Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 november 2022

Orbán och hans tydliga horoskop

 


Astrologin är förstås långt äldre än moderna politiska kategorier och bloggens många stickprov på svenska politiker har förstås visat att vilketdera soltecken kan dyka upp som vänster, mitten eller höger. 

Extra tydligt blir detta med tydligt Luft-dominerade horoskop där många luftslottstyper tyvärr bygger planer och scheman enbart för att gynna sig själva. I själva verket är Luft den medvetna mänsklighetens eget element och har så varit sedan senantiken. I denna medvetenhet ingår insikten att människan är en social varelse just för att artens alla medlemmar var och en bär på en daimon, ett högre "jag" som är medlem i Luftens rike. 

Med "Upplysningen" i Väst kollapsade mänsklighetens korrekta självförståelse, tyvärr mycket tack vare vetenskaparen Newton. Han var själv andligt orienterad men inte förstod hur senare släkten skulle missbruka hans mekaniska determinism för att profitera genom en simpel världsbild som byggde på att bara väga och mäta "stoff".

Samtidigt är den antika elementläran frestande att testa eftersom det är välkänt att dagens s.k. "mitten", Centern som egentligen är ett nyliberalt högerparti med en våldsamt skev förståelse av vad centrum eller balanspunkten egentligen är, en gång var det nazikramande Bondepartiet. 

"Bonde" och jordägande tycks bekräfta den antika världsbilden där Jord-elementet faller utanför/nedanför Platons 3-delade själ eftersom den representerar externa TING, som mark eller annat som kommit att ses som "resurser". Ett starkt jordbundet horoskop innebär inte att människan saknar en själ, alla har en Sol (atman) men väl att ödet serverar JORD som primär lockelse eller primärt uppdrag för detta liv. 

Själar som upplevt svår fattigdom i tidigare liv och landar under stark Jord blir materialister, men med några ädla ingredienser kan istället människor som jobbar med att undsätta andra i deras materiella nöd uppstå. Det är oerhört svårt att avgöra vilken sida ett sådant horoskop står på, särskilt om födelsetid saknas. 

I följande stickprov, ungerske höger-populisten Viktor Orbán uppger franska Astrotheme att mor tillfrågats och mindes "cirka två på eftermiddagen" vilket med siderisk zodiak tydligt säkrar en ascendent som hjälper placera honom på skalan från osjälvisk välgörare och ner till dekadent självtjänande makt- och/eller penningsökare. (Orbán kommenterades 2015 men då utan känd födelsetid så denna nya text bör innehålla åtminstone något nytt.)

Värst i den materialistiska typen av åskådning är förstås Jord-tecknet Stenbocken som t.o.m. betraktar människor som döda ting, kugghjul eller utbytbara resurser i sina planer på att få sin jordhög att växa sig ännu större. Stenbocken representerar både t.ex. stat och arbetsgivare, det är samma autokrata princip men lite olika schatteringar: båda uttrycken är eniga om att den med mest resurser är den med mest makt. 

Se USA-horoskopet med materiens Saturnus (Stenbockens härskare) i ett Jord-tecken i nationens 11e idealhus. I denna placering ligger en del av förklaringen till att USA på förrädiska sätt söker lägga hela världen och dess naturresurser under sig. Just nu tycks de bittert förlora mot Kina som faktiskt erbjuder fattiga länder något i gengäld. Vad ger USA fattiga Sverige? 

Jo, ett halvt löfte/halvt hot om att ställa ut atombomber på svensk mark mot åtnjutande av prenumeration på produkten "NATO" - en horribel skapelse från sjukt nationellt psyke som så oroade gamla Sovjetunionen när de såg USA backa på överenskommelserna efter att de tillsammans nedkämpat Hitler att Ryssen strax skapade sin Warszawapakt som en motåtgärd.

*****

Aldrig har väl Eld/Jord-kriget eller
"egenmäktighetens syndrom" varit lika tydligt!

Om Orbán visste jag inte mer än att SD gillar hans högerpopulistiska jordlottsorienterade nationalism (bloggaren är alltjämt rätt mycket av politisk idiot och ser till att inte överdosera den politiska världsbilden eftersom den i sig själv är en korruption och ett hån mot verkligheten - för varje politisk artikel jag läst, kastar jag mig på den klassiska filosofin för att påminna mig om att just besökt tankemönstren hos människor som tragiskt förirrat sig in i helvetet på Jorden - egentligen är det hur lätt som helst att bygga ett fungerande land, lite svårare nu när den globala vampyrkapitalismen skapat värdekedjor som gör länder hjälplösa offer för de produkter och tjänster västerlänningarna vant sig vid. 

För att se någon poäng i Orbáns exakta födelsehoroskop krävdes några sekunders läsning på engelska Wikipedia. Genast gav sig flera nycklar till den här halv-fascistens extremt ogynnsamma horoskop. Orbáns EXTREMA betoning av Jord får sin perfekta förklaring av att han föddes medelklass och med en far som var agronom - vetenskapen om jordens grödor och hur de kan användas (hampa till rep, t.ex.). Här är på fädernet, i en variant den agrara- eller bondeimpulsen, och mycket riktigt visar sig Orbáns faderssymbol Solen befinna sig i Jord-tecknet Oxen och därtill som i 9e huset som t.o.m smäller högre än 11e idealhuset eftersom det tecknar ett närmast religiöst "högsta goda".  Det är en traditionalistisk impuls så det förslår. Oxen och Landet!

Tyvärr slår traditionalismen över och blir (över tid?) till en svart, reaktionär läggning (fascism). Denna läsning ger sig eftersom Solen alltid måste granskas med sin disponent (här: Venus). I detta ögonblick förstår jag perfekt SD:s vurm för Ungern. "Jimmie" har exakt samma Sol-i-Jord baserad på Venus i egocentriska Väduren. Dessa jordbundna nationalister har aldrig vuxit upp utan fastnat i det egocentriska (Väduren) perspektivet och Orbán i det mest svårartade tillståndet där intelligens Sol har Venus i det mörklagda och stagnanta 8e huset. 

Sektorn indikerar dålig karma (i hinduisk tradition), korruption, kroppslig död. När Solens fundament ligger i detta omedvetet och därför rejält attitydlåsta hus är det läge för terapi, för här finns saker och ting dolda för individen själv! 

Dessvärre är detta också det omen Sverigehoroskopet håller fram för "folket": Måne i egocentrismens Vädur baserad på Mars i onda karmans 8e. Hur har Sveriges styrande över årtionden så fullständigt misslyckats ta folkets bildning på allvar? De folkvalda har i Sverige odlat fram en degenererad, missbildad befolkning - och skyller sedan (särskilt borgarna) på att det är "upp till var en" att ta individuellt ansvar. Det är att presentera en väldigt osann bild av ett mer komplext sammanhang. 8e huset representerar inte bara döden utan också inavel, kroppslig, mental och inte minst: andlig förtvining.

Intressant i Wikipedias artikel är ett beramat uttalande från Orban från 2022: "Vi (ungrare) är inte en mixad ras och vill heller inte blir en." Några dagar senare klargjorde han att uttalandet inte rörde raslära (genetik) utan blandningen av kulturer. I det av 8e huset korrumperade Merkurius-intellektet och med den ras-diskriminerande (merkuriska) Jungfrun som ascendent skulle jag vara mindre säker på att han inte gjorde en "SD" här, för att undvika en tabubelagd åsikt. Just kopplingen till ascendenten gör att den kroppsliga aspekten av diskriminering (rasism) garanterat är ständigt närvarande i detta fall.

Wikipedia berättar också att hans mor var speciallärare/talpedagog. Detta är fantastiskt tydligt, för om man tar Venus som alla kvinnor inklusive hans mor är Oxen det tecken i vilket barnet lär sig forma ljud med munnen och vid denna fas i utvecklingen är modern den spädbarrnet behjälpliga. 

Venus i ett "drabbat" 8e hus som grund för Sol-Oxens grymtande läten ringar gåtfullt in även moderns verksamhet, inte minst som Venus står invid Merkurius, representant för förmågan att abstrahera - nästa steg bortom enkla ljudläten som kopplas till konkreta ting. 

Merkurius i Väduren i 8e är inte svår att läsa som ett "kognitivt hämmat" barn i behov av en speciallärare, särskilt som Barnets eller Väduren har en synnerligen svagt placerad härskare: också Mars har landat i ett prövosamt hus, det onda (eller olyckliga) 12e förlusthuset. Här uppstår en cirkelgång i disponentkedjan eftersom Mars i Lejonet ägs av Solen - och nu börjar ett tema snurra runt, runt i horoskopet. 

Temat är förstås det brutaliserande Eld/Jord-kriget som beskriver andefattiga människor vars lösningar ger världen all dess ondska, kapitalism, konkurrens, strid om resurserna etc. Värst är att även Orbáns person, som sagt, dras in detta ofruktbara krig - hans Jungfruascendent ägs av Merkurius som också ligger i 8e onda huset. Bloggen har inte kommenterat kroppsliga lyten många gånger under 14 år men här tycks ett olyckligt sammanflöda av astrologiska faktorer samstämma med att människan med årens gång förvandlats till en övergödd padda!

Bloggen noterade nyligen att inte mindre än 3 viktiga regeringsposter tillfallit dessa fanatiska materialister, statsministern, skolministern, papegojan Billström ... och så förstås Överrocken och den verkliga härskare i Sverige just nu: kryptofascisten Jimmie. Att Orbán passar perfekt med det här gänget bestyrks av att riksdag och regering just inledd Sveriges Lilla Död med begränsning av yttrandefriheten, exakt samma sak som Orbán sysslar med.

Wikipedia noterar också att Orbáns tid vid makten har sett Ungerna alltmer bli en KLEPTOKRATI, Orbán attackerar (verbalt) EU men vill samtidigt gärna ha pengar från unionen. Jag inser att Wikipedia är en västvriden resurser men här är jag redo att köpa uppgifterna - helt helt för att hans horoskop talar samma språk. W säger att O är en korrupt natur som fördelar pengar till sina närmaste som vilken autokrat eller diktator som helst. Se bara hur den i 5e generositetshusets otroligt illa placerade Saturnus-i-Stenbocken visar en låg intelligens och en tendens att "hålla det inom familjen" - Saturnus har här verkligen rollen av en gammal ond patriark, mycket i linje med maffians Gudfader.

I så måtto man bara vill få en känsla av hans föräldrar anas de redan vid en flyktig kontroll, men snart väcker kartan frågor om hur en människa med dessa torftiga omen ska utvecklas i sitt liv. Sant är att det finns lite Vatten att få denna brända och ofruktbara Jord att blomstra, men Jupiter i sitt eget Vatten-tecken tycks vara just det EU som han alltid vill mjölka på pengar (Vatten = förutsättningar för den "resurs" Jord symboliserar). 

Vore Orbán kvinna hade han förtjänat epitetet "guldgräverska" men naturligtvis finns också en manlig version. Inte den ärbara sorten som faktiskt sliter hårt i hoppet om utdelning utan den sliriga och falska typ som kopplas till den lycksökande kvinnotypen. Venus i Väduren är faktiskt i sig en början på denna typ eftersom Venus per definition eller balans mellan två partners medan Venus i ego-principens tecken tenderar att sätta sina emotionella behov främst, inte minst om man som Orbán alltid tycker sig stå på minus (till följd av Venus krigiska disponent Mars i förlustens 12e hus).

Jag har inte sett att Sverige ännu skaffat sig politiker på den här rasande problematiska nivån (psykologiskt, intellektuellt, moraliskt, andligt) men skriv upp att det bara är en tidsfråga. Filosofen Martinsson tänkte nyligen framåt (länk i länken nedan):

Roland Poirier Martinsson gläntar på dörren. Sveriges tid av "Stora döden"

 

PS. I samma andetag som Orbán kan man förstås också nämna Turkiets Erdogan:

https://www.journalisten.se/nyheter/cpj-varnar-sverige-ge-inte-efter-erdogans-utpressning


Inga kommentarer: