Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 november 2022

Theodor Engström, en av "spökpojkarna"


När nu Almedalsmördarens namn används i medierna har bloggen adderat "Theodor Engström" som tagg till den föregående granskningen av horoskopet. Men hans hemkokta begrepp "spökpojkar" för samhällets utstötta barn vilka psykvården inte gör ett dyft för att hjälpa. 

Samma eländesskildring har jag hört från annat håll, från en människa som själv var inspärrad under ett år innan "experterna" insåg att hon trots allt inte var schizofren! Under sin tid som tvångsintagen hann hon "intervjua" flera hjärtskärande fall och stack åt bloggaren flera födelsedagar kompletta med klockslag och dessa kartor ser i allmänhet rätt gräsliga ut, inte alls olika Theodor Engströms.


I det här tillägget till föregående horoskopkommentar vill jag bara peka på ett par saker. Förutan känd födelsetid blir månascendenten det enda att utgå från men som just det lunära ("lunacy") psyket eller sinnet som utgångspunkt är det högintressant att hinduernas sparsamma aspektschema ändå låter i princip allting attackera mannens psyke, som till att börja med är "Rahu-infekterat" eller förstärker allting på ett abnormt sätt. 

Detta är vad den sublunära demonen resulterar i via myten om dennes önskan att bli odödlig, likt de planetära gudarna. Myten är indisk och jag tänker inte försöka identifiera denna demon med kristendomens (eller snarare den anti-kristna gnosticismens) Djävulen eller "jordens herre", även om tanken är frestande. Astrologiskt ger Rahu påfallande ofta en övertaggad prestationsmänniska, en sjuk natur som applåderas i västsamhällena. Där vishet finns, inser man att detta bara är den irrationella månsjälen som blivit galet hungrig på det horoskopet kopplar Månen till. (Framgår endast av en karta med känd födelsetid.)

Tanken på en hierarki av verkligheter är utbredd bland sådana kulturer som ägnat möda åt frågan om vad vishet är (således inte Sveriges väg). Verklighetsnivåerna finns i Platons resonemang om en överordnad rationell själ som fallna själar (människor) kan välja att släppa eller överge och förfalla till att leva som djur - enbart för den irrationella lägre sinnessjälen de delar med alla levande djur (typerna av sinnen varierar förstås mellan djurarterna). 

Dessa fallna människosjälar använder fortfarande en del av sin rationella själ men bara för att förvirra sig ännu längre ut i sinnesvärlden. De värst drabbade fjärmar sig så långt från sin identitet att de går ut i "det yttre mörkret" vid sin kroppsliga död och läkare med daglig kontakt med döende har på senare årtionden rapporterat om att patienter med nära döden-upplevelser upplevt just "förlorade själar" på andra sidan, fast och vilse i något obehagligt mellantillstånd som kanske motsvarar Jesus gåtfulla varning för "det yttre mörkret".

https://en.wikipedia.org/wiki/Outer_darkness

*****

I Engströms karta är en rätt vanlig motsättning tydlig - "rationell" Luft och "irrationellt" Vatten, även om det alls inte måste ge en patologisk typ. Men jag har ofta sett att ensamvargens typ tycks uppstå när första personlighetssektorn och sjätte fiendesektorn - med Luft och Vatten i dessa positioner inte drar jämnt. 

Den pennalistiske fd statsministern Fredrik Reinfeldt var påfallande lik Engström i det att han "lät" sinnet dominera över intelligensen, Månen i Luft ägde Solen i Vatten vilket är en märklig koppling: att upphöja sinnet till rationell Luft och doppa huvudet - Solen - ner under Vatten. Också han röjde underliga fantasier ibland, som just innan han "avsattes" kallade sig "stridshingst" eller ansåg det normalt att förslava långtidsarbetslösa och låta dem oavlönade göra fullgott arbete på åt företagare. 

Det intressanta med Reinfeldt var hans hat och fientlighet mot sociala lösningar, mot människor begåvade nog att samarbeta för ett gemensamt mål. (Moderata finansministern Svantessons "fuck miljömålen" nyligen kan ev. förklaras med hennes känslo-Måne i Krabban, Reinfeldts soltecken: den lilla klanen eller särintresset styr henne och således favoriserades privatbilism och fossila bränslen. Burn Baby Burn.)


Rensvälts "stridshingst" fanns utifrån kartan i 1a ego-huset medan den sociala människan, kapabel till samverkan i grupp - Saturnus-härskare-i-Vattenbäraren låt i 6e fiendehuset som det värsta denna f.d. politiker kunde tänka sig. 

Under Reinfeldt kunde borgarna inte snabbt nog plundra samhället på inrättningar som såldes ut för fickpengar till sina borgerliga vänner. DET, OM NÅGOT var sinnessjukdom hos landets egen statsminister - i ett land där en förvånansvärt stor del av befolkningen var lika rubbade som inte fattade brottet och uppenbarligen själva hade samma kriminellt-galna inre natur, framavlad över flera generationer via politiken, med den finansiella överhetens tysta gillande.

När två (eller flera) planeter står i Reinfeldts "6-8-förhållande" - oavsett var i en karta (med känd födelsetid) de befinner sig uppstår en mild störning som i vissa fall kan vara allvarlig eftersom namnet alluderar till ascendenten som har fiendens 6e hus framför sig och 8e husets död hängande i bakhasorna. 

Båda dessa sektorer blir via de aktiverande planerna akut ointegrerade områden. Förnekad dödsskräck eller äckel inför livets fula sidor är vanligt, eller här, som hos Reinfeldt, hat mot Vattenbärarens ideologi om kollektivism som nyckeln till framgång. Det är just typiskt att hitta den självtjänande Jungfrun i ego-position (hus 1) förvärrad av en galen hjärnas fruktan för kollektivet som "fienden" (hus 6)!

Planeters relativa förhållande är en vanlig hinduisk tolkningsparameter men den tillkom först sent på denna blogg. Reinfeldts karta ger 18e inlägget så taggat.

*****

Någon tipsade mig nyligen om en dokumentärserie om musikproducenten Phil Spector, född i en familj med mentala störningar vilka fadern (som begick självmord) systern och han själv ärvt. Personen som gav tipset var enda barnet och som vuxen en typisk solitär, ordkarg och extremt svår att förstå pga. att orden inte verkar vara hans grej. Detta, ett "lindrigt" fall av dissociationen eller blockeringen mellan Luft och Vatten innehåller inte glappet mellan 1a egohuset och 6e fiendehuset, men väl mellan de viktiga mån- och soltecken, vilka ger tanken om en "livslinje" (från modersprincipen till den egna individualitetens uppvaknande runt 40):


Ur psykascendenten framgår exakt hår introvert och svåråtkomlig individualiteten (Solen) är, djupt dold i Krabbans naturliga "harem" eller skyddade plats (4e huset). Efter 40 år vet jag fortfarande inte vad människan står i de mest grundläggande frågor, men (den lyckade) jakten på rätt inkomst och fashionabelt boende leder förstås tankarna långt bort från den normala Vattenbärarens gruppsociala medvetenhet... 

Jag funderar om dokumentärtipset var en signal ur detta solärt avskilda djup, en "självbekännelse" lik den Phil Spector gjorde i en ovanligt rättfram intervju där han medgav sin solitära natur och oförmåga att umgås fritt och ohämmad i det Vattenbärar-sociala. den hemlighetsfulla Månen i Skorpionen "täpper till" den spontana Solen. 

Med tanke på hur stela och tillknäppta äldre svenska män i chefspositioner varit och kanske är, förstår man att inte ens detta handikapp är något större hinder. I så måtto sakfrågan enbart rör företaget och "rationella beslut" inom ramen för organisationen (Vattenbäraren) fungerar enbart soltecknet väl nog.

*****

När bloggen var i sitt tidiga skede var Reinfeldt till stor behållning, ett tacksamt horoskop att raljera om. Gradvis har Sveriges dystra framtidsutsikter till följd av alla dessa lågpannade "ekonomer" (Svantesson den senaste!) och deras svårt haltande världsbild förtagit mycket av bloggarens lust. Det är ett land på dödsbädden medierna rapporterar om.

Så jag återvänder till "stridshingsten" och undersöker om hans problematiska "6-8-relation" finns hos några fler av de knappt 2.000 kompletta horoskopen. För att inte snäva in för hårt, tillåts vilka zodiaktecken som helst utgöra bakgrunden. Kriteriet är därför bara 

ma.h1 & sa.h6

Det här kan generaliseras till "aggresssiv ego, ser direkt en fiende i folk som söker ringa in, ställa krav på, eller begränsa en själv"

18 stycken hittas och här hettar det till, väldigt många är psykologiska problembarn , trots berömmelse.

  • John Dee;13.7.1527;16:02 - hovastrolog, ställde kartan för bästa kröningsdag för blivande Elisabet I (bra arbete, hon förblev rekordlänge på tronen), men bannlystes från hovet efter att ha förirrat sig in ett töcken av svart magi och mystiska ritualer på begravningsplatser!
  • David Lloyd George;17.01.1863;12:00 - brittisk premiärminister, liberal skapare av den moderna välfärdsstaten. Till synes raka motsatsen till Reinfeldt som ville återskapa det onda samhället, men så är de två som natt och dag. George har den progressiva Mars i härskarläge i Väduren i öster vilket gör Saturnus-i-6e rotad/grundad som ägare av 11e huset i Vattenbärarens tecken. Ett perfekt ego som jobbar för det goda samhällsidealet! 
  • Richard Willstätter;13.8.1872; 3:00 - Nobelpris i fysik, inga biografiska data
  • Sri Aurobindo;15.8.1872; 5:00 - indisk nationalist och guru, yoga-mystiker. Nationalismen är påfallande via Sol/Jupiter och krigiska Mars i särintressets Krabba i 6e huset och en nationalist måste förstås ha kolonialmakten Storbritannien som fiende. Månen och Saturnus i 6e kanske kan läsas som "övermakt i vårt distrikt/Månen" som ett fientligt motiv.
  • Jean Piaget;9.8.1896; 0:45 - barnpsykolog, inga biografiska data
  • Anne Frank;12.6.1929; 7:30 - Förintelseoffer
  • Lynne Palmer;14.12.1932;23:30 - ännu en astrolog. En av bara två kända som förutspådde 9/11 (en i billig astro-almanacka publicerad år 2000!), "hård" störning mellan 1a/6e: Eld/Jord-krig, Lejonet/Stenbocken.
  • Claude Cohen-Tannoudji;1.4.1933;14:00 - samma Eld/Jord-friktion som ovan, Nobelpris i fysik för tricket att kyla ner atomer med laserljus.
  • Dudley Moore;19.4.1935;18:30 - född med missprydsam klumpfot och "förtvinat ben". Före karriären som filmkomiker skicklig jazzmusikant. Medfödda defekten påminner om att 6e huset också är ett ohälsohus. Fyra äktenskap tyder på vissa problem. Samma zodiaktecken i 1/6 som Reinfeldt och här Mars (Olyckan) EXAKT på Jungfruascendenten. Saturnus i 6e styr fysiologiskt benen från knäskålen ner till foten (som "är" Jupiter/Fiskarna). Solen-i-Väduren i "korruptionens 8e" kan också ha haft med deformiteten att göra, men medicinsk astrologi ligger inte i den här bloggens blickfång.
  • Anonym1;14.5.1957; 5:00 - vanartig pojke växt upp med frånskild mor och utvecklade tidigt gubbsjuka, sökte sig till rika och konservativa områden och raggade på stallflickor långt yngre än honom själv - Mars i pedofila eller åtminstone ungdomsorienterade Tvillingarna och sexuella Skorpionen i Olyckans 6e hus. Jag har fler horoskop med sliskiga typer där Tvillingarna/Skorpionen mixas via andra astrologiska figurer...
  • Greg Kinnear;17.06.1963;15:21 - skådis jag alltid upplevde som obehagligt sliskig, men har insett att det kanske bara var den typ av karaktär han gärna spelade... Mars-Lejonet i 1a och Saturnus-Stenbocken i 6e tyder på en vilja att "ta sig an" och dramatisera svåra roller (Eld/Jord-krig).
  • Anonym2;28.6.1963;10:30 - barn från alkoholiserad arbetarklass, misskötte sig så grovt att tänderna måste bytas ut i redan i 20-årsåldern, samma positioner som skådisen ovan.
  • Anonym3;22.6.1965;13:02 - "välbärgad hemmaflicka" med alla borgerlighetens pinsamma fixeringar vid obetydligheter, hur man hissar flagga och dukar bordet för bättre tillställningar. I märkligt "tillväxtryck" blev hon tillsammans med en narkoman och drogs ner i Olyckan. Reinfeldts zodiaktecken igen.
  • Fredrik Reinfeldt;4.8.1965; 9:54 - när man talar om trollen...
  • Anonym4;8.2.1967; 1:08 - "välbärgad hemmaflicka" vars föräldrar var strebrande arbetarklass som helt levde för "de fina manéren". Denna person rasade också ner i samhället genom psykisk vekhet och upprepade självmordsförsök.
  • Vin Diesel;18.07.1967;14:30, skådespelare som blev fiende med "The Rock" som kallade Diesel en manipulativ typ. Exakt samma fula drag fanns hos fallet just ovan och här verkar problemet vara att båda har en falskt vägande Vågascendent med Mars konjunkt Ketu - som bara skriker "problem att balansera renhårigt och vara ärlig i sin självpresentation"
  • Anonym4;29.12.1968; 4:03 - många anonyma här från årgångar bloggaren haft att göra med. Ännu en lismande Vågascendent (gifte sig för pengarna och blev rik på den skilsmässa som följde). Förutom detta intriganta drag en god människa med hälsoproblem (6e huset). Precis som med skådisen ovan knä- och benrelaterat.
         Fiskarna i 6e är en vek position för Saturnus, Fiskarnas strömmande vatten nöter ner stenens beständighet, för att använda en naturliknelse. Ett annat perspektiv är att se principfasta Saturnus tumla runt, principlöst, i virvlande vatten som är på väg - vem vet vart? Frågan om Saturnus i Vattentecknen kom på tal 2022 med Magda Anderssons hysteriska åsiktshopp till NATO-anslutning.
  • Edward Norton;18.8.1969;14:00, skådespelare som efter 2010 verkar ha försvunnit ur rampljuset. Märkligt tydliga rollinsatser som svikare och förrädare (tänk: "The Italian Job"). Läst att han i intervjuer blir rabiat och börjar mästra journalister om att ständigt göda allmänheten med information om celebriteters privatliv. Typiskt nog den giftiga Mars-i-Skorpionen i 1a för samma paranoia som syns i det våldsbenägna USA-horoskopet och en Saturnus-Vädur i 6e fiendehuset. Väduren är ett ljusstarkt tecken medan Saturnus drar gränser och kräver distans. Lätt att förstå hur en defensiv Skorpionpersonlighet blir irriterad över problemet med personliga gränser i rampljuset. (Väduren ett av de "personliga" tecknen i zodiakens första tredjedel.)


Inga kommentarer: