Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 juni 2023

Hyperintelligent rysk statsvetare ... och anti-idolen Eilert


(På förekommen anledning: rubriken syftar på det diskuterade horoskopets indikationer om intelligens, men i verkliga livet kan individer falla kort om även de bästa omen - inte minst till följd av att tvingas leva i ett primitivt land. Ta t.ex. Sveriges nationalhoroskop och dess obefintliga 9e hus för filosofi. I personhoroskop med känd födelsetid kan sektorn indikera människans högsta fakultet, intuitionen eller samvetet.)

Har får svenska spionageverksamheten MUST något att bita i (referens). Är Sideriska siktet kanske ändå en ryssaffilierad påverkansoperation? Den kunnige kommer att se att det finns fullt astrologiskt belägg för det jag säger, men vilken standard håller Sveriges informationsanalytiker? 

När till och med amerikanska 3-bokstävers underrättelsebyråer ligger i luven på varandra om UFO-avslöjanden ska stöttas eller visselblåsarna som förr bör smutskastas (om de så tillhör den absoluta gräddan likt visselblåsaren David Grusch) - när det Stora Landet i väster är så nära sitt interna "intelligenssammanbrott" - vad ska man då tro om svensk kompetens, vi som av hävd anses aningen dumma ute i världen? (Tänk alla svenskar i idiotroller i Hollywoodfilmerna.)

Expressens artikel om ryske statsvetaren Sergej Karaganov är förstås västvinklad men jag finner mig lustigt nog instämma i det SAKLIGA återgivandet av vad denna Putin närstående analytiker har att säga. Det förvånar så pass att jag tar en titt på nätet och hittar födelsedata och ovanstående foto. En mer kompakt intelligens ur två ögon har jag inte sett på länge! 

Detta är daimoniskt (andligt!) och jag har bara sett intermittenta Aftonbladet-skribenten Jan Scherman med en liknande nerv (han har kritiserats på Sideriska men bloggaren uppskattar hans formuleringskonst även om han som gammal kanalchef ofta begränsar sig till att kommentera mediapolitik). 

Och tänka sig, Scherman har Sol och Måne i samma zodiaktecken som ryssen, men omkastade.


Horoskopet för Karaganov gäller hela dygnet och inte honom specifikt, men jösses vilket dygn! Uppenbarligen är han född för att plocka upp det bästa från det celesta smörgåsbordet.

SATURNUS I JORD OCH I KONTROLLERANDE ASPEKT
TILL MÅNEN I LUFT ANTYDER HÖGKALIBRIG RATIONALITET.
MEN PSYKET FAKTORERAR OCKSÅ IN FIENDENS NATUR
(VATTEN-MARS I OLYCKS/FIENDEHUS NR 6)

Att bloggaren bejakade det mesta i Expressens artikel kan tyda på en lunchfödelse för Karaganov. Det skulle göra båda till Mån-Tvillingar och dessutom i så gott som exakt samma gradtal. Bara att Karaganov har en oslagbart mycket större vision eftersom psyket/Månen här fundamentalt vilar på en Merkurius (Tvillinghärskaren) i den kognitiva kapacitetens eget tecken Lejonet, och med Lejonets Sol på plats i sitt eget tecken. 

Bloggaren har visserligen också han Merkurius och Solen samlade inom ett tecken men i långtifrån lika ljusstarka Vågen. Även detta sammanträffande är en möjlig förklaring till att jag så enkelt såg logiken i ryssens resonemang - mycket tack vare Expressen-skribenten Mats Larsson som avstod från den typiska svenska desinformation där allt ryssar säger vanställs eller bäddas in med så mycket "pekande med hela handen" för att svensken inte ska få en chans att fundera själv.

Men Luft-tecknet Tvillingarna som sinnelagsascendent uppstår, om andra faktorer stödjer, en utpräglad osentimental Måne som svarar på logik och konversation och inte några av de andra elementens avenyer. Här är den perfekta Luft-Månen eftersom Merkurius/Solen är själva Guds öga! Karaganov nämner också indirekt Gud i sitt uttalande om vilken andlig förlust för ryska folket det vore om USA är så galet att man tvingas ta till kärnvapen för att hindra ett Tredje världskrig. 

Det 6e i fiendehuset har i andra fall kallats ascendentens projektion av en förnekad sida av sig själv som "fienden", och måste nämnas även här. Men frågan är om inte kartans enormt starka "supralunära nivå" ser igenom projektionsbenägenheten precis som psykologer måste genomgå terapi själva för att blir dugliga i sitt yrke? På högpresterande supralunär nivå kan man laborera med hypotetiska scenarior utan att likt många Skorpionexemplar drivas av instinkt. Här kommer Karaganovs 11e idealhus in: det är egocentriskt i så måtto att den inte kryper för den Andre. 

Men eftersom Tvilling-psyket handlar om klar förståelsen är självhävdelseidealet är bara en funktion av att fundamentet är Fienden/Mars-Skorpion. Detta påminner om Rysslands horoskop som också har en viktig men primärt försvarsinriktad Mars-Skorpion. Den vill vara (asocialt) ifred och sköta sitt. Detta går väst på nerverna eftersom vi - exakt som Ryssen insett - söker sluka och tillintetgöra den ryska folksjäl som står bättre rotad i andliga värden än den sekulära västerlänningen därför hotar den demoniska marknadsmänniskan - den utdöende människotypen.

Det finns ingen anledning att misstro att ryssen uttrycker ett äkta rysk-ortodoxt (kristet) sentiment när han talar om den Skuld den som kastar första stenen / atombomben ådrar sig. Se Rysslands horoskop igen, där också Lejonet är viktigt. Tecknet rymmer folkets Måne tillsammans med fromhetens Jupiter (som i det ryska horoskopet är en genuint välgörande Jupiter för folket. Till skillnad från den Jupiter som istället relaterar till eliten och makthavarna i Sverigehoroskopet - folket räknas inte ens i Sverigekartan, den månpositionen är rejält tillplattad.)

*****

Här var planen att gräva lite djupare i den ryska statsvetarens karta, men så aviserar Sveriges Radio en dokumentär med rockande anti-hjälten Eilert Pilarm som kallats en av Sveriges mest osannolika internationella framgångar, även om jag betvivlar att den här gränslösa Elvis-imitatören någonsin varit något annan än en smal kultfavorit. 

När hajpen var på topp 2000-2001 satt bloggaren på en it-firma, något överårig jämfört med gänget av typiskt 25-åriga barn som skrattade varje gång någon spelade Eilert i ett nätverksbaserat jukeboxsystem någon understimulerad programmerare byggt och företaget skaffat ett gäng högtalare till. (Det var åtskilliga år före Spotify men idén var nästan på plats).

Jag, som vid 40 i stort byggt klart vuxenidentiteten, noterade att det fanns en hånfullhet inblandad i skratten över Eilerts musik, rätt typiskt för Stockholm och alla de flyttar in för att leva det coola livet och tror man måste bli maximalt ytlig och omedveten för att platsa här. Fatta, innan flytten hånas storstaden (men avundas i hemlighet). Efter inflyttningen imiterar lantisar och småstadsfolk sedan sin egen vrångbild. Inte undra på att Stockholm blivit ett löjeväckande och ytligt ställe med trend och konsumtion som substitut för autentiskt liv.

Att det fanns en bakgrund i mental sjukdom i Eilerts åbäkande kände varken jag eller förmodligen någon på it-kontoret till. 

Det är här Sideriska-mixen av färgglad barndagisastrologi varvat med snåriga analyser blir rent förundrande. Det är den sideriska zodiaken som då och då tydligt visar sig ringa in människors "nerv" - om de nu har någon.

Eilerts födelsedygn illustrerar perfekt vad artistfenomenet handlar om och passar bra som komplement till den extremt skärpta ryska statsvetaren, som hans ännu ostämda "kusin från landet". 


Det är Eld och Luft för hela slanten här också men tankarna går till nyliga inlägget om SvD:s USA-korrespondent vars senaste bok sågades rejält av Expressen, som intressant nog gömmer recensionen bakom betaldörr så fort bloggen har kommenterat författarens horoskop med dess märkliga opposition mellan Måne i Väduren och Mars i Vågen - ett omen om vad som verkar vara en helt solipsistisk eller godtycklig syn på vad som är sanningen. Ett snarlikt omen ses också på Eilerts himmel men nu spegelvänt: Månen i Vågen och Mars i Väduren.

Elchocker har definitivt med svåra depressioner att göra och att allvarets gränsande till svårmodets Saturnus sägs stå bästa placerad i Vågen inte alls gör någon nytta har redan Margaret "the Milksnatcher"/"Järnladyn" Thatcher visat. I hennes första hus blir ego och Saturnus hårdhet för mycket, en tydlig diktatorsindikation. Eilerts klockslag är okänd men sinnelagsascendenten (Saturnus + Månen) ger en viss parallell i formen av ett psyke som låser sig vid vissa fasta former - Elvis eller vilka de psykiska låsningar eller låga tillstånd som krävde elchocker. 

Men den extrema spänningen mellan Luft och Eld innebär troligen bipolaritet eftersom mani sorterar under Eld utom kontroll, och här brinner Jupiter hårt i Väduren som bas för den utagerande Solen i Vatten. Vatten/Eld - "sensationalism" är inte bara tidningsrubriker utan har en avgjord hälsoaspekt där mani/utbränning är typisk. Med giganterna Saturnus och Jupiter i opposition uppstår en dragkamp mellan två tecken av Passionens kvalitet och därmed ett så bristande "cool" att risken är att reservation och överflödande inte håller jämna steg med omvärlden. Artisteri verkar vara ett bra ställa där den här överspänningen kan komma till konstruktivt uttryck. Det eller "extremsport".

Ego-principens Vädur som ligger bakom både ve och väl eftersom Eilert föddes med Adolf Hitlers och Jimmie Åkessons bekymmersamma konjunktion av krig och fred, Mars och Venus, i egocentriska Väduren. Denna konjunktion förstärker det tidigare sagda och "tung psykofarmaka och elchocker" börjar bli begripligt. Denna "överlibidinösa" energi gör att individen tar ALLT personligt och inte är den bästa att bedöma situationers objektiva värde. Eilerts musik underhåller just för att den egentligen är medioker, en följd av en så stark egocentrism att artisten och bidning till Elvis-formen - artisten saknar förmåga att distansera sig och praktisera självkritik i sitt skapande (självpublicerade också sin musik under många år). 

Att psyket sitter låst med fixeringens (men också redaktörens) Saturnus är här knappast något budskap om en som lätt stiger till "sjunde himmelen" och därifrån ser och förstår allt utifrån samstämmighet eller avvikelse från "den universella normen": Dharma eller Dao. Enligt de gamla kineserna har alla, även slaktaren, ett Dao eller norm för hur styckandet går till. Idag kallas det "best practices" i programmeringssammanhang. Yrkesskicklighet är en följd av sjunde himmelen/Saturnus, en symbol för det kosmiska medvetandet som existerar och ligger till grund för god och negativ karma som reglerar människors skilda ödeslotter). 

Vågen är i princip utslagen i det här horoskopet och Balansprincipen behövs för t.ex. självkritik. Bakom den här bloggen ligger nu över 700 inlägg fått underkänd och inte publicerats över 13 år. Så om det du läser ibland inte är något vidare, tänk då vad bloggaren sparat din värdefulla tid genom att inte lägga ut!

Som tur är, är Eilert som ett ofött barn, Solen i Fiskarna är identitetsmarkören steget innan Väduren/Barnets framspringande som ett fristående jag. Fiskarna nere i det omedvetna Vattnet är som en drömlik identitet som här bokstavligen kommer i kontakt med "Elvis ande" - något bloggaren inte tvivlar kan ske. (Tänk bloggarens återkommande "tidigare liv"-drömmar där bara de identifierade historiska gestalterna föredragits, men fler finns, hopplöst anonyma småöden...)

Här kommer "Elvis ande" till Eilerts undsättning och i utagerandet av denna fantasm hittar han en fixpunkt att psykopatologisera kring och åter eller äntligen bli en fungerande varelse. Det är en djup och kanske betydelselös astrologi att försöka lista ut om Elvis ande anmälde sig genom Eilerts Sols DIREKTA KOGNITION av ett annat (kroppslöst) andeväsen eller om det är psyket/Månen som "bara" skapar en formalistisk (Saturnus) likhet till Elvis Presley. Kartan är för komplex och mina kunskaper otillräckligt för att avgöra om dessa ting kan se i ett horoskop för ett helt dygn...

Jag vet inte hur hans sjukdomshistorik ser ut, men läste under flera år med aptit djuppsykologen James Hillman - en neojungian - och dennes insikter i många frågor som inbegrep "abnorm psykologi" eller psykiatri. C.G. Jung hade rätt, även om han använde den västerländska zodiaken - psykologen får upp spåret om vad som felar patienten långt snabbare om horoskopet studeras en halvtimma före första mötet. 

På den här bloggen spills inga halvtimmar på förberedande studier, Eilerts karta "talade" och sammanhangen stod klara på några sekunder, så tydlig är den överhettade "högre himmelen" och utbränningsrisken i Vatten. Vare sig han verkligen fylldes av Elvis ande eller på lägre nivå skapade en psykisk fantasm är utagerandet Helande Fiktion som en småskrift av Hillman hette. Baksidetexten på det här nytrycket ger en vink om innehållet:



Klicka för läsbar storlek

Än mer intressant är kanske innehållsförteckningen. Slukade den här 2008 och minsann, här finns texter om daimoner som jag inte ens minns. Daimoner kom i fokus på bloggen först i början av 2022...

The Fiction of Case History - A Round with Freud
1. The Fictional Freud
2. Theory and Plot
3. The Empirical Fiction
4. Stories in Therapy
5. Genre and Archetype
6. Soul History vs Case History
7. Jung: Child of Hermes?
8. Dream, Drama, Dionysos
9. The Need to Historicize
10. The Gift of Case History

The Pandaemonium of Images - Jung's Contribution to KNOW THYSELF
1. Jung's Daimones
2. Introspection
3. Jasper's Attack on Demonology
4. Imagism and Iconoclasm
5. Demons and Daimons
6. Active Imagination: The Healing Art
7. Nachklang

What Does the Soul Want - Adler's Imagination of Inferiority
1. Writing to the Soul
2. Poetics of Adlerian Therapy
a/ Organ Inferiority and the Inferiority of the Organic
b/ Neurotic Thinking and the Hermaphrodite
c/ Fictional Goals
d/ Gemeinschaftsgefühl
3. The Fictional Sense in Archetypal Psychology
4. The Communal Sense


6 kommentarer:

Susanne sa...

Expressens artikel är bakom betalvägg nu, så jag kan tyvärr inte läsa den. Men rådgivaren ifråga vill tydligen använda kärnvapen - skulle det tyda på hög intelligens? Hur tänker du nu?

För övrigt påminner hans horoskop om en person jag känner (samma måne, mars, saturnus, venus, merkurius, men solen i jungfrun och född -50, alltså ketu i jungfrun). Det är en person som länge led av svårartade depressioner men som blev botad genom elchocker. Har nämnt henne förr, och då kopplat de psykiska problemen till skorpionmars attack mot psyket. Lustigt nog kommer ju ämnet depression och botande genom elchocker upp senare i inlägget, men angående en annan person.

Seaward sa...

Andra dagen i rad Expr får en länk från denna blogg och strax förvandlar innehållet till låst betalartikel. Misstänker något tekniskt system som gör "intelligenta" avvägningar av publik respons och hittar profitabla texter man inte räknat med... Jag menar, en sketen bokrecension - vem är så närig att man tar betalt för en sådan text?


Jag "tänker" inte utan noterar bara att statsvetaren använder strikt militärlogik som jag förstår. Den är oklanderlig. Glöm humanitet och mänskligt lidande i närheten av den smarta atombomb (med begränsad radie) - detta noterar statsvetaren och ser som en tragedi.

Man vad han tveklöst inser är att kriget står mellan Ryssland och ett USA som utnyttjat Ukrainas naiva (enligt U-horoskopet obalanserade frihetsfanatism) för att flytta fram sina positioner (som Ryssland korrekt inser kväsa dem en gång för alla och göra västerländsk marknadsplats av hela världen). Detta är den ryska ståndpunkt västmedier jobbar hårt med att dementera eftersom den ligger sanningen så nära. Ryssland upplever samma sak nu som USA erfor under Kuba-krisen med främmande makt "på bakgrunden".

Men den smarte ryssen vet också hur massivt amerikanske folket motsätter sig USA:s eviga imperialistiskt motiverade kring (från Koreakriget och framåt), som kostat miljoner amerikanska liv. Statsvetaren tänkte att enda sättet att få slut på "köttkvarnen" att pågå i evighet är en (som USA kallar det) "pre-empptive nukleär strike" för att få slut på hela eländet. USA, räknar han med, kommer inte att vilja offra en av sina städer mot en annan nanmngiven i ett quid pro quo-drama.

Kort sagt USA är en feg nation som gärna offrar Ukrainas befolkning (och snart svenska NATO-stridisar) men inte riskerar varken en egen stad eller starten på ett Tredje världskrig. Ryssland är redo att spela skitstöveln för att i det större dramat i själva verket få slut på ett krig Putin (detta är min tanke) förmodligen aldrig skulle ha startat.

Ett begränsat ryskt bruk av nukleära medel, om jag minns ordalydelserna rätt, är enda sättet att få USA att lägga ner det man f.n. sysslar med i sitt krig där Ukraina får betala.

Hur jag tänkte? Som en fältherre om något. Därav slängen till MUST och Sveriges falska NATO-spel som svenska myndigheter är så klantiga att de själva röjer på Wikipedia. Nye MUST-chefens artikeln visar att Magdalenas stressansökan var falskt spel för gallerierna - NATO-ansökan var redan på väg sedan ett år.

Man kanske borde släppa flera atombömber över denna förljugna och rätt förtappade mänsklighet och låta världen börja om från början. Ja, det verkar människan redan ha åsstadkommit med en Klimatkatastrof det redan är för sent att stoppa. Skicklige AB-Jeppson är förresten en mix av Sol-Oxe och Mån-Våg, två av dina viktiga tecken, och det är perfekta för just engagemang i människan/balans/naturen!

Susanne sa...

Nu är länken borta, och istället handlar det om en bokrecension om "den extrema vänstern" i USA.

"Strikt militärlogik som jag förstår" - men inte ens de värsta krigshökar, från någondera läger, har ju vågat använda kärnvapen sedan 1945.
Om jag förstår rätt så vill Karganov använda kärnvapen mot Ukraina och tror att USA inte vågar göra någon liknande attack mot Ryssland, för då kommer ryssen och släpper en atombomb över USA, och det vågar inte USA riskera. Tänk att en få höra denna strategi lovprisas av en vapenvägare! Intressant omsvängning... Själv måste jag erkänna att min intelligens inte är tillräcklig hög för att förstå logiken i resonemanget här ovan.

Visst, vi har det där med klimatkatastrof och att det gamla måste försvinna för en ny tidsålder osv... men jag kan i alla händelser inte tycka att ovanstående är en bra idé.

Mars i Skorpionen och kärnvapen passar bra ihop. Istället för depression kanske denna placering i dissociativ konflikt med psyket kan ge en inställning till kärnvapen som Karaganov har.

Vem är Jeppson i AB?

Seaward sa...

Ursäkta alla felstavningar. Bloggers alternativa kommentarfunktion har mindre teckenstorlek än mina datorglasögon klarar!

Samma länk och samma rubrik ligger kvar. Du har förmodligen sett sågningen av Ekmans bok den 15 juni. Den kommenterade jag i ett något tidigare inlägg.

Jonathan Jeppson bevakar klimat i AB och ett tillägg i ett följande inlägg tittar på en klimatalarmists himmel. Jag tog miste där, soltecknet är inte Oxen men väl är tecknet högaktivt.

Det har hänt mycket i världen sedan jag totalvägrade för över 40 år sedan! Vid samma tid uppstod nyliberalismen som idag hålls för att vara miljöpolitikens spjutspets enligt regeringen Kristersson! Västvärldens (eller delar av den) kapitulation inför sin egen omättliga näringssjäl (Platons irrationella själ) är ett faktum.

Rysslands strategi (eller bara hot?) kommer att tvinga USA att bekänna färg. De släppte atombomber över två japanska städer bara för att sätta världen i skräck och undfallenhet inför den nya bossen. Japan var redan besegrat (enligt flera historiska dokumentärer jag sett) av kommunist-Kina som var på väg från norr, så USA:s skuld är större än någon västerlänning ens kan tro. De mördade alla dessa japaner bara för att markera mot sin egen paranoia för "röda faran". Och så har de fortsatt alltsedan dess. I USA diskuteras om det var nödvändigt att släppa dessa bomber. I Sverige viftar nötterna med USA-vimplar och vill ansluta sig till krigsorganisationen Nato.

Min syn på mänskligheten har mörknat på 40 år och för tillfället ser världens enda hopp ligga i USA:s inre uppror om man tjuvhållit på kraschade UFO:s i alla år i syfte att förstå manickerna och därmed skaffa sig ett ointagligt militärt försprång. Vad som helst är att föredra än en värld där USA tillåts fortsätta hålla i taktpinnen.

Svenska medier täcker det som händer i USA så illa att bara de som följer UFO-utvecklingen inser att detta kan vara året när en ny världsordning började. USA:s folk vill inte ha myndigheter som håller dem i mörker. Månen i Vattenbäraren har problem i USA-horoskopet men visar likt Solen i samma tecken för Sverige, att "många är kallade men få blir i slutändan utvalda".

Det är amerikanske kongressen som (lite tillspetsat) står emot Pentagon och dess agenda att säkra USA:s fortsatta världsdominans. Ska blir verkligt intressant att se om "ufo-intelligenserna" lägger sig i (och även i frågan om Rysslands atombombsplaner). Det är f.n. mänsklighetens bästa chans, som jag ser det. Att vi invaderas av icke-jordisk makt.

Jag kallar dem provisoriskt Guds hämndänglar eller rättskiparna. Tacka min framhävda Saturnus för denna tanke på ”gränsen är nu nådd”. Allt tyder på att människan inte är kapabel att styra sin uppfinningsrikedom (AI).

Seaward sa...

PS. Vapenvägran i ungdomen kanske måste preciseras. Det var inte så mycket krig som sådant jag vände mig mot utan mot Sveriges korkade sovjetskräck och låga ambition för sin befolkning. Men det tog ända till den här bloggen innan jag fattade att jag alltid varit vän av Vattumannen som den globala Människan och avvisande till den småaktiga nationalism som mänskligheten har bundit sig med.

JORD måste upplösas och ersättas av LUFT - artens sanna mötespunkt i intellektet - det globala intellektet som också kan beskrivas som himmelriket på jorden.

UFOnas stressande av USA:s krigsmaskineri påminner om att nästa värld nu väntar i det osynliga, väntar på en tillväxtspurt hos människan, och för det daimoniska är en atombomb kanske del den större rörelsen mot nästa värld. "Kött och blod hade aldrig kunnat uppenbara detta för dig" som Jesus sade på ett ungefär i något sammanhang. Uppenbara vad som pågår i det daimoniska, det fördolda. Till och med Gud själv har uppenbarligen kalkylerat in periodiska massutdöenden på vägen från Alfa till Omega.

Det daimoniska är inte trösterik moral som människorna uppfunnit för sig själva... Militärstrateger har ibland en fot i det daimoniska. Jag har börjat titta på de mest kända. Brittiske fältmarskalk Montgomery (för att bara ta den jag senast beräknade) hade den i sig ogynnsamma Saturnus och äregiriga Rahu på Krabbans ascendent.

Men lika intressant var Daimonns lott. Den minglar med krigaren Mars i Lejonet och var står Lejonets Sol om inte i hyllade 5e ledarhuset i Skorpionen! En ascendent i Vatten passar bra för sjukvårdspersonal med också de som beordrar köttkropparna ut i krig. Vatten-nivån är dessa själars Dharma eller position i det större sammanhanget. På den nivån verkade "det daimoniska" hos Montgomery. Samma Vatten som i sig står för Naturens yttersta sett destruktiva kretslopp eftersom tanken är att själen ska gå vidare...

Susanne sa...

Just det, jag klickade på fel länk, ser jag.

Jag håller med i stort om resonemanget, men ryssens högintelligens tvivlar jag på - det kan lika gärna vara storhetsvansinne (med reservation för att jag inte kunnat läsa artikeln i fråga. Kanske ligger hans intelligens mer i betraktarens (ditt) öga. Och apropå intelligent blick - här är andra bilder där man ser lite annat... https://roscongress.org/en/speakers/karaganov-sergey/quotes/
https://www.memri.org/reports/interview-russian-political-analyst-sergey-karaganov-four-reasons-why-russia-intervened