Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 november 2022

Mongoliets cirkulerande fårskock - ett varningsomen för Sverige

 


Nu finns en teori om fårskocken som unikt cirkulerat två veckor i sträck om krabaterna fortfarande framhärdar i denna demonstration över inskränkta materiella förhållanden. 

Teorin ser inte beteendet som fårens protest utan följer klichén att fåret är ett flockdjur där andra tar efter om ett börjar. Skocken skulle alltså ha råkat in i "självsvängning" och påminner om Sveriges specialare: att styra befolkningens tankar via drev i tidningarna (se början på statens svek i en obehövlig NATO-anslutning som gått in i väggen till följd av dess falska upprinnelse). 

I längre redogörelser än de svenska kvällstidningar orkat kopiera, nämns att djurens ägare hade 34 likadana fållor men bara i denna enda har fåren gjort denna maratonmanifestation mot - enligt teorin - trånga levnadsförhållanden.

Bara ett problem med min utvidgade teorin: får är de dummaste kreatur som tänkas kan och kan inte tänkas marschera i medveten protest mot instängdheten. Djurägaren berättade att det var ett par djur som började cirkulationen och att de andra föll in i ledet.

Eftersom datum för det här fenomenet gavs i den länkade artikeln ger nu astrologin ett lite annorlunda svar. Får må ha en så låg IQ att den knappt kan mätas men uppenbarligen måste inte LUFT-elementet beskriva "intellekt" vid varje förekomst. Grupprörelsen startade den 4 november och eftersom får är barn av den IRRATIONELLA SJÄLEN - djurlivet under månen - är det intressant att Månen detta dygn befinner sig i det sociala grupplivets Luft-tecken Vattenbäraren.

Och den fria luften (luftrummet) är faktiskt inskränkt detta år: Vattenbärarens härskare Saturnus står för inhägnader och begränsningar och via INDUKTION påverkas Vattenbäraren av Saturnus hemma i sitt negativt polariserade Jord-tecken Stenbocken. 

Det senare tecknet handlar definitivt om begränsningar i det materiella - utom för ägaren av allt Stenbocken fångat in i formen av rikedomar till sin statskassa eller vad arbetsgivaren har makt över i formen av produktionsresurser - inte minst löneslavar som utnyttjas till låg kostnad för att arbetsgivaren ska kunna berika sig på sina medmänniskor, här degraderade till offerlamm eller kugghjul i hans maskineri. 

Vad fåren protesterar mot är den slavdrivare (Saturnus) som tagit kontroll över dem och stängt in dem i en fålla. Något för svenska folket att se och lära sig av?

 


Men kan det verkligen ha varit Månens flyktiga passage genom det gruppsociala tecknet som kickade igång den här masscirkulationen? 

Det händer åtskilligt i det sociala elementet vid denna tid. Tvillingarna står för mobilitet och här står Mars retrograd som här kan läsas som oro eller kanske kinetisk energi (Tvillingarna trampar runt och rör sig ovanligt mycket bland zodiaktecknen).

Vågen är mest misstänkt. Symbolen ska beteckna harmoni, frid och fröjd men här fångar Tvillingarnas Merkurius upp något av Mars-energin i sitt positiva hemmatecken. Venus på plats i hemmaläge och Solen är den främsta energikällan.

Men allt detta undertrycks av södra månnoden. Som jag nyss börjat kalla det i samband med Sverigehoroskopet vars soltecken indirekt undertrycks av att dess härskare (Saturnus) skadas av "halshuggande" eller repressiva södra månnoden, flyttas hela skeendet ned i den sublunära sfären. 

Månnoderna indikerar att allt de fattar tag i kan sägas utspelas i den låga region där demoner men väl knappast några änglar vistas, den osynliga rymd som sträcker sig mellan Jord och Måne. I detta "dubbelsystem" befinner sig de fallna själar som i fårens fall är en utpräglad gruppsjäl (till den grad av får knappast har någon utvecklad individualitet utan likt vissa djurarter verkar som en enda "kollektiv intelligens" - myror och bin är exempel på detsamma i insikternas värld.

Det är därför en väldig massa "planetär energi" som pressas ner av den södra månnoden och likt svenskarna bara har "denna värld" kvar av den storhet deras själar en gång ägde innan de föddes och skolades in i det här landet. Fårens tröstlösa cirkelgång är därför en påminnelse speciellt för svenskarna om hur lågt de fallit genom att ge all makt ifrån sig. 

De flesta tror t.o.m. att de lever i en demokrati, tack vare public service envetna förmedling av händelser i riksdagen. En ren skenföreställning, helt andra makthavare bestämmer över allt samma intressen bestämd att folket inte har rätt att bestämma över. Som en NATO-anslutning och en rejäl ökning andelen BNP som går direkt till det militär-industriella komplexet - inte för att svenskarna bad om det utan för att USA beordrade det till de landsförrädare som hade makten vid den tiden och de lika stora förrädare som senare klubbade igenom ändringen i grundlagen!

Så den cirkulerande fårskocken är ett påminnelsens omen för i synnerhet Sverige och det landar i tiden bara ett par veckor innan landet når startdatumet för Sveriges Lilla Död den 27 november. Kanske har perioden snarare "tonat in" under en tid redan, mycket tyder på det. 

De cellskräcksfyllda fåren kan då symbolisera svenskarna som maktlöst trampar runt innanför de murar och inhägnader NATO-anslutningen kommer att innebära i vår del av världen. Ett så vidrigt nerköp, understruket av att Sverige införde fascistlagen om "utlandsspioneri" under den tid fåren traskade runt, runt...


Fördjupning

Väduren eller baggen motsvarar de cirkulerande fåren. Den huserar vid tiden en förstärkande norra månnoden Rahu. Vädurens härskare är Mars, här Rahu-förstärkt och i de spankluerande Tvillingarna (kommunikation, eller att "kommunicera sig" via fötterna). 

MEN! Ascendenthärskaren Mars måste ses som ett "dubbelsystem", ses tillsammans med sin disponent Merkurius. Och därmed är vi tillbaka till den gigantiska berättelse som inkluderar nästan hela himmelen eftersom Merkurius och Ketu indikerar "undertryckning av fria strövtåg" och södra månnoden naturligtvis pekar direkt mot Månen i den kollektiva rörelsens Vattenbärare. Får kan inte själva tänka men de kan i sin protestmarsch GESTALTA den rationella Luft-själens platonska Idéer eller Former.


Inga kommentarer: