Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 juni 2023

Folkkära svenskar samsvänger med eller toppar nationalhoroskopet

Hinduisk representation av själens 2 nivåer

Efter en psykologisk och lite tyngre inledning går inlägget senare över i en astrologisk del om (fler) folkkära svenskar.

Det har gått mer än tio år sedan jag gjorde ett tankeexperiment och "lyssnade inåt" efter folkkära svenskar. Experimentet gav oväntade resultat och jag avbröt det efter att med utgångspunkt i sångaren Ebbot Lundberg ha valt ytterligare fem namn på raken som alla visade sig födda i nationens soltecken Vattenbäraren (Vattumannen).

http://ockult.blogspot.com/2009/06/utvidgad-uppenbarelse-for.html

Det framgår inte tydligt av den gamla texten att efter utgångspunkten i Ebbot var alla gissningar. Oddsen för att gissa rätt tecken (av tolv möjliga) fem gånger i rad är 1 på 25.000 försök! 

Den sideriska zodiaken var ännu en färsk upptäckt och och så också hur tung var  Sveriges betoning på Vattenbärarens symbol. Den står bl.a. för samhällens samfällighet eller ideologisk endräkt - och tecknet visade sig passande nog i kartan för Gustav Vasas "enhetsstat".

Gissningsleken var innan Sideriska börjat granska tecknets snabba försämring i Sverige, jämfört med standardbilden. Viktiga men tyvärr "verksamt onda" planeter spelar viktiga roller i nationalkartan och den för Vattenbäraren avgörande moraliska härskaren Saturnus var svårt försvagad vid landets senaste pånyttfödelse 1974. 

Vid tillfället mindes jag varken kändisarnas soltecken (enligt västastrologin) - en del hade antecknats årtionden tidigare och aldrig tagits fram på nytt. Än mindre kände jag till deras nya soltecken (omräknade från tropisk till siderisk zodiak). Detta verkade som att någon sufflör kollade upp folkkära i det förmedvetna och sedan viskade namn till medvetandet!

Det här experimentet liknar i hög grad hur jag fått "drömsvar" genom att somna in med en sista fråga, eller långt tillbaka, då jag runt 19 "uppfann" en metod att meditera genom att sitta i tyst förväntan på besked från det inre. Det dröjde inte länge förrän tidigare liv-fragment började skymta - men först sedan jag konfronterat ett barndomsminne som blockerade det "långa minnet": när bloggaren som 3-4-åring tippade en kastrull kokande vatten, delvis träffades av innehållet och fördes i ilfart till sjukhus. 

I meditation återupplevdes en kort sekvens från köksdörren fram till spisen och remarkabelt nog var perspektivet det lilla barnets, som underifrån såg ett spännande kastrullskaft som han drog i. Efter den meditationssynen (påfallande lik en vanlig nattlig dröm) har jag tagit själen och dess förmåga att kommunicera med det ytliga egot på allvar. Människan har flera "jag"! 

Långt senare (faktiskt bara för några veckor sedan - se nedan) upptäckte jag att jag råkat återuppfinna psykologen Jungs "aktiva föreställning" som säkerligen var omstuvad hinduism!

https://en.wikipedia.org/wiki/Active_imagination

Wikipedias artikel är intressent  och jag översätter en liten bit:

Jung reflekterade hur [i hans terapi], "patienten kan göra sig själv kreativt oberoende genom denna metod ... genom att måla sig själv skänker han sig en skepnad." Genom aktiv föreställning tillåts det omedvetnas tankeformer eller det inre "självet" eller psykets totalitet att agera ut vilka budskap de än försökt får fram till med det medvetna jaget [tänk återkommande mardrömmar eller tvångsmässiga beteenden]. ... För Jung hade emellertid tekniken också potentialen att möjliggöra kommunikation mellan de medvetna och omedvetna aspekterna av det PERSONLIGA PSYKET med dess varjehanda komponenter och interdynamiken mellan det personliga och "kollektiva" omedvetna. Försiktighet och uppmärksamhet krävdes därför för att ge sig i kast med tekniken.

För att spontant upptäcka tekniken inklusive att redan förstå riskerna att förlora sig i ett fantasiland kanske det hjälper att, likt bloggaren vara född med Månen i medvetandegörande Luft, i vetgiriga Tvillingarna/Ljusets kvalitet i första ego-medvetna huset i horoskopet. Men förmågan att harmoniera med själen kan inte vara så snålt fördelad bland världens alla nyfödda! Det finns garanterat många andra astrologiska "signaturer" som ger liknande eller än skarpare resultat.

Jungs horoskop är förunderligt på denna punkt: Solen i 12e "omedvetna" och Solens disponent Månen i det högsta andliga 9e huset! Här är inte "Eld/Vatten-kriget" någon enkel tidsningssensationalism eller en agitator utan klar inblick i fördolda ting. Tala om bästa förutsättningar för att se igenom Freuds banala människosyn.

Föreställning (imagination) är produktionen eller simulationen av nya objekt, förnimmelser eller idéer utan någon omedelbart föregående sinnesstimulation. Stefan Szczelkun karaktäriserar den som formandet av upplevelser i sinnet, vilka kan vara återskapandet av förflutna upplevelser, såsom levande minnen med kreativa förändringar eller fullständigt påhittade och möjligen fantastiska scener.

https://en.wikipedia.org/wiki/Imagination

Förklaringen till det här uppslagsordet motsäger delvis föregående Wiki-artikel, och bloggaren har både i dröm- och vakna meditationstillstånd upplevt rena minnen återskapade och jämväl tydliga minnen men placerade i fel sammanhang ("setting"). Som drömmen om drottning Elisabet I och den 17e greven av Oxford på shoppingtur i NK Stockholm 2005 (utgångspunkt för flera äldre blogginlägg). Här blir styltiga definitioner närmast löjliga eftersom det är uppenbart att NK-miljön är symbolisk (dyrt varuhus för de verkligt och inbillat rika) och bara understryker att det är aristokrati (i sig en symbol?) som står i centrum för drömmen.

Sådana här anekdotiska fallbeskrivningar som när meditation befriade ett smärtsamt barndomsminne kan behöva upprepas eftersom det pillerknaprande Sverige i farmakologins, tidsbesparingens och kapitalismens våld fullständigt förlorat kontakten med äldre mänskliga insikter. 

Det är bara några veckor sedan jag upptäckte ett notabelt undantag: f.d. nattklubbs-diskjockeyn Eric Schültz hade under flera år en programserie på Sveriges Radio som mer systematiskt gick igenom liknande och bortglömda kunskapskällor. 

Utvikning. På tal om Jung finns f.n. en skrämmande bra föreläsningsserie från tidigare i år att bese på hemsidan till AxessTV (kanalen finns i basutbudet). Ett sant undantag i svensk tv-historia att leverera så högklassig information. Den vänder sig till dem med förkunskap eftersom det i princip bara är professorer som föreläser och namndroppar lärda men obskyra personer (många ämnen och namn från den här bloggen återkommer). Alla föredragshållarna (med några få undantag) utgår från att mottagaren bara behöver ett namn för kunna haka på.

Tredje och sista delen är på många sätt den bästa, del två mest lättsmält och ett föredrag handlar om måleri som tillämpning av Jungs aktiva föreställning. Den inledande professorn i del ett är den i särklass mest tankekrävande och ger det kanske bästa föredraget. Men se del tre först! Detta är just sådan folkbildning Sverige undanhållit sin befolkning för att hålla befolkningen kvar på den tigande och accepterandes nivå där inget annat än prat om mat, mode, smartphones eller senaste strömningsserien fungerar som kontaktytor.

https://www.axess.se/tv/ideas-and-influences-on-eranos/del-3-av-3-religion-psychology-and-science/

För grekiske filosofen Platon, som växlade mellan två och tre själar i sitt skrivande, var kommunikation mellan olika medvetandecentra inget märkligt. Också hinduismen målar än idag färgglatt en perfekt motsvarighet till Platons tvåsjälssystem med två fåglar (se bilden). Den ena, Observatören, är ett tyst vittne till den låga kroppsbundna sinnessjälens mumsande på livets goda. 

Likheten med Platons rationella och irrationella själar går inte att missa och illustrationen ovan baserar sig på ett stycke i den hinduiska Katha-upanishaden. (Citerad i Bhaktivedanta-stiftelsens första översättning av Bhagavad-Gita till svenska 1977):

Fastän de två fåglarna sitter i samma träd [kropp] är den ena fågeln mycket ångestfylld då den söker njuta trädets frukter. Om den emellertid vänder sig till sin vän, som är Herren Själv, och lär känna Hans härlighet, befrias den lidande fågeln från all ångest.

Det här stycket synbarlig teism (personlig gud) är inget annat än ett ställningstagande: människan äger inte sig själv, och t.ex. gudlös svensk sekularism förklarar landets sjunkande i allt värre ångest / dårskap. 

Hinduismens observerande fågel eller Platons "rationella själ" är inget annat än egyptiernas personliga daimon på personlig nivå. På kosmisk nivå är detta Världssjälens intellektuella essens, en partikulär instantiering inuti vårt solsystem av det gudomliga intellektet i och bortom alla världar. 

Varje solsystem har således sitt eget intellekt och alla är de ytterst förbundna i ett universellt gigantiskt medvetande. Man kan se var vetenskapens mer spekulativa sinnen tagit idén om ett multiverse och hur detta till sist sipprar ända ner till barnens superhjältefilmer. De var färgglada och fartiga för ögat innan den vuxna publiken måste ha insett hur tomma och korkade dessa Hollywood-produktioner egentligen är. Och som vanligt bara reklam för USA:s stridsduglighet...

Eftersom antiken såg Saturnus som den sjunde himmelen och gränsen för vår värld kan det högsta intellektet eller själssegmentet kopplas till denna planet. Att planeten kallas den stora illgöraren för den världsliga konsumtionsfixerade människan påminner åter om de två fåglarna. Det goda upplevs som ont i den fallna och bakvända jordtillvaron. Saturnus är sjunde himmelen eller fågeln som tyst iakttar de som fallit ner i den geocentriskt uppfattade världssystemet utan att mumsa på trädets frukt.

Not. Detta är INTE den negativt polariserade Saturnus, representerad av position i Jord- eller Vatten-tecknen. Dessa placeringar indikerar i synnerhet jakten på världslig makt och i Vatten, tycker jag mig ha sett, en ångestfylld vilja att positionera sig, att få huvudet över vattnet eftersom Saturnus vet att det psykiska elementet är fel plats.

Det är i Jord och Vatten Saturnus kanaliserar galna idéer som Hitlers "tusenårsrike" eller biologisters drömmar om reservdelsmänniskor med extremt långt liv: perverteringar till följd av fel element. Saturnus är essentiellt Luft eller Ande och behöver inte dessa missriktade fantasier. "Var sak på rätt plats" förefaller vara en princip bakom astrologin.

Den rationella själen tycks dö hos de flesta, kanske inte i det lilla barnet - vars blick man ser den djupare varelsen, men väl när vuxenvärldens "uppfostran" sätter in och med den alienationen från det sanna Jaget. 

När Saturnus agerar som Liemannen och klipper banden till den irrationella fågeln som tanklöst konsumerar (bloggen kallar ibland den lägre själen för den "vegetativa" komponenten som i sin tur indikerar den rena biologiska varelsen, en del av Naturens kretslopp), då visar sig Saturnus i själva verket vara en frigörare för dem som inte redan dömt sig själva genom det liv de levt. Saturnus kan fattas som någon slags karmisk loggbok för detta solsystem. 

Men i den grad man tror sig äga en högre själskomponent kommer jaget från det enskilda jordelivet att fortsätta som permanent tillgång. För ateister blir det inget liv efter detta, deras frossande lägre fågel återvinns i Naturens kretslopp och den högre daimoniska komponenten säger varken bu eller bä om detta. Den är evig och kan alltid återfödas för att börja bygga den verkliga människa (Personen?) som Vattenbärarens symbol beskriver, den Kosmiska Människan som är en megavarelse baserat på otaliga människoliv och som en dag kommer att lämna detta solsystem när dess tid löpt ut...

Här övergår texten till Sverigekartan och de utlovade folkkära svenskarna!

*****

Genom åren har en och annan mindre aha!-upplevelse dykt upp, som att den perfekta "normalsvensken", programledaren och diversearbetaren (bl.a. som skådespelare) David Hellenius var född just i anslutning till Regeringsformen 1974 (det moderna svenska nationalhoroskopet).

Under senare år har, som sagt, noterats hur viktig för en rätt förståelse det är att med den hinduiska astrologin betona de verksamt onda: Solen och Jupiter som tillsammans förvänder huvudet på tidningsfolket Merkurius och gör svensk informationshantering till en enda stor fulvinklad propagandahistoria, särskilt tydligt nu när USA:s vara eller inte vara står på spel. 

Kina är en visdomens kultur trots kommunistrevolutionen och dagens statskapitalism och är så skickliga strateger att inte ens gammelmedierna har speciellt lätt att kasta skit på dem. Det får bli lite harmsenhet över tvångsomvändandet av uigurerna, en folkspillra som inte ens minns sin tradition. Detta lyfts fram för att bringa svensken att dela USA:s paranoia och vrede över att vara morgondagens förlorare. 

Det är typiskt att gammelmedierna uppmärksammade "fake news" och desinformation som ett problem hos andra nya medieformer, men inte kunde erkänna i vilka vatten de själva simmade och vilkas intressen de tjänade. Tidningar som DN kanske har siffror och fakta rätt, men se vilken förrädisk kontext, vilka ordval och i vilken metaberättelse nyheter är inbäddade. 

Syftet är att vidmakthålla borgarens världsbild och återbestyrka vem man ska anse vännerna är och permanenta fiendskapen med andra. Människan är ond, så länge hon lever på den simplistiska antingen/eller-nivå. En behaglig nivå för dem som inte orkar eller vill tänka (tänkande drar mycket energi och matnotan är hög i denna tid).

Sverigehoroskopets ideologiska Vattuman tycks inte kunna fungera utan att vara verksamt ond och propagandistisk. Den sanna Vattenbäraren är den ideologi som binder ihop världens alla länder till en mänsklighet men detta är inte möjligt för ett så profithungrigt statsskick som det svenska. Skyll det på kapitalismens erodering av det mänskliga i detta mänsklighetens tecken. Verksamt ond Sol (ledning) och Jupiter (finansiering).

Den verksamt onda Jupiter svarar mot hinduernas högsta kast (den normgivande samhällseliten), storfinansen, och så den hoper av svenskar som kommit upp sig och har trott de tillhörde ett högre skikt så länge den onda Jupiter i bankvärldens skepnad delade ut billiga lån och lät hybrisen växa i nationalsjälen.

*****

Under några få dagar visar sig i medierna ytterligare tre svenskar som antingen passar in på den folkkära typen eller den verksamt onda kapitalisttypen, avslöjad som en dumpare av paltor i den fattiga Tredje världen genom Aftonbladets upprörande serie om klädåtervinningsbluffen. 


Som vd och yttersta representant för HM har Helena Helmersson en olustig period - igen. AB:s ekonomijournalist Cervenka psykologiserar en smula och skriver om hennes mediokra försök att snygga till företagets bild och bara förvärrar allt. 

Innan dess har jag påmint mig den evighetslånga tystnaden före svar från Helmersson i samband med någon tidigare skandal och det slår mig plötsligt att hennes nya blåsväder är Sveriges pågående elände under "Lilla dödens period" - också HM-chefen är lika allt-i-allot David Hellenius född nära inpå det moderna Sverige, inte samma dygn utan ett kvarts år tidigare. 

Hur kan nu detta spela någon roll, kanske någon tänker. Jo, givet att det är en vd för ett av Sveriges största företag internationellt bör personen "samsvänga" med de tunga och mer varaktiga ödesangivelserna i nationalhoroskopet. Och Sveriges verkliga akilleshäl är dess absoluta brist på moral i affärslivet - ett gammalt skitbeteende som fortlevt ända sedan tiden då vikingarna härjade runt och rövade och bara övergick till handelsmannabeteende när inte lätta rövarvinster var möjliga.

"Stora och lätta pengar" är således en prominent Jupiter och om den har den funktionella rollen av illgärningsman (trots att den i grunden är den "Stora Välgöraren"), då behöver inte mer sägas. I nationalkartans 5e elithus visar sig arvet från Vasa, en girig rövare helt i de gamla vikingarna anda.

Och denna onda arvslott har varit på plats på himlen åtskilliga månader före i Sverigekartan (28 feb 1974). Enkla medborgare utan makt och karriär kanske inte uttrycket något alls av den här astro-signaturen men gissa om en av landets viktigaste verkställande direktörer blir en kanal för ond karma, för stora och lätta pengar som ohederlig eller oetisk jakt på lätta pengar, verksamt ond rikedom som söker mer rikedom. HM!

Problemet i nationalkartan är förstås den moraliska och lite trista Saturnus som är så försvagad att motpolen, den förmögenhetskåta Jupiter (mycket vill ha mer), sliter sig och går till överdrift. Att Saturnus inte kan sätta gränser och hålla emot är en viktig anledning till Sveriges urspårning vem som än styr. 

Detta är större än politik och landets skendemokratiska val av regering. Detta är Ödet och hur en större spelplan växlar in det som verkligen ankommer Sverige. Nu är en förödmjukelsens tid inför hela världen, och HM är bara en av de kanaler som smutsar Sverige. Historieböckerna kommer att berätta att NATO-ansökan var ännu en total felbedömning av ett land som inte klarar att tänka globalt, inte är en värdig representant för framtidstecknet Vattenbäraren.


Ovanstående karta användes i början av mars i

Lilla astrodrevet: Låt intelligenstesta HM:s vd. Får hon vara kvar?

...och som synes ligger redan i oktober 1973 Saturnus i Tvillingarna skadad av halshuggaren Ketu eller södra månnoden. Faktum är att de mest kritiska typerna i termer av moral och ledarskap föddes något tidigare, när Ketu i sin ständigt backande rörelse mötte den framåtvandrande Saturnus. Runt mitten av september befinner sig båda i Tvillingarnas 11e grad.)

Dessutom har jag aldrig tidigare fått syn på en karta med hela tre "dissociationer" (Dataprogrammet har inte kapacitet att rita ut detta enkelt nog så ovanstående är ofärdigt eget kladd som säkert förvirrar mer än det indikerar). Med så många planeter "bortkopplade" från varandra måste Helmersson vara något av expert på att två sina händer rena från vad HM än sysslar med, och så skedde även den här gången - se länken till Cervenkas förtätade sammanfattning.

Sinnelagskartan (Månen som riktmärke) indikerar i sig en samvetslös samhällsklättrare. Minns talet om att vd-typen normalt är något av en iskall sociopat och mytoman och Månen i Stenbocken ger ett sinne av den materialistiska typen som bara ser till resultat, till siffror. Här är som sagt Saturnus (Stenbockens härskare) störd och antyder en sämre variant av Stenbock eller räknenisseri. 

Ett problem är psykets starka koppling till de stora pengarnas Jupiter, en planet som sägs ha en svag placering i Stenbocken eftersom den egentligen inte alls handlar om materiell rikedom utan om andlig rikedom! Man förstår vilken spillra av en själ som fallit hårt och omilt ner i världens källarvåning som tecknas på denna himmel. Egentligen en himmel som beskriver en tillfälliga depression i Världssjälens interna tillstånd och barnen som föddes som potentiella aktörer utifrån denna svacka! Det finns undergrupper inom mänskligheten och inom dessa grupper råder ofta total hemmablindhet - de tror de representerar det normala.

Faktiskt, inte sällan verkar de högsta positionerna beklädas av de mest ovärdiga och det beror på att ingen annan vill göra dessa skitliv när man jobbar med det ultimat själlösa! De som fyller positionerna blir själar som svultit och levt underklassliv men som i denna kropp får sin chans - och likt Helmersson ofta misslyckats grovt. Gamla härskare trappar ner i senare liv och går som Fantomen på stadens gator som en vanlig man! 

I en sägen som Platon rör in i en av sina texter sägs svanen bli den skepnad verkligt högt utvecklade själar väljer för sin nästa inkarnation. Detta innebär inte att människor återvänder till djurformer, svanen är en symbol för grace och skönhet. Ergo: de bästa själarna är konstnärerna - jämför den hinduiska fågeln som sitter lite bredvid och betraktar frossarna!

Men för de flesta går det än upp, än ner i irrationalitetens och begärens Kretslopp - Lyckans hjul är en bild av den sublunära världen, styrd av djurisk hunger och överflödiga begär och hela vårt demoniska civilisationssystem - kapitalism och dess marknad - bygger på att degradera befolkningens förstånd maximalt.

*****

Knappt hade bloggaren förnyat bekantskapen med Helmerssons utmanande horoskop förrän två folkkära svenskar figurerar samtidigt och i flera tidningar. Svensk media verkar bara vara en exposé över dem i smöret, för att hjälpa dem tjäna ytterligare pengar och befästa sin position i nationalkartans 5e elit- och underhållningshus.

Det är f.ö. en typiskt att det 5e goda huset handlar om nöje och kreativitet (de välbeställda leker genom hela sina liv). Allt skitgöra avlastas på 6e onda huset där slavar och otur frodas - dagens förljugna västastrologi kallar 6e huset "servicehuset" - bara ännu ett försök lura på folk med en omskrivning av vad den västerländska kapitalismen gör med ländernas befolkningar. Vattenbäraren är inte ett "resurstecken" och i den stundande nya världen kommer materiella berg av skräp (dumpade i vissa länder) och berg av pengar för ett fåtal - detta märkliga system kommer att bytas ut mot ett nytt grundvärde: Människan.

Mindre förvånande var upptäckten att Lotta Engberg var född i Vattenbäraren. Folklig och en smula slätstruken musik representeras också av en viss Tomas "i-natt-vill-jag-leva" Ledin som ingick i min första serie gissningar för länge sedan. Maken till korkad text får man leta efter. I antik verklighetsuppfattning är dagen ägnad "att leva" medan naturen under natten sover eller återhämtar sig. Men så brände Ledin också ut sig i någon psykisk kollaps som fick honom att mogna. Att han gifte in sig i det musikimperium ABBA tillhörde bara understryker temat (om någon minns vilket det är). ABBA vann schlagerfinalen 6 april 1974, drygt månaden efter att "nya" och marknadsliberala Sverige fått sitt horoskop. 

Ingen svensk fattade vad som var å färde eftersom ingen kunde se in i framtiden och allra minst se "nyliberalism" i den osunda kombinationen av Sol + Jupiter i den splitternya kartan. Hinduisk astrologi avslöjar (åtminstone i backspegeln) att detta bara var en chimär av framgång. Verksamt onda planeter undergräver vad de nu betecknar i ett horoskop.

USA hade just börjat inse att de gjort bort sig totalt med Vietnamkriget och lämnade 1975 ett sönderbombat land de försökt kapa och "förvända" till kapitalismens sak. Samtidigt som Sverige vinner "schlager" har det vietnamesiska folkets armé framgångar mot den amerikanska inkräktaren. Nu är jag inte krigshistoriker men början av april är definitivt dagar som får USA att (med rätta) betvivla vad de egentligen håller på med...

https://en.wikipedia.org/wiki/1974_in_the_Vietnam_War

(Föranlett av diplomatins Pierre Schoris minnesord över Vietnam-krigets visselblåsare Ellerman. Hans horoskop visar någon som står mitt i smeten men låter högre principer styra.)

Det är lätt att glömma vad USA är medan västmedier sprutar kanonader att ryssfientlig propaganda för att hindra medborgarna att tänka självständigt.  Men se hur USA nu förser Ukraina med lagom stöd så att Ryssen kan bomba Ukraina sönder och samman. Sedan kan USA:s alla bygg- och teknikföretag "rädda" Ukraina vid återuppbyggnaden. Kapitalismens cynism är obegriplig och Sverigehoroskopet illustrerar perfekt denna sanning.

Lotta "4 Bugg och 1 Coca Cola" Engberg har väl aldrig rört vid ämnen som dessa och representerar den väldiga grupp svenskar på folklig nivå där samhället helt lyckats i sin mentala dressyr och likriktning. (Henry Fords löpande band blev i Sverige till "social ingenjörskonst".) 

I Sverige blev allt amerikanskt per automatik bra och folkkära Lotta är en typisk svensk, politiskt omedveten och gripen för skattebrott (hon kanske hann betala tillbaka i tid innan det blev fällande dom, det var ett helt gäng svenska artister åkte fast samtidigt. Som delmängd av nationalkartans 5e elit i Vattenbärarens tecken kan pengar alltid köpa loss henne ur knipan. (Likväl finns det tecken i hennes karta att hon skulle kunna förstå Vattenbärarens tidsålder om Sverige inte var fiende till sitt eget soltecken och därför nedvärderar astrologin som kunskapsväg.)

Hon tillhör den breda övre medelklass som likväl fortsätter projicera folklighet. Folkligheten är faktiskt betonad i horoskopet eftersom hennes fundament till Vattumannen, Saturnus, ligger i sitt negativa hemmatecken Stenbocken, vilket är en subinfluens som också ses i nationalkartan. Det svenska rollspelet av balans och musikalitet (Vågen) är delvis genuint, men det är tjatigt att tala om folksjälen och de kommunala musikskolorna en gång till. Alla har gjort det under många år.

Personan i Vågskålarna konsolideras i vilket fall av Venus i Stenbocken, en bra och tonsäker kombination av tecken. Och där ska tolkningen stanna, vad gäller Sveriges maskspel. 

Men ser man till Venus eget fundament är man tillbaka till landets skadade och svaga gränsdragare och genast ger sig tankar om den svenska kvinnan Venus och hennes förakt mot den svenska fadern (Saturnus) - tydligt utan auktoritet pga. undertryckaren Ketu. När sjunde himmelens Saturnus till och med är lägre än Ketu, då går skam på torra land!

Gränsdragarens defekt har som bekant resulterat i en helt HBT-skadad befolkning, vilket på sitt säregna vis hänger samma med musiken som en av platserna dit avvikare traditionellt sällat sig (i det gamla Kina var teatern en legitim plats för crossdressers - men sannerligen inte bibliotek med småbarn som publik). 

Mycket av den svenska extremismen och oförmågan att första livets t.o.m. enklaste spelregler lurar alltså bakom ytnivån och poppar upp via manshatiska former av feminism inte mindre än elitens depraverade syn på stat, samhälle/skatter och inte minst synlig i de svenska storföretagens ruffel och båg-beteende, mutaffärer och export av sitt skräp under beteckningen "återvinning".

Svensk lögnaktighet är en frukta av kommunikationens Merkurius i kläm mellan de verksamma illgörarna Solen och Jupiter. Lotta Engberg är ytligaste ytan av detta berg av svensk kriminalitet - allt vit- eller grönmenat och under nyliberalismens skadliga inflytande har allt som inte är direkt skadligt ändrats till "normalt". 

Ja, t.o.m. skadliga vapen har normaliserats, och nu kokar hela landet av vapen och skjutningar och krigslust - allt står att läsa i nationalhoroskopets gradvisa urartning för var planetär cykel som avslöjar det sekulära skitbygget. (Sverige genomlever f.n. sin sjätte planetära "storcykel" och tyvärr är dåliga omen förbundna med nästan varje cykel.)

*****

Så ser jag att ståupparen Johan Glans försvarar "folklighet" i en tidning medan en annan väljer den nivå de antar att hans simpla publik har och skriver om hans förmögenhet! Glans har jag aldrig ägnat en tanke och aldrig sett eller hört, men fascineras att också denne uppenbart folkkära individ, likt David Hellenius och Helena Helmersson ligger Sverigehoroskopet tillräckligt nära för att i någon mån leva liv i harmoni med eller spegla hemlandets öden. 

För Glans ser det betydligt mer positivt ut än HM-chefen, men det beror på att han inte exporterar skit till fattiga länder utan kapitaliserar på den svaga och klumpiga svenska mannen som landets kvinnor förskjutit i sin vägran att acceptera Saturnus patriarkat. 

Han lyfter i humoristisk form fram och profiterar på alla de män som "blivit över" sedan Moder Svea avslöjat sig som en sublunär demon! (Se resonemang om den inre svenska demonen i Dold Daimon ... del 2 - det är helt nödvändigt för den född i Sverige att växa sig större än landet för annars väntar inget gott i andevärlden den dag när själen lämnar kroppen...)

Om ABBA:s schlagerseger i England den 6 april 1974 bara på ytan var en triumf för det musikaliska i svenska folksjälen men på djupet förkunnar smånationens kapitulation inför Stora Världens Frestelser och förlusten av sin själ, så föds Glans helt rätt i tiden för att representera svenskhetens kontinuerliga urartning. Bara tre dagar efter schlagersegern föds han, men med psyket/Månen så osäkert att klockslag behövs. 

Glans sägs excellera i "tafatt och klumpig svenskhet"
- blocket med Ketu, Mars, Saturnus, någon?

Månen i slutet av Vågen återkallar Sveriges Vågpersonlighet och placeringen passar förvisso perfekt för förklara hans popularitet, Vågen i 1a ger Venus i Vattenbäraren mingla med de stora pengarnas  (och framgångens) Jupiter i elitens 5e hus - åtminstone är detta den psykiska föreställningen. Och hur ofta är inte en aktiv förställning A och O för framgång! Man måste tro på sin grej. 

Men Månens svaga position i Skorpionen är också en möjlighet och varför inte en födelse i övergången som förklaring till varför han "inte förstår" varför han blivit så framgångsrik. 

Denna glappkontakt är inte vanligt när Luft och Vatten tvingas samman och skapar märkliga begreppsproblem eller "ena handen vet inte vad den andra gör". Eftersom Skorpionens härskare Mars just nått in i ett Lufttecken blir "oförståndet" rejält.

Artister kan använda den här "dissociationen" för underhållande "vimsighet" eller att spinna loss hejdlöst på andra sätt och med risk att såra personer de använder som material - vilket Glans gjort. 

Empatilös humor - att skratta åt någon istället för med någon - är Sverige mästare i - se bara framställningarna av den svenske mannen i reklamfilmer. Ju lägre ned i träsket på den andliga skalan man är, desto mer förvärras denna mentala skada, som märks i nationalkartans myckna Luftelement och brist på empatiskt Vatten.

Vad som händer när man går ner i det svenska träsket är att man börjar nå platser där Månen i Väduren regeringar och i Sverigekartan är detta känsloliv extremt förgrovat och till och med våldsorienterat: Månen baserad på krigaren Mars i Oxen men i onda karmans 8e hus (Sveriges gamla anor som krigförande nation och senare som exportör av krig och död via sin vapenindustri). 

Skulle Glans vara född med Månen i Skorpionen finns här en slug rackare under den blida ytan! När han påstår sig gilla folklighet i DN spelar han medelklassens von Oben-mentalitet, just som han tror DN-läsarna vill höra det. Men han deklarerar bara sin normala svenskhet förutom att han är lite mer slängd i käften är de flesta. 

Som artist har han förmågan att öppna tryckkokaren och släppa ut det gift som "hyggliga Sverige" söker hålla borta från sin självbild, Månen i Mars-styrda Skorpionen är inte långt från nationalkartans Måne baserad på Mars i skorpioniska huset för instängda oförrätter!

(Ytterst menar hinduisk astrologi att det är själens egen onda karma från tidigare existenser som ännu ligger och väntar på sin tid för återbetalning - vilken planet det är kringbudskap kan ev. antyda vad som står på tur att återbetala när själen vuxit lite i godhet för att ha något att återbetala med!)

Född i april har halshuggaren Ketu nu på sin baklängesfärd lämnat konjunktionen med Saturnus. Den har just nått in i Oxens 30e och sista grad och enligt en indisk skola är kontakten mellan de två bruten. En annan skola är mer västerländsk och ger planeterna företräde framför zodiakhusens väggar. Samtidigt är sex graders avstånd en svag konjunktion om man besinnar att Tvillingarna och Oxen är så vitt skilda typer. 

Intressantare då att Mars lämnat Sverigehoroskopets försökande usla position i Oxen och just anträtt mentalt flexibla Tvillingarna. Men är det verkligen bra att astrologins BÅDA NATURLIGA ILLGÖRARE befinner sig i slug konspiration med varandra?

Nu visar sig osäkerheten kring månpositionen omöjliggöra det mesta. Bara för tränings skull har otaliga blogginlägg använt tolkningslagret "planetens verksamma natur" även för sinnelagshoroskop, men i det här läget behövs verkligen exakt födelsetid. Det är den fysiska ascendenten som avgör om de två illgörarna i konjunktion är mer destruktiva än det goda de kan åstadkomma med en ascendent som förvandlar en eller båda till "verksamt goda".

Att Engberg och Glans dyker upp i tidningarna just nu beror på att hon firar 20 år som programledare för musikunderhållning från Liseberg och han strax ska ut på turné (om jag såg rätt). Som Bibeln säger: "åt den som har ska ännu mer vara givet och den som inget har berövas sitt lilla". Under el-rånet och inflationen talades det om den största överföringen av tillgångar i historien från enkla svenskar till eliten. 

Att dessa folkkära elitsvenskar bevakas på detta sätt är ett exempel på bibelstället - som alltså inte är det ursprungliga moderata programmet utan en beskrivning av karmas pendelsvängning (hur en österländsk lära nu hittade in Jesus världsbild!). "Åt den som har..."-praktiken vidmakthålls så vitt och bredd att man normalt inte ens tänker på att samhället fördummar medborgaren som med oro för sitt liv klänger sig fast vid arbetslinjen - dompterad - medan staten tar allt annat ifrån dem, inte minst förmågan att förstå för VEM de lever sina halvliv. Det är hög tid för svenska medier att börja diskutera grundläggande världsbilder, men tror någon att de kommer att riskera sin egen plats i elitzonen?

*****

Tillägg (20/6)

Folkkär är han väl inte, teknokraten Daniel Ek, men folk och delar av världen har för sin fix av musik underkastat sig hans utsugning av musikartisterna för att göda sin egen förmögenhet och Spotifys varumärke. Aktien har fördubblats i värde bara under årets första sex månader. 

En snabbtitt som påminnelse bekräftar att också han har Solen i Vattenbäraren och i det här fallet ger astrologin honom klartecken för hans parasitism. När Saturnus på allvar gick in i Vattenbäraren i januari i år kommer den att som karmaplanet visa vad arbetet varit värt så långt.

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

Ek har gjort bättre från sig än Helmersson och svaret verkar ligga i att hans Luft-Sol grundas på att Luft-Saturnus natalt låg i det för sin musikalitet/konstnärlighet så kända Luft-tecken Vågen. (Otroligt musikaliska Joni Mitchell har Solen i Vågen/Månen i Fiskarna) Det är också en utmärkt kombination för dataprogrammerare (programutvecklare) och andra arkitekttyper. Han är ett prima exemplar av Ingenjörssverige.

Men allt hänger på att det är en "avancerad typ", riktigt grumliga tänkare kan också förekomma där Luftens rationalitet och Vattnets känslosamhet blir en enda röra!


Att han så länge utnyttjade skaparna av musiker för sin egen framgång kanske kan anas att Saturnus i mental Luft står på slipprig grund. Ordet strömma finns inte längre i svenskan, det dumma folket väljer i varje val det engelska uttrycket och vad bättre skildring än det strömmande Vatten-tecknet Fiskarna för att beskriva digitalt levererad musik. 

Fiskarna i sig är denna världens förlorare (martyrskapets tecken) - vem bryr sig om ettorna och nollorna med så kort tid att leva i den digitala verkligheten? Vem bryr sig om artisterna som gjorde musiken som byggde fantasin och förväntningarna på börsen om Spotify?

Sen får man inte glömma att denne svensk förutom att servera opium åt folket - musiken genom Spotify som "fix" och bakgrundsbrus - också är en krigsprofitör. Kanske är den här skevheten mellan Luft och Vatten på en nivå djupare än "Luft---Luft" ändå inte helt frisk?

Ek som krigsprofitör nämndes mot slutet i ett plågsamt långt inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/astrologi-och-statistik-halvt.html

Saturnus har i skrivande stund (20 juni) nått Vattenbärarens 14e grad, men bara känd födelsetid varför den här transiten genom Luft konsoliderat hans luftslott (börsvärde). Förmodligen samverkar Saturnus med tillväxtplaneten som också står intressant i födelsehoroskopet, frågan är bara om den befinner sig i ett artha-hus, ett resurshus (husen som naturligt motsvarar Jord-tecknen) eller kanske 11e som är "ekonomist flöde via yrkesaktivitet" (2a som har en mer statisk och personlig innebörd, "mina pengar på banken"). 

Här kan månascendenten visserligen avslöja att psyket i Oxen verkligen är av den mest personligt penningorienterade typen via den emotionella Fisk-energin i 11e (en verklig entreprenörstyp om man glömmer vilka han offrat för att nå framgång). 

Missa inte rikedomens Jupiter opposit Daniel Eks personliga mån-känslor. Planeterna aktiverar den "sataniska axeln" (bloggens benämning på Tyfons vedervärdiga axeln i Romarriket). Den drar ner själen till en ointressant materialist och inte rent av en som går över lik för att nå rikedom.

Rikedomar associerades i antiken med Hades/2a huset och bloggen har tidigare noterat att rikedomens gud Plutus, som residerade i de Dödas rike tycks ha haft en babylonisk förlaga. Gudinnan Inanna (Venus) tar sig ner i dödsriket i jakt på sin försvunna älskling. I entrén till dödsriket - Hades port var namnet på horoskophus 2 enligt gammal grekisk-romersk astrologi - ser Inanna hela sidor av slaktad nötboskap hänga på rad - symbol för att denna döda värld är förmögen och har  välfyllda förråd.

Men den yttre världens materiella omständigheter kräver ett klockslag, så varför Spotifys aktie stigit så, inte minst för honom personligen, kan inte besvaras med bara en månkarta.


 

Extra tillägg (22/6)

Med nyheten att ännu en svensk skrivit in sig i Kanadas Hall of Fame "over there" noteras att också hockeymålvakten Henrik Lundqvist rider på den svenska gräddfilen. 

Solen i Vattenbäraren men notera vilken intressant koppling mellan KÖTTET (Jord) och Luft. Här är en genomhygglig och jordnära människa men är han kapabel att tala högre ting - om vad som är meningen med idrott? Det skulle han kunna vara om ascendenten ger ett vitalt 9e hus.


Det här är första gången, tror jag som jag hittat en karta med enbart Luft och Jord och där Luften på samtliga punkter baserar sig på det jordnära och fysiologiska elementet. Vad det nu betyder. (Norra månnoden räknas som en verklig planet eftersom den är aktiv och drivande, med underliggande disponent - här Merkurius - för närmare precision.)

Han fick korta sin idrottskarriär pga. hjärtproblem, men det kan knappast vara kärnan eftersom ytterligare 300+ barn föddes i bara Sverige detta dygn. Hade alla haft ett medfött hjärtproblem hade man nog hört talats om det. Men notera Solen/hjärtat och vad som ligger under det: disponenten Saturnus angripen av olyckans Mars!

Bloggarens mormor dog knall och fall i hjärtsvikt och bloggaren tycks ha ärvt symbolik från henne, och hon siade om sin egen död via omen och drömmar - mycket man inte visste om släkten förrän lösryckta bitar snurrar förbi åratal senare. Hon hade Solen i Tvillingarna (12e graden, gradexakt på barnbarnets 12 graders Tvillingascendent och nära hans Måne i 10e graden). Hennes Sol disponerades av Merkurius i Oxen. Men... Merkurius stod i samma tecken som attackplaneten Mars. 

Bloggaren. Solen med Mars dold i en tät konjunktion. Och med känd tid: kroppsascendenten (som sagt) i Tvillingarna och Tvillingarnas Merkurius i samma tecken som Solen och Mars. 

Samstämmigheten mellan alla tre horoskopen innebär dock inte att en osviklig signatur för hjärtåkommor identifierats! Både hockeyhjälten och bloggaren lever åtminstone för stunden.

Hockeymålvaktens lite påvra horoskop kan faktiskt tolkas som den bästa typ landet Sverige kan producera, grundad i pragmatiska och materiella hänsyn i sitt tänkande men till synes helt utan överhetens ideologiska bankrutt (som illustrerad i nationalkartan). Lundqvist, en god man. 

Och dessutom med en lätt galen humor, att döma av hans insatser i ett par reklamfilmer för schampo. Varifrån den kommer är inte lätt att säga utan vetskap om vad som händer i det faktiska 3e intellektshuset eller kanske 5e för kreativitet. Eller det 12e, som ofta har en befriande förmåga att släppa masken och anta märkliga roller från en mer spontan nivå än det 1a egohuset.


Inga kommentarer: