Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juli 2023

USA-hök: klusterbomber skadar ukrainare mindre än att Ryssen ritar om lite på kartan

 


De perversa bomber som förbjudits av 120 länder ska likväl skickas från USA till Ukraina som kompensation för att man hellre krigar med andra länders befolkningar som insats än offrar en enda G.I. Joe.

Vice-höken Colin Kahl menar enligt DN att det är "värre för de civila" att hamna inför ett gränslinje på en karta ritad av Ryssland än att sprängas i stycken av dessa mördarinstrument. Svenska "experten" Passa-kiwin repeterar exakt som USA säger i samma DN-artikel.

Hur ser en så falsk lögnares karta ut? Tidigare kartor i samma kategori av mörkermän, hökar och USA-fanatiker har gärna en övervikt av Mörkrets kvalitet och så även här. Stenbocken är visserligen materialistisk Passion, men i sitt kontrollbegär så nära besläktat med det djupare Mörkrets kvalitet att den här kartan mycket väl kan gälla som ännu ett med Storkorset i Mörkrets väg. En annan anledning till att här faktiskt finns ett virtuellt Storkors är att den saknade armen faktiskt finns genom att dess (Vattenbärarens) härskare Saturnus faktiskt står i Mörkret (i Oxen).


Månen i Solens tecken återspeglar här Sol-Oxens territoriella anspråk (Oxen = äganderättsprincipen) och att Solen ägs av en Venus i påstridiga Väduren bara förvärrar (samma Oxe/Vädurs-mix som ger oron med våldsamma undertoner i det så underkastade folkliga skiktet i Sverigekartan). 

Sedan lider även Väduren av att dess Eldiga härskare Mars hamnat i Jordtecknet Stenbocken och ges extra galenskap av demonen Rahu. Denna hök har alltså två stycken Eld/Jord-konflikter i samma karta. Det är som att samla ihop allt det värsta från regeringen Kristersson och packa ner i en enda varelse. Ett hemskt horoskop vars ägare bara med nöd och näppe lyckades knipa nuvarande position. Han har tydligen dåligt rykte. 

Wikipedia antyder (och inte särskilt subtilt heller) att Trump sökt beslå Kahl med falska anklagelser, men efter att ha sett den här kartan kan man misstänka nästan vad som helst. 

Tur att majoriteten av dem födda i samma period knappt utvecklat mer än en bråkdel av all denna potentiella ondska. Höken är uppenbart "utvald" av ödet som en som perfekt uttrycker det sämsta med himmelen. Han är en av USA:s ondaste makthavare i tjänst under forne rasisten Joe Biden.

Längre ned i DN-artikeln får en senior svensk yrkesmilitär också leka ja-sägare och bejaka det acceptebla i USA som nu sänker sig ner till monstrens nivå i hjälp via klusterbomber. Hos denna FOI-expert kan Månen antingen stå i Skytten eller Stenbocken men när man ser att kanske både sol- och månhärskaren Saturnus står i den vanvettigt inflexibla Skorpionen anar man vartåt det lutar. Och här sedan Skorpionens Mars är hemma i sitt negativa tecken finns inte mycket tvivel kvar.


Jag har kallat mixen av Skorpion och Stenbocken zodiaken kanske mest skrämmande kombination. Det syns i kartor för många massmördare och de som befattar sig med militarism är bara några nyanser bort från slaktare av olika slag även om de naturligtvis hittat ett skäl som legitimerar att de gör vad de nu gör. Militärexpertens far var förstås också militär. Så här begränsade kartor uppstår inte av sig själva... Traditionens Saturnus är stark och dyster i den här.

Skulle intelligensen vara låg passar typen bra vid löpande bandet eller vid montering av ting utifrån strikta regler, samman mentalitet som inom militären.  Med högre intelligens stiger man i samhällets hackordning har har som sublunär mörkervarelse (Vatten + Jord) ännu inte tillräcklig höjd för att tänka utanför lådan. Därför kommer vissa människotyper att bli väldigt omoderna när paradigmet skiftar och makt/våldtyperna ses som de dinosaurier de är, en svår och lång pärs för den kollektiva Människan att växa ur.

*****

Extraspaning, andra med liknande signatur

Viktiga i ett sökmönster verkar vara den amerikanska hökens Sol i samma tecken som Saturnus i Jord. Putin har den (men i Jungfrun) och i materialismens element är Saturnus kapacitet att döda enorm, Saturnus gör verkligen skäl för rollen som Liemannen i Jord-elementet. 

(FOI-experten reagerar inte ens på massdöden, han finner det i linje med "regler" att skicka bomberna till Ukraina. Den lite dummare typen av Stenbocken lutar sig tungt mot regler och instruktionsböcker - jämför med den ryske statsvetaren som begrundade bruket av atomvapen för en tid sedan. Hans resonemang var ur astrologiskt perspektiv klockren LOGIK - en tänkande varelse till skillnad från dem på västsidan som likt vesslor söker luta sig mot vad som helst - "de civila", "regelboken" - allt utom sina egna veka tankeyttringar.)

Att Ox-Solen har Venus i Eld bör också ingå, liksom att Mars attackerar Venus opassande placerad i martiala Väduren. Det borde räcka för en begränsad träfflista.

  1. Matt Stone;21.5.1971;12:00, manusförfattare till ikonoklastiska South Park som sparkar på allt och alla (den första förlorade västgenerationens favoritserie)
  2. Aaron Coberly;25.5.1971;12:00, illustratör till online-spel som vaknat till insikt om spelens ångestskapande inverkan på speltorskar (människor med svag karaktär). Detta är intressant eftersom hans yrkesposition indikerar hur primitivt horoskopet är, medan reaktionen tyder på något som fått honom att växa sig större än sitt horoskop.
  3. Jessica Polfjärd;27.5.1971;12:00, moderat riksdagsledamot ansvarig för partiprogrammets förfalskning, ursäkta "revidering"
  4. Paul Bettany;27.5.1971;12:00, brittisk skådis som märkligt nog gör sig allra bäst i verkligt obehagliga roller!
  5. Marco Rubio;28.05.1971;12:00, främlingshatande Florida-guvernör som kandiderade till president 2016.
  6. Anna Johansson;29.05.1971;12:00, skandaltyngd s-minister i svetsaren Löfvens kabinett. Medansvarig till hafsbeslutet om ID-kontroll på tåg
  7. Colin Kahl;1.06.1971;12:00, referensobjektet
  8. Peter Jöback;4.6.1971;12:00, operasångare, homosexuell (Mars attack mot Venus, obs - inte någon ovillkorlig homosymbol, men Mars och Venus ÄR ofta inblandade i problem med varandra, tycks det som)
  9. Tanya Beyer;4.6.1971;12:00, sålde sin kropp framför kameran i Playboy (ett annat uttryckssätt än Jöbacks vägran att bottna i sin maskulinitet i detta liv)
  10. Mark Wahlberg;5.6.1971; 7:15, rapparen Marky Mark från de fattiga kvarteren som tog sig till Hollywood. Fungerar bäst som skrikig och ständigt aggressiv snut eller militär, men funkar även i komedier eftersom han är så "over the top" att exakt samma utspel i rätt inramning blir komiskt.
  11. Jari Haapalainen;6.6.1971;12:00, musikproducent, inga uppgifter

Den här handfullen var verkligen nästan enbart bottenskrapet från bloggarens senaste 13 år med tidningsrubrikerna. Har dock en liten svaghet för britten Bettany som är en skicklig skådespelare, han har helt klart lärt sig bemästra den rätt ofördelaktiga astro-signaturen som binder ihop så mycket Eld och Jord i friktion. Dessutom kan han signalera humoristiskt med minimala ansiktsuttryck. 

Han gjorde 2015 en befriande mänsklig roll som Johnny Depps småkorkade betjänt "Jock" (bara namnet!) i den roliga Mordecai. Där passade återigen Gwyneth Paltrow på att odla sin anglofili, och spelar ut en Dominatrix-liknande typ mot Depp. Den senare gillar uppenbarligen roller där han blir dominerad, inte första gången jag sett honom i det underkuvade sinnestillståndet. (Månen och underkuvande eller halshuggande Ketu i samma tecken! Sedan har Depp förstås också den mysteriösa Venus konjunkt Satanshuvudet, den onda stjärnan Algol. Den har säkert en djupare inverkan än bara som en sjörövarflagga.)

Mordecai är en av de bättre smulorna från den rika mannens bort som valsat runt i kanaler i basutbudet för Sveriges ointressanta eftersom köpsvaga slödder till underklass.

Faktum är att denna lovsång över Bettany som rollgestaltare nästan kräver att kartan granskas. Han måste ha försonande drag vilka saknades hos den distinkt mörka stridshöken!

.... (granskning pågår)....

Klockslag saknas men hur typiskt: I sort sett militärmannens horoskop men Månen i Tvillingarna - likt bloggaren. Ingen kärlek så stor som självkärleken! Uppenbarligen finns någon i Bettanys "konstnärliga uttryck" som återkopplar till bloggarens psyke och uppskattning... Kanske är det för att han både spelat ärkeängel och Da Vinci-kodens fanatiske religiöse munk, Silas. Denne är en märkligt slavisk hjälpare likt "Jock"  och påminner om Tvillingarnas härskare Merkurius (ängeln) som utan egen vilja utför uppdragsgivarens önskan. 

 

Inga kommentarer: