lika simpelt som en karikatyr (samma kan sägas om porträttet ovan). Jag hoppas eventuella läsare med en mycket snarlik himmel nått större klarhet än i sitt liv än vad denna himmel som "ingångsvärde" signalerar:

Egenmäktighet av värsta sort (Eld/Jord-friktionen)

Vem är mest makt- och äregirig i zodiaken? Stenbocken! Var har man minst makt och inflytande? I det privata och tillslutna 4e huset. "Hemmet" eller nationellt sett: "inrikes". McKinley har kallats "fadern bakom den amerikanska imperialismen" och är det inte solklart varför? Nymåne i maximalt makthungriga Stenbocken och tyvärr den globalt expansiva Jupiter bifogad.

Ännu värre är att Jupiter har sitt sämsta läge i Stenbocken, och ännu värre att Stenbockens härskare Saturnus ligger i Jupiter-tecknet Skytten invid. Här bildas en "ömsesidig reception" men tyvärr skapas därmed Jord/Eld-kriget. McKinleys ändring av USA:s självbild gav det MONSTER världen nu tvingas uppleva, i alla avseenden en lika ful värsting som de andra stormakter de ligger i luven på.

Soldisponenten Saturnus är sant demonisk , precis som gränsdragaren är i Sverigehoroskopet. Men det är Sverige som är huvudlöst via södra månnoden och det är USA som är hybrissjuk erövrare via den giriga norra månnoden. Hur otroligt väl stämmer inte detta!

McKinley, död sedan länge, fyller Corporate America med sin imperialistiska natur där krig är en självklarhet för att komma åt JORD-resurserna i världen. NATO, det tål att upprepas är bara en skalorganisation bakom vilken denna aggressiva imperialism - via handelsmän och profitörer - flyttar fram sina positioner och t.o.m. inkräktar i andra staters inre liv. Exakt vad som hänt med Sverige.

Minns någon hur ofta bloggen notera Eld/Jord-krig typ McKinley hos borgerliga politiker i regeringen Kristersson? Här är svart på vitt att Eld och Jord, högst och lägsta i den materiella ordningen (enligt 400-talsfilosofen Proklos men redan sagt av 200-talsfilosofen Plotinos) - dess är människorna som skapa osämja och tumult i världen. McKinley sköts till döds i ämbetet, inte särskilt överraskande givet kartans furiösa makthunger och krigiskhet.

Lås in dem (i förebyggande syfte) eller låt en generös välfärdsstat ge dem idrotts- och boxningsarenor att svetta ur sig det krig och den konfllkt alla dessa själar är födda med (förmodligen krigsoffer på gamla slagfält, hälften av dem). Låt dem för Guds skull ALDRIG skapa policies eller bilda politiska partier. Deras program kommer bara att avspegla deras egen inre oro!

Om president McKinley, missa inte hur hans A-rankade (trovärdiga) födelsetid ger Vågen som personlighetstyp. Ibland är rollmasken missvisande. Under ytan ruvar här en sjuklig maktlystnad, en världshärskar-Hitler några generationer tidigare.

 

Extraspaning 2

Här nedan Proklos "ultimata" fusion av senantika teorier om tillvarons beskaffenhet. Schemat (klicka för läsbarhet) är obegripligt utan omfattande förklaringar! Det inkluderas här för att Proklos ändrade Plotinus läror genom att ranka LIVET högre än INTELLEKTET. Detta förklarar varför vissa uppteckningar över de fyra elementen (som metaforiska dimensioner/verklighetsnivåer) sätter Eld främst, andra Luft främst (överst). De refererar helt enkelt till två olika nyanser av den (ny-)platoniska filosofin.


 

Inga kommentarer: