Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 november 2022

Juridikkännaren Cantwell goes astrology

Eller hur ska man annars förklara att AB:s Oisín Cantwell inkommer med minutexakt uppgift om när KU i själva verket klubbade beslutet om avdemokratisering av svensk yttrandefrihet?

Hans tidningskollega Rosén noterade tidigare att KU bakom mediesvallet kring finansluntan hann "hantera och säga ja till lagändringen".

https://siderisk.blogspot.com/2022/11/lilla-doden-kom-som-fasciststaten.html

Men nu säger Cantwell att KU två dagar senare, 10 november 11.37 meddelar detsamma. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/KnMOO6/den-svenska-demokratin-inskranktes-i-dag

Ett tillfälle för internt beslut och ett annat för kungörelsen - inte olikt Sverigehoroskopet, där astrologen Stefan Stenudd en gång i tiden bemödade sig att finna ut "klubbslaget" i riksdagen för den nya Regeringsformen. Jag noterade å andra sidan att nästa dygn gällde utifrån dokumentet som kungjorde den nya lagen och landets "omstart". Många nationalhoroskop är upprättade på samma sätt.

Det gick dessutom inte att missa hur väl kungörelsens Vågen-i-öster passade allsköns nationaldygder, bättre i mina ögon än klubbslaget föregående dygn som gav en Jungfruascendent. Den kartan hade missat det Elitsamhälle - stor rikedom åt de få - som låg dolt bakom Vågen och som inom bara några år började ta form i och med att socialdemokratin anammade nyliberalt ekonomitänk. 

Det har varit den här bloggarens egen resa att titta mer på denna karta än någon annan i sitt liv (inklusive det egna horoskopet) och börja skönja finliret i de processer planeternas positioner antyder...

För Sveriges väg till en demokrati-inskränkt och fascistoid stat (mildrar lite jämfört med tidigare inlägget) uppstår nu knivighet astrologin är väl förtrogen med. Flera konkurrerande tillfällen i samma ämne. Att underteckna USA:s självständighetsdeklaration var en så förvirrad historia att det finns tre tidpunkter att välja mellan men astrologin har kommit att välja det datum brittiska frimuraren Ebenezer Sibly hade tillgång till (mängden frimurare bland USA:s tidiga makthavare är remarkabel, en verklig klubb inom det unga USA, och slavägare flera av dem...).

Det enda man kan göra är att utvärdera de olika horoskopen på deras olika meriter och se om någon beskriver tilldragelsen bättre. Ibland blir det dött lopp och man påminns om att astrologin bara är kartritningar som är menade att hjälpa i förståelsen av ett fenomen.


Det här världsliga horoskopet ska naturligtvis också jämföras med Sverigekartan förutom att det i sig berättar någon om den sakfråga eller det inträffande som "födelseminuten" ringar in.

I termer av lagändringar (till nytillkomna lagar) går det inte att komma mer rätt än Lagens planet Jupiter som härskare över Skyttascendenten. Jupiter ligger dessutom i det 4e huset för inrikes säkerhet och Jupiter i Vatten vet väl alla hur den blöder och skvallrar och håller otätt. (Vatten = den irrationella själen. Jupiter = övermått.) Här handlar det alltså om att täppa till lösmynta typer som hotar rikets hemliga bakomridåerna-fuffens. 

Mars attack mot ascendenten (inte värst stark enligt västerländskt synsätt, som finner en Skytt som med hela 5 grader snurrat förbi den exakta oppositionen med en Mars (som dessutom är backande) inte direkt tecknar någon folkstorm av protester, trots att Rosén speciellt försökte kvantitetsargumentet och räknade upp alla ställen där någon sagt något mot denna galenskapens lag.

Om inte Jupiter i 4e övertygar så finns förstås den olycka för Sveriges innanmäte detta klockslag var. Den rent demoniska vansinnigheten från tisdagens fullmåne har något lagt sig och Månen gått över i Oxen, men här hamnar symbolen för landets privata insida istället i 6e olycks- och fiendehuset. I Sverige kan numera vem som helst vara en fiende till landets säkerhet.

Och låt oss se vilken slags stat den här lagen representerar: 11e huset för ideal ger insikter. Här har hela stelliet (planethopen) i vågskålarna lägrat sig, balansens och det goda omdömets symbol. Men se hur BRUTAL JORD, hur restriktionens Saturnus kastar sin långa omilda blick från Stenbocken - makten och dess våldsmonopol - och gör den här Vågen till något mindre angenämt än någon kunde tro om ett så humant tecken. 

I början av 60-talet fanns en årgång där Saturnus kunde drabba Solen så här illa (de två är planetära fiender) och i ett fall skrämde fadern skiten ur barnen genom att vifta med pistol och hota med självmord om de inte höll sig lugna och stilla. Just snygg uppfostringsmetod - att skrämma barnen till tystnad - och exakt vad Sverige nu sysslar med gentemot sina medborgare.

Och även om patriarken Saturnus hotfullhet i detta exempel var exceptionell har jag fler exempel, en föredetting med Saturnus i 270 graders attack mot sin Vågascendent. Hon skämtade nyligen om att hon var en "barsk" typ som vill bestämma allt och det är just därför hon är en föredetting (märkligt nog har vi behållit kontakten i årtionden).

Men den här kartan är naturligtvis bortom räddning för inte bara begränsar den klumpfotade Saturnus den yttrandefrihet som är så typisk för Solen (det fria livet) och i synnerhet i det sociala och kommunicerande Vågens tecken, för har gäller ju också att Solen fått sitt huvud avkapat genom bestraffningens södra månnod Ketu/Draksvansen. Den undertrycker allt vad Vågens goda egenskaper vill säga. Ser man Vågen som Rättvisan i tillämpad form (juridik) är detta ett omen om en fullständigt galen hop lagskipare, vilka snaraste borde fråntas sina befogenheter. Omina driver gäck med vad Vågen står för.

Så egentligen skiljer sig inte den här kartan  så väldigt mycket från den från två dagar tidigare. Saturnus begränsning av Vågen kvarstår, intelligensens (Solen) tvärdöd via halshuggaren Ketu och så förstås en dag som ser landets invärtes som en potentiell olycka och fiende utifrån den nya begränsande lagen.

När Cantwell publicerar sitt klockslag var redan ett stickprov på en europeisk fascist, Orbán, färdigställt. Den ligger i kö för publicering inom några dagar. Kartan innehåller många intressanta detaljer som beskriver fascismens väsen, vilket Sverige råkat svälja en dos av. Det måste vara mycket svarta själar som nått maktpositioner i landet, i en tid när dumheten står som spön i backen.

 

Inga kommentarer: