Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 november 2022

Nej Björn Wiman, KU är inte dumma om spionerilagen, det finns dolda krafter här

DN:s Björn Wiman sammanfattar vad andra journalister skrivit om KU:s förödande introduktion av fascism i Sverige genom den nya spionerilagen, men bifogar ett löst påhängt eget minne av en memorabel fotoutställning som exempel på vad som snart är ett minne blott. Värdet av den kompositionen kan diskuteras men det finns något betydligt viktigare här.

Nej, regeringen som blåtiger i frågan - våra folkvalda vägrar tala med oss! - stärker inte alls som Wiman säger, "intrycket av att lagtillskottet drivs igenom inte bara av illvilja utan också av okunskap eller till och med dumhet". Argumentet "dumhet" har ingen vettig journalist använt så jag misstänker att Wiman har snokat även i det som brukade kallas bloggosfären: Sideriska använde just det ordet bloggens tredje text i ämnet.) 

Det sanna skälet är varken dumhet (som jag härmed drar tillbaka) eller någon annat av det Wiman plockat upp. Varför regeringen vägrar bete sig som annat än den ankommande fasciststaten beror helt och hållet på att USA belagt dem med munkavle, explicit eller inlindat. Det är självklart att tuffare tag avkrävs av Sverige om de ska få leka hjältes sidekick i NATO med denna fasciststats enda existensmotiv: frihet för det amerikanska näringslivet. Man använder dock inte ordet "fascism" om USA, på sin höjd talas det om jänkarna som "världspolis" eller att de har en järnhand under sidenhandske. USA tål inte någon som säger emot och de är inte mycket för att diskutera heller. 

(Nu har de tydligen kommit överens om Kina att hålla fingrarna från kärnvapen, så kanske Tredje världskriget flyttades fram en tid i ett Öde som mycket väl kan vara förutbestämt...)

Likt Sverige praktiserar även USA skendemokrati men den som egentligen styr hela denna tragiska loppcirkus som nu infiltrerat Sveriges beslutsfattare, detta USA:s maskerade maktövertagande över så många länder som möjligt innan Kina blivit för stort, är förstås den amerikanska företagskulturen med odiskutabel ledare i deras militärindustriella komplex. För att dupera de dumme svenskarna och få dem att känna sig viktiga beställer USA ibland en pall ammunition från Bofors. Samma djävulska trick som de en gång lurade ursprungsfolken i Amerika med (glaspärlor och whiskey var mutorna på den tiden).

Sveriges politiker kunde helt enkelt inte svara på mediernas motiverade frågor. USA har beställt denna nya lag för att bättre matcha sitt sätt att sköta saker. Någon svensk journalist har dock pekat ut att NATO-baser i Sverige leder till en rad intressant komplikationer eftersom de får praktisera sin egen lag på värdlandets mark. 

Ingen verkar ha sett eller åtminstone skrivit om sammanhanget här: genom att "tvinga" regeringen till en ny kommer det garanterat att underlätta för USA att peka ut folk i Sverige de vill lägga vantarna på! USA är redan här och styr och ställer, precis som man kunnat se länge på "marknaden". Nu äger de svenska staten också!

*****

Det är så illa det kan bli med Sverige (med mindre Putin överväger att skicka en Satan2 på oss) och helt obehövligt att vänta på Konstitutionsutskottets avgörande klubbslag onsdagen den 16/11. Riksdagen.se berättar att ett antal saker ska klaras av med start klockan 16.00, däribland det slutgiltiga klubbslaget. 

Alla goda ting är tre brukades det sägas innan svenskarna tappade språk och kunskap om hemspråkets alla idiom. Onda ting kommer också i tre och här nedan följer nu det tredje horoskopet i samma ämne. 

Det första var intressant i sin galet obalanserade fullmåne (samma dag finansministern presenterade sin budgetlunta och kanske indikerar den hemska fullmånen mer budgeten - som INGEN var nöjd med - än ett tydligen bara preliminär tur med spionerilagen). AB:s Cantwell påpekade att ärendet gick en tur till bara två dagar efter men sista spiken slås i kistan sagda dag. 

Inget är skrivet på Riksdagen.se hur länge de tänker sitta, men det finns en tidpunkt som är anslående i sin fascistiska och ondskefullt Mörka karaktär, och det är cirka 16.30 när Oxen drar sin sista suck vid Stockholms östra horisont och illgöraren Mars också stiger i Oxens 30e grad. 


Värt att minnas här är hinduernas märkliga tanke att alla negativt polariserade tecken (vartannat, och Oxen är ett av dem), fungerar "baklänges". En planet som vandrar in i Oxen måste betraktas som att den just föds i 30e och sista graden, tvärtom det normala.

Så här är inte bara krigshetsaren Mars som debuter i Oxen och därmed är som ett omoget spädbarn i sitt handhavande utan dessutom en "verksam illgörare" i Oxen. Det betyder bara att Mars är ytterligt klantig i det den har att göra, kriga, vara omoralisk, skapa osämja! DETTA ÄR BETYGET ÖVER LAGSTIFTARE OCH BESLUTSFATTARE I SVERIGE IDAG, I DENNA FRÅGA. Wiman pratar så smått att man knappt hör det men har rätt: det är ett historiskt misstag!

Den som kan sina planeter och tecken ser hur vansinnigt dåliga vibbar denna Mars sprider, inte mins för att Solen just sjunker/dör i väster, ett dåligt omen om livskraften (för Sverige? för den nya lagen?). Solen i väster blir - om det ens går att föreställa sig - ännu svagare eftersom Mars i öster är dess fundament!

Nu är 7e huset partnerhuset och en döende Sol i dödens Skorpion som slagit rötterna i detta ögonblicket via sin disponent Mars = en ny svensk lag, låter inte det som USA, landet vars Skorpionascendent visar hur det älskar hemliga tillvägagångssätt!

Många stora händelser slåss just nu om att signalera starten på Sveriges "lilla död" och om detta nu är det sista horoskopet i just den här frågan är kartan ännu bättre än den urspårade fullmånen, nu har Månen rört sig ett kvarts varv och som symbol för "Homeland Security" (som de ansvariga lagskaparna kunnat kalla den direkt) träffas Månen (inrikes, folket) i ryggen av Mars disruptiva 90-gradersvinkel, samtidigt som en Måne i Lejonet har Solen som fundament. Och hur pass väl Solen fungerar har vi redan sett! 

LAGEN SKADAR INTE BARA FOLKET UTAN ÄVEN LANDETS SÄKERHET - DEN KOMMER ATT BLI KONTRAPRODUKTIV!

Jämfört med det helvete Sverige nu kommer att starta och som illustreras via händelserna i Mörkrets kvalitet, märks knappt en annan och mer stramt formalistiska signal upptill i kartan, de underrepresenterade Ljusets och Passionens kvaliteter:

Lagens planet är Jupiter (Ljusets kvalitet naturligtvis), här hemma i ett av sina egna tecken (negativa Fiskarna) och därmed ett rent budskap. 

Inskränkningar sorterar under Saturnus, också hemma i sitt negativa härskartecken, Stenbocken. Inskränkningar och murar begränsar för Ljuset och Saturnus kommer i astrologin att få bära hundhuvudet som i Mörkrets gäng. Metafysiskt är båda kvaliteterna grundläggande. 

Att en mörk planet satts som härskare över ett passionerat tecken förklarar något av makthungriga människors paradoxala personligheter. Stenbocken är en lagivrare som älskar förbud och regler. Ironiska krönikor om regeringen Kristerssons regelmani - eller är det Jimmies ande som svävar över spektaklet? - har häcklats i AB i en rolig text av Susanne Kierkegaard, nästan alltid underfundig.) I kartan har orange för Stenbockens Passion valts, i bryderier över man ska "färgkoda" det komplexa budskapet planet + tecken ger i detta fall.)

Eftersom Saturnus är sjunde himmelen och råder över Jupiter (sjätte himmelen) är det ingen tvekan om vem som bestämmer här. Saturnus inskränkningar tvingar sig på Lagboken som fisk-plastiskt absorberar denna fascistoida Stenbock som i just detta ögonblick i tiden faktiskt gäller som "det högsta goda" (9e huset). Sverige, på den nivå av korruption och blackout landet befinner sig, anser att inskränkning av t.ex. medias rätt att rapportera är motiverad.


Inga kommentarer: