Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 juni 2023

Sveriges EU-val 1994, nejet till euron 2003 och folkets tvångsanslutning till NATO 2023

 


En bloggkommentar återges tacksamt här. Den gav insikten att svenskarnas oväntade motståndskraft mot att övergå till euro kan jämföras med det kommande NATO-medlemskapet. Det finns "asymmetriska paralleller" som kanske förklaras av nedanstående.

Men först frågan om valuta som sådan och förmodligen även frågan rörande valutan som sådan. Inte helt överraskande ger googling Venus och Jupiter som alternativa ingångar till frågan om förmögenhet som sådan, men det är inte samma som valuta ("currency") En hinduisk text klingar i mina öron insiktsfullt som håller kommunikationens och förmedlingens  Merkurius för att vara valutans planet. 

Den här bloggartikeln tar ett större grepp än bara valutan:

https://vedicakshat.com/2020/05/17/dhana-karaka-source-of-wealth-money/

Merkurius stämmer perfekt, den förmedlar bara information eller värde men är i sig en neutral faktor. Astrologin lär ut att Merkurius lätt urartar till tjuveri (Merkurius/Hermes som marknadsplatsens utbredda ohederlighet och snattare) och Sverige är en utpräglad handelsnation, vilket ska kommenteras längre fram texten. 

Tyvärr står Sverigekartans Merkurius knuten till 5e husets rika elit och korrumperas genom att vara inbäddad mellan härskarens Sol och de enormt rikas Jupiter. Här finns uppenbara intressen att byta kronan mot euro, eftersom rika globalister skiter fullständigt i Sverige, dess traditioner eller annat, och intresserar sig enbart för en så står del av den globala kakan som möjligt. En liten "skitvaluta" kallade nyligen en av dessa Sveriges medborgare som törsta efter att få leka global ekonomisk elit.

Den massiva hjärntvätten från ja-sidan/näringslivet att dumpa den svenska kronan ledde dock till folkets nej. Det förklaras enklast av att svenska folkets symbol är Månen i Väduren och vilar immobilt på Vädurens härskare Mars i Oxens tecken - ett ekonomitecken! Dessutom står Mars i 8e huset som på många sätt är ett vilande eller slumrande hus som minimalt deltar i livet (det är dödens område, men kan förstås ingå i livet som ett intresse av det hinsides). 

Här är det uppenbart att den hinduiska metoden att söka folkets ideal i elfte huset framför månplaceringen inte räckte i den här frågan. Den välmående eliten i 5e är annars en perfekt indikation på att enkelt folk låter sig duperas av Elitens framgångsmyter och vad som anses gott för Sverige (dvs. för eliten). 

Men i fråga om valutatypen som sådan tycks Ox-fundamentet till folkets Måne representera karg och ofruktbar Jord. Detta är ju ännu ett land som tror de är neutrala och fristående och inte förstått vad som är å färde. Socialdemokratins onda förvandling till nyliberalister verkar ha undgått "det sovande folket" - dem som bekvämt går i gamla hjulspår tills förändringen ger dem på käften!

Bloggkommentar: Ett exempel på när svenska folket visade tjurskallig motsträvighet gentemot de styrande är folkomröstningen om Euron, där det ju faktiskt, till mången höjdares förtret, blev nej. (Fast det var så dags då, den stora skadan var ju redan skedd.)

Horoskopet för dagen, 14/9 2003, visar att Rahu/Ketu intressant nog låg i motsatt förhållande till EU-omröstningen - då blev ju folket s a s halshugget av Ketu, men nu visade folket istället hybris genom Rahu och röstade "fel" enligt de tongivande i samhället. Månen var dessutom hemma i Väduren, och inte i Sverigehoroskopets 5:e hus som under föregående folkomröstning (om EU-medlemskap 1994). I det huset låg däremot en ond mars... Dessutom var det landets första Saturnusretur, med planeten alltså i tvillingarna, där ascendenten också låg vid dygnets början. 

 
Det här är en aspekt av den svenska folksjälen som Överhet och Elit fullständigt avskyr och en trettioårig Fredrik Reinfeldt kallade svenskarna "det sovande folket" och då syftar jag alltså på Månens bindning till den stillastående och konservativa Mars-Oxen i 8e och inte månnodernas spel över nationalkartan. Det var trögheten i folket som bäst förklarar motvilja att hanteras som spelbrickor på en rikemans spelbräde, flyttlasspolitik som tvingar folk tid där tillfälliga trender erbjuder arbeten i detta slaverisystem mänskligheten förfallit till och där den ena utnyttjar den andra för att öka sin egen komfort och rikedom. 
 
Månnodernas rörelser över den karmiska "Jag-och-Du-axeln" är förvisso spännande eftersom den alltså dyker upp både vid folkomröstningen till EU (se karta nedan), vid "euro nej-tack" och återigen när folket drabbas av överdriven själviskhet (Rahu genom egoprincipen Väduren) riksdagsvalet 2023- ett katastrofalt val vilken den här bloggen antydde redan i augusti efter att ha sett hur himlen stod organiserad valdagen:
 

Riksdagsvalet 2022 (en skuta på drift)

 

I en tilläggskommentar kort innan valet såg det än klarare ut:

 

Har Magda riksdagens fortsatta förtroende efter valet?

*****

Klimatkrisen kommer inte att lyckats förädla mänskligheten och de första eller "främsta" kommer att bli de sista och lägsta rankade när den kosmiska morallagen styrt in världen i det nya paradigm som kallats Vattumannens eller Vattenbärarens tidsålder.
 
Rovdriften utmönstras, kapitalismen självdör och fenomen som EU monteras ned eftersom olika världsdelar inte längre konkurrerar om att sko sig på de svagare råvaruleverantörerna på jordens yta. Men dit är det fortfarande några generationer...

Folkomröstningen om EU-tillhörighet kommenterats förr och nyligen återbesökts.
 
 
 
 
Men nu hittade jag en intressant transit som strax ska begrundas, "6-8-relationen" som bildas mellan nationalkartan och Mars som transit. 
 
Jag utgår från att svenska eliten lobbade hårt för ja till EU 1994 och att det sovande folket med runt 5 procents marginal lät sig hjärntvättas till medlemskap av den "verksamt onda" eliten (Solen + Jupiter) argument (Merkurius). 
 
Glöm inte att denna verksamma ondska från Sveriges "solsida" förstärks av att landets fundament Saturnus är så svag så att landet i nationalkartan från 1974 tydligt lutar åt att riva gränser (t.ex. handelshinder) och sälla sig till en framväxande globala kapitalismen som Sveriges horoskopet ser verkligen ödesstyrt ut att vilja mingla intimt med. 
 
Det har tagit några årtionden men nu finns det gott om miljardärer i landet och befolkningen är grundlurade på livets goda. Så mycket för svenska folkets helhjärtade omfamnande av EU!

"Mer än 25 år senare är stödet för EU-medlemskapet bland svenskarna starkare än det någonsin varit. "


Saturnus är en god tillgång för Sverige som uppvisar Vågskålarna som rolltecken och utan Saturnus omdöme och förmåga till motvikt mot den onda eller till och med fantastiska eviga tillväxtens" Jupiter kommer att land att spricka som en tom lycksökarbubbla. (Det är exakt vad som nu händer i Sveriges pågående Jupiter-cykeln 2020-36).
 
Både vid EU-omröstningen och NATO-ansökan befann sig den för Sverige viktiga Saturnus (soltecknets härskare) i passage genom just Vattenbäraren, vilket bara händer vart 30e år (ungefär). Det betyder att den medfött svaga förmågan att hålla emot, upprätthålla gränser och integritet, är utpräglad under denna transit genom Sveriges själva identitetstecken Vattenbäraren! Dessa perioder understryker just i Sveriges fall att landets svaga fundament rubbas eller kanske t.o.m. manipuleras! 
 
Tänk den nya lagen om utlandsspioneri och den allt mer djävulska regeringens Kristerssons förberedelser för att göra Sverige till en lealös lydstat under USA! Folket valde verkligen Sveriges död i riksdagsvalet 2022 då den karmiska månnodsaxeln perfekt petade på folkets Måne och indikerade galenskap inom både land som sådant och "folket" (båda sorterar under Månen).
 
Att landet 2023 vid NATO-ansökan (och sannolikt medlemskap) ännu påverkas av de karmiska månoderna (norra äregiriga och södra där straff för hybris utdelas) är bara förlängningen av riksdagsvalet 2022, men nu är det "halshuggningen" vid södra månnoden (Ketu) som följd av landets och folkets inre hybris som ådrar sig mest intresse. 
 
Det är adjö till Sveriges Vågascendent som försökte representera rättvisa och balans sedan 1974 utan att lyckas speciellt väl eftersom den verksamma ondskan från elit och storfinans sysslade med något helt annat och folket har avsiktligt fördummats att bara pyssla med egenvård och nu är hjälplösa spelbrickor i den Rike Mannens fulspel.
 
Kan man dra några slutsatser av detta dubbla tryck på nationalkartan just det år när vi reducerar oss till militärstat och skrotar Balansen som nationalsymbol (neutrala Sveriges död)? 
 
Det behövs egentligen ingen astrologi för att förstå att detta berodde på att USA bjudit in Finland och Sverige för att nedkämpa Ryssland för all framtid (denna idiot till självutnämnd världshärskare). Den svenska Överheten och inte minst vapenindustrin såg stora inkomster hägra i landets ökade militarisering och tänkte inte riskera att som vid EU-omröstningen riskera att möta "det sovande folket" och dess Ox-motstånd mot förändringar. 
 
För att vara helt säkra sjösattes en gigantisk hjärntvättningskampanj via alla svenska dagstidningar från första dag och se så lätt det var att förvända huvudet på en allt mer omedveten befolkning i en sjuk och narcissistisk tid är båda kvällstidningarna sänder enkelt folk i fixering vid den egna kroppen. Bloggen har dödförklarat Sverige från och med 2023 även om det tår några år innan tecken blir riktigt tydliga. Landet fylls av folk som varken kan svenska eller riktig engelska och därtill kallas "slötänkande" av en fackman i en debattartikel i Expressen.


Texten upprepar nästan exakt bloggens invändningar mot "it-stödet" som t.ex. gjort att arbetsmarknadens outsourcade rekryteringsfirmor inte längre kan bedöma de arbetssökandes kvalifikationer eftersom datastyrda gallringssystem kräver helt strömlinjeformade medborgare för att överleva i rekryteringsprocessen. De som sköter datamaskinernas sortering saknar uppenbarligen all form av högre utbildning och varken kan eller har lönegraden att avgöra något själva. Men de är billiga i drift och chefen vill ändå inte ha bildade anställda eftersom svenska arbeten gjorts infantila av lönsamhetsskäl. IT-stödet har gjort att flera och flera yrken kan tryckas ner till låglönenivåer.
 
Att undvika kapabelt men seniort folk är dock A och O i landet. Sådana riskerar att minska chefens stjärnglans, som naturligtvis också befinner sig på det sluttande plan Sverige med dess slötänkande nya normalitet befinner sig på. Visst ökar effektiviteten med IT-stöd men detta är en sjuk fantasi hos kapitalisten och inte nödvändigtvis människosläktets uppfattning om vad som bidrar till ett gott liv.

Här ser man folkomröstningen till EU och hur den massiva betoningen av den svaga Saturnus (på väg genom 5e elithuset) i kombination med en massiv betoning av Vågskålarna avslöjar något Sideriska inte ofta nog nämnt.

Sveriges Vågaascendent kanske inte alls ska läsas som rättrådighetens och jämlikhetens roll ut mot världen utan - handen på hjärtat - är en sinnebild för marknadsplatsens Vågskålar (kanske tecknets äldsta och mest ursprungliga innebörd). Kopplat till Merkurius som också har en handelsmannafunktion börjar nu kartan se ut som en bedrövlig krämare, ett modernt land utan egen kultur (och länge har USA varit svenskens ideal och man har sett ner på sitt eget).

[Infogat: det här var skrivet sedan några dagar när Karin Pettersson i AB den 7 juni nämner "jämlikheten" som Sveriges signum men texten handlar om något annat, något nattsvart som en betydande del av svenska folket kollektivt deltar i - slaveri.]
 
Sveriges elit är hungriga krämare allihopa och alla har de falskviktade Vågar för att sno åt sig like extra (se matpriserna). Andra vill inget annat än ut i världen, exportera vapen och tjäna pengar åt sig själva. Det är Rahu-hybris som GRADEXAKT stör Vågskålarna denna dag när folket duperats att gå och rösta för EU.
 
Att folket (Månen) inte är intressant för eliten syns på att det är Fattigsvensken från hungersnöden sent 1800-tal som fortfarande indikeras av Månen i 1974 års karta (Oxen i åttonde huset är inte bara måndisponenten och "det sovande folket" utan indikerar också landets långvariga låsning till Mammon/Penningen). 
 
Allt detta blå i horoskopet (Pripps Blå!) symboliserar spinndoktorer och byggare av Luftslott - Eliten som producent av falska fantasier som håller befolkningen på mattan lydiga och bojade vid "arbetslinjen".
 
Men detta är INTE den korrekta Vattenbäraren som snart kommer att använda i världen som en postkapitalistisk global ordning som sätter Människan (Vattenbäraren) i centrum. Men vad annat skulle kunna hända när Sveriges soltecken (identitet) enbart handlar om Eliten och vad det uppfattar som "stora pengar" (Jupiter).
 
Kungen som saknar makt är alltid ute och svassar med Sveriges internationella säljpitcher för att kränga mördarvapen och andra svenska exportfavoriter så att även Solen i bemärkelsen konungen är en verksam illgörare i kartan  stämmer perfekt om man tar ett fågelperspektiv på nationalhoroskopet.
 
Den vrickade lösningen i nya grundlagen gör att man inte vet varken ut eller in med Sverigekartans Sol - är det kungen eller statsministern? Flummet bekräftar å andra sidan hur svag kartans organisatoriska Saturnus är, landet virrar bort sig och kanske borde stanna vid att designa IKEA-möbler...

Eftersom Sideriska redan halvt dödförklarat landet på 48-årsdagen 28/2 2022 ska det bli intressant att rita en karta för den dag Sveriges NATO-medlemskap till sist kommer ur sin långbänk. Det finns äkta astrologi och falsk. Den äkta astrologin börjar med att granska det som inte syns med bloggen ögat men ändå måste sägas gälla som nationens födelse eller nyfödelse. Grundlagen behöver inte totalrevideras som vid stölden av kungahusets politiska makt 1974. 
 
Det stundande NATO-medlemskapet är en perfekt omstart för Sverige som en av det sataniska inflytandets portaler på Jorden och kommer att fungera som nytt lokalt horoskop för denna lydstat. Den kommer bara att existera medan kapitalismen drar sin sista suck, vaktombytet kan misstänkas inträffa under hemska Saturnus-cykeln 2036-55 ("Stora Döden") när det svenska folkets fattigdom stört Himmelens ögon till den grad att det massiva tidsålders- och paradigmskiftet genomförs. "UFO-folket" (Guds hämndänglar i en äldre tids terminologi) kan ännu en gång i mänsklighetens långa historia ha fått nog av släktet. 
 
Förra gången var för 12.000 år sedan och finns i Platons berättelse om gudar som vredgas över Atlantis levnadsvanor vållar en sådan geologisk katastrof att hela den mittatlantiska bergsryggen sjönk  och allt som idag finns var av denna förhistoriska civilisation är ögruppen Azorerna, bergstoppar på en försvunnen kontinent. Platons berättelse är ingen myt men väl det mytiska sätt på vilket de tidiga kulturmänniskorna bevarad minnen av de största händelserna.

Till sist några ord om EU-valets "6-8-relation" mellan Mars  i Krabban i 10e makthuset och Krabbans härskare Månen här i Vattenbäraren. Detta är precis samma hjärnsläpp som syns inbyggt i USA-horoskopet och som visar att det landet ibland når avgrundsdjup dumhet i andliga frågor (lokalpatriotiska Krabban i 9e religionshuset) eftersom det råder glappkontakt mellan Krabban landets hus för des högsta värden och dess folkliga eller inre nationella psykologi.
 
Från denna störda "relation" kommer (i detta fall) paranoida vanförställningar om att hela världen hatar USA (folket i gemen "over there") tycks så indoktrinerade och klena i tanken att de inte förstår varför världen inte älskar deras självtjänande imperialism / kolonialism (de kallar det "frihet").
 
Samma fenomen visar sig alltså på himmelen med en annan twist dagen för Elitens lyckade kampanj att få svenska folket med sig i EU:s frihandelsklubb och ännu ett steg mot den dödsdömda globala kapitalistmänniskan. Men till skillnad från USA-horoskopet är detta inte ett svårlöst drag i nationalpsykologin utan en flyktig transit som säger något om folkomröstningen: hjärnslöa drönare gick till valurnorna i tillräckligt antal och gav seger åt det dödsdömda Sverige i den officiella versionen.

Den äregiriga och hungriga demonen Rahu i 1a eghusets Våg visar ett enormt tycks på Sverige som en varukrängare som vill ut i världen och dra hem pengar åt eliten. Folket å sidan sida har enligt Mars transit tappat kontakten med sin traditionella konservatism och ovilja att rubba sin position.
 
Nationalkartans Mån/Mars-komplex rubbas denna dag subtilt av den märkliga osynken mellan Mars-i-Vatten och Månen-i-Luft. Folket är helt ur gängorna har som helhet noll koll på sitt "kollektiva psyke" och de krafter som manipulerat deras uppfattning.Transiter med Månen verkar sällan resultera i enorma ting, däremot kan de sätta underliggande problem (på himlen) i rörelse. Luft/Vatten-störningen kanske kan beskrivas som ett dygn av hjärndimma i landet!
 
Den är också en perfekt bild av en hjärntvättad och därför lättmanipulerad folkhop. Missa inte att Mars-i-Krabban denna dag passerar 10e makthuset ("det demokratiska" svenska styres hus) medan Månen rör sig genom den verksamt onda eliten och storfinansens 5e hus (med kungamaktens Sol). Man kan fundera djupt över husens relation men den här folkomröstningen rymmer en transit, en 6-8-relation (som är en icke-relation!) vilken perfekt illustrerar den svenska skendemokratin och att det egentligen är det kostymerade maffiagänget i 5e elithuset som har den verkliga makten: krämare och storföretagare. 
 
Men kan också se valdagens måntransit genom 5e som att Eliten har Folket i ett stadigt grepp - vilket logiskt följer om folket är bortkollrat. Det är ingen bra måntransit för landets medfödda Måne, vad man än tycker om dess slentrianmässiga liv - i sig en produkt av "arbetslinjens" arkitekter.)

Dessa turer har inte varit lätta att följa för en nykomling (närmast omöjligt, faktiskt) och inte minst för Sideriska tillmäter de fyra elementen stor betydelse. Detta kan inte längre västastrologin eftersom den tropiska zodiaken nu är så ur spår att inga antika regler längre ger samma resultat som för 1800 år sedan då de två zodiakerna var identiska.


PS 10 juni. Man kunde tro att Aftonbladets Susanna Kierkegaard tillhör bloggens smygläsare, för klockan sex publiceras en text om att svenskar är nöjda med EU. helt motsatt tes till läsarkommentaren jag utgick från här. Men sen läser man siffernisse-argumentet:

"Vad gäller utvecklingen i EU tycker 41 procent av svenskarna att det går åt rätt håll och ungefär lika många att det går utför. Över 70 procent är faktiskt optimistiska kring EU:s framtid – fler än genomsnittet i EU."

Om den nyliga studier visar att lika många är för och emot är AB:s informationsinsats felaktig. Och vad är skillnaden mellan EU:s "utveckling" och "framtid" (båda inbegriper tidsprocessen), där svenskarna plötsligt är till 70% nöjda? Något är lurt i textens uppsåt.



2 kommentarer:

Susanne sa...

Kul att du tog upp tråden om folkomröstningarna. Jag hade totalt missat inlägget från april om EU-omröstningen, trodde inte det hade stått något om det här på bloggen förr! Men Euroomröstningens horoskop var i alla fall tidigare outforskat område.
Bara två anmärkningar: Det som står inom parentes i återgivningen av min kommentar är tillagt, och dessutom fel, för "föregående folkomröstning" syftade förstås på EU-omröstningen 1994, inte på valet 2022. Och i rubriken står årtalet 1993 - ska vara 1994.

Seaward sa...

Fixar felaktigheterna så gott det går. Tack för uppslaget om ett återbesök!