Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 november 2022

Moderaten Dousa, numera Timbro-ledare ger exempel på inavlad världsbild

 

Bilden: "Det dunkelt tänkta..."
eller "Hjärndimma hela livet"

Råkar se en pågående diskussion i DN om det svenska pensionssystemet. Det tjänar inte alls landets medborgare när de blivit gamla och slitna, statskassan är samtidigt politikernas gyllene maktring ("My precious!") och svarta hål. In i mörkret försvinner den lön för mödan landets äldre skulle ha fått del av som tack för att de givit politikerna privilegiet att styra skutan åt dem. Som vi vet är politikerna en synnerligen karaktärslös grupp svenskar som bevakar intresset åt dem som lobbar bäst och lovar mest efter hundåren i politiken.

Generaldirektören för Pensionsmyndigheten beskriver rådande situation och påminner om hur Socialdemokraterna redan tagit ett knappt synligt myrsteg mot framtidens medborgarlöner och att en stor andel inte längre får pension utifrån hur hårt de slavat för staten eller Arbetsgivaren under sina verksamma år. 

Pensionssystemet är alltså dysfunktionellt och bygger på räknenissars lojalitet med en snål och godtycklig Stat snarare än de medborgare Staten ska representera. I denna yttersta tid kommer så Benjamin Dousa, tidigare ungmoderat och nu upphöjd till Timbro-vd med ett ännu sjukare förslag: skrota pensionssystemet och tvinga varje medborgare till att bli en börsklippare för att (i bästa fall) skapa sig pengar nog för att överleva de sista åren! 

Man behöver inte ens vara begåvad för att inse hur omöjlig denna lösning är, med mindre exekutionspatruller kallas in för att skjuta av alla de svenskar som inte har kapital nog att ens ge sig in i det onda lycksökeriet. Man påminner sig nationalhoroskopets Spel & Dobbel- samt Elithus, det 5e: det ser ytligt sett fördelaktigt ut men är i långa loppet självdestruktivt för Sverige.

Detta är sjukt tänkt av en förgiftad hjärna - inte ens Sveriges eländiga pensionssystem kan mäta sig med högerns hat mot Staten och statliga pålagor som t.ex. skatt för de burgna.

https://www.dn.se/debatt/timbro-vill-tvinga-alla-att-spara-pa-borsen/

Denna "spinndoktor" noterades på bloggen för 7 år sedan för ett annat memorabelt hjärnsläpp. Han ville avgiftsbelägga universitetsutbildningar och göra det dyrare att studera populära ämnen/linjer. Hur kan Kapitalismen äta sig så djupt in i ett sinne och så fördunkla en människa att allt som kommer ur ens mun är dynga? Och hur kan Timbro anställa så låga mentaliteter och tro de någonsin ska lyckas manipulera befolkningen i önskad riktning? 

Svar: det monomana sinne som inte ser världen utan bara möjligheter att kapitalisera på. Entreprenören har en vanartig mentalitet så går tillbaka på den osunda fostran samhället utsätter svenskarna för från tidig ålder. Vid 20 har svensken i gemen slutat tänka och är en självgående maskin som rapar upp positivt värdeladdade ord som nästan alla bygger på Näringslivets ensidiga agenda. Före samhällets indoktrinering ligger förstås Ödet och födelsehoroskopets givna "tendenser". 

I slappa och normlösa samhällen får "tendenserna" friare spelrum, vilket kan förklara varför Sverige anses vara ett extremt land i Västeuropa. (Notera paradoxen: kom ägget före hönan?) Nationalhoroskopets Saturnus (hyfs och självkontroll) är satt ur spel och "individuell frihet" överbetonas, individens frihet att utnyttja samhällsmedborgare längre ned i hackordningen.

Detta är den sorgliga slutsatsen av 5e Elithuset och den breda massan (Månen), talrik (prominenta 7e huset) men samtidigt med svag förmåga att hävda sig eftersom massan urartat och valt egots väg. Svensk individualism är, som tidigare sagt, egentligen bara pseudo-individualism: egocentrisk självupptagenhet uppfyller inte kraven på genuin individualitet. När denna karta började gälla 1974 återstod inte mycket av den kollektivt medvetna och ansvartagande "socialism" som skrämde skiten över det äldre Sveriges markägare och manufaktörer.

Moderatens födelsedygn ritas här om och kartan justeras lite. Man får inte missa att han faktiskt har lite "Luft-blått" utöver den genuint oinspirerade tjock som enbart lera (Jord+Vatten) typiska materialister brukar uppvisa.

Intellektsplaneten Merkurius döende i sista graden av ett Lufttecken var markerad i kartan från 2015, men det är just i intellektet en stor del av problemet ligger.


Allt Vatten aktivt och dessutom Solen och giriga Rahu
- jämför kartan för Närighetsminister Ebba Busch

Att samtliga tre Vatten-tecken är aktiverade drar en del mot sjuk-/friskvård vilket är en god väg för Vatten, som ju också symboliserar det biologiska livets grundförutsättning. 

Tyvärr tecknar Vatten också näringslivet som likt den biologiska varelsen hela tiden konsumerar resurser och därför hamnar i dödsångest (Skorpionen) vilket i sin tur antingen leder till högre insikter. För Fiskarna: där själen kan välja att gå fri från sin lägre natur, "moksha" eller förlossning ur den typen av Kretslopp. 

Fiskarna kan också missa avfarten från Kretsloppet och hamna i Passionens Krabba (modersprincipen), återfödas en gång till eller bli en fanatisk anhängare till det särintresse som kallas Näringslivet. Denna region består egentligen av organiska småkryp som alla individuellt söker säkra näring för den fallna varelsens konsumtionsbehov. Dessa behov skiftar, för en VD-typ är de avsevärda och innefattar saker och kvantiteter en vanlig människa inte ens drömmer om.

Vatten och Jord för också tankarna till en trädgårdsmästare som får sina odlingar  att blomstra, och därför kan inte Benjamins Dousas övermått av jordisk-sinnlig mentalitet klandras. Kombinationen av de två negativt polariserade (sublunära) elementen har i sig ett spektrum av uttryck.

Det är helt klart intellektet i Vågen som introducerar hens mentala störning här. Luft bör ha förmågan att intellektuellt bearbeta och bedöma värdet i livsåskådningar och ideologier, men här händer något på himmelen som berövat moderaten förmågan att se vilket falsarium han gjort till sin ideologi, en världsbild baserad på lögner och omskrivningar.

När man lever länge i Lögnens atmosfär tappar man till sist all kontakt med verkligheten och att ersätta pension och tvinga alla att bli börshajar är ett bra exempel på vad som normalt brukar kallas vansinne. Men politik och dess kamp mellan åskådningar är inte normal, detta är i sig ett missbruk av ett intellekt.

Uppkomsten av partier som kämpar mot varandra tyder på att mänskligheten i den kulturen ÄN EN GÅNG tappat sikte på den enda vägen, återigen misslyckats hantera sin högre rationella själ (vilken människans intellektuella förmåga ger uttryck för, avsett färgsättning på horoskopet). 

Här är då, ännu en gång, Platons urgamla tudelning av sådana som drivs av Månen eller sin sinnesbundna lägre själ och de som tränat upp tankeförmågan i avsikt att bli mer mottagliga för sin högre rationella själ - en beständig plattform som kan ge tillgång till så udda förmågor som tankeläsning och klärvoajans: en människa på god väg att återerövra sin status av "gudamänniska" som gick förlorad i själens syndafall varefter den varit låst i återfödelsens Kretslopp. (Kretsloppet har verkligen en nära kontakt med Vatten-elementet och de tre stadier som just skissades.)

Benjamin Yowza-Dousa föds med största sannolikhet med ett psyke på psykets nivå, dvs. stark sinnlighet och upplåsning till denna värld och dess goda. Detta kan indirekt ge en ideologi av borgerlig typ, särskilt när denna Fisk missar avtagsvägen mot "befrielse" från kroppsliga laster. 

I stället uppstår ren gyttja när dubbelsystemet "Måne och dess disponent" tecknar Vatten och Jord som här. Disponenten är förstås "stora pengars" Jupiter som i Jungfrun, ett räknenissetecken, direkt avslöjar ett psyke som fastnat på den nivån av vinstkalkylator eller ekonomityp av den själviska typen. 

Men resursorienteringen har också typ som kanske inte är osjälvisk men väl med anspråk på att vara universell (allmängiltig). Detta är Stenbocken (ett av de universalistiska tecknen i zodiakens tredje och sista akt, när de mer jag-fixerade första akterna är spelade). 

Här har Stenbocken sin härskare Saturnus hemma och dessutom Saturnus underdåniga vän Venus och det gör Dousa till mer än bara en slug räknenisse som tänker ut sätt att finta kravet på skatteinbetalningar och till en som lyfter detta slinkiga beteende till ett universellt problem. Han omsätter sitt giriga sinne i en motsvarande politik = moderaterna.

Men det finns faktiskt några hedervärda moderater också, och Dousa problem börjar här: denna totala identifikation med de med Makt över resurserna (rikedomen). Venus här tecknar "stockholmssyndromet", Venus graviterar utan motstånd mot den resursstarka Jord-Saturnus precis som oupplysta kvinnor i gamla tider drogs till män med makt och pengar helt enkelt för att kvinnans roll var så inskränkt.

Douse är som en som prostituerar sig för pengarna, men det är i denna TEKNISKT SETT HELT OKEJ konjunktion mellan makt och välmående (Saturnus+Venus anses "planetära vänner") som allt går snett när man spårar planeternas omen ett steg till. Utifrån sinnelagsascendenten i Vatten är Luft en väsensfrämmande värld. Och Douses Merkurius tänker inte gärna över sina egna ideal eller "intellektuella" fundament.

Vatten är instinkt, behov, nöd och de embryonala tankefragment som möjligen kan uppstå ur sinnesrörelser. Men här står alltså tänkandets Merkurius i Luft med vilken Vatten inte har någon synergi i hinduisk astrologi. Bloggen kallar det "dissociation" är två planeter som borde samarbeta vistas i så skilda världar. Förmågan att verkligen tänka begåvat över makt och pengar tycks nästan obefintlig av horoskopet att döma. Han är en indoktrinerad, en radiostyrd robot (något väldigt vanligt med borgare med borgerlig åskådning).

Sinnelags- eller månascendenten tecknar det inre sinnet som en teaterscen som tar emot alla planeter och låter dem agera. Men när denna ascendent befinner sig i Vatten blir just framträdandet från ett intellekt i Luft väsensfrämmande och inte minst placeringen i Vågen landar den i 8e huset som anses "dissociativt" eller avskuret från ascendenten. Dödens hus är normalt helt okänt för ascendenten. Men detta är ju en månascendent, gäller samma regler för en sådan? 

Jag vet inte vad hinduer anser, men Månen är psyket och i nattliga drömmar kan definitivt nattplaneten få kontakt med andra sidan. Svåra horoskopstörningar kan antyda rädsla att somna in eftersom sömnen associerar till förlorad självkontroll och att ge upp för mörkret. Här finns säkert ond död i ett tidigare liv som ännu påverkar själen. Dousas himmel gäller hela dygnet men Månen i Vatten inkonjunkt eller dissocierad från intellektet i dödens hus ger åtminstone förutsättningar för osunt förhållande till tankar av viss typ. 

Här kan hangups eller malande tankeslingor vara ett problem och i synnerhet Merkurius dåliga integration med övriga horoskopet kan göra individen sårbar för Merkurius fundament som sprider "hora för makten och pengarna" som ett subliminalt budskap - Saturnus/Venus står ju i 11e idealhuset och visar sig via Merkurius disponent vara inflytelserikt. 

Att 11e idealhusets ägare i detta fall är just Saturnus och blir en "illgörare" för Fiskascendenten, förklaras bäst som att Fiskarna SKA STRÄVA EFTER BEFRIELSE och att det samhällsideal. 11e har annars mycket med omgivande samhällsvärderingar att göra men här representerar 11e  en fångstsnara som låser sinnet i fångarnas Kretslopp. Douses "typ" är alltså mest benägen av samtliga sinnelagsascendenter att underkasta sig vansinnets ideolog: ägande, makt, politik, repression, tvång. 

Frågan är med en så snurrigt placerad Merkurius hur idealet (så typiskt moderat) samverkar med Månen/det egna sinnet. Ofta driver idealhuset det första egohuset, trots att 11-ägaren ALLTID blir en "verksam illgörare" för jag-ascendenten. Det betyder att själen under denna återfödelse ytterst kommer att förlora på att följa idealet, även om den under sin tid som kroppslig människa verkligen trott på det. Det är extremt snåriga turer i astrologin och då har inte ens "det högsta goda" (9e husets religion och filosofi) inkluderats i resonemanget. ett hus av betydligt större dignitet än mänskliga samfund och den ideologi som driver dem. Nionde tecknar så stora "ödesrörelser" att huset ofta inte ens ingår som en aktiv del i ett personhoroskop.

En störd Merkurius kan t.ex. göra att individen stannar på den informationsnivå som är populär i samhället, i Sverige t.ex. en besatt biologism och ateism som blir en bekväm pseudoreligion som inte kräver några individuella ställningstaganden. Den politiska ambitionen kan också vara en fejkreligion, även om ideologi som relaterar till samhället normalt hör hemma i 11e. 

Men allt detta rör ett komplett horoskop med känd födelsetid. En månkarta ger som bäst en skuggig bild, en bild ur det nattliga känsloperspektivet, en "förnimmelse". 

Dousas två viktiga planeter i 11e visar t.ex. inte mer än att ideologier om makt tilltalar hans sinne, trots att "stenbocksidealet" faller kort om vad Fisk-sinnet BORDE fokusera på: den irrationella känslosjälens befrielse/rening.


Atma karaka

Frågan vilken planet som tar rollen som atma karaka (själens begär) kan inte säkert kommenteras. Vid lunch har Dousas kritiskt placerade Merkurius högsta gradtal av någon planet men är samtidigt en problemskapare ur sinnelagets eller känslolivets perspektiv: Dousa är tondöv inför sina egna tankefoster. 

Men Månen ligger inte långt efter i sitt tecken, och runt åtta på kvällen går Merkurius över i Skorpionen medan Månen når Vädurens 30e grad. Dygnets fyra sista timmar har därför en diametralt motsatt AK, dygnet vänder från intellekt till sinnlighet under kvällen.

En gåta jag inte hittat någon diskussion om på nätet är att AK-rollen ofta ges en planet som i vilket fall är "döende" enligt det hinduiska avashta-kriteriet. Den har inte längre har samma styrka som t.ex. en planet i mitten av ett tecken. Vad innebär det för tolkningen? Och än krångligare: avashta vänder på steken för de negativt polariserade tecknen (Vatten- och Jordtecknen) så att en AK i ett av dessa tvärtom rankar som ett "barn" vilket också sänker dess dignitet.

Kanske man kan rationalisera här: själens önskan eller vilja slår inte alltid genom i ett människoliv och detta för att den i negativ polaritet (den lägre sublunära sfären) är för ung för att kunna lyckas på Jorden. 

En AK (i den supralunära sfären eller de positivt polariserade Eld/Luft-tecknen) är å andra sidan för gammal för att behöva utstå skiten på Jorden! Den har i detta helvete (en av många helvetesvärldar, men inte utan sina förtjänster) begränsat inflytande, vilket istället tillfaller mer primitiva själar. 

Jag tror den filosofiskt lagda reinkarnationsförespråkaren Ian Anderson tänkte något liknande när han och rockgruppen Jethro Tull betitlade sitt rätt bleka (de stora åren var förbi nu) album från 1976:

 

Too old to Rock'n'Roll
Too young to Die!

Bloggaren har en, kunde man tycka, perfekt Merkurius i Luft i konungens och den goda karmans 5e hus som sin AK. Men i 27e graden vilket innebär att den påbörjat det döende stadiet enligt avashta-bedömningen. 

AK förklarar i detta fall väl att "det svenska livet" ledde till högskoleutbildning i religions-, filosofi- och konsthistoria vilket sedan betalades tillbaka av det svenska samhället med dess ultralåga takhöjd med ett liv av påtvingade påhugg i alla möjliga yrken (enkla och kvalificerade huller och buller) och en avslutning som lägsta nivån av fattigpensionär. 

Det måste i backspegeln medges att Sveriges efterfrågan på folk kunniga i nämnda ämnen visade sig försvinnande liten. Landet ingick aldrig i det kultiverade Europas krets och än mindre så efter att arbetarklassen gjort penninghunger till den nya nationaldoktrinen - hårdvalutans Saturnus syns i 11e idealhuset redan från start i 1809 års nationalhoroskop, exakt som den också är belägen i USA:s horoskop. (Det senare kan förklara varför svenskar är så ohjälpligt torsk på allt amerikanskt. Det landet har i högre grad lyckats hålla den materialistiska drömmen levande.)

Bloggaren har via drömmar fått en ojämn ström vykort förmedlade från hans själ under årtionden. Han tror sig förstå att "den svenska upplevelsen" partiellt var "korrektiv uppläxning" för ett eller annat tidigare rikemansliv under vilket människan inte tog tillräckligt väl hand om underlydande - och lär sig på det här varvet grundligt den läxan genom ett vanartigt Överhetssverige som upprepar samma misstag. 

Douch kommer troligen att hamna i samma sits om några hundra år, förutsatt att hans själ alls får inresetillstånd till Jorden igen. Det ligger en förändring i luften nu, som alla kan känna och planeten kommer att vara betydligt mer glesbefolkad i framtiden. En del själar kommer att nedgraderas i detta gigantiska och osedda system, andra går upp till en högre spelplan.

Det goda med "den svenska upplevelsen" var den frihet Sverigehoroskopets starka Luft-betoning uppvisar - för den som inte haft oturen att födas till nationalkartans månsida men t.o.m. om så är fallet önskar återfinna den frihet som samhällsindoktrineringen som så tydligt lamslagit Benjamin Douse.

 

Snarlikheter ur samlingarna

När samtliga tecken i ett element aktiveras finns varningar för "gränslöshet" och bristande insikt om hur man blandar sig för många människors öden. Detta stämmer perfekt med Dousas korkade förslag att göra gamblers av svenska pensionärer, gamlingar som tvingas in i Hungerspel! Det är helt klart att det näringsorienterade Vattnet med dess ständiga hunger hindrar Timbro-mannen att höra och förstås hur sinnessjukt han låter.

10300 sparade kartor genomsöktes av den LINDRIGA FORMEN av hans treställighet, dvs Sol-Skorpionen illa baserade på Mars-Krabban och så på det Mån-Fiskarna. (Jag utelämnar den extremistiska demonen Rahu invid hans Sol från denna sökning.)

  • Herman Cain;13.12.1945;12:00, Republikansk politiker från Memphis TN: "skyll dig själv om du är utan jobb eller fattig" - vilken perfekt match till Dousa och den verkligt onda Vattenmänniskans mentalitet!
  • Richard Swartz;14.12.1945;12:00 - fd. utrikeskorrespondent, konservativ skribent, har ibland goda konservativa idéer, senast 2012 i DN där han tyckte sig se kvalitetstidningarna död. Tio år senare ett fullbordat faktum.
  • Janine Turner;6.12.1962;12:00, aktris, noterad i "Cliffhanger" men inga data
  • Niklas Wahllöf;6.12.1962;12:00, noterad som konsumtionskritiker i DN, uppenbarligen Vatten som ännu inte blivit förgiftat!
  • Henrik Dorsin;20.11.1977;12:00, komiker, skådespelare
  • Annika Norlin (hypotes: Månen i Fiskarna);22.11.1977;10:00, singer-songwriter (ett helt legitimt och allmänt välgörande uttryck för det sensitiva Vatten-elementet)
  • Oliver Andersson;3.12.1992;12:00, ett sjukdomsfall från någon kvällstidning (tror jag). Led av gigantism och behandlad för detta (208cm lång vid 17), Vatten är som sagt en övergripande symbol för biokemin bakom den kroppsliga gestaltningen och det kan noteras att detta är två dagar före Dousas födelse. Solen+Rahu kanske på ett fysiologiskt plan snarare än en tokgalen ideologi som förlorat alla proportioner? Här vore det intressant att se hur födelsetimman lägger accenten!
  • Morillo Esteban;4.12.1992;19:20, högerextremist som fegt dödade någon vänstermänniska genom att skjuta honom i ryggen. Född bara ett dygn före Dousa.
  • Benjamin Dousa;5.12.1992;12:00 - jämförelseobjektet

Bloggaren måste understryka att datasamlingen är insamlad under årtionden utifrån allsköns tidningsrubriker. Detta är första gången Vatten-triangeln av denna typ sammanställs och där de intressanta tre yngsta datapunkterna tycks visa att demonen Rahu nära Solen är vad som fått dem alla att spåra ur på skilda sätt.

Inga tidigare har Rahu med Solen men "konsumtionskritikern" har förvisso soldisponenten Mars i Krabban med Rahu! Detta är intressant: kritik av Solens "Rahu-galna" fundament snarare än att Solen själv agerar ut Rahus hybristiska vilja att nå höjderna?


Om Rahus "bakom ridåerna"-position spelar roll är svårt att avgöra med bara ett månhoroskop, men Wahllöf har också Rahu och Mars på stort avstånd i Krabban, dämpar solfundamentet något mindre extremistiskt utan att det helt elimineras. (Douse har t.ex. Solen med Rahu, 9° mellanrum, vilket är betydligt mer "uppenbart".)

Å andra sidan undertrycker kontrollens Saturnus illa från opposition i Krabban eftersom södra månnoden Ketu sänker Saturnus effektivitet som gränsdragare (snarlikt Sverigehoroskopet brist på skarp tanke). 

Men också denna dysfunktionella opposition mellan Saturnus och Mars (soldisponenten) kan läsas som just ämnet för "konsumtionskritik" - den västerländska frossarmänniskans undermåliga kontroll på Vatten/Jord-nivån - dyngans barn som vältrar sig i materiella ting. 

Därmed verkar kritikern närmast existera utanför sitt födelsehoroskop, är mer en betraktare och kritiker av sin egen karta som den applicerar på Konsumismen som en av Sveriges många pseudo-religioner. Det tyder på att denna Wahllöf är en "gammal själ" som kan kontrollera sitt öde (speglad av astrologin) långt bättre än t.ex. Dousa. 

En förklaring till att horoskopet lämnar betraktaren i bryderier kan vara att Wahllöf är född en timma när den utmärkta harmonin mellan Venus och Jupiter i klar och medveten "blå" Luft blir den "bärvåg" från vilken han studerar eländet i Jord och Vatten. Men det kräver en födelsetid där INTE Månen i Vatten ockuperar 1a huset, eftersom detta, likt Douse, tonar ner Lufttecknens roll och i verkliga livet gäller ju det motsatta för den här klarsynta skribenten - en direkt motsats till Dousa trots vissa ytliga horoskopparalleller.

https://www.dn.se/kultur/niklas-wahllof-varmeboljorna-skoljer-over-europa-i-valrorelserna-hors-knappt-ett-ord-om-klimatet/ (bakom betaldörr)

 

 

Inga kommentarer: