Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 juli 2023

När DN-ledaren inte förstår ämneshöjden blir matchen perfekt

 


Jag förstår ärligt talat inte det går till när folk i Sverige gör karriär. Det verkar ju inte finnas kompetens vid någon station att avgöra vem att öppna dörren för. Det kanske bara är kontaktnät eller jävlaranamma som leder till en roll som ledarskribent för DN:s borgerliga medelklassläsare.

Som sådan är Lisa Magnusson bristfällig eftersom hon bara befäster medelklassens alla vrångbilder. Hon klarar inte att höja sig till en genuin ledares universella perspektiv se vad saken gäller. Men naturligtvis har illvilliga krafter givet själva ordet "ledare" eller "ledarskribent" en ny innebörd, den av just hjärntvättande propagandist.

Så här serveras ständigt ett vadande runt i under- och medelklassens låga personliga synvinklar när Ämnet i själva verket är UNIVERSELLT: de protesterande och vildsinta ska bäst betraktas som en kollektiv manifestation från universum som på detta sätt illustrerar för Frankrike att de gått för långt. Detta ligger nu över Magnussons lönegrad att förstå, och hon skulle förlora jobbet om hon började skriva ur den Verkliga Meningsskaparen, universums perspektiv!

Ibland, när det ser ut som materiell oro eller förluster är å färde, som här, blir hon nästan individualist, men är oftast bara en lunär skugga eller fantasi att tillhöra de som individualiserat sig ur det "pack" som ännu bara via smink och kläder leker att de sig över vanligt folk, vilka bara är "personer" - animerade kroppar som anammat en eller annan "livsstil".

När det kommer till insikt i universalierna (en gång ett viktigt ämne i Europas universitetutbildningar), så gapar det, astrologiskt talat, helt tomt dagen skribenten föddes.

Gåvor finns, men INTE som ledarskribent. Noll planeter i zodiakens universalistiska och mest avancerade tredje sektor och t.o.m. den halshuggande södra månnoden här som indikerar den absoluta frånvaron eller negationen av ledaregenskaper - allt enligt "den naturliga zodiaken" som ibland är häpnadsväckande som andligt diagnosinstrument  för vad som "ligger i tiden" (se horoskop för påven och 57 islamiska nationers protest mot alla som likt Sverige seglat vilse och tillåter Koranbränning).

Solen är en ungdomlig och ännu bara personlig Tvillingar,
men söker ta brösttoner så att det Mån-resonerar som
ett mäktigt Lejon (en av de individualiserade).

Den "naturliga zodiaken" är förstås i stort avpersonaliserad men visar ändå att Magnusson hittat helt rätt som landat en viktig stol på DN. För det är just bristen på verklig information som utmärker tidningen. Den fixerar sig på medelklassmänniskans livspussel och inbillade problem vilka inte alls bekommer människans inre och bästa väsenskärna - som tillhör det Universella. Men säg när Näringslivet ville ha självförverkliga anställda i dess många små sweatshops? Den antika astrologin visar hur mycket mänskligheten en gång visste om det goda samhället och hur lågt mänskligheten för närvarande har fallit.

Men nu vankas det Vattenbärarens tidsålder (tema 11) och det är inget annat än återupptäckten av mänsklighetens kroppslösa essens - arten är andlig och har, när väl vaken, inte längre minsta att göra med de preliminära stegen. Vi är "daimoner", andar. 

Eftersom zodiakens hjul går runt kommer släkten att komma och gå. kunskaper vinnas och åter förloras. Men från ungefär nu och kommande 2000 år är ett ypperligt tillfälle att göra upp med underklassens och medelklassens måttliga förmågor. Om detta har Sideriska ropat som "en röst i öknen" i 13 år, men nu börjar det bli kort om tid. Det drar ihop sig till en större uppgörelse i världen och från Sverige kommer skörden som går vidare i universum att bli mycket mager.

Äganderätt är viktigt för den oupplysta människan och som synes sprakar det till rejält i ovanstående karta för Tidens andliga temperatur. Andra huset och sjätte är för hindun ARTHA, hantverkarhus (jfr engelskans "artisan") och hänför sig prylar eller, som här hotet att ens ägodelar ska slås sönder av underklassen (Olyckan Mars i Oxen). 

I Jungfruns sjätte sektor demonstreras den träldom fallna själar ännu på individualismens stadium måste genomlida. Här uppvisar Magnusson som "celest tanke" en förbittrad låsning där Jupiter vill expandera och bli rikare medan Arbetsgivaren Saturnus stramar åt och kräver arbete som motsvarar varje krona i lön. Saturnus och Jupiter skapar ibland våldsam låsning till det materialistiska perspektivet i Jord-elementet. 

Detta är inte fysisk jord utan det Platon och antikens filosofer kallade den begreppsliga jorden, en tanke i det gudomliga intellektet - "Gud tänkte 'Varde ljus, och det vart ljus'". Kristendomens låsning vid latinets "verbum" - en dålig översättning från grekiskan - har förblindat den här religionen för att den från början plagierade den grekiska filosofin för att övertyga den tidens mer sofistikerade lyssnare. Grekiskans "logos" betyder snarast "förnuft" på en andlig nivå, och Platon talade då hellre om "nous". 

Hela universum och varje värld eller solsystem däri är i grunden ett "nous" ett intellektuellt väsen. Inte för att jordmänniskan någonsin skulle kunna förstå språket dessa väsen talar... Enda sättet är att höja sig till gud och ge upp tramset om person och individualism. Gudarna har offrat dessa begränsningar i det lägre men kan just genom sitt offer emulera det mindre när så krävs (reser framtidens mänsklighet bakåt i tiden och gäckar mänskligheten i formen av underliga ufos?):

"Ibland lämnar Fantomen sin Dödskallegrotta och går på stadens gator som en vanlig människa." 

Bloggen har tidigare noterat att seriehjälten från början bodde i Bengalens djungler (Indien) och först senare flyttades över till Afrika ("Bengali"). I ursprungslandet avslöjar sig Fantomens blå kostym direkt som ett förbarnsligande av den indiska legenden om den blåskinnade Krishna. Han stiger ner som högguden Vishnus avatar eller förkroppsligande, och visar människobarnen en glimt av vad som väntar en del av dem.

På samma tema: "Och Ordet blev kött", som Nya testamentet säger om Kristus människoblivande i köttkroppen Jesus, är helt enkelt Världssjälens högre och intellektuella del som inkarnerar på ett sällsynt rent sätt i en viss kropp. Vattenbärarens härskare Saturnus (den sjunde himmelen och Världssjälens form och solsystemets "container") är således Platons Demiurg eller Världsdanare. 

Vart planetsystem med en sol i centrum har en symbolisk "Saturnus" som det systemet yttre gräns. Varför synske amerikanen Edgar Cayce i trans pekade ut stjärnan Regulus i 0° Vågen som "in- och utgång" ur "vårt" solsystem är bara en av många gåtor kring vad den människan hämtade informationen från.

Men det är frestande att tänka på västtraditionens placering av Vågen i väster (solens nedgång och "död") i kombination med den egyptiska domstolsscenen där själen vägs på våg. Kan detta ha med förlorade spekulationer kring Regulus och Vågens första grad? Hämtade han bara förlorade föreställningar i sitt transtillstånd, tankar som tidigare tänkts av människor?

I sina två akter i idealistisk filosofi (Platon) är Saturnus först introspektiv (och motsvarar dess primära härskarskap över Luft-tecknet Vattenbäraren) men vänder sig sedan (motsv. sin negativa polaritet i Jord-tecknet Stenbocken) och formar nu en materiell värld utifrån de andliga Formerna som uppfattas under kontemplation (det osynliga Luft-elementet). Djuppsykologen C.G. Jung "lånade" de antika tankarna till sin doktrin om att psyket innehåller "arketyper".

Astrologin kan ses (vilket Jung gjorde) som en kartritning över vilka arketyper människan tagit med sig för att jobba med denna gång. Märkligt nog har alltså Magnusson som gissningsvis 237% sekulär valt att förneka eller halshugga "Gud-i-världen" genom att fylla Stenbocken med förnekelsens huvudlösa södra månnod. 

Också denna läsning visar hur rätt hon hamnat eftersom DN är ett rent religionsfientligt organ och hjälper Sverige ner mot bottenskräpet av världens nationer. Man kan läsa DN, men det gäller att sålla bort rävgiftet om man vill vara lurig.


1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant om Woolfdarski: https://www.snaphanen.dk/2017/01/15/sondagskronika-hamnaren-i-marieberg/