Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 november 2022

Hela Sverige kryllar av ryska spioner (i makthavarnas hjärnor)

 

Extra tät "ömsesidig reception" (dubbelsidig)

När spionbrödernas Lejon-kartor kommenterats måste också nästa fall nämnas. Det "stillsamma ryska paret" - den huvudmisstänkte naturligtvis i välbärgad förort till Stockholm där naiviteten naturligtvis står som spön i backen och själv- och människokännedom är noll. 

Data från Flashback i sin tur hämtade från förundersökningsprotokoll. Medhjälparen får stå över eftersom horoskopet är "lågmält" och hon dessutom släppts (men alltjämt är misstänkt). Och det trots USA-inspirerad insats med Blackhawk-helikopter. 

Sergej Skvortsov däremot, har en karta som påminner om anklagelser från skilda håll att Fredrik Reinfeldt var en landsförrädare. Ryssen föddes nästan precis två år senare och delar både sol- och måntecken med den forne statsministern och numera kapitalkramaren.

Men därutöver skiljer sig Skortsovs Krabba årgång 1963 och Reinfeldts modell 1965. Ryssen har en rejäl betoning på Krabban, som ju står för det privata (och hemliga) men också snokandet i andra privatliv (en viss typ av Krabba är verkligt låg och skvallrig).

Två år senare ligger övriga planeter annorlunda och framför allt Merkurius och Venus i Krabban 1963 befinner sig hos Reinfeldt ett steg framåt, i Lejonet. Båda har dock omoralens Mars i detaljinformationen Jungfrun och detta kan göra dem båda skickliga på att snoka upp dold information, åtminstone visar Mars att mycket energi flödar genom informationsprecisa Jungfruns händer.

Men det intressanta är ryssens förhållande mellan de svårförenliga Vågen och Krabban. Här är ett fenomen som först kommenterades när Lady Gaga visade sig ha multipla sammanblandningar av rationell Luft och instinktivt Vatten. redan Reinfeldts Sol i fabulerande och drömmande Vatten var suspekt eftersom Månen i Luft reflekterade dessa drömmar men via Luft rationaliserade han dem, kanske t.o.m. modifierade presentationen av dem.

Lady Gaga var modifikation på modifikation - ett snårigt psyke med en röra av drömmar, fantasier och mentala tillrättaläggningar. Det här kan vara något för en konstnär, men blir alltför lätt politikern som säger ett men gör något annat... Att ryske spionen har dissociationen mellan Luft och Vatten dubblerad passar väldigt bra för den som kan hantera dubbla budskap eller multipla roller. Likt Reinfeldt lyser Solen (kognitiv ficklampa) in Krabbans privata rum medan Månen i Vågen hittar sätt att presentera eller missrepresentera den aktivitet Solen egentligen bedriver.

Men sedan går ryssens karta ett steg till eftersom Mån-Vågens disponent Venus 1963 befann sig i Krabban. "Dissociationen" slår till i båda riktningarna. Tyvärr har jag ingen teori om detta, förutom Lady Gaga-exemplet där hon lurat alla, inte minst sin gamla publik, "mina små monster" som hon kallade alla den sexuellt förvirrade anhängarbas på vilken hon byggde sitt kändisskap innan hon vandrade vidare och blev firad aktris.

Men här ligger 10.300 kartor och skräpar. Kanske några andra fall med Solen och Venus i Krabban med Mån-Vågen kan ge några idéer...

2 träffar med känd födelsetid, övriga 12 för dygnet som helhet.

  • Knut Hamsun;4.08.1859; 3:20, författare, pro-nazisisk landsförrädare (intressant öppning!)
  • Frits Zernike;16.7.1888;12:00, Nobelpristagare i fysik
  • Shmuel Yosef Agnon;17.7.1888;12:00, Nobelpristagare i litteratur
  • Alfred Hitchcock;13.8.1899; 3:15, Filmregissör, omöjligt kvinnokladdig typ efter MeToo dragit en röd linje (här kombineras Vågens dragning till skönhet med Krabbans sliskigare tendenser - se skönheten hos kvinnorna Hitchcock använde i sina filmer)
  • Frederick Sanger;13.8.1918;12:00, Nobelpristagare, biokemist
  • John Floyd Thomas Jr;26.7.1936;12:00, mördare/sexförbrytare (erkände 35 mord)
  • Elisabeth Gunnarsson;31.7.1960;12:00, tidigare ciceron, SvD:s turistresor till "Shakespelares Stratford" (falsk turistfälla! Svenska medier var desperata under den digitala omställningen och sökte tjäna pengar på allt möjligt)
  • Joe Labero;28.7.1963;12:00, underhållare, trollkarl som inte riktigt lyckades bli någon i USA
  • Sergej Skvortsov;28.07.1963;12:00, jämförelseobjektet
  • Alexandra Paul;29.7.1963;12:00, f.d. amerikansk aktris och (som alla blir efter karriären) hälsocoach, men också politisk aktivist och kärnvapenmotståndare - ett rejält steg bortom starten som fotomodell!
  • Lisa Ekdahl;29.7.1971;12:00, lillgammal artist (kallade sig "gammal själ" vid genombrottet) som hängt kvar i lilla Nöjessveriges inhägnade reservat
  • Christine Taylor;30.7.1971;12:00, aktris, blek och försvann snart (minns henne bara i en sidoroll i underhållande underdog-filmen Dodgeball)
  • Tom Green;30.7.1971;12:00, apropå underdogs på film, knäpp komiker i indie-filmer med låg budget, gift ett futtigt år med A-listans Drew Barrymore
  • Zoran Popovic;31.7.1971;12:00, brottsling, heroinsmugglande huvudman, "styrketränaren" - utvisad från Sverige

En inte inte helt övertygande lista som håller sig flytande bara för att bloggaren tog ett par dagar och fyllde på med alla nobelpristagare t.o.m. 2015.


Inga kommentarer: