Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 juli 2023

Ukrainas frihetsextremism - en gång till

AB återgav från brittiska The Guardian:

Brittiske försvarsministern Ben Wallace sa att Ukraina borde visa mer tacksamhet. Men i efterhand menade han att det i själva verket var goda råd till Zelenskyj och menade att Ukraina hade en ”ovana” att behandla allierade som om de var ”ett Amazon-lager”.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0QzeBB/usa-och-storbritannien-ukraina-borde-vara-tacksamma


Detta är på pricken problemet med Ukrainas nationalhoroskop och noterades på bloggen första gången i januari 2022. 

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Ukrainas%20planet%C3%A4ra%20cykler

Astrologins SOL ger normen för vad som passar sig och ingen vill gapa över för mycket och höja sig över solkungen i skyn. Men just detta gör Ukrainas horoskop, så det förslår. Landet drivs nämligen inte av den gudomliga Solen utan av en sublunär demon (precis som Sverige)! 

Det är ju uråldriga observationer av stjärnhimlen som givit upphov till denna förståelse. Månens bana skevar relativt solekliptikan och har kommit att representera den låga eller irrationella själen inom Världen (solsystemet) eller den mänskliga varelsen. 

 


Begärsnaturen minimeras där månen vid södra månnoden korsar solbanan. Här sägs den sublunära demonins ambition undertryckt. Här tecknas en god och väl fungerande tillvaro där inte låga instinkter kontrollerar världens länder eller deras ledare. 

Den nyliga halshuggningen (vid Ketu/södra månnoden) leder till deviser som "aldrig mera krig"  (en påve med flera) eller "kriget att ända alla krig" (felaktigt tillskrivet president Wilson 1917 - länken ger t.o.m. datum då frasen först användes av författaren H.G. Wells).

Men strax efter denna punkt börjar den irrationella själen (själen i tidsströmmen) åter fyllas av ambition "att bli Någon". Vid norra noden sägs dess maximala äregirighet aktivera dålig karma som en dag kommer att få betalas tillbaka (inte nödvändigtvis vid nästa återkomst till "halshuggningspunkten" eftersom noderna bara anger i vilken fas den irrationellt drivna människan beter sig). 

Människor starkt under månen och med ett minimalt inflytande av den kyligt rationella Saturnus lider förmodligen mer i världen av det lunära livsödet som understryker alltings obeständighet och aldrig sinande ström av tillfällen till derangerande affekt.


Födelsetiden ger det unga Ukraina en vanföreställning om hur viktigt landet är för världen i stort och skådespelarclownen Zelenskoj visar tydligt hur de här grillerna bitit sig fast i honom.

Mängden planeter i "det bästa huset", det 9e gudomliga eller dharmiska  huset. En del översätter dharma med "plikt" - var individs plikt mot universum eller Helheten. Men det finns de som tilldelas onda roller i Helheten så det handlar om något mer än moralisk plikt.

För Ukraina hade det välfyllda 9e givit bra resultat om inte demonen Rahu i 1a ego-huset kletat ner självbilden av Ukraina som värt precis allt det begär av Väst, som vore Ukraina "gud på jorden", groteska oligarker och gangsters och allt.

Nu har visserligen Rahu fått goda betyg i ett och annat horoskop där det ingått i ett i stort klanderfritt sammanhang. Och är inte Ukrainas just ett sådant horoskop? 

Eldascendenten gör Solen till en välgörande vän och ascendenthärskaren Skytten i 9e ger verkligen bilden av ett förstahusego som knutit an till mänsklighetens högsta goda, här symboliserat av en enormt mäktig och välmående individ. Som nationellt horoskop kan det bara vara USA som är drömmen för Ukraina. Tiden inom Sovjetunionen har skapat nationell galenskap och Ukraina vill ingå i den globala rikedom som USA så länge och effektivt har spritt myten om via sin livsstilsindustri. 

Att den lilla välgöraren Venus har karaktären av en "verksam illgörare" för Skyttascendenten är ett litet smolk i bägaren men denna anstrykning av lyxprostituerad kan inte välta Solen/Jupiter som vad Ukraina finner sitt högsta goda, som det "amerikanska lyckoidealet" man bara lärt sig om via tv och andra visuella medel (Eld). Däremot är det, som sagt, Ukrainas som torskat totalt på USA:s marknadsföring om sig själv i kombination med landets tidigare erfarenheter av Sovjetunionen.

Och här kommer man fram till insikten att nationalkartan beskriver en hopplöst orealistisk bebis, som gapar efter mer och mer vapen. Zelenskoj håller på att bli en mördare av sitt eget folk i ett krig han aldrig kommer att vinna. 

Problemet är att Ukraina saknar historisk kontinuitet, att Solen strävar mot sina höga frihets- och välståndsdrömmar ("as seen on TV") utan att vilja behålla medvetenhet om sin LÅNGA historia. Det är kartans mörkfärgade 150-gradersbrytning som visar att Solen skenar iväg utan att ta med sig sitt förflutna (Månen och historieplaneten Saturnus). 

Ukraina begår samma misstag som när Sverige skulle remejka sig själv från en fattig och lortig nationen till något i stil med ... USA. Ukraina - vad som nu återstår av landet när det här kriget är över - skulle förvandlas till samma korkade land Sverige har blivit.

Här är Ukrainas inte oförstånd till och med värre än den svenska krigsministern Pål Jonsson. Hans horoskop var rätt förutsägbart givet regeringsrollen: hela 5 av 7 klassiska planeter "dissocierade" eller avskurna från varandra via denna märkliga aspekt som hinduerna kallar 6-8-förhållandet. 

6e fiendehuset och 8e dödshuset impliceras via de två planetklustrens inbördes relation - även om inte alla förekomster blir direkt indragna i fiendskap och död, i vissa kartor är det mer en sur underton som färgar psykologin.

Denna misslyckade opposition är en icke-relation och visar att här finns inre glappkontakt som måste fixas hos psykologen innan man söker sig en karriär. Svenskarna har inavlats och fördummats så långt av de politiker de själva valt och det inte längre finns en tanke om att undersöka om politikerna ens är av "rätta virket" eller om folket överlåtit sin nominella makt åt imbeciller!

Varför är Ukraina t.o.m. värre än Sveriges krigsminister en tid när landet inordnar sig som ännu en liten armé som står till USA:s förfogande i dess privata spel? Jo, Ukraina lyckas till och med dra på sig en födelsehimmel värre än Sveriges Krigsminister. Här är hela 6 av de 7 klassiska planeterna involverade och omdömet om den demoniska besatthetens ukrainska självbild/ego-uppfattning blir närmast nattsvart. Den sjunde planeten är krigets Mars och den klättrar upp i 10e makthuset. Varför utropade ens Ukraina sin självständighet under dessa stjärnor? Nationen är ju instabil som få.

Den som sett och lyssnat till stjärnornas bud hade låtit Ryssland styra och ställa lite och sparat många liv. Istället har nu uppstått en utdragen plåga som likväl slutar med att socialismhataren Joe Biden misstyckas med att "svälta ut" Ryssland och för evigt krossa Ärkefienden. 

Samtidigt stiger Kina fram, så det här inte enbart en fråga om Ukrainas orimliga fanatism utan också USA:s sjukdom: dess paranoia som togs med som ett frö från gamla Europa till nya världen (ofrihet för religiösa minoriteter) och som frodats rejält, särskilt efter den överraskande attacken på flottbasen vid Pearl Harbor och 9/11. Landet kommer att gå under i sin dårskap, USA har samlat på sig för mycket sårigt trauma och har själv sysslat så mycket med krig och död att Universum redan givit "Mandatet" där det hör hemma: Kina. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandate_of_Heaven

Ukraina är bara en sidoattraktion i det stora paradigmskiftet som är på väg. Nu kommer tid att krävas för att Vattenbärarens globala civilisation och tidsålder att bli så tydlig att t.o.m. svenskarna inser att de hoppade på helt fel tåg. Att NATO tillhörde den utgående världsbilden. 

Vattenbäraren är inte socialism med den här symbolen är zodiakens kanske mest komplexa (inte minst för dess intellektuella natur) och dess effektiva och allomfattande natur och krav på en sammanhängande och fungerande helhet påminner definitivt mer om socialism än kapitalismens "kreativa förstörelse" som  på kort tid (historiska mått) lyckades förstöra sig själv.


Bonusspaning

H.G. Wells artikel "The War That Will End War" i en brittisk tidning 1914 är intressant. Tanken att pågående krig (Första världskriget) skulle blir kriget som terminerar blotta tanken på krig var ju felaktig sp det förslog. Under vilka stjärnor släpptes denna hoppfulla fantasi?

Maximalt förenklad tolkning.

Den här artikeln, i efterhand så viktig för idéhistoriker, ser dagens ljus när typiskt nog pladdermakaren Tvillingarna stiger i öster. (Blå luft, tanke- eller luftslott.) Lägre versioner av tecknet pratar vitt och bredd om allt - se bara denna bloggare med Tvillingarna och populistiska Månen i öster (där Saturnus i väster söker hålla emot frivoliteter). 

Men Wells artikel och fromma förhoppning knyts till en mycket mer allvarlig sort, Saturnus stigande i öster. Här är problemet att Gränsdragaren ("ända alla krig") har sitt kanske sämsta läge i öster där den i princip inte ser mer än EGOT öppnar sina skygglappar. Saturnus bör ha ett bättre läge för överblick som är mer än egots tillfälliga uppfattningar. Dessutom står Tvillingarnas härskare Merkurius i Vatten, vilket kan ge sliriga resultat eller tankar som lika mycket bygger på känslor som analytiskt tänkande.

Just den här tiden representeras som eldfängd eftersom Merkurius i Vatten grundar sig i Mån-Vädurens överhettade reaktivitet. Det är krig och förhöjda stämningar... 

Intressant är att den sublunära (irrationella) driftens månnod visar sig i 9e huset för tidens egen "högsta goda". Det betyder att det högsta goda som härstammar från himmelen inte har det gudomliga som avsändare utan en sublunär demon. Och vad är detta för slags demon? Jo, Saturnus i 1a utgör grunden för detta högsta goda som så snart visade sig en illusion i och med 2a världskriget (och allt skit som mänskligheten ställt till med sedan dess). Saturnus och Rahu ingår här i ett luftslott som lovar att detta är sista kriget, men som var allt annat än!

Detta är nu bara publiceringsdygnets egen karta, men hur bra passar inte grunddragen på Wells misslyckade framtidsprognos? Är det Eld/Vatten-kriget som bäst förklarade det korta hållbarhetsdatumet? Eller är det Luft-intellektualistens snedvridning av Vatten som ser en så usel prognos om detta krig som Gränsen (Saturnus) bortom det inte blir några fler krig? Som vanligt tycker man sig i backspegeln se hur alla faktorer samverkat till det bevingade ordet som likväl bara var knas, vare sig från Wells eller president Wilson.

Dumheten ligger i att låta egot tro det är Historiens herre (Saturnus) - Margaret Thatcher var också styv i korken och alienerade många genom Luft-Saturnus i första (och dog förvirrad i ett senilt luftslott som brutit samman). Också bloggaren kämpar mot Saturnus, via sin Mån-Saturnus-opposition. Men bit för bit assimileras Saturnus natur med engångspsyket Månen. Efter ett liv börjar det bli uppenbart att mänskligheten är ett kollapsat projekt som aldrig kommer att bli smartare. Artens verkliga uppvaknade kommer att kräva offret av den mänskliga formen och återvändandet till artens sanna,"daimoniska" natur. 

Tecken på detta är UFO-objektens (morgondagens "människor") intensifierade närvaro på vissa platser på Jorden, särskilt efter USA:s två helt onödiga hämndbomber över Japan. 

Not. SVT2 visade den 11 juli "Världens historia", en fransk dokumentär från 2021 som återigen upprepade lögnen att USA avslutade 2a världskriget med dessa atombomber. Det är inte sant! Japans förmåga var redan på upphällningen och kineserna tryckte på norrifrån. USA:s grymhet mot städernas invånare var enbart hämnd för bakhållet vid Pearl Harbor. Så byggde detta stora land ännu mera karmisk skuld till världen och slog in ännu en spik i sin egen kista.

I en kabelkanal nyligen visades en mycket bättre dokumentär om hur amerikanska myndigheter chockades av den mänskliga förödelsen dessa bomber ställt till, att filmdokumentation som gjordes snart därefter om Hiroshima och Nagasaki beslagtogs och sekretessbelades ända in till 1970-talet då amerikanska medborgare slutligen fick chansen att se vad de varit medskyldiga till!

Att lögner smygs in i dokumentärer beror i SVT-fallet på att Frankrike har  egna historiska testsprängningar av kärnvapen på sitt samvete. Att legitimera dessa nidingsdåd genom att förkunna USA som den store hjälten som ändade kriget med kärnvapen har en viss logik.

Dock fanns viss udd i franska dokumentären, bland annat USA:s inhumana behandling av alla sina medborgare av japansk härkomst. De behandlas som krigsfångar och fick sina liv förödda av "söndra och härska"-metoder. Rasismen frodades i USA, då som nu. Frankrike som f.d. kolonialmakt (franska Indo-Kina) kanske inte förmår rannsaka sig helt den här gången, men ägnade empatiskt flera minuter åt de naturaliserade japanerna i USA.

 

Inga kommentarer: