Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 juli 2023

Trams om yttrandefriheten i DN och dess verkliga definition (astrologins 9e hus sanna väsen)

Ett outhärdligt korkat självskryt av en anonym ledarskribent i DN. Smaklös koranbrännare i Stockholm kan samexistera med en muslimsk utomhusbön i Göteborg. Se så fantastiskt Sverige är!

Till att börja med har Anonym fel om religiös tolerans i Sverige och därmed också att vi skulle ha en genuin yttrandefrihet här. Astrologin kommer åter till hjälp för att förklara landets kollaps i alla dessa självlögner.

All frihet utgår från horoskopets "bästa hus" som hinduerna säger, det nionde, vilket i Sveriges fall inte alls fungerar. Huset indikerar metafysiska frågor inte mindre långväga resor bortom det kända. I Sverige kämpar Näringslivet (ett svart monster) för att döda fri grundforskning på universiteten - de vill sno åt sig dessa läroplatser och styra dem i riktningar de är säkra kan tjäna stora pengar på. 

Och religionen är inte alls fri - fråga minoriteter i landets som konsekvent trakasseras av andra minoriteter och ofta nog av staten själv (som tycks uppleva sig som Överreligionen, ren hybris). 

Eller lägg tid på en akademisk examen i religionsämnet och du är helt utelåst från arbetsmarknaden. Detta erfor som nämnt bloggaren innan han i protest valde tidigast möjliga fattigpension efter ett rätt bortkastat liv - "den svenska upplevelsen" kommer att ha en särskild plats i hans eviga minne. 

De rekryteringsföretag som Arbetsgivaren numera använder har i sin tur anlitat så billig arbetskraft ett det är helt tomt i skallen när en akademiker som inte passar Sveriges allt enklare mallar söker jobb. Trots att alla akademiska utbildningar innehåller samma eftergymnasiala bas i källkritik och en mängd viktiga ämnen av nytta vid mer komplexa arbeten, tänds inget ljus hos den moderna "dataunderstödda" och billiga rekryteraren. Idiotin har nått den nivån i Sverige att bara namndroppandet av vissa "varumärken" eller "nyckelord" kan rädda från bortsortering i första gallringen. I det här landet måste man ljuga för att komma förbi dess kontraproduktiva system.

Skyll även denna inkompetenta marknad som inte förstår ett dugg av vad kompetens är på nationalhoroskopets kollapsade 9e hus för religion och högre medvetandenivåer. Det nionde huset ägs i astrologin av Guru, hinduismen kallar Jupiter för "den store läraren" och indikerar därför ett högt vetande som tangerar det gudomliga vetande som Sverige händelsevis inte ens i princip tillerkänner någon verklighet. 

Därför kan Sverige också hånflina åt begrepp som "intuition" eller "telepati" vilka båda kräver det större medvetande som en enskild fysisk kropp bara lånar en liten portion medvetenhet från. Med träning  i 9e huset kan medvetandet vidgas bra mycket mer. Men Sverige saknar arbetstillfällen för gräddan från 9e huset eftersom teknokrati tycks klara sig rätt långt utan geni.

*****

Se här hur väl uttänkt den antika zodiaken var när den väljer ut den gudomliga medvetandenivå som referens för allt annat och hur den nivån enbart är givaren av "friheten att yttra sig". Sekulära piratkopior borde egentligen beläggas med straff eftersom en korrekt förståelse av frihetens natur visar vilket trams Sverige ägnar sig åt.

Sedan äldsta västerländska filosofi har talföljden 1-2-3 indikerat Begynnelsens Punkt eller Big Bang - något istället för ingenting existerar faktiskt. 

Men det krävs "2"- rumslig utsträckning för att varsebli detta, inte mindre än det 3e, att deltagaren i denna metafysiska evolutionsprocess kan återknyta till sin onumrerade källa (via 1). 

(För att komplicera saken något kallade romerske filosofen Plotinus den onumrerade källan för "Den Ene".)

Den antika kinesiska filosofin har bevarat talföljden perfekt men ser naturalistiskt på 3an: Ett är Himmelen/Skaparen/Det rena medvetandet, Två är Jorden/Rummet/det materiella förkroppsligandet av himmelskt "content". Tre kallar kineserna "de tiotusen tingens" milstolpe, dvs. de tallösa varianter som Himmel och Jord i kooperation frambringar. 

Astrologin har också bevarat mänsklighetens äldsta schematisering: Sol, Måne och Merkurius, där den senare är just det mänskliga intellekts gränslösa förmåga att förgrena sig och uppfatta eller frambringa olika utvecklingar. (Här är det intressant att Kinas naturalistiska fokus på "de tallösa tingen" påminner om astrologins val att förklara Jord-tecknet Jungfrun Merkurius "upphöjda" placering, medan det på ett sätt högre Luft-elementet Tvillingarna bara är planetens andra hemmaläge.)

Det är i tredje Jord-bundna konstruktionsstadiet (Jungfrun är en skicklig tekniker eller hantverkare) en civilisation spårar ut om den glömmer "1 och 2" och bara jobbar på "valfrihets-" eller "förgreningsprincipen" på det sätt som t.ex. den ständiga tillväxtens kapitalism fungerar. 

Men här har existensens tre rötter glömts eller förlorats, vilket aldrig skulle kunna hända med "tre i kubik" eller som egyptierna kallade det, den trefaldigt store Hermes. (Hermes var grekiskans namn för Merkurius). 

Denna definitiva trea är således nian, och i astrologin kompletterar det nionde och bästa huset risken att i 3e (eller 6e) huset sluta som bara en räknenisse som förfogar över viss kunskap men ändå ingenting förstår. Merkurius är gudarnas budbärare men det är 9e husets ägare Jupiter/Guru/Zeus som är en "trefaldigt stor" Merkurius.

http://gnosis.org/library/hermet.htm

http://gnosis.org/library/grs-mead/TGH-v3/index.html 

Med Sveriges 9e hus kaputt genom en defekt variant av gränsdragaren Saturnus däri, blir Saturnus motpol Jupiter fri att expandera som en vettvilling, eller börsspekulant. Särskilt gäller detta blinda övermod alla dem som bor i 5e elithuset (vilket är fler än eliten i strikt mening om man betänker hur hjärntvättat folket av den högersossiga uppmaningen att överbelåna sig och gör den inbillningssjukes klassresa).

Resultatet av all falsk matematik är det moderna Sveriges allt snabbare språngmarsch mot döden. Saturnus utan vettig integration i ett land kan bara uttrycka sig på planetens mer fasaväckande sätt, framför allt som Döden. Jakten som stor rikedom följs av sin saturniska Skugga som ändar hela denna guldrusch som nyliberalismen förde med sig och där den onda tiden 2020-36 kommer att se vinnarna bete sig allt vidrigt i globala svårtider för att behålla sina privilegier. Man t.o.m. stjäl från landets mindre bemedlade...

Av allt det sagda framgår att det inte finns någon yttrandefrihet i VERKLIG mening i Sverige. Denna frihet utgår enbart från 9e huset (som är överordnat 3e kommunikationshuset). Det "bästa huset" måste fungera för att en individ ens ska förstå vad yttrandefrihet är, och det gör uppenbarligen inte Anonym i DN.

Astrologins generiska karta placerar den fullständiga frihetens ELD i 9e huset och Jupiter som dess herre. Hinduerna menar att bara tre planeter i grund och botten är Ljusets vänner, Guds förtrogna, och det är Solen (atman) och Månen (den senare fluktuerar i sin förmåga att uppta och sprida ljus). 

Men också Jupiter sorteras till Sattva guna, Ljusets kvalitet, och i fungerande form är alla dessa välfärdsspridare, och utan den minsta förorening av själviskhet eller önskan att profitera på andra. En värld av enbart ljusvarelser är självgående eftersom alla tjänar varandra. Detta är nu påfallande likt socialism vilket demoniska kulturer antingen fruktar eller rent av hatar! Det är inte svårt att förstå att få horoskop kommer att innehålla förutsättningarna att förstå alla det sagda! Människan är ett pågående projekt och speciellt Sveriges befolkning förefaller sig stå och stampa på nybörjarnivån.

Turerna är många så varför inte säga samma sak utifrån annat perspektiv: Varför många i Sverige inbillar sig att här råder yttrandefrihet så snart efter att t.o.m. en ny lag tillkommit som inskränker denna frihet, har att göra med horoskopets skeva konstruktion. Frihetsgaranten är som sagt 9e husets herre Jupiter. Men hinduismen avråder från just denna planet om landet eller personen är en verklig rättviseförespråkare (Vågskålarna i öster). Likväl står den "verksamt onda" Jupiter i elitens 5e hus invid Merkurius och blir det mest de privilegierades lek med språket. De har full kontroll över medierna/Merkurius i sina lögner om vår frihet. 

Verklig yttrandefrihet bygger på ett friskt 9e hus och den här typen av yttranden kan per definition inte sprida hat eller försöka förneka eller styra om 9e husets olika uttryck som sker i Sverige vareviga dag. I Näringslivets försök att kontrollera universiteten (9e huset) och i blasfemikers bränning av böcker som pekar åter mot den Stora Frihetens källa - 9e huset.

 

Tillägg, senare den 2 juli 2023

Till de mer inskränkta svenska elementens förtret har våra sekulära och därmed rotlösa myndigheters hattande utlöst en massiv reaktion från den muslimska världen:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mQx7E0/57-muslimska-stater-kraver-skydd-mot-skandning-av-koranen

https://english.alarabiya.net/News/saudi-arabia/2023/07/02/Organization-of-Islamic-Cooperation-calls-for-measures-against-Quran-burning


Inga kommentarer: