Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 juli 2023

Frankrike: mordet på 17-åringen och upploppen

 


Frågan kan lämnas därhän hur snabbt 17-åringen dödförklarades (9:15). Det var troligen inte många minuter efter polisens skott. Som startskott för de våldsamma reaktionerna runt om i Frankrike visar tisdagsmorgonens himmel förmodligen något viktigt, och frågan är bara vilken öm punkt följande transitkarta trycker på i femte republikens horoskop.

Men för ovanlighets skull en granskning i rätt ordning. Transiterna under dagen är sekundära, först den hinduiska planetcykel som grovt pekar ut landets öde vid tiden:

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Jup:  1949-06-23  -  1965-06-23
 Sat:  1965-06-23  -  1984-06-23
 Mer:  1984-06-23  -  2001-06-24
 Ket:  2001-06-24  -  2008-06-23
 Ven:  2008-06-23  -  2028-06-23
 Sun:  2028-06-23  -  2034-06-24
 Moo:  2034-06-24  -  2044-06-24
 Mar:  2044-06-24  -  2051-06-24
 Rah:  2051-06-24  -  2069-06-24

Att Venus råder över Frankrikes öde sedan 2008 låter ju som att frid och fröjd skulle råda i det landet, men allt hänger på Venus beteende i födelsekartan från 1958. Eftersom den gråtande och klagande martyren Fiskarna stiger i öster och Venus-i-Jungfrun i väster är en extremt svag position förstår man att Frankrikes hantering av "allierade" (hus 7) inte sköts värst snyggt. 

Landets kolonialistiska förflutna behöver inte dras här, men förklarar troligen varför ännu 1958-kartan är så rörig, men också varför fransmännen så lätt blir förnärmade och känner sig trampade på tårna. Gula västarna och höjda kraven på antal års slit för Staten är bara de senaste exemplen. 

Den vågräta "Jag/Du-axeln" för allianser är verkligen flyktig och instabil (fransk otrohet med älskare eller älskarinna vid sidan om!), men är också modeindustrins ständiga krav på konsumenten att byta innehåll i klädskåpet. Axeln Fisk/Jungfru är kanske zodiakens mest fåfänga och självcentrerade och speglas landet som ett modecentrum i världen.

Tjugo år under Venus storcykel (maha dasha) är således minst av allt någon garanti för balans och harmoni. Perioden är så lång att hinduerna före studiet av transiten också granskar första undercykeln. Venus bryts upp i förminskad kopia av cykeln:

Vimsottari Dasa:

 Ven MD:  2008-06-23  -  2028-06-23

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2008-06-23  -  2011-10-26
  Sun:  2011-10-26  -  2012-10-25
  Moo:  2012-10-25  -  2014-06-24
  Mar:  2014-06-24  -  2015-08-26
  Rah:  2015-08-26  -  2018-08-26
  Jup:  2018-08-26  -  2021-04-22
  Sat:  2021-04-22  -  2024-06-23
  Mer:  2024-06-23  -  2027-04-23
  Ket:  2027-04-23  -  2028-06-23

Även Frankrike har likt Sverige just nu några år under "Lilla döden" eller Skarprättaren Saturnus. Här faller en kvinna mot sin död i en nöjesanläggning, i Frankrike skjuts en algerier (del av Frankrikes kolonialförflutna) ihjäl. 

Parallellen kan tyckas skakig och länderna skiljer sig också åt. Sverige har en fixering vid yta, bling och nöje till följd av en svag Saturnus och en överbetonad Jupiter vilket ger en besatthet hos svenskarna att vilja se mer framgångsrika ut än de är. 

Frankrike har istället en mycket stark Saturnus vilket är nödvändigt för en stormakt, och för den stora framgång som modeland de haft. Formgivning och sömnad har med Saturnus att göra. 


Franska horoskopet i inre kretsen och transiterna i den yttre. Den lokala östra horisonten när yngligen dör har här roterats för att passa in i Frankrikes karta, men det är svårt att missa hur den svajiga mäninska-till-människa-balansens Venus är kommer samman med våldets Mars i "etniska" Krabban. Här är en krutdurk som smäller av eftersom Krabban också kan tolkas som en generell symbol för trygghet och lugn på nationens insida. 

I nationalkartan ägs "insidan" (hus 4) av Merkurius, dessvärre indragen i den sårbara axeln Fisk/Jungfru. Merkurius står natalt också med den Venus som är så lätt att bringa ur balans och som äger hela storcykeln Frankrike genomlider under bl.a. rikemanspresidenten Macron. Men "krutdurken" hinner stiga i öster åtskilliga dagar innan den börjar upplösas, så varför just på tisdagen? Min enda gissning är att "insidans" Måne just denna dag tangerar Frankrikes röriga 7e allianshus... Månen som "sekundvisaren" som prickar in det mest kritiska dygnet.

I dubbelkartans röra ser man också att Venus undercykel Saturnus mottar en lång 270-gradersaspekt från planeten i sin rörelse på himlen här och nu. (Störst chans till att en förutsägelse motsvaras av en betydande händelse om man begränsar sig till de tider på en planet "möter sig själv" på något sätt.) 

Landet "föddes" med Saturnus i Skorpionen som sitt högsta goda: "hård hand och kontroll in i döden". Se bara Ebba Busch sätt att sköta sina affärer (med gäll eller ansträngt dämpad röst inför alla sprickbildningar hennes "organisation" leder till och hon tvingas hantera). Saturnus i Skorpionen är inte bra. Den bara stipulerar något emotionellt och använder sen all energi att förvara sin position. 

Nu är jag varken modeexpert eller ens intresserad, men nog har hon mycket mer utvecklad smak för vad hon sätter på sig än andra svenska politiker! Detta anknyter till Frankrikes fixering vid form och tillskärning som "högsta goda" (hus 9). Formalism är typiskt  för landet och även så Venus, om än ostadig, via dess världsliga betoning (7e hörnhuset är framhävt).

Det är bara det att Frankrike via den mördande polisen just har visat den mörkaste sidan av dessa två planeter. Jämför Ebba Busch om att polis borde skjuta mot demonstranter. Saturnus står ju för Överheten som här är neurotiskt desperat att inte visa tecken på svaghet, Skorpionen eller de andra Vatten-tecknen är inte speciellt bra positioner för Saturnus. Den är stadigare i Jord, men i sitt bästa element i Luft där den kan excellera i god planering.

Och pågående Saturnus-transit genom Vattenbäraren belyser just Frankrikes medfödda position i Skorpionen. Tillfälligt skapar Saturnus i transitkartan en "social utstötning" gentemot vad den själv representerar av neurotisk kontroll i nationalhoroskopet. 

Det är en välgärning att inte Aftonbladet/Kultur lika andra tidningar sätter betalspärr på text som närmar sig verkligt läsvärde. Läs Olle Svennings viktiga analys av de pågående upploppen, inte minst stycket om den "sociala utstötning" Frankrike medvetet skapar genom sina i särklass sketna förorter dit invandrare hänvisas.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/0Qqm92/olle-svenning-om-upploppen-i-frankrike

Eftersom det finns en motsättning mellan Fiskarna - tecknet för exil och båtflyktingar och räddhågsna Jungfrun som vill odla sin egen trädgård och slippa påhälsning från främlingar, inser man hur även xenofobi eller ren rasism finns inbyggd i det gällande nationalhoroskopet. Med astrologins kombinationsmöjligheter kan xenofobi resultera på många sätt, men just axeln Fiskarna/Jungfrun är en av de tydligaste. Bloggaren har tyvärr erfarit detta i sin egen släkt, bland närstående och även i genomgången av allsköns kändisar på den här på bloggen.

En sökning på alla med åtminstone en planet (inkl. norra månnoden) i såväl Jungfrun som Fiskarna OCH noteringen "rasism" i kommentarfältet ger 116 träffar av 11.525 sparade kartor. Det är måttliga 1% och åtminstone ur det perspektivet kan inte datainsamlandet sägas ha varit enögt eller fixerat på enbart de minsta och räddaste vilka likväl (eller just därför) skapat tidningsrubriker.

Jämfört med 1000 slumpdatum (som naturligtvis inte kommenterats på något sätt). Där har hela 332 någon form av opposition eller en tredjedel (33,2%). Utan att gräva ner sig i sannolikheten, förefaller bara en bråkdel av alla födslar stanna vid en så primitiv nivå att främlingsfruktan blir en viktig aspekt av personligheten. Samtidigt kan man diskutera "åkomman". Militären som blev tv-kändis, Passa-Kiwin, kanske bara uttrycker xenofobi eller russofobi när han mässar på tv, en följd av hans personliga historia... 

Många fler kanske borde taggas xenofober/rasister, men deras hemländers officiella perspektiv osynliggör en osund syn på vissa folk som närmast varje land lider av? Rasismen kanske är konstant men länderna väljer sina egna hatobjekt. Sverigekartan har t.ex. så extrema problem på dess folkliga nivå (Månen) att kanske 70-80% av svenskarna tillhör världens bottenskikt i fråga om inskränkta och fördomsfulla attityder. Fransmännen (att skilja från landet Frankrike) är därvidlag bättre eftersom folkets Måne ligger i intellektuella Tvillingarna som använder hjärnan för att bena ut frågor och inte likt svenskarna någon mörk och grumlig "känsla" (eller "feeling" som modern svengelska vill ha det).

Faktum är att fransmän i gemen är otroligt smarta och medvetna om vad som pågår! Det är väl därför de protesterar så mycket mot Överheten. Månen i Tvillingarna står på stadig grund eftersom disponenten Merkurius befinner sig i sitt andra härskartecken, Jungfrun. Därmed visar sig Jungfrun vara del av såväl en problemhärva för landet som en positiv bedömning av vanliga fransmäns sinnelag. Klassisk astrologi att samma symbol förekommer i olika sammanhang och då fungerar på skilda sätt. 

Men Merkurius är urskillningsförmågan så i det skarpa intellektet finns också den särskiljande och diskriminerande människan som en slags lite dummare undertyp till Merkurius i sitt normala uttryck, en exakt räknenisse som kvantifierar ting i tid och otid. De högsta formerna av Merkurius är rent gudomliga, änglar eller budbärare utan egenintresse och verkar bortom talens verklighet, bortom den kvantifierbara världen av materiella ting.

Sanningen är att jag hoppats få se att Frankrikes horoskop reagerade på den osunda fullmånen som rådde vid Farstaskjutningen och Koranbrännarens födelse. Men den kopplingen höll inte för Frankrike, förutom att landet svarade på en TILLFÄLLIG "social utstötnings-figur" som försvinner igen så fort Saturnus lämnar Vattenbäraren. Men under Saturnus vandring genom Vattenbäraren kommer Frankrike att visa sin värsta form av ledar- eller kontroll-Saturnus.

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

"En serie incidenter av civil oro begynte i Frankrike den 19 januari 2023, organiserade av motståndare till Borne-regeringens lagförslag"...

https://en.wikipedia.org/wiki/2023_French_pension_reform_unrest

En kapitaliststat med Saturnus i Skorpionen lär vara extremt ohörsam för medborgarnas behov och vilja (se Ebba Buschs socialisthat - kan misstänkas att någon ur arbetarklassen med Saturnus i Skorpionen riktar sin ovilja mot högern). 

Vatten-elementet i händerna på profitjägare innebär att denna symbol för biologiskt välmående och liv hamnar i händerna på rövare som försöker berika sig på andras hälsotillstånd. Detta är förmodligen så lågt en civilisation kan förfalla... 

Att svenska staten från 1 januari 2023 (se tabellen ovan) utan ett knyst från folket infört liknande försämringar -  för att inte riskera att den Rike Mannen får bidra mer till ett allmänt välfärdssystem (som han helst inte alls vill ha) - beror på att svenskarna är i så extremt sovande folk att de låter överheten fara fram med dem som den vill. Födda slavar och lever som slavar men med rätt att överkonsumera prylar för att döva de sista svaga protesterna inifrån sina själar. 

Det är en himmelsvid skillnad mot franska folket (Månen+underliggande disponent) och symboliken för det svenska. Fransosen i stort utmärks av vältalighet och intellektualitet, svensken av självcentrering och halvkvävd irritation över att brödsmulorna på tallriken inte blir fler. 

Med tanke på Månens variabilitet måste en sådan svepande utsaga justerats över tid. Men den indiska Vimshottari-metoden påminner om att varje gång Månen har en egen ödescykel aktiveras problemet: fixeringen vid det egna jaget och dess konsumtionen. Ett självupptaget folk (fast med variationer). Folk existerar företrädesvis för överheten att mjölka (via ett föråldrat ekonomiskt system och dess arbetslinje). Det är egentligen märkligt att inte samma protester (över allt) som i Frankrike står att förmärka här.

Inga kommentarer: