Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juli 2023

Fanatisk demokrat med inslag av defaitism

En fånig debattartikel i Expressen av en så kallad statsvetare som gillar USA men inte att svensk skendemokrati gjort bort sig inför miljarder muslimer. Han manar regeringen Kristersson att inte vika ner sig och ändra i några lagar trots att de verkar skrivna av Djävulen själv. (Se bloggens inlägg om upp-och-nedvända Sverige) Tack vare sin utbildning kan statsvetaren mörka sin troligen främlingsfientliga läggning som hans själ sökt jobba bort genom att studera Mellanöstern i detta jordeliv, men bara verkar ha förorenat sig ytterligare. 

Den romerske filosofen Plotinos (200-talet) tog ställning i den tidens heta debattämne, om själen kan förorenas genom nedstigande till denna kroppsliga värld. Självklart, menade romaren utan att ens röra vid ämnet transmigration eller själens rörelse genom olika kroppar. Hade själen inte redan en viss förorening i sig (hinduerna skull säga "karma") hade den aldrig anlöpt en så låg existensnivå som den sublunära värld vi kallar Jorden. Även i kroppslöst tillstånd (livet mellan jordeliven) behåller själen en viss "mix".

Bloggen har i alla år snuddat vid astrologins tudelning i positiva och negativa tecken och återknutit den till den gamla världsbilden av ett biologiskt liv under månen och det mer gudomliga liv våra bättre själshalvor lever i den supralunära eller solära delen. Månen och Solen. 

I den mån en kvinna identifierar sig sjukligt starkt vid sin roll och mor och barnaföderska blir astrologin omöjlig för henne eftersom den i allt väsentligt bygger på den filosofiska idealismen Platon först uttryckte i västerlandet. Plotinos skärpte till Platons tankar 500 år senare och låter märkligt ofta som en antikosmisk gnostiker, trots att han argumenterade med dessa filosofisk-religiösa skolor. Och naturligtvis hämtade Väst inspiration från Öst, där alltid målet har varit att befria själen från Kretsloppet (den biologiska livscykeln som börjar om så fort den tagit slut).

Men grekerna höll alltid kosmos för att vara gott och gudomligt så Plotinos läror vacklar och han får argumentera - på ett intressant sätt - för att hålla ihop sin världsbild. En hjälptes är att den sublunära sfären (livet under månen) förvränger själen och inte minst därför att den är inlåst i en kropp och bara kan erfara via kroppens konstruktion.

Också de hellenistiskt och österländskt påverkade judarna i esséerorganisationen (som lanserade en viss Jesus som blev en frifräsare ganska omgående) höll en lära om att själen "lättar" så fort den lämnar kroppen (i trans eller vid döden) och då återfår en annan och väldigt annorlunda kognition än den sinnesbundna jordmänniskan. Renare och klarare. Samma vill jag minnas att moderna nära döden-upplevare omvittnat.

Vissa själar är dessutom så fria relativt den tidsbundna materiella verkligheten att de ser både långt in det förflutna och in i framtiden. Det senare är EXAKT vad amerikanska  stridspiloter som nu "kommer ut" i ökande antal hävdar om UFO:s - dessa "saker" är uppenbart medvetna om piloternas manövrer och t.o.m. INTENTIONER - UFO:na som i verkligheten är intelligenta väsen som bara för att skämta med människorna väljer att visa sig som "farkoster med påknäppta bling-bling-lampor" (helt poänglösa som de beskrivs). Vi människor är ju så fördummade och fixerade vid dagens teknik att vi inte kan fatta dessa fenomen på annat sätt än som "prylar". 

En stridspilot har omvittnat den skakande upplevelsen att ett UFO han på order förföljde "blinkade ut", helt plötsligt försvann som de så ofta rapporteras göra, bara för att snart därpå "blinka in" - exakt vid en punkt mot vilken piloten tagit ut kursen. UFO:t hade "anticiperat" eller på något sätt listat ut var stridsflygplanet hade för destination! (Det handlade alltså inte om att det blev synlig länge en spikrak kurs men några kilometer längre fram.)

Antikens tänkare hade uppenbart förstått intelligensen eller själen långt bättre än västerlänningar som bar en dag bestämde sig att de inte längre trodde på något annat än sin egen värld. Men gång på gång har den här bloggen hittat rysansvärt hårt låsta människor helt eller nästan helt i de två lägsta och dunklaste elementen i den antika världsbilden. Inte elementen i deras gudomliga rena tillstånd utan i den smutsiga röra som kommit samman för att nere på Jorden efterlikna Platons högre Idévärld där allt finns i dess rena former.

Så här bjäbbar en statsvetare i Expressen om att Sverige - som inte ens fattar vilka varsel och varningar UFO-vågen det senaste årtiondet är för USA - och tycker Sveriges anti-religiösa och ofilosofiska regering ska sätta hårt mot hårt trots att 2 miljarder muslimer börjar uppfatta detta pluttland i norr som Djävulens boning. 

Lustigt nog just vad den här bloggen försiktigt föreslagit i säkert tio år, innan de hinduiska ödescyklerna som bloggaren sökt få lite erfarenhet av från 2020 varslade att ödesklockan nu klämtade för landet som vände Gud ryggen och där Gud svarade med samma mynt.

Chanstagar-Sverige tänkte då att anslutning till NATO (mamma USA) skulle stabilisera ett land som inte längre var lika följsamt som förr, men det blev bara värre. Och där är vi nu, med sådana här kosmiska stolpskott som försöker leda regeringen Kristersson:

Sa han buttert: "demokrati"


Det sk "sinnelagshoroskopet" där Månen placeras som platshållare för den enskildes psyke är inget unikt personhoroskop. Det är JORDENS irrationella själ (Månen) som tecknas och används bara för att inget känt födelseklockslag finns. 

Men det är således en karta som visar den degeneration som inträffar i den sublunära sfären där elementen och planeterna (gudar!) inte längre samexisterar på ett gott sätt.

Här ses t.ex. den sataniska axeln och den ofta smårasistiska spänningen mellan överkritiska Jungfrun och Fiskarna som symboliserar hemlösa eller människor i exil. Bonden/Jungfrun fruktar dessa "båtflyktingar" som kommer över vattnen och stör landkrabborna på Jorden! Således två jordgeggiga Jord/Vatten-axlar och de dominerar "tendensen" i denna karta.

Psyket som i Fiskarna borde rena sig (moksha) för att kunna gå loss ur Kretsloppet är här bringat ur balans i dess sneda förhållande till fundamentet Jupiter (befrielse). Utifrån psykascendenten står Jupiter i den supralunära sfären (i Luft) och inkonjunktvinkeln (150° som i Indien går under namnet "6-8-förhållandet") indikerar kommunikationsproblem mellan det himmelska omdömet, den himmelska friheten. 

Denna dissociation mellan känslorna och Luft-rationaliteten tyder på ostyriga tankar/känslor och den tunga Saturnus mot Mars drar mot depression och dystopiskt tänkande ("jävla araber"). De här typerna skulle kunna starta ett Tredje världskrig för att de saknar intellektuell kraft att hantera det stora och svåra. Men just i detta fall är Mars så svag och Saturnus så låst att defaitism verkar troligare, men detta maskerar experten genom på söka påtvinga Kristersson den handlingskraft han själv saknar.

Den lägre  själshalvan i Fiskarna liknar mest en hårt prövad båtflykting. Fotot är manipulerat (det menar du inte!) men experten ser så störd ut i själen att man kan ana hur illa det var att någonsin söka bli Mellanösternkännare. Området är svårt och det blir inte lättare att komma från Sverige som en själ i flugvikt och inte kan hålla emot världens starka rörelser utan blir färgad av dem. Mars och Venus, krig och fred och mental villervalla betecknar detta psykhoroskop.

Men in i KARMA-AXELN (månnoderna) skulle han prompt. Denna själ antingen ville eller var av Ödet tvingad in den roll han axlat. Efter 30 år bröt bloggaren en bekantskap med en väninna till följd av hennes smygrasism. Samma sataniska axel och samma fullmåne (men Ljusen i ombytta tecken). Det tog många år men bloggaren tvingades inse att han själv inget rent helgon var och att bekantskapen hade orena motiv. 

Varför kontakten varade så länge berodde bara på att han tyckte kvinnan var attraktiv! Hon var KROPP (med Skorpionascendent) och hon visste det själv, skämtade om sig själv som en "huldra". Men i vissa lägen såg han själen, och den var inte helt vacker. Då liknade ansiktets minspel mycket det som statsvetaren har på fotot.  ... ...

Jag slog just upp ordet "huldra" på Wikipedia och blev varse hur skogsväsendet beskrivs som attraktiv utom om man råkar se det ur en viss vinkel. Men jag kan erkänna att en del bekanta har varit som mänskliga studieobjekt just för deras gåtfulla och komplexa natur och "huldran" var definitivt en av dem! Den mest jordbundna människa jag någonsin träffat och jag, en citytyp, har plågat mig ut på många skogspromenader eftersom det var sånt hon gillade...

Helt klart har de lägsta nivåerna i den sublunära sfären hårdare livslotter (sämre karma) än gräddfilen som kreativt (Eld+Luft) uppfinner lösningar på vardagens små problem. Antingen tänker man bort problemen eller skapar nya sätt att hantera utmaningarna. Egentligen är den typiska Eld/Luft-typen kapabel att förstå hur främlingsfientlighet frodas hos de lägsta formerna av Jord/Vatten, men beslutet togs att det var bättre att slippa tumma på de egna tankarna bara för att kunna räkna upp antalet vänner med en. Och då hade jag ändå försökt föra halvbegåvade diskussioner genom åren - utan effekt. Det går att uttrycka samma sak utan astrologi också: "folk växer ifrån varandra". Alla har sina ödesvägar att gå men ett bättre sätt än hinduernas astrologiska ödescykler (dashas) för att hitta faser eller brytpunkter i livet, har jag aldrig stött på.

Den här statsvetaren saknar den kreativa gåvan och uppvisar istället en emotionell eller attitydmässig missanpassning: Venus i Eld är fundamentet till aggressiva krigaren Mars som inte har en bra placering i fredssträvande Oxen (som bara vill sitta under trädet och lukta på sin korkek). 

Det kan vara det bilden visar: en själ som i nedstigandet till Jorden förpackats i en hopplöst mixad kropp, både vad gäller element- och planetblandningen. Eld/Jord-kriget tycks ett starkt tema i regeringen Kristersson och ett betyg över svenska folkets förmåga att vårda sin demokrati. Svenska folkets Måne står som bekant i Eld men har disponenten i ofruktbara Jord-Oxen. Ett frustrerande stampande på samma fläck och till och bakåtrörelse ner i fattigdom under Sveriges skadliga Jupiter-cykel 2020-36.

*****

Som vanligt skriver jag något rätt från huvudet i samma ögonblick medierna publicerar något som står ut. Först därefter kommer upptäckten att det redan finns ett äldre inlägg i ämnet. Om statsvetaren Norell skrevs det (mycket kort) redan 2017 och det förvånar inte att vissa inlägg inte är värda att föra över i långtidsminnet! Något kanske ändå stannade kvar och fick mig att knyta in den främlingsfientliga och hedonistiska väninnan (livsstil som lägsta typen av Oxe):

https://siderisk.blogspot.com/2017/03/det-rabiata-religionshatets-signatur.html

 

PS. Efter att ha bloggat om folk i rubrikerna sedan 2009 är undertecknad mer övertygad än någonsin att demokrati inte alls fungerar. Men tiden har ännu inte kommit för Vattenbärarens tid och ett nytt, globalt system. Den som lever får se hur det kommer att se ut, men först måste Naturens Vrede drabba mänskligheten och "mjuka upp den". 

Idel övervakning kommer det att bli eftersom mänskligheten är så oberäknelig och laglös. DNA-tekniken att bygga om arten kommer lite längre in i denna tidsålder så allt är bara en fråga om tid. Det blir bättre om 100 år.


Inga kommentarer: