Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 november 2022

Pensionären i Sverige underkastad statens skeva prioriteringar (+ ockult astrologi)

Apropå Timbro-vd:n Benjamin Dousas hjärnsläpp, att pensionärer ska sörja för sin egen överlevnad vida värdepappersspekulation, måste jag återanvända till det egna exemplet på det nya svenska armodet ännu en gång. (Knappast att "bygga sitt varumärke", men vem bryr sig om det psykopatiskt flacka livet?)

Skattebetalarnas riksförbund ligger i för att rädda årgång 1957 från Statens obegåvade sätt att dra in pengar, inte minst för att blidka USA:s krigshunger, vilken nu också NATO-Sverige har att anamma. Liknande texter har setts flera gånger tidigare under hösten:

https://www.expressen.se/debatt/pensionarer-fodda-1957-straffas-med-hogre-skatt/

Men det finns alltså (minst) en grupp till som med samma rätt kan kverulera över att utsättas för statligt godtycke. Det är den mindre grupp av årgång 1958-59, kanske 4000 svenskar, som valde "förtida pension" för att de inte orkade mer eller kanske lagt undan nog för att avsluta sitt yrkesverksamma liv. Denna grupp snuvas också av Staten som flyttat fram "pensionsförmåner" och härigenom "råkar" selektivt felfördela vissa grupper.

Tillsammans visar dessa statliga fiaskohanteringar att bloggens "onda rikemansplanet" (Jupiter, storfinanser) verkligen agerar i denna tid och bildar ett större mönster som visar hur dekadent Sverige blivit och slarvigt t.o.m. på hög nivå. "Det ska löna sig att jobba", så i Sverige får du minimal tid kvar till livets höst eftersom landet rika skriker efter fler lättnader.

"Spruckna välfärdsdrömmar" sade bloggen tidigt om Jupiters period 2020-36 och anade föga att han själv skulle dras med, i vetskap om att hans sparkapital gav en buffert aningen större än det sorgliga tillstånd i Sverige där de rika inte låter massorna bygga upp någon ekonomisk säkerhet alls. (Hungriga människor jobbar bättre och chockerande siffror för några år sedan visade att många svenskar inte ens har tre månaders buffert i händelse av trubbel.)

Bloggaren valde "tidig pension" (möjlig från 62 för årgången 1959, men pensionen, trots högutbildning för ett produktivt liv i samhällets eller annans tjänst - det var vad bloggaren trodde - täcker inte ens månadshyran (en normal tvåa) eller räcker till kvarvarande studielån, mat och övriga utgifter! 

Den här omöjliga ekvationen skulle lösas tre år med ett sparkapital som var tänkt att räcka fram till normala pensionen vid 65 för denna årgång). En extrem snålbudget uttänkt 2018 byggde på en något så när stabil omvärld, men 2022 röstade riksdagen för att undanhålla vissa årgångar statens "pensionsförmåner" - hyresstöd och garantipension ännu ett år. 

Denna glidning fanns det ingen varning om bara fyra år tidigare. Staten tycks förutsätta en befolkning som inte förmår planera flera år i förväg eller åtminstone har som primärt fritidsnöje att uppsöka Riksdagen.se /Regeringen.se eller Pensionsmyndigheten stup i kvarten för att kontrollera att inte Staten är på väg att försämra för den på något sätt.

Att sträcka ut sparmedlen ett extra år via besparingar var knappt görbart och nu härjar inflation och lömska smyghöjningar av matpriserna i Sverige (matpriserna har höjts mer än i grannländerna berättade en tidningsartikel - inte förvånande med tanke på nationalhoroskopets flera undermåliga inslag). 

Så länge man har en krona kvar på banken kommer socialkontoren inte att hjälpa pensionärer som frivilligt eller ofrivilligt lämnat yrkeslivet några år i förväg - en öppning Staten medger men här förvandlas till att de hjälper individen störta sig utför Ättestupan till tidig död eftersom de inte kopplar samman dessa människor med "pensionärsförmånerna". Att socialstödet beviljas bara de utfattiga är förstås en god princip (intill medborgarlön introduceras efter Västcivilisationens kollaps), men det är Statens riktade mobbning mot vissa årgångar som gör frågan berättigad: när slutade Staten agera för medborgarnas bästa? Varför har vi ens demokrati om samhället sköts så här? 

Den egna kontrollen över liv, ekonomi, som alla medborgare uppmuntras utöva, saboteras alltså av statens egna ryckiga förflyttningar av gränslinjer (flytt av "pensionsförmåner" allt närmare graven) och av världssituationen i stort.

Således: maximalt oflyt även för en del "tidiga pensionärer" av årgångarna 1958-59, en grupp om cirka 4000 enligt en rapporten "Rapport 3: Tidiga ålderspensionärer - vilka är de?" Jag hittade den hos antingen Pensionsmyndigheten eller Riksdagen.se. Ursprungligen hos: https://seniorarbetskraft.se/

*****

Men varför riskera armod genom att utnyttja Statens möjlighet till tidig pension, undrar någon. En del kanske har slitit ut sin kropp - det väl den vanligaste orsaken. Bloggarens beslut växte fram ur ett för Sverige ovanligt skäl: vägran att ge upp all mänsklig värdighet efter många års jobbsökande på en perverterad svensk arbetsmarknad där åldersdiskriminering grasserar! Jag brukar vara tålmodig men det här landet är ju genomruttet! 

Redan snart efter 40 börjar diskrimineringen enligt en gammal SvD-artikel, vilket jag kan intyga som läste in en sen universitetsutbildning. Examinerad vid 35 och "överårig" redan vid 42. Och därefter 20 års konstanta störningar på jobbfronten, fullständigt omöjligt att bygga upp en dräglig pension. 

Efter att IT-bubblan sprack 2001 har jag inte lyckats hitta ett enda jobb motsvarande eller ens under faktiskt kompetensnivå. Det har varit statens "arrangerade" jobb till lägstalön och värst var det under moderaten Reinfeldts slavår (Fas 3) då jag dataprogrammerade åt en liten företagare (utan lön) och hjälpte honom från en osynlig position till att bli en av de mer kända aktörerna i sin smala nisch. 

Det ett av de bästa datasystem jag byggt, om än nu föråldrat och utbytt. Men de egendesignade grunderna i bygget klarade genom justeringar och tillägg gott och väl teknikutvecklingen under 15 år. Det gör mig kanske inte till något geni, men visar åtminstone att det borde vara en lätt sak att hitta vilket halvkvalificerat skrivbordsjobb som helst i Sverige. Alls inte! Inte efter 40!)

Efter ett helt arbetsliv förnekas jag som en ultimat skymf från samhället den extra "tusenlapp" som regeringen Magda utlovade pga. stigande matpriserna - de "tidiga pensionärerna" har ju inte nått rätt tid för "garantipension" - som för övrigt flyttats fram ett år genom riksdagsbeslut. Det kallar jag dålig koll på alla variabler (berörda samhällsgrupper). De "tidiga pensionärerna" glömdes helt enkelt bort! Är Staten t.o.m. kriminell i sitt svek?

Jag sade 20 år utan vettig arbetsinsats i landet. Undantaget från alla "beredskapsjobb" i statens regi var tre år på textförfattarnas slavnivå, där undertexterna sliter med textremsor. Det har urartat till ett strikt låglönejobb, sedan majoriteten av svenskarna regredierat till 3-åringar som hellre stirrar på rörliga bilder än läsa mer energikrävande text. (Det är kanske ett västfenomen och inte bara specifikt svenskt.)

Hur sjuk svensk arbetsmarknad blivit sedan Nyliberalismen klev in på scenen. Många människor måste ha dubbla jobb - jobba dygnet runt - eller ha andra pengar att skjuta till. Och gissa vilken pension man slutar på efter ett liv i den utnyttjade underklassens sweatshops! Så klart det inte lönar sig att jobba extra länge för denna växande grupp.

Som akademiker kan jag skratta och skaka på huvudet åt det elände svenska politiker har dragit in landet i, men gemene man som inte ens börjat träna sin "rationella själ" måste lida alla helvetes kval i Sverige. 

*****

IT-stöd och personalrekryteringens sluttande plan

Det största misstaget man kan göra i Sverige är att högutbilda sig på ett bredd sätt när landets arbetsgivare numera anlitar rekryteringsbolag vars "ansökningsgallrare" har underutvecklad förmåga att bedöma sökandes faktiska kapacitet. Detta kräver den i Sverige sällsynta förmågan att förstå kärnan i en merit eller grundkompetensen som varje akademisk utbildning för och avgöra dess inom ett ofta bara skenbart annorlunda verksamhetsområde - säg vilka jobb som inte kräver metodik, uppmärksamhet och så en knivsudd områdesspecifika kunskaper. 

"Allmänbegåvning" vet dessa handläggare inte vad det är, och kan i vilket fall inte bedöma eftersom de saknar den för egen del. Allmänbegåvning är delvis medfödd men kommer i andra fall med år och erfarenheter. Men den här typen av handläggare är ännu ett skityrke i den nyliberala verkligheten. För att hålla löneläget lågt tycks det vara 20-25-åringar som sköter det lilla av gallring som inte jobbsökaren själv ombesörjt genom att straffa ut sig med fel svar på frågorna i de nätformulär som numera är regel. 

Efter några månaders jobbsökande vet man vad konstruktören av dessa automatiska ansökningsformulär tänkt sig, och lär sig ljuga friskt för att åtminstone komma förbi den första automatiserade bortsorteringen! Under alla år av jobbsökande fick jag bara två uppringningar för en telefonintervju. Den första kvinnan hade ett utländskt namn omöjligt att uppfatta i telefon, hon var vänlig och tyckte mitt cv såg intressant ut men inget mer hände sedan. 

Den andra var en helsvensk tjej med så usel grammatik att jag undrade hur hon kunde ha det yrket överhuvudtaget. Det visade sig av samtalet att hon bara ringt upp för att sätta dit mig eftersom jag i ansökningen pikat branschen för ålderism och hon ringde bara för att försvara sitt skrå! Hon var inte intresserad av mina kunskaper till att börja med. Det stod klart när hon angav helt irrelevanta argument till att hon fann mina svar otillräckliga.

Vilken rutten industri rekryteringsbranschen är där alla sitter med samma USA-tillverkade verktyg för obemannad och kostnadseffekt automatisk gallring redan på nätansökningsstadiet.

Eftersom ingen rekryteringshandläggare i Sverige anställs för att göra egna analyser (arbetsgivaren: kostar för mycket) är det i detta nya Dumsverige lönlöst att söka sig bortom exakt de uppgifter man redan gjort till leda tidigare. Och inte ens att söka sig till samma jobb fungerar när man fyllt 40! Trots ett förflutet som "systemarkitekt" inom IT (det låter flottare än det var) och 6 år som webbansvarig visade det sig omöjligt att få ett enda it-relaterat dussinjobb efter 50. En systemdesigner (logiker) anses inte ens kapabel sköta ett rutinjobb som att registrera / klassificera inkommande handlingar i Sverige.

Numera trycker arbetsmarknadens sataniska diskrimineringssystem arbetsföra nedåt mot lägre löner och enklare jobb! Men vem är så fantasilös att man vill valsa runt i ett så snävt kretslopp hela sitt liv? Näringslivet och dess arbetsmarknad så klart! Denna abstrakta Aktör favoriserar zombiemänniskor, små kugghjul, löpande band-knegare med så enkla arbetsmoment som möjligt (så att Fabrikören kan hålla lönerna låga - tacka rasistiska kapitalisten Henry Ford för den chocksänkningen av livskvalitet under arbetstid).

Favoritmedborgare är ett hjon som inte kräver vidareutbildning, varken av Arbetsgivaren (som numera sparkar folk och nyanställer för att slippa bekosta de anställdas kompetenshöjning), inte har möjlighet att ta ett snack med den ogripbara Staten (se tigande politiker inför spionlagen / yttrandefrihetsinskränkningen), medborgare som inte ens har stolthet kvar inför sig själv att kräva mer av livet.

Vilket missbruk av teknologin - att vända den mot människorna och ställa den i Kapitalistens tjänst!

*****

Sverige efter vikingarna - offer för sin senkomna klipskhet

https://www.expressen.se/kultur/begavade-manniskor--gor-dumma-saker/

Den som betitlade artikeln i Expressen kan inte ha förstått vad texten talar om: när "funktionell dumhet" sprids i landet kan det inte vara så att det är begåvade människor som gör dumma saknar, det är naturligtvis så att samhället av någon anledning tappat tankehöjd och kollektivt ger en mer korkad svensk idag än för, säg, 40-50 år sedan. Behandlingen av pensionärerna har med denna tilltagande dumhet att göra.

Ledarskap och samhällets administratörer är helt enkelt osmartare i ett samhälle som ägnar årtionden åt egocentriskt varumärkesbyggande istället för att skapa kvalitet och tajta och väl genomtänkta system. Däri ligger den dumhet som lyser igenom de floskler eller klyschor forskaren i Expressen-texten går på korståg mod. 

Och varifrån kommer "varumärkesbyggandet" som överordnad prioritet om inte från kapitalismen det system som ingen längre vill diskutera eftersom tanketaket sjunkit så lågt i Sverige att inte ens Vänsterpartiet idag är mer än "socialdemokraterna light". (Sossarna själva har kantrat långt högerut och anser att klassresa är något bra.)

Den här bloggen har dessutom noterat att det viktigaste av alla ämnen, filosofi eller kärleken till eget tänkande är helt utslaget i Sverigehoroskopet. Att samma 9e horoskopsektor för "det högsta goda" också tecknar religion syns tydligare på ett shoppingfixerat folks utpräglade religionshat. 

Religion ger oönskade perspektiv på den stupida sekulära jakten på njutning och nöje som odlas i Sverige, och ses främst i islamofobin. Här kan svenskarna dessutom inte skilja mellan 9/11-terroristerna och islam som samhällsordning och gudstro. Det är denna oklara typ av medborgare Sverigedemokraterna fångade så många väljare bland, svenska män som aldrig läst en bok sedan de lämnade skolan. 

En större koncentration svensk "afrofobi" bidrar också till islamofobin, så att det blir svårt att avgöra vad som är gammal hederlig svensk rasism och vad som är kulturell diskriminering. Är vi västvärldens mest obildade folk, med en humanitet som knappt existerar under ytan? 

Salig farmor var i egna ögon god kristen - kyrkobesökare som man var på den tiden - och naturligtvis helt indoktrinerad av den vita mannens åsikt att svarta var en lägre stående sort än de vita. Färgade måste först omvändas till kristendom innan de kunde kallas människor! Hon var oskolad men naturligt intelligent och horoskopet hennes förekommer Sverigekartan från 1974 och visar hur farligt Luft-elementet kan vara. 

En del av de luftslott som produceras kan vara perfekt formulerande tankar och i linje med tillvarons egen natur, andra bara knäppa fantasier! Med farmors Mars-psyke i Vågens 22a grad skulle jag vilja kora salig farmor till en förelöpare som formade Sverige, med dess Personlighet/ascendent (alltifrån 1974) i Vågens 21a grad. Hennes födelses myckna Luft gav insikten om även en perfekt klok och skarptänkande kvinna kunde vara smittad av visst tankegods, kristet exklusivitetsnonsens (påspätt av Darwin, för dem som accepterade evolutionen, och snart nog svensk rasbiologi). 

Det är inte konstigt att Sverige kallas "extremt" med lika tydlig överbetoning på Luft men ett minimalt fält inom vilket alla denna intellektualitet tillåts verka (ting som gagnar landets ekonomi...) Luft må vara "supralunär" i den här bloggens astrologi men elementet har ändå sitt huvudsakliga intryck i människans och hennes sociala värld - vilket var hur man uppfattade de tre Lufttecknen i Väst redan vid början av vår tideräkning.


Nationer - en idé - skapas först i den osynliga världen och konkretiseras i takt med tiden. Sanndrömmar visar på samma vis att det är i Luft drömmaren befinner sig och att besannandet sedan sipprat ned genom verklighetsskikten. (Nivåerna existerar även om inte det personliga horoskopet innehåller en enda placering i Luft och den som fötts med en fungerande Merkurius har alltid potentiell tillgång till de högre världarna.) 

Man kan kalla Jord-elementet för "fullbordat förkroppsligat faktum" och det är för den förlossade babykroppen astrologin ställer horoskopet och inte den osynliga andevärld där det blivande barnets Form fordom ansågs knyta an till denna lägre värld genom konceptionsögonblicket. Värdelöst och absolut olönsamt vetande som bättre kommer att uppskattas om 100 år och i ett annat land än Sverige, som troligen inte har det i sig att förstå vilka dess felsteg så här långt varit. Ödet - varför Sverige fått det öde det fått - är kanske inte för den här bloggen att svara på.

Men ett är säkert, hade svenska folket inte pga. en penningförhäxad Stat berövats den naturliga och mänskliga kärleken till tänkande (filosofi = vän av vetande), hade det aldrig varit så lättlurat i politiska frågor som senaste valresultatet tyder på.

Extraspaning - "ockult" astrologi

En intressant anekdot apropå sedan årtionden avdöda farmoderns horoskop. Hennes något yngre syster berättade i min ungdom att den kyrka de tillhörde hade samlats i förbön inför farmoderns sons förstling - denna bloggare! Hur många svenskar har en samling människor som i riktad bön koncentrerar tankeenergi mot den tänkt idealvarelse? 

Givet ovanstående skildring av ett karriärfiasko i Sverige kommer säkert en del till slutsatsen att bön bara är inbillat nonsens, en psuedoverksamhe, men har kanske missat tanken att Universum inte mäter framgång som f.d. Fattighjonens Sverige.

Bara minuten innan detta tillägg insåg jag att farmors andliga planet Jupiter (signifikator för 9e filosofi/religionshuset och rätt placerad där enligt åtminstone hennes mån/mars-ascendent), att den ligger i 12e graden Tvillingarna. Bloggaren föddes med en fysisk "Tvillingkropp" i tecknets 10e grad, tätt knuten till "mottaglighetens" Måne i 12e. Det egna horoskopet (granskat i "Dold Daimon del 3") visade sig ha en styrning som utgick från 9e huset och således i harmoni med farmors sinnelagskarta.

Det ser ut som att den som ledde bönen som "drog ner" denna själ i världen också tillhandahöll "bärvågen". Jupiter tydligt verksam som ett "fyrtorn" i den osynliga Luft-världen och anknyter till bloggarens Måne - modersprincipen. Farmor, inte som fysisk moder men väl den andliga? (Hon kom att vakta den unga bloggaren hos sig fram till fem då både föräldrarna förvärvsarbetade.)

Här är då Luft inte längre sociala sammankomster mellan tänkande människor utan ett pekande finger mot vad människan egentligen är, en andevarelse tillfälligt nedsänkt i sin arts fysiska fordon.

Bloggaren började fuska i hinduisk astrologi efter en mystisk nattdröm där han på en flygplats mötte en förunderlig flygvärdinna som förklarade sig vara född i Tvillingarnas personlighet, vilket den sideriska zodiaken också visade på (istället för den västerländska zodiakens Krabb-ascendent). Som så ofta var flygvärdinnan drömmarens möte med en inre aspekt av sig själv.

Jag sparade tidpunkten för den drömmen eftersom den tycktes signifikant. Tiden är mer precis än nedtecknade "dröm, natten till lördagen 11 aug 2007", men bättre än inget. Ascendenten går inte att säga något säkert om med en så lös uppgift men drömmar utspelar sig ändå inte i det fysiska, vad än den sataniska materialismen påstår! 

Drömmen om flygvärdinnan (som ger en diskret antydan om bloggarens verkliga tecken) kan ses som den här bloggens "andliga begynnelse" eftersom jag köpte böcker om hinduisk astrologi därefter.

Det är lustigt nog nymåne i Krabban denna lördag, just det tecken jag "partygissar" på flygvärdinnan i drömmen innan hon korrigerar genom att deklarera sig som född under Tvillingarna (i antiken avsågs alltid ascendenten vara "det egna tecknet").

Mellan 02.00 och 4.30 - och över två olika ascendenttecken i Stockholm - befinner sig lustigt nog "daimonens punkt" i Tvillingarnas tecken. Kan detta vara en vink om NÄR under natten drömmen rullade förbi? Vid stickprovet på 4.30 ligger Daimonen dessutom i 27e graden, EXAKT samma gradtal som bloggarens medfödda Merkurius har, men i Luft-Vågen. Detta är "ockult astrologi" och naturligtvis inte i var och ens smak...

Just 4.30 är synnerligen intressant eftersom drömmen strax innan innehållit en scen där drömmaren som en frisjäl flyger högt uppe i flygplatsens huvudbyggnad och ser "saker" som inte de jordbundna charterresenärerna ser: att mänskligheten inte kommer att nå sina avgångar för semesterresan eftersom Dödens Labyrint ligger mellan dem och flygplanet. Jag tror den drömmen är begripligare i dag än den var för drömmaren/bloggaren 2007, även om han tidigt i livet beslöt sig för att inte flyga på västmänniskans onödiga sätt...

Varför just 4.30? Jo, för att Merkurius (Tvillingarnas och Jungfruns härskare) då stiger exakt över Stockholms östra horisont och höjer sig i skyn, precis som drömmarens frisjäl i drömmen gjorde. Är våra tankar eller sinnen isomorfa med universums rörelser och "fri vilja" bara den okunniga människans sista försvar mot större och kanske skrämmande insikter? Platon antydde det, men också (mest på skämt, tror jag) noterade av människornas kranier ofta avvek så mycket från det perfekta klotet att de miniatyriserade planetbanorna i människans huvud (sätet för själen) inte kunde röra sig perfekt. Därför människans alla tillkortakommanden!

 

Inga kommentarer: